Ono je pravda, že dnešní Rusko není SSSR, ale my jsme vždy říkali Rusko nebo Rusák i když jiné národnosti než Rus a to hlavně v 68. První co bylo, napadli nás Rusáci. Podle mne můžeme být rádi, že v 89 byl u moci Gorbačov a ne Putin, protože ten by byl schopný na nás ty tanky poslat znovu.Filip píše:Spojovat se nikdo nechce. Dnešní Rusko není SSSR nebo snad budu odsuzovat Francii kvůli Mnichovu nebo Německo kvůli Adolfovi?MF píše:
To si děláš. Zkus tohle někomu, kdo zažil 68 říct. Jestli se chceš spojovat, tak tam odjeď a nevracej se
A to kvůli tomu, že si Američané udělali Mejdan na Ukrajině.
"Plodné" debaty
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: "Plodné" debaty
Bylo by zajímavé zjistit, kolik všeznalců bylo v USA i v Rusku osobně a při svých zdejších závěrech vycházejí z toho, jaká je tam skutečná realita a nálada ve společnosti vs. to, co jim říkají všeznalá média (á la Blesk či Právo).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MF: Problém je v tom, že nás za 20. století ten užasný hodný Západ prodal celkem 3x... a to dnešní řitolezci USA nevidí...
Navíc uvidíme kam nás dovede EU nyní... Řekové jsou průser jako první a o PIGS se sice mluvit přestalo, protože "letí" Ukrajina a IS, ale průser to je pořád...
Navíc uvidíme kam nás dovede EU nyní... Řekové jsou průser jako první a o PIGS se sice mluvit přestalo, protože "letí" Ukrajina a IS, ale průser to je pořád...
-
Filip
Spojovat se nikdo nechce. Dnešní Rusko není SSSR nebo snad budu odsuzovat Francii kvůli Mnichovu nebo Německo kvůli Adolfovi?MF píše:To si dělášFilip píše:Pro někoho je Rusko nepřítel, já v Rusku vidím naše bratry a měli bychom být jejich spojenci a ne nepřátele. Zkus tohle někomu, kdo zažil 68 říct. Jestli se chceš spojovat, tak tam odjeď a nevracej se
A to kvůli tomu, že si Američané udělali Mejdan na Ukrajině.
Naposledy upravil(a) Filip dne 28.1.2015 23:33, celkem upraveno 1 x.
To si dělášFilip píše:Pro někoho je Rusko nepřítel, já v Rusku vidím naše bratry a měli bychom být jejich spojenci a ne nepřátele
-
Filip
Když se nevěnuje někdo řízení ve smyčce, to je jeho blbost a chyba.9001 píše:Tak ted si šlápnul do vosího hnízda víc, než když já se zeptám jestli si zase řidiče ve smyččce noty a přitom nabral vůz před sebouFilip píše:Ve Švýcarsku se mi líbilo, že jsem přišel domů, nemusel ani zamykat, a nikdo se nevloupal. Auta jsme taky nezamykali. Lidé příjemní,takže nějakou takovou demokracii bych trochu bral i tady. Nebo Rusko, taky není špatný systém.
Ať si někdo souhlasí nebo ne, o tom je diskuze. Pro někoho je Rusko nepřítel, já v Rusku vidím naše bratry a měli bychom být jejich spojenci a ne nepřátele
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ted si šlápnul do vosího hnízda víc, než když já se zeptám jestli si zase řidiče ve smyččce noty a přitom nabral vůz před sebouFilip píše:Ve Švýcarsku se mi líbilo, že jsem přišel domů, nemusel ani zamykat, a nikdo se nevloupal. Auta jsme taky nezamykali. Lidé příjemní,takže nějakou takovou demokracii bych trochu bral i tady. Nebo Rusko, taky není špatný systém.
-
Filip
Ve Švýcarsku se mi líbilo, že jsem přišel domů, nemusel ani zamykat, a nikdo se nevloupal. Auta jsme taky nezamykali. Lidé příjemní,takže nějakou takovou demokracii bych trochu bral i tady. Nebo Rusko, taky není špatný systém.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Průměrný texasan by asi zase řekl, že by nemohl žít v anarchistickém státě, kde má pachatel větší práva než oběť a když by k němu přišel někdo krást a on by ho zastřelil, ještě by byl odsouzen za nepřiměřenou obranu
Každý ten systém má něco, výhody, nevýhody, takhle striktně okamžitě něco odsoudit na základě jedné skutečnosti (a i ta se dá vyložit několika způsoby), je podle mě nešťastné
A s podivem a pobavením právě sleduji, kam až zašla nevinná fotka jedné manhattanské ulice, kde vůbec nešlo o tu americkou demokracii.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já bych taky americký systém nerad. Máme spoustu věcí zařízených lépe: třeba sociální a zdravotní pojištění. U nás si např. lidi nepotřebují brát půjčku na zaplacení banální operace.
Ale trochu disciplíny by nám neškodilo. U nás se demokracie zaměňuje za anarchii. Když si v Praze stoupnou policajti na ulici, a řeknou, že se tam nesmí, tak většina lidí půjde diskutovat, co že si to dovolujou, a že oni tam nutně musí a blablabla. V Americe by se většina lidí otočila a šla pryč. Totéž kalamita: když se lidem řekne: nevycházejte, nevyjíždějte, něco se žene, lidi poslechnou. V Praze by na takové doporučení nebo nakrásně příkaz 95 % lidí hodilo bobek.
Takže já bych někdy řekl, že se nám ta svoboda začíná pomalu ale jistě vymykat z rukou.
Ale trochu disciplíny by nám neškodilo. U nás se demokracie zaměňuje za anarchii. Když si v Praze stoupnou policajti na ulici, a řeknou, že se tam nesmí, tak většina lidí půjde diskutovat, co že si to dovolujou, a že oni tam nutně musí a blablabla. V Americe by se většina lidí otočila a šla pryč. Totéž kalamita: když se lidem řekne: nevycházejte, nevyjíždějte, něco se žene, lidi poslechnou. V Praze by na takové doporučení nebo nakrásně příkaz 95 % lidí hodilo bobek.
Takže já bych někdy řekl, že se nám ta svoboda začíná pomalu ale jistě vymykat z rukou.
Bohužel, vždycky se najde nějaký demagog, který zaměňuje bezplatné a zadarmo.Filip píše:Lidé by měli mít právo na bezplatné vzdělání a zdravotní péči. To považuji za základ spravedlivého sociálního státu. Opravdu policejní stát USA neberme za vzor (40 mil. lidí žijící v chudobě apod.)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stav se. Se zárukou není nikdy nic, ale při troše snažení v horizontu 3 let to jde udělat bez problémů.gabuliatko píše:Tuší někdo, kdo mi se zárukou z 2 mega dá 5 tis. měsíčně? Podle mých dostupných zjištění to je dnes utopie. To by už šlo si pořídit na ten byt hypotéku a přes tuhle půjčku to splácet a ještě na tom vydělat.milbi píše:Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně.
Jinak co mi říkají klienti, tak i pronájmy jsou dnes u hubu... Někteří se chovají jako zvěř a dokážou byt docela slušně zdevastovat...
-
gabuliatko
- Uživatel
Tuší někdo, kdo mi se zárukou z 2 mega dá 5 tis. měsíčně? Podle mých dostupných zjištění to je dnes utopie. To by už šlo si pořídit na ten byt hypotéku a přes tuhle půjčku to splácet a ještě na tom vydělat.milbi píše:Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně.
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli to zde zaznělo, ale majitel nemovitosti většinou poskládá nájemné z několika položek, z čehož "fond oprav" je jen jedna z mnoha.
Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně. A to se nebavíme o nějaké návratnosti investice (v ideálním případě hodnota nemovitosti nebude klesat). Majitel bytu / domu také musí platit daně, pojištění nemovitostí, počítat s tím, že někteří nájemníci nejsou zrovna "slušní" a byt dokáží zdevastovat.
Když si koupíte byt za dejme tomu 2 mil. Kč a chcete takový byt pronajímat, budete brát v potaz, že ony 2 mil. Kč jste mohli investovat jinde, třeba s výnosem 3 % (což není taková utopie pro bezpečné investování) - to je cca. 5.000 Kč měsíčně. A to se nebavíme o nějaké návratnosti investice (v ideálním případě hodnota nemovitosti nebude klesat). Majitel bytu / domu také musí platit daně, pojištění nemovitostí, počítat s tím, že někteří nájemníci nejsou zrovna "slušní" a byt dokáží zdevastovat.
Kolik co stojí si nemusím někde číst, jako člen představenstva to podepisujigabuliatko píše:1500*12 je 18tis. * 15 let je 270 tis.
Nevím jak jste veliký dům, ale dejme tomu 20 jednotek to je 5 mio. V předchozím linku si můžete přečíst kolik co stojí.
Co jsem bydlel v centru Prahy tak počet bytových jednotek byly tak 2-3 na patro, to znamená u 4 patrového domu do 10 jednotek, takže za 15 let 2.5mio.
A na reko bývá zralá fasáda, střecha i s krovy, stoupačky, okna ... no rejžuje se na tom.
-
gabuliatko
- Uživatel
1500*12 je 18tis. * 15 let je 270 tis.XSC píše:u menší 3+1 u nás dělá FO 1500 na byt s tím, že opravené v průběhu 15 let máme vše a bez zadlužení
Nevím jak jste veliký dům, ale dejme tomu 20 jednotek to je 5 mio. V předchozím linku si můžete přečíst kolik co stojí.
Co jsem bydlel v centru Prahy tak počet bytových jednotek byly tak 2-3 na patro, to znamená u 4 patrového domu do 10 jednotek, takže za 15 let 2.5mio.
A na reko bývá zralá fasáda, střecha i s krovy, stoupačky, okna ... no rejžuje se na tom.