L. 22 bych nechal, kde je. Vždyť se otevře Blanka a v Karmelitské nezbude ani autíčko, nebo ne
Ukončení tří linek na Výstavišti je provozně naprosto nevhodné.
A i jinak mi rozum zůstává stát. Čekal jsem na Petřiny 1+5 a na Podbabu 8+18. Teď budou mít Petřiny 2 linky do Holešovic a na Palmu. Na co
Posílení Ječné a Francouzské: tak nejdřív se to drbalo, jak to šlo. Pak se zabila l.4 provozem jen ve špičce, a teď se tam prdne l.20.
Neodolám možnosti předložit vlastní plán:
1 - beze změny
2- zrušena
3 - beze změny
4 - Kotlářka - Čechovo nám. PD 6-22, víkend sólo 8-20
5 - Petřiny, nadále sólo
6 - 2xT PD 6-20, víkend 1xT Synkáč - Barrandov 8-20, částečná náhrada za l.14 a 24 o víkendu po 15 minutách
7 - 13 beze změny
14 - ... - Orteňák - Výstaviště, o víkendu sólo po 15 min.
15 - nová linka - Malovanka - Hrad - Malostranská - Staroměstská - ND - Václavák - Hl. nádr. - Flora - Olšans. hř., 2xT jen PD 6-20
16 - zkrácena na Nádr. Vysočany
17 - beze změny
18 - Podbaba
19 - nová linka - Kubáň -Palmovka - Orteňák - Štros - Vltavská - Palmovka - Kubáň, sólo PD 5-23, víkend 6-22
20, 22 - beze změny
24 -... - Orteňák - Palmovka - Lehovec, o víkendu sólo po 15 min.
25 a 26 beze změny
Tak a dosáhl jsem prakticky všeho, co tvrdil ROPID, že je potřeba udělat: Posílil jsem Ječnou, Francouzskou, Seifertovu, Vysočany. Zvýšil jsem kapacitu na Podbabě, V Holešovicích, na Spořilově i Albertově. A obnovil jsem spojení Strašnic s Palmovkou a Holešovicemi. I jsem trochu odlehčil l.22 a posílil centrum. Jen jsem nerozryl celé LV. (Jo a roztrhl jsem 14/24.)
Odbočení l.22 problém nebude. Problém bude průjezd l.17 od Právnické fakulty DC, protože křižovatka Staroměstská preferuje tramvaj z mostu, a to tak, že dokud je něco z mostu DC, tak to tu 17 nepustí a nepustí.9001 píše:Ono odbočení na Staroměstké Karmelitskou docela dobře nahradí..
Typická demagogie ROPIDu: Řeší zpoždění l.10 od Řep, ale zpoždění metro16 vadit nebude. jediný důvod zpoždění je přitom Palačák. Kdyby už konečně (do9001 píše:To je jako ten výsměch, že 10 ze Spořilova bude přesnější než z Řep...