Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.4.2015 15:12

Martin Šubrt píše:...........
Vzhledem k tomu, že se při přípravě přechodu několikrát točila videa stavu na Pavláku a u tramvají tam je řada průjezdů hodně dlouho po padnutí čoček na stůj, obávám se, že ...........
....... tam rychlost stejně půjde dolů, protože obecně problém je prostě v té vysoké rychlosti na druhém SSZ a snaze to projet. Navíc magistrála má naději na omezení spíše kvůli chodcům a s tím si mohou pomoci i tramvaje,.............
Ale to je přesně to co jsem tvrdil =
1.) omezit IAD z Ječné do Legerky pozdějším začátkem jejího volna = prodloužit volno TRAM a (samozřejmě) chodců jdoucích souběžně s ní přes Legerku
2.) pro bezpečnost snížená rychlost TRAM na příjezdu do zastávky IPP ZC nebude znamenat jejich neprojetí přes magistrálu naráz (díky prodloužení volna TRAM na SSZ před zastávkou IPP ZC)

+ zbezpečnění jízdy TRAM DC popsal von Š = zastávku IPP DC posunout proti směru jízdy, aby:
1.) byla na úrovni té ZC
2.) 1. souprava čekající na SSZ za ní stála celá mimo prostor zastávky, čímž
a) její 2. vůz nemate cestující chtějící nastoupit
b) se urychlí odjezd 1. TRAM DC
3.) řidič 2. TRAM DC (stojící u označníku) má dostatečný výhled na výjezd IAD z Ječné na IPP = může v pravý čas zavřít dveře a zavčasu vyjet ze zastávky tak, aby projel naráz přes obě části magistrály!

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 12.4.2015 14:42

von Špilberk: Hradčanská visí na dokončení Karláku, který se stále odkládá. Je přislíbeno, že pokud budou jen blikače na Karláku fungovat, postoj města se přehodnotí i jinde. A obávám se, že letos to opět nebude.

Vzhledem k tomu, že se při přípravě přechodu několikrát točila videa stavu na Pavláku a u tramvají tam je řada průjezdů hodně dlouho po padnutí čoček na stůj, obávám se, že aktivita řidičů povede pouze k tomu, že se to tam bude víc sledovat a i při zrušení přechodu tam rychlost stejně půjde dolů, protože obecně problém je prostě v té vysoké rychlosti na druhém SSZ a snaze to projet. Navíc magistrála má naději na omezení spíše kvůli chodcům a s tím si mohou pomoci i tramvaje, ale pokud tramvaje jdou proti přechodu, jen složitě budou získávat nějakou výhodu samy. Nebudou chodci, to je signál neomezovat auta. On ten nový přechod je součástí obnovy celkových pěších tras a ta vede k omezení aut a možnosti omezit intenzity. pokud nebude, nebude omezení magistrály. Jen tak ho prostě nikdo nenařídí.

Odpočítávadlo k čočkám by nepřešlo přes polici. Počítadlo je funkčně odděleno od řadiče, tj. počítá pouze, když je 3x stejný cyklus. Pokud ale jedou hasiči, nebo se mění signální plán, stává se, že ač to jde k nule, volno na nule nepadne, takže pak si koledujeme o velikej průšvih, protože se prostě začne jezdit na počítadlo.

Navrhoval jsem ale použít počítadlo nepřímo, např. zejména pro druhý vlak v zastávce, kterému by na základě stavu odpočtu například rozsvítilo písmeno D 15 sekund před volnem, tj. dalo by mu informaci, teď zavři dveře a připrav se. Dole z Ječné by se pak dal dát klasický předsignál, i když na nějaký poměrně složitý výložník...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.4.2015 14:14

MM: Ovšem se u problému jménem Blanka... Krnda se na Frekvenci 1 vyjádřila ve stylu, když selže záříjový termín, tak všichni kdo to slíbili ze strany dodavatele ztratí tvář :lol: . Zrovna u nás, kde firma která totálně zvoře stavbu má právo se přihlásit do nového VŘ na jinou stavbu a když nabídne nejnižší cenu tak i vyhraje...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.4.2015 9:51

tak já se připojuji k přesunutí diskuze:
9001 píše:MM: Když se semafory dobře zapojí do zelené vlny, tak se moc nestane... A ano pokud se omezí již od JS tak na ní auta ani nenajedou a rovnou si najdou cestu údolím...
1.) doplněním mého předešlého příspěvku jsem vyvrátil smysluplnost tvého závěru
2.) tzv. zelená vlna na SSZ "přetínající" magistrálu - může být a bude i prospěšná snížením emisí a hluku v jejím okolí Z:arrow: OVŠEM SYNCHRONIZACE TĚCH SSZ "PŘETÍNAJÍCÍ" MAGISTRÁLU MUSÍ BÝT PROVEDENO OD TÉ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ = NA IPP (a Muzeu - počítám-li s TT "kolem" Hl.n.)
3.) i když v severojižním směru ubude jen (údajných) 10% IAD, tak PODSTATNÝ PŘESUN IAD Z CENTRA DO BLANKY BUDE MEZI HOLEŠOVIČKAMI A SMÍCHOVEM = DELŠÍ VOLNO PRO TRAM NA IPP BUDE MOCT JÍT SPÍŠE NA ÚKOR IAD JEDOUCÍ Z JEČNÉ než po magistrále

von Š: - odpočítávadla u "čoček" na IPP = @3644
- protažení volna TRAM na IPP z výše uvedeného důvodu před otevřením Blanky nereálné až nemožné (udělalo by to problém i TRAM na Karkáku a Jiráskáči, kde by IAD zůstávala častěji stát na křížení s TT).

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 12.4.2015 8:33

Dovolil jsem si přesunout diskuzi o Pavláku:
9001 píše:MŠ: Držím samozřejmě palce, ale je velká chyba podcenit protivníka :wink:
Tak, tak. 8-) Taky držím MŠ palce, jen aby svého silného prohlášení (o tom, co nepřipustí) nelitoval.
Diskuzi o Hradčanské vyvolává už roky, zatím bezvýsledně, takže můžeme jen vyvolávat duchy přejetých.

Jestli lze dát tramvajím na Pavláku víc času na průjezd přes magistrálu, tak ať se dá. Hned. Když nové semafory tak jako tak přiškrtí magistálu, tak je to jedno, co bude dřív. A může být dřív přiškrcení na Pavláku. 8-[
A v rámci diskuze mám ještě jeden podnět: co kdyby se přímo ke všem 4 čočkám na Pavláku dalo počitadlo volna a stůj, aby řidiči tram viděli, že mají čas a že to nemusí tak valit. Komu by to vadilo :?:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.4.2015 11:15

No já to tam první šichtu taky šolichal 40 připravenej to zamáznout...

Jo a víšco se mi stalo? Ty voe, neuvěříš-rozjedu se z Dejvické ZC, na Thákurce červená. 50 metrů před padá zelená a volno a nikde nikdo!! Chápeš? Jako vůbec nikdo! Jako prostě že mi tam nikdo nevjel!!! Pobíráš to? Hééj kámo, já to málem nepobral a po 4 letech projel tento mezizastávkový úsek na jeden nášlap :smt113 :smt113 :smt113 :smt113

Ty semafory jsou už fakt hustá noční můra, když už jim ani volno nevěříme :devilsmokin :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 11.4.2015 6:54

Bořislavka (dříve Horoměřická) byla potmě včetně lamp až skoro k Na Pískách (dříve Bořislavka), protože nějakej výpadek voltíků či co. Bohužel to promptně spravili, takže mi to celou noc opět krásně padalo na stůj, jen jsem zavřel dveře.
Jinak ano, Velekravín - kupodivu - šlape krásně. Až se toho trošku děsím a napůl čekám zradu, napůl se bojím, že to dlouho nevydrží.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.4.2015 0:49

Já tedy nevím, ale ten Velekravín podle mě šlape bezvadně ZC i DC a výzva ZC se rozsvěcí již při kontaktu nad sjezdovkou že smyčky ČV. Z 12 průjezdů jsem tento týden nemusel jedinkrát přibrzdit. Luxus! Jinak dnes Horoměřická křižovatka i přechod večer potmě a byla k vidění aplikace finalniho vodorovneho dz, takže i tam se můžeme brzy těšit na definitivku s preferencí??
A jak to bude s ostatními staršími SSZ? Hadovka, Bořina, SČV, Etiopská, Džbán... a na závěr ta nejtragičtější Šárka??

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 01.4.2015 1:01

Ve večerních a nočních hodinách vychází skutečně na dolní Plzeňské červená vlna, je to zadáno k řešení. Přes den to naopak funguje obstojně.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.3.2015 14:47

To jsou zbytky té zelené vlny. Jakože Smichovsky okruh preferencí neumí, tak tam byla alespoň koordinace, že jsi sice na Bertramce, nebo Radlické čekal, ale pak jsi to obousmerne projel vcelku, načež se tam 2011 cosi podelalo, navíc do toho může šťourat ústředna s vypuštěním tunelů a od ty doby na to není spoleh a zazdi tě to kdekoliv, klidně i všechny 4 SSZ.

Filip

Příspěvek od Filip » 17.3.2015 14:42

Na jakém principu funguje SSZ u zastávky Bertramka DC ? ZC mě vždycky pustí bez problému, ale směrem DC to pustí max jednu soupravu a "stůj" další minutu než padne volno, přitom chodci mají červenou. Proč tomu tak je ?

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 17.3.2015 12:43

Na Bertramce DC je vtipné i čekání do času. :D

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.3.2015 23:05

"Zelená vlna" Radlická -Bertramka je v haji od podzimu 2011, to už nekomentuju. Postál jsem si u Mozartovy.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 16.3.2015 23:02

Karosák: A co Plzenská x Radlická... Dneska jsem jel IAD okolo dvakrát a přišli mi tramvaje drbané docela dost...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.3.2015 23:01

Postřehy z linky 10:
Bude někdy upravovaná Ohrada, aby tam dynamika pružněji reagovala také na jiné relace, než jen (až kontraproduktivní) takřka neomezené volno Ohrada>Biskupcova? Pod Ohradou od Krejcárku jsou krabičky, jakoby vzdálené rádio. Můžeme si od toho něco slibovat? Jinak to prodlužování z Koněvky beru jako kontraproduktivní proto, že kolikrát by stačily proběhnout ještě nějaké fáze, než se tam dohrabu.

Co běhá na přejezdu Bešťákova? Nepřijde mi to jako tak složitá křižovatka, abych se k ní musel plazit 25. Zvlášť DC, kde je rozhled dobrý. ZC ppadá lépe, ale překvapuje mě, že u tak jednoduchého přejezdu se pokaždé děje něco jiného.

Jinonická DC a ten přechod nad poštou by si zasloužily předvěsti. Stejně jako Krásova DC, kde provozní brzda většinou ke stopčáře nestačí.

Mezi hřbitovy ZC jsou furt dost nespolehlivé, asi jako Motol DC. Nechápu proč mi padá stůj před rozjetý vlak, aby odbočila max. 2 auta.

A jinak jsem měl o víkendu 55 a ta všudypřítomná barevná hudba tomu teda dává na :zadnice Asi největší trest je to oblíbené absolutní volno z vedlejší a potom nenadálé potřeby křižovatek se "z dlouhé chvile" problikávat.

Odpovědět