Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Grossák » 11.12.2014 23:23

Zrovna metro nelze úplně ignorovat. I kdyby tam bylo jen ono. :)

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 11.12.2014 22:47

Nejvíc zbytečná je zastávka Kobylisy, nebýt toho metra :)
Ve smyčce Březiněveská bych otočil směr průjezdu, aby to bylo shodné s autobusy. Výstupní zastávka by pak byla za vjezdem, nedaleko nácestné.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 11.12.2014 20:25

Zastávka Střelničná je zcela bezvýznamná. Nečiní dostupnou žádnou lokalitu, která by nebyla obsloužena jinými zastávkami. Obě sousední jsou nevhodně blízko a obraty jsou minimální. U zastávky Ke Stríce jsou obraty vyšší a kdysi jsem ověřil, že po jejím zrušení bude z určitých okrajových lokalit dostupnost nejbližší zastávky MHD lehce přes 5 minut. Ale s ohledem na blízkost zastávky Kobylisy, která je bezbariérová (což Ke Stírce nebude možné podle mého názoru ani v budoucnu), bych se i u ní přikláněl ke zrušení.

Naopak si nemyslím, že by se měla rušit Březiněveská. Přece jen oblast, kterou zasahuje, je poměrně velká. Dokonce bych zvážil zřízení výstupní zastávky v obratišti Březiněveská. Stejně tam jezdíme i zastavujeme, ale lidi tam nevozíme.

Ale celkově je třeba zde počet zastavení zredukovat. Rozhodně by to oživilo zájem o tramvaje.
Naposledy upravil(a) Grossák dne 11.12.2014 23:23, celkem upraveno 1 x.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 11.12.2014 20:02

Naprostej souhlas =D>
ČSAD Smíchov to samé a při reko zlikvidovat i ostrůvek...

-KUBI-
Uživatel

Příspěvek od -KUBI- » 11.12.2014 18:59

K té Střelničné. Co takhle řešení v podobě zrušení této zastávky? Tramvajové zastávky se na severu po otevření metra nechaly jak byly, přitom mezi nimi vyrostla nová zastávka Kobylisy a hlavně stanice metra, která frekvenci cestujících zastávek Ke Stírce, Březiněveská a Střelničná téměř vynulovala. Já bych všechny tři zmíněné zrušil v rámci zrychlování tramvajové dopravy :) A teď do mě...

Filip

Příspěvek od Filip » 11.12.2014 15:28

Otakarova mi včera v noci zamrzla na "stůj" s výzvou rovně a doleva. Pomohlo přehození výhybky a znovu se navolení ručně. No nevím, ale v poslední době se to pro linku 56 chová divně.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 11.12.2014 13:42

Karosák píše:... takže bych do SSZ nešťoural a zrušil na znamení.
Asi to bude vstkutku nejlepší řešení, ale naštěstí se nepřistoupilo ke snižováním jízdních dob, takže vlastně by to ničemu nepomohlo. Mě to prostě přijde jen krásně absurdní :-)

Jinak včera zásek na Hračkarně byl víc jak 20 minut, že by se někde objevila skrytá porucha? Vždycky mi přišlo, že to tam běhá dobře a už docela dlouho.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.12.2014 13:35

Já bych to tak viděl podobně jako Albertov-volno po hlavní není, aby šlo naopak kdykoliv a ihned přidělit do smyčky. Tohle mi přijde fajn, takže bych do SSZ nešťoural a zrušil na znamení. Jedině snad vychytat, aby se nestálo podruhé, ale to jde těžko, když to dopředu neví, kam to bude. Vzdálené rádio není a blokovat kvůli tomu oba souběžné směry asi taky nebude přijato s radostí.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 11.12.2014 13:29

Má vůbec cenu na někoho působit kvůli situaci na Střelničné, nebo je to ve fázi před rekonstrucí či ve fázi "všem je to u zadele"? Když vytvoří zastávku na znamení, za kterou následuje semafor na kterém každá tramvaj stojí cca. 10 vteřin a pak si může slavnostně popojet k těm dalším na křižovatce s ul. Klapkova, kde stojí znovu? Nechápu smysl této změny charakteru zastávky. To můžou udělat na znamení klidně i Václavské náměstí...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 11.12.2014 7:43

Tak ta Otakarka v noci skutečně čeká. Jak dlouho nevím, stál jsem tam vždy kolem cca 4 min, ne dýl (snažil jsem se tam raději nebýt moc brzo). Akorát teda proti starému cyklu, volno na odbočení padne jen jednou v cyklu. Přijde mi, že tam v noci běhá pevný cyklus, který udělí volno na odbočení jen pokud je navoleno. Pozoroval jsem to tam a pokaždé padlo jen jedno volno v cyklu a jen v určité (té samé) fázi cyklu. Takže oproti starému cyklu před reko v noci určitě zhoršení.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 11.12.2014 1:50

Filip píše:Před chvílí jsem projížděl SSZ Radhostska. Když jsem odstanicoval ZC tak bylo vypnuté, když jsem se rozjel, hodilo mi to stůj a pro auta červenou. Už se mi to stalo několikrát. Ovšem ve směru DC v tuto dobu jsem projel vždy, když bylo SSZ vypnuté. Je to ok?
Chodci přes hlavní si mohou SSZ "zapnout". A algoritmus zřejmě nemyslí na to, že tam může být TRAM. Noční blikačka a zapínání SSZ chodcem je novinka, takže se tyhle věci snad nějak doladí. Pokud vím, dole na Vinohradské je to udělané už dobře.

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 10.12.2014 23:10

Baresm píše:
Karosák píše:Dnes ráno na Badeniho Eltoďáci v bedně a od té doby je tam pevný cyklus! :-S
Už jsem psal i do mimořádnejch, než jsem si vzpomněl na Tvůj příspěvek. Kolem 20. h porucha, stálo se cca 20 minut, všemi směry na stůj.
Ráno kolem půl deváté to na chvilku zablblo taky, přes 5 minut to drželo zelenou pro hlavní a nic okolo...nakonec po navolení řidiče z 18tky který šel kličkou navolit 18tku v protisměru se to rozhejbalo...

Filip

Příspěvek od Filip » 10.12.2014 23:00

Před chvílí jsem projížděl SSZ Radhostska. Když jsem odstanicoval ZC tak bylo vypnuté, když jsem se rozjel, hodilo mi to stůj a pro auta červenou. Už se mi to stalo několikrát. Ovšem ve směru DC v tuto dobu jsem projel vždy, když bylo SSZ vypnuté. Je to ok?

Baresm
Uživatel

Příspěvek od Baresm » 10.12.2014 21:23

Karosák píše:Dnes ráno na Badeniho Eltoďáci v bedně a od té doby je tam pevný cyklus! :-S
Už jsem psal i do mimořádnejch, než jsem si vzpomněl na Tvůj příspěvek. Kolem 20. h porucha, stálo se cca 20 minut, všemi směry na stůj.

Filip

Příspěvek od Filip » 10.12.2014 18:33

Bobik píše:Filip Z:arrow: Já tý Otakarce prostě nevěřím a proto stanicuju raději před kontaktem (a nejsem jediný). Nehodlám riskovat machinace s kličkou na poslední chvíli. Vzhledem k časům každá vteřina dobrá, bo jinak na tebe čeká celá Lazarská.
Už se mi stalo, že jsem přijel a zůstalo tam stůj, i když svítila výzva rovně. Tak jsem musel přehodit výhybku sem a tam a vzpamatovalo se to. Otakarova je docela nevyzpytatelná. A taky by to chtělo přidat minutu na 56 mezi Otakarovou a Štěpánskou.

Odpovědět