Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 14:36

Bobik píše:Ehmm - to vaše hlasování jsem viděl. Asi by možná bylo i korektní uvést, kolik lidí bylo pro, kolik proti a kolik se zdrželo. A zajímal se vůbec někdo, proč tolik nehlasovalo (a z jakého důvodu), případně co jim na tom návrhu vadilo, že ho odmítli? Pochybuju. (Co mám zjištěnou pointu, tak je to proto, protože by přišli o třídenní volno. Takže raději přežijou šestidnovku za cenu zachování třídenního volna. Což ale nemusí znamenat, že jim to vyhovuje. Znamená to jenom, že to nový pro ně bylo ještě horší než to starý.)
Je to tak, přesně kvůli tomu, aby nepřišli o 3 denní volno, tak hlasovala většina pro, sice velmi těsná, ale byla. Bohužel jsme z Óčkařů nedostali přesný seznam, kdo byl pro a kdo proti. Ani vedoucí vozovny ho neviděl.
Bobik píše:Ale, pán je workoholik? :lol: No prosím, tvoje věc, ale co mám zjištěno, tak ostatní by občas chtěli i nějakej soukromej život. Chápu a akceptuju specifika týhle práce a že díky tomu mám např. každej druhej víkend zabitej. O.K. jsem ochoten se s tím smířit, ale rád bych , aby každej první jsem měl pokud možno normální. Pracuju abych mohl žít, nežiju abych mohl pracovat.
Tak třeba ty akceptuješ, smířil ses se zabitým víkendem jednou za 14 dní a přesto je spoustu (furt musím používat označení "křiklouni"? Ale když mě jiný prostě nenapadne :( ) kolegů, kteři by nejradši vrátili turnus 4-2-4-1 a jak si ho považují a jak to bývalo super. Ne, nejsem workoholik, z volna prakticky nejezdím a když jsem si třeba nyní přeplánoval víkend, tak mám volno Po+Út+(St ranní)+Čt volno+Pá ranní. Taková oddychový týden :-) Souhlas, pracovat by lidi měli, aby mohli žít. Já žiju dostatečně. Jen prostě jinak, než abych makal na zahradě (to jsem dělal své dětství a jako relax to pro mě prostě není). Za rodičema jedeme jednou za 2 měsíce, což je naprosté maximum, co dokážu snést. Na výlet mimo Prahu také vyrazíme, dokonce i nyní bez auta. Udělali jsme si výlet vláčkem do Roudnice a pěšmo na Říp :-) Stačí jeden den, ráno tam, odpoledne zpátky. Byli jsme i na Pokličkách, nádhera. Stačí se shodnout s manželkou, aby nám vyšly stejné směny (ano i ona pracuje na směny, třeba se celý týden nevidíme) a můžeme vyrazit. Rozhodně mi v tom nebrání polonoc do volna.
Bobik píše:Hmm a jak to mají vidět, když o tom zhusta nevědí? Jistě, já sám jsem rád, že podnik lidem vyhovuje (ostatně proto mám noční), ale je chyba ostatních, že o tom nevědí? A že nevědí, v jakém rozsahu to je?
Znám jednu kolegyni, která má úpravu směn kvůli LPP nesmí pracovat déle než do 22 hodin proto, že údajně vidí hvězdičky. Kupodivu může řídit dál a ještě víc mě šokovalo, když se propírali výhodáři na záloze a víš co ona řekla: "No já teda žádnou výhodu nemám nikde napsanou a furt dostávám tak dlouhý směny do volna". O těch výhodářích by neměl informovat podnik, ten nesmí, jsou to osobní informace, ale že se ti řidiči ani sami nepřiznají či dokonce lžou?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 15.12.2014 14:16

willyjeff píše:Hloubětínský turnus ty Šestidnovky obsahuje 3. O prázdnínách jsme hlasovali o novém návrhu bez této vychytávky - kolegové to odmítli. Od té chvíle neberu stížnosti na ně vážně, chtějí to.
Ehmm - to vaše hlasování jsem viděl. Asi by možná bylo i korektní uvést, kolik lidí bylo pro, kolik proti a kolik se zdrželo. A zajímal se vůbec někdo, proč tolik nehlasovalo (a z jakého důvodu), případně co jim na tom návrhu vadilo, že ho odmítli? Pochybuju. (Co mám zjištěnou pointu, tak je to proto, protože by přišli o třídenní volno. Takže raději přežijou šestidnovku za cenu zachování třídenního volna. Což ale nemusí znamenat, že jim to vyhovuje. Znamená to jenom, že to nový pro ně bylo ještě horší než to starý.)
willyjeff píše:Pokud chceš chatařit, asi prostě nepravidelná pracovní doba není pro tebe. Stejně tak, když je člověk pravidelný návštěvník koncertů / hospod a jiných společenských akcí. Ale to přece platí už odjakživa. Už s tím jsem nastupoval k podniku, že já nejsem moc na tyhle události, tak mi nevadí, že se jich nebudu moct zúčastňovat. Tobě to vadí? Furt? No tak tu je ta poučka, že to asi není moc povolání pro tebe. Ty směny myslím. Nejlépe si najít něco pravidelnějšího. Doopravdy nechápu, proč musíš ničit práci někomu jinému, kterému ta nepravidelnost naopak vyhovuje. Jako mě.
Ale, pán je workoholik? :lol: No prosím, tvoje věc, ale co mám zjištěno, tak ostatní by občas chtěli i nějakej soukromej život. Chápu a akceptuju specifika týhle práce a že díky tomu mám např. každej druhej víkend zabitej. O.K. jsem ochoten se s tím smířit, ale rád bych , aby každej první jsem měl pokud možno normální. Pracuju abych mohl žít, nežiju abych mohl pracovat.
willyjeff píše: Atd. podobných ústupků od podniku jsou mraky, proto mě mrzí, že to řidiči nevidí a neustále obviňují plánovače z nějakých naschválů.
Hmm a jak to mají vidět, když o tom zhusta nevědí? Jistě, já sám jsem rád, že podnik lidem vyhovuje (ostatně proto mám noční), ale je chyba ostatních, že o tom nevědí? A že nevědí, v jakém rozsahu to je?

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 14:12

MM-Mikulovsky píše:
willyjeff píše: ....
Sám říkáš, že to máš jen 1x v turnuse, tedy párkrát za rok. Co tu vlastně řešíme?
1.) čti pořádně - turnus mám 16 týdnů a 6 dní práce za sebou mám cca 10x do roka!!!!,
To se omlouvám, četl jsem nepozorně. Já místo "1x za měsíc" viděl "1x za turnus", tak pardón. Na ostatní už reagovat nebudu, točíme se dokola jako kolovrátek a vůbec mi celá diskuze trochu připomíná, jako když neustále vidím od cestujících boj s tramvajáky, kteří údajně furt někoho zavíraj do dveří (úmyslně), někomu zavíraj před nosem (úmyslně jen proto, aby se pobavili), dělají nehody (úmyslně, aby dostali odměny), jezdí jako prasata (proto, aby dokázali, jací jsou bozi), apod. Přitom já vím, že to rozhodně většina řidičů nedělá (občas se tou tramvají jako cestující svezu a nevidím tam žádné excesy) a spousta našich předpisů je vnímáno veřejností bohužel jako naschvál. Ono to totiž bude nastejno i s jinými povoláními - nejenom plánovači směn.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.12.2014 13:43

willyjeff píše: ....
Sám říkáš, že to máš jen 1x v turnuse, tedy párkrát za rok. Co tu vlastně řešíme?
1.) čti pořádně - turnus mám 16 týdnů a 6 dní práce za sebou mám cca 10x do roka!!!!,
willyjeff píše: .....A ano, divím se, že si lidi na O do 21:30 stěžují, když musí vědět, že při MD -> V mohli dostat klidně noční!
2.) pokud ten MD je 6. pracovní den, tak ze zákona minimálně noční (spíš i polonoční) obsahovat nesmí!
3.) pokud nebrání-li provozní důvody, tak dle nějaké dohody s OO by neměly být řidičům před několikadenním volnem přiděleny ani polonoce - i kdyby to byl jen 2. či 3. den práce za sebou!!!
willyjeff píše:...... Atd. podobných ústupků od podniku jsou mraky, proto mě mrzí, že to řidiči nevidí a neustále obviňují plánovače z nějakých naschválů. Přitom jakémukoliv požadavku, který k němu přijde, vyhoví. Ikdyž MMM má jiné informace - ale já zase slyšel, že prý tramvaják po nehodě má týden volna a 5 tisíc odměny. Je to pravda?
4.) tebou slyšená fáma byla na webu - FB (pro údajné pobavení blbečků)
5.) má informace byla přímo = "z očí do očí" od 1 až 2 stálých "přidělovačů" směn - není-li pravdivá, tak mne chtěl(i) zastrašit, abych si nezačal psát do knihy požadavků nějak moc požadavků - byť minimálně jeden zároveň říkal, že viditelně já mám požadavky jen jednou za čas!

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 13:30

Filip píše:Willyjeff - bohužel mé informace jsou ve směs typu "Palmovka, Pavlák,Braník". A krom řidičů nikoho výš postaveného neznám. Ale díky za informace.
Tak můžu ti třeba říct, že na PA máte kolegy - rodiče, kteří se střídají tak, že 14 dní má jeden ranní a druhý odpolední a po těch 14 dnech se prohodí a mezi směnami při střídání musí mít alespoň 2 hodiny, aby se u dítěte vystřídali. Stejný styl má i jeden manželský pár v KO a u nás v HL se jedni manželé přímo střídají na jednom pořadí. Pak jsou 3 speciální řidičky, které mají stritkně vymezený časový prostor pro směnu, např. 7:40 - 16:10 a v tomto prostoru musí plánovač najít směnu (naštěstí snesou jakoukoliv vozovnu). Atd. podobných ústupků od podniku jsou mraky, proto mě mrzí, že to řidiči nevidí a neustále obviňují plánovače z nějakých naschválů. Přitom jakémukoliv požadavku, který k němu přijde, vyhoví. Ikdyž MMM má jiné informace - ale já zase slyšel, že prý tramvaják po nehodě má týden volna a 5 tisíc odměny. Je to pravda?

Filip

Příspěvek od Filip » 15.12.2014 13:26

Willyjeff - bohužel mé informace jsou ve směs typu "Palmovka, Pavlák,Braník". A krom řidičů nikoho výš postaveného neznám. Ale díky za informace.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 13:24

MM-Mikulovsky píše: [-o< [-o< toto už však chyba "přidělovačů" směn je - on potřebuje vyrovnávat přesčasy, tak nasere každého, páč všem nacpe dlouhé směny do moc pracovních dní za sebou a krátké směny do málo dní za sebou - místo, aby to udělal přesně naopak a časově to pro jednotlivce vyšlo +/- hodinově stejně #-o
Ale pokud vím, tak FPD se počítá na měsíc a ne na to, jak vychází za sebou turnus.

Takže považuješ za chybu plánovače, když ti 6 denní směny vyjdou na konec měsíce a ty "málo dní za sebou" vyjde na začátek dalšího či naopak? Nebo považuješ za chybu plánovače, že lidi si rádi berou dovolený nebo žadají o krátké směny nebo mají různé překážky právě většinou v těch málo dnech a pak je musí dorovnávat polonocema nebo právě v těch 6 dnech za sebou?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.12.2014 13:17

willyjeff píše:.....
MM-Mikulovsky píše:Jinak údajný podstatný problém pro kolegy je velká délka směn, TAK PROČ "V DLOUHÝCH"/5-TI/6-TI DENNÍCH "TÝDNECH" MÁME VĚTŠINOU
Protože se plánovač snaží vyrovnávat stav přesčasů pro každého řidiče. Takže se klidně může stát, že při 3 denních ranních máš jen krátké (protože ty dlouhé potřebuje použít pro jiné řidiče) a tobě pak vyjdou ty dlouhé směny přesně na tohle období. (Přesunutí plánovačů do vozoven tuto anomálii neodstraní).

Mimochodem, u nás v HL máme jen 4 ranní, které jdou nad 10 hodin. Přecijenom, jak se posunuly začátky ranních až po 5. hodině (před 5 máme jen pár nástupů) díky posunutí nočních až na 6., tak při střídání okolo 14. hodině odpoledne jsou ty ranní prostě celkově kratší než odpolední.
[-o< [-o< toto už však chyba "přidělovačů" směn je - on potřebuje vyrovnávat přesčasy, tak nasere každého, páč všem nacpe dlouhé směny do moc pracovních dní za sebou a krátké směny do málo dní za sebou - místo, aby to udělal přesně naopak a časově to pro jednotlivce vyšlo +/- hodinově stejně #-o

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 13:15

MM-Mikulovsky píše:
willyjeff píše:[.... Stejně slyšíš furt křik, jak dostávaj dlouhý před volnem, přitom je to třeba jen O do 21:30. I to je špatně.
A divíš ty se fakt divíš?
Kam a čím v pátek po 22.hodině dojedeš?
A má v sobotu dopoledne cenu někam (na chatu) jezdit, když z ní musím po 24hodinách = v neděli po obědě odjet, páč v po nástup na R kolem 5. ráno (= +/-1h)?
Jenže chyba není v "přidělovači" směny, ale V (NAVÍC URČITĚ ZBYTEČNÉ) NESMYSLNOSTI TURNUSU!
Nechápu tu první otázku, prosím o rozvedení. Mě sice ropid neustále posunuje poslední spoj od vozovny, ale jede mi ve 23:45 a když použiju kolobrndu, tak se dopravim na Vysočanskou, kde mi jede poslední 158 v 0:37. Jó míval jsem auto, ale to jsem v črvnci prodal pro nadbytečnost, tím se dalo dopravovat celkem obstojně kamkoliv v jakokoliv dobu - v noci nejlépe. Pamatuju si rekord, když jsem na I/3 mezi Mirošovicemi a Benešovem potkal 10 aut v protisměru :D

Pokud chceš chatařit, asi prostě nepravidelná pracovní doba není pro tebe. Stejně tak, když je člověk pravidelný návštěvník koncertů / hospod a jiných společenských akcí. Ale to přece platí už odjakživa. Už s tím jsem nastupoval k podniku, že já nejsem moc na tyhle události, tak mi nevadí, že se jich nebudu moct zúčastňovat. Tobě to vadí? Furt? No tak tu je ta poučka, že to asi není moc povolání pro tebe. Ty směny myslím. Nejlépe si najít něco pravidelnějšího. Doopravdy nechápu, proč musíš ničit práci někomu jinému, kterému ta nepravidelnost naopak vyhovuje. Jako mě.

A ano, divím se, že si lidi na O do 21:30 stěžují, když musí vědět, že při MD -> V mohli dostat klidně noční!

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 13:09

MM-Mikulovsky píše:MF: můj dnešní turnus má 6 dní práce v kuse cca 1x za měsíc (resp. 10x v roce)...
Hloubětínský turnus ty Šestidnovky obsahuje 3. O prázdnínách jsme hlasovali o novém návrhu bez této vychytávky - kolegové to odmítli. Od té chvíle neberu stížnosti na ně vážně, chtějí to.
MM-Mikulovsky píše:Jinak údajný podstatný problém pro kolegy je velká délka směn, TAK PROČ "V DLOUHÝCH"/5-TI/6-TI DENNÍCH "TÝDNECH" MÁME VĚTŠINOU
Protože se plánovač snaží vyrovnávat stav přesčasů pro každého řidiče. Takže se klidně může stát, že při 3 denních ranních máš jen krátké (protože ty dlouhé potřebuje použít pro jiné řidiče) a tobě pak vyjdou ty dlouhé směny přesně na tohle období. (Přesunutí plánovačů do vozoven tuto anomálii neodstraní).

Mimochodem, u nás v HL máme jen 4 ranní, které jdou nad 10 hodin. Přecijenom, jak se posunuly začátky ranních až po 5. hodině (před 5 máme jen pár nástupů) díky posunutí nočních až na 6., tak při střídání okolo 14. hodině odpoledne jsou ty ranní prostě celkově kratší než odpolední.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.12.2014 13:08

willyjeff píše:[.... Stejně slyšíš furt křik, jak dostávaj dlouhý před volnem, přitom je to třeba jen O do 21:30. I to je špatně.
A divíš ty se fakt divíš?
Kam a čím v pátek po 22.hodině dojedeš?
A má v sobotu dopoledne cenu někam (na chatu) jezdit, když z ní musí člověk po 24hodinách = v neděli po obědě odjet, páč v pondělí má nástup na R kolem 5. ráno (= +/-1h)?
Jenže chyba není v "přidělovači" směny, ale V (NAVÍC URČITĚ ZBYTEČNÉ) NESMYSLNOSTI TURNUSU!
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 15.12.2014 13:10, celkem upraveno 1 x.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 13:01

gabuliatko píše:Jsem myslel že v SONE jsou tyhle směny vyhledávány (dokonce bych napsal že skladba intervalu tyto směny dokonce předurčuje). Když se tato směna roztrhne na 2 tak zas budou protesty že někdo musí kvůli 5ti hodinám v sobotu do práce,
CD je furt minimum. Řekněme, že máme v HL nyní (i při speciálním posíleném provozu o víkendech) asi jen 9 cédéček. Kdy třeba u linky 8 se moc o cédéčkách mluvit nejde, protože je to 7 - 16, ale u podniku dle KS je jakákoliv ranní, která jde přes 16. hodinu automaticky označena jako CD. Celkový počet směn v HL je o víkendu myslím 63 (R + CD + O + N) . Nejkratší jsou zálohy, a ty směny pod 9 hodin se stejně rozdají brigádníkům, protože delší dostávat nesmí a do práce je potřebuješ. Na řidiče tedy vyjdou ty dlouhé. Stejně slyšíš furt křik, jak dostávaj dlouhý před volnem, přitom je to třeba jen O do 21:30. I to je špatně.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 15.12.2014 12:51

Filip píše:Vždyť je to o víkendu normální, na jedné tramvaji se vystřídají tři - ranní, odpolední a noční. Měl jsem třeba odpolední v délce přesně 6:00. Nevím, že bychom měli o víkendu někde víc jak 9 hodin (Kromě asi dvou, tří sedmnáctek). Jinak je běžných 7-8 hodin.
To má každá vozovna jinak. U nás v HL jsou ta "trojstřídání" neobvyklá, my máme téměř všechno jen R-O (a odpolední jsou určitě přes 10 hodin polonoce) a drtivá většina nočních vyjíždí. Myslím, že jen 3 ze 14 střídají (denní linky 3, 7 a 11 jedou pak na noční). A málokterá odpolední jde po 9 hodin. V pracovní dny máme dokonce 26/9 která má výkon 12:11. Měl jsem to v pátek. Super :D

Jinak každý jistě zná můj fotokalendář služeb: http://josef.chodounsky.cz/turnus.php

Dovolil jsem si ho upravit pro 9,14 turnus, abyste měli přesnější představu: http://josef.chodounsky.cz/turnus914.php Můžete si listovat neomezeně dopředu a uvidíte, jak by se pohyboval Fond Pracovní Doby (třeba nyní v listopadu 2014 by byl jen těch 155 hodin, což při výplatě před vánocema doopravdy potěší).
Filip píše:Napadla mě ďábelská myšlenka - co takhle zavést jenom ranní nebo jenom odpolední služby (místo střídání, prostě stálí ranní řidiči nebo stálí odpolední) ? Slyšel jsem, že třeba v Hloubětíně takhle to pár řidičů má.
Prosim??? Stálí ranní či odpolední řidiči jsou přece v každé vozovně :D To teda nemáš moc přehled o podniku, to mě zklamalo :(

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 15.12.2014 12:23

gabuliatko píše:
MM-Mikulovsky píše:- tzv. CD = nešejdrová směna končící po 16. odpolední = dlouhé (11h a více) směny "v kuse" s totální většinou přes denní dopravní špičku[/i]
Jsem myslel že v SONE jsou tyhle směny vyhledávány (dokonce bych napsal že skladba intervalu tyto směny dokonce předurčuje). Když se tato směna roztrhne na 2 tak zas budou protesty že někdo musí kvůli 5ti hodinám v sobotu do práce,
těší mne, že jsem takřka četl myšlenky a byl (asi velmi těsně) rychlejší a uvedené jsem značně upřesnil ještě než tu byla tato připomínka zobrazena

Filip

Příspěvek od Filip » 15.12.2014 12:14

Vždyť je to o víkendu normální, na jedné tramvaji se vystřídají tři - ranní, odpolední a noční. Měl jsem třeba odpolední v délce přesně 6:00. Nevím, že bychom měli o víkendu někde víc jak 9 hodin (Kromě asi dvou, tří sedmnáctek). Jinak je běžných 7-8 hodin.

Odpovědět