"Plodné" debaty

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
cwapa
Uživatel

Re: "Plodné" debaty

Příspěvek od cwapa » 29.1.2015 1:26

Filip píše:
MF píše:
To si děláš :zadnice . Zkus tohle někomu, kdo zažil 68 říct. Jestli se chceš spojovat, tak tam odjeď a nevracej se :x
Spojovat se nikdo nechce. Dnešní Rusko není SSSR nebo snad budu odsuzovat Francii kvůli Mnichovu nebo Německo kvůli Adolfovi?
A to kvůli tomu, že si Američané udělali Mejdan na Ukrajině.
Ono je pravda, že dnešní Rusko není SSSR, ale my jsme vždy říkali Rusko nebo Rusák i když jiné národnosti než Rus a to hlavně v 68. První co bylo, napadli nás Rusáci. Podle mne můžeme být rádi, že v 89 byl u moci Gorbačov a ne Putin, protože ten by byl schopný na nás ty tanky poslat znovu.

DG7021
Uživatel

Příspěvek od DG7021 » 28.1.2015 23:57

Bylo by zajímavé zjistit, kolik všeznalců bylo v USA i v Rusku osobně a při svých zdejších závěrech vycházejí z toho, jaká je tam skutečná realita a nálada ve společnosti vs. to, co jim říkají všeznalá média (á la Blesk či Právo).

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.1.2015 23:23

MF: Problém je v tom, že nás za 20. století ten užasný hodný Západ prodal celkem 3x... a to dnešní řitolezci USA nevidí...

Navíc uvidíme kam nás dovede EU nyní... Řekové jsou průser jako první a o PIGS se sice mluvit přestalo, protože "letí" Ukrajina a IS, ale průser to je pořád...

Filip

Příspěvek od Filip » 28.1.2015 22:25

MF píše:
Filip píše:Pro někoho je Rusko nepřítel, já v Rusku vidím naše bratry a měli bychom být jejich spojenci a ne nepřátele
To si děláš :zadnice . Zkus tohle někomu, kdo zažil 68 říct. Jestli se chceš spojovat, tak tam odjeď a nevracej se :x
Spojovat se nikdo nechce. Dnešní Rusko není SSSR nebo snad budu odsuzovat Francii kvůli Mnichovu nebo Německo kvůli Adolfovi?
A to kvůli tomu, že si Američané udělali Mejdan na Ukrajině.
Naposledy upravil(a) Filip dne 28.1.2015 23:33, celkem upraveno 1 x.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 28.1.2015 22:05

Filip píše:Pro někoho je Rusko nepřítel, já v Rusku vidím naše bratry a měli bychom být jejich spojenci a ne nepřátele

Filip

Příspěvek od Filip » 28.1.2015 21:13

9001 píše:
Filip píše:Ve Švýcarsku se mi líbilo, že jsem přišel domů, nemusel ani zamykat, a nikdo se nevloupal. Auta jsme taky nezamykali. Lidé příjemní,takže nějakou takovou demokracii bych trochu bral i tady. Nebo Rusko, taky není špatný systém.
Tak ted si šlápnul do vosího hnízda víc, než když já se zeptám jestli si zase řidiče ve smyččce noty a přitom nabral vůz před sebou :lol:
Když se nevěnuje někdo řízení ve smyčce, to je jeho blbost a chyba.
Ať si někdo souhlasí nebo ne, o tom je diskuze. Pro někoho je Rusko nepřítel, já v Rusku vidím naše bratry a měli bychom být jejich spojenci a ne nepřátele

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.1.2015 21:09

Filip píše:Ve Švýcarsku se mi líbilo, že jsem přišel domů, nemusel ani zamykat, a nikdo se nevloupal. Auta jsme taky nezamykali. Lidé příjemní,takže nějakou takovou demokracii bych trochu bral i tady. Nebo Rusko, taky není špatný systém.
Tak ted si šlápnul do vosího hnízda víc, než když já se zeptám jestli si zase řidiče ve smyččce noty a přitom nabral vůz před sebou :lol:

Filip

Příspěvek od Filip » 28.1.2015 21:02

Ve Švýcarsku se mi líbilo, že jsem přišel domů, nemusel ani zamykat, a nikdo se nevloupal. Auta jsme taky nezamykali. Lidé příjemní,takže nějakou takovou demokracii bych trochu bral i tady. Nebo Rusko, taky není špatný systém.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 28.1.2015 20:36

Průměrný texasan by asi zase řekl, že by nemohl žít v anarchistickém státě, kde má pachatel větší práva než oběť a když by k němu přišel někdo krást a on by ho zastřelil, ještě by byl odsouzen za nepřiměřenou obranu 8-) Každý ten systém má něco, výhody, nevýhody, takhle striktně okamžitě něco odsoudit na základě jedné skutečnosti (a i ta se dá vyložit několika způsoby), je podle mě nešťastné :-) A s podivem a pobavením právě sleduji, kam až zašla nevinná fotka jedné manhattanské ulice, kde vůbec nešlo o tu americkou demokracii.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 28.1.2015 19:43

Já bych taky americký systém nerad. Máme spoustu věcí zařízených lépe: třeba sociální a zdravotní pojištění. U nás si např. lidi nepotřebují brát půjčku na zaplacení banální operace.
Ale trochu disciplíny by nám neškodilo. U nás se demokracie zaměňuje za anarchii. Když si v Praze stoupnou policajti na ulici, a řeknou, že se tam nesmí, tak většina lidí půjde diskutovat, co že si to dovolujou, a že oni tam nutně musí a blablabla. V Americe by se většina lidí otočila a šla pryč. Totéž kalamita: když se lidem řekne: nevycházejte, nevyjíždějte, něco se žene, lidi poslechnou. V Praze by na takové doporučení nebo nakrásně příkaz 95 % lidí hodilo bobek.
Takže já bych někdy řekl, že se nám ta svoboda začíná pomalu ale jistě vymykat z rukou.
Filip píše:Lidé by měli mít právo na bezplatné vzdělání a zdravotní péči. To považuji za základ spravedlivého sociálního státu. Opravdu policejní stát USA neberme za vzor (40 mil. lidí žijící v chudobě apod.)
Bohužel, vždycky se najde nějaký demagog, který zaměňuje bezplatné a zadarmo.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 18.9.2013 18:17

gabuliatko píše:
milbi píše:Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně.
Tuší někdo, kdo mi se zárukou z 2 mega dá 5 tis. měsíčně? Podle mých dostupných zjištění to je dnes utopie. To by už šlo si pořídit na ten byt hypotéku a přes tuhle půjčku to splácet a ještě na tom vydělat.
Stav se. Se zárukou není nikdy nic, ale při troše snažení v horizontu 3 let to jde udělat bez problémů.

Jinak co mi říkají klienti, tak i pronájmy jsou dnes u hubu... Někteří se chovají jako zvěř a dokážou byt docela slušně zdevastovat...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.9.2013 17:50

milbi píše:Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně.
Tuší někdo, kdo mi se zárukou z 2 mega dá 5 tis. měsíčně? Podle mých dostupných zjištění to je dnes utopie. To by už šlo si pořídit na ten byt hypotéku a přes tuhle půjčku to splácet a ještě na tom vydělat.

milbi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milbi » 18.9.2013 11:08

Nevím, jestli to zde zaznělo, ale majitel nemovitosti většinou poskládá nájemné z několika položek, z čehož "fond oprav" je jen jedna z mnoha.

Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně. A to se nebavíme o nějaké návratnosti investice (v ideálním případě hodnota nemovitosti nebude klesat). Majitel bytu / domu také musí platit daně, pojištění nemovitostí, počítat s tím, že někteří nájemníci nejsou zrovna "slušní" a byt dokáží zdevastovat.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 18.9.2013 10:31

gabuliatko píše:1500*12 je 18tis. * 15 let je 270 tis.
Nevím jak jste veliký dům, ale dejme tomu 20 jednotek to je 5 mio. V předchozím linku si můžete přečíst kolik co stojí.
Co jsem bydlel v centru Prahy tak počet bytových jednotek byly tak 2-3 na patro, to znamená u 4 patrového domu do 10 jednotek, takže za 15 let 2.5mio.
A na reko bývá zralá fasáda, střecha i s krovy, stoupačky, okna ... no rejžuje se na tom.
Kolik co stojí si nemusím někde číst, jako člen představenstva to podepisuji :-) U nás se za těch 15 let dělala střecha, stoupačky, okna, fasáda (zateplení). Jedná se o panelák, takže nižší budou náklady na střechu, zbytek bude stejný. U nás se jedná o 36 bytů, u rodičů bydlících v podobném domě o 15 bytů a náklady na stejně velký byt jsou podobné. Menší dům je na tom vždy o něco hůř, náklady nerostou s velikostí lineárně. Ale střecha, fasáda jsou v podstatě dané plochou a konstrukcí, okna počtem a velikostí. V tom vašem případě nepíšete, o jak velké byty se jedná, je samozřejmě zásadní rozdíl, zda jsou v tom domě byty 1+1 nebo 4+1, vybrané peníze tomu pak odpovídají, do FO se vybírá nejčastěji podle plochy bytů. Rejžuje se samozřejmě na tom, co se povede vybrat na částku, kterou potřebujete do FO.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 17.9.2013 20:29

XSC píše:u menší 3+1 u nás dělá FO 1500 na byt s tím, že opravené v průběhu 15 let máme vše a bez zadlužení
1500*12 je 18tis. * 15 let je 270 tis.
Nevím jak jste veliký dům, ale dejme tomu 20 jednotek to je 5 mio. V předchozím linku si můžete přečíst kolik co stojí.
Co jsem bydlel v centru Prahy tak počet bytových jednotek byly tak 2-3 na patro, to znamená u 4 patrového domu do 10 jednotek, takže za 15 let 2.5mio.
A na reko bývá zralá fasáda, střecha i s krovy, stoupačky, okna ... no rejžuje se na tom.

Odpovědět