Ano, funguje. Svítí, stejně jako předtím, trvale zelená/volno. Nezazlobilo celou směnu (24 a 56).Grossák píše:Na Teplárně Michle by mělo být opraveno. Prosím o zpětnou vazbu.
Díky.
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Ano, funguje. Svítí, stejně jako předtím, trvale zelená/volno. Nezazlobilo celou směnu (24 a 56).Grossák píše:Na Teplárně Michle by mělo být opraveno. Prosím o zpětnou vazbu.
Tak za ten Kulaťák se omlouvám, to jsem tedy neviděl. Mě víc zajímali čočky, tak se mi asi zdálo, že nějaký směr jede a nebyl to ten od Kulaťáku.Grossák píše:Nedošlo k dvojímu výběru volna vlevo od Kulaťáku a druhý výběr volna vlevo od Střešovic byl v zásadě neškodný. Nebyl navíc způsoben logikou, ale tím, že tramvaj přijela později na blízký kontakt. Pravdou je, že od začátku popisované události do začátku volna pro TRAM uběhla cca minuta a čtvrt, což není málo.
Ze záznamu řízení vyplývá, že se dělo něco trochu jiného. Po první čočky vlevo pro BUS to platí. Ty padly netradičně společně s krátkým volnem od tunelu (zřejmě tam něco muselo být), které se normálně nevybírá. Po 9s stůj následovaly ještě jedny čočky vlevo, a to společně s volnem od Střešovic vlevo. Tady bych si dovolil domněnku, že tramvaj zůstala stát déle v zastávce a nejela hned za autobusem, protože nárok na blízkém kontaktu nastal až 15 sekund po volnu pro BUS. No a pak následovalo volno pro TRAM přímo, společně s ní bylo vybráno volno od Hradčanské přímo a vpravo. Také je vidět, že všechny detektory aut kromě vjezdu od Kulaťáku, byly obsazené.von Špilberk píše:Včerejší Prašňák DC: Bus stojí u čoček, já zastavuji v zastávce. Na čočkách padá volno - rovně.Bus stojí (v protisměru tramvaj nejede). Pak se jede od Kulaťáku, pak konečně čočky vlevo, bus odjíždí. Natěšeně se posouvám k čočkám - po volnu vlevo bude přece volno rovně.
Nebude
![]()
Zase se jede od Kulaťáku a pak je zase volno vlevo a až potom volno rovně.
![]()
Až pak jedu.
![]()
Vážně už se s Prašňákem nedá nic dělat![]()
![]()
Nikoli. Mám stejný zkušenosti jako Modroko. O přihlašováku vím a samotný tam už umím jezdit (plížit seGrossák píše:Ona to samozřejmě umí, ale musíte se přihlásit dřív, než se tramvaj v opačném směru odhlásí. Přihlašovák je na výjezdu ze zastávky Vltavská.
Ano tomu já rozumím to vím, ale jde mi o to když jedou 2 soupravy z Vltavské směr tržnice, pustí to tu první a mě jako druhého který jede téměř na zadku té druhé to prostě zazdí okamžitým stůj tak si myslím že když to umí podržet volno z druhé strany mohlo by to jít i z týdle strany. Jde sic o pár vteřin a vlastně o nic, ale prospělo by to plynulosti. Přeci jen nemusím zastavovat pak se rozjíždět. Auta v kolizním směru po půl minutě co mají zelenou zas dostávaji červenou přitom stačí prodloužit volno o pár vteřin.Grossák píše:Ona to samozřejmě umí, ale musíte se přihlásit dřív, než se tramvaj v opačném směru odhlásí. Přihlašovák je na výjezdu ze zastávky Vltavská.modroko píše:Jen takový dotaz, proč světla které pouští tram z(do) Vltavský umějí podržet volno pro tramvaj směrem do centra ale když jedu z centra(tedy směr tržnice)tak to pustí jednu soupravu a okamžitě to padá na stůj? To prostě ta křižovatka nemůže počkat těch 20 vteřin na průjezd druhé soupravy? Dyť když to umí z opačného směru mělo by to jít i z druhého ne?
Ona to samozřejmě umí, ale musíte se přihlásit dřív, než se tramvaj v opačném směru odhlásí. Přihlašovák je na výjezdu ze zastávky Vltavská.modroko píše:Jen takový dotaz, proč světla které pouští tram z(do) Vltavský umějí podržet volno pro tramvaj směrem do centra ale když jedu z centra(tedy směr tržnice)tak to pustí jednu soupravu a okamžitě to padá na stůj? To prostě ta křižovatka nemůže počkat těch 20 vteřin na průjezd druhé soupravy? Dyť když to umí z opačného směru mělo by to jít i z druhého ne?
Na Groši dnes (pátek) v dopoledních hodinách. Po příjezdu do zastávky DC se rozsvítí výzva a jakmile odstanicuješ a rozjedeš a brnkneš si o 2. přihlašovák, který tam je umístěný za zastávkou DC, výzva zhasne a světla zpravidla padají na stůj. Podobě se chovají i Koryta DC, ale tam výzva zůstává svítit. Dnes dopoledne ale byly Koryta potmě a v 2. kole když fungovaly volno vydrželo, ale asi je držel vlak, který ještě odbavoval lidi v zastávce Nádr. Strašnice ZC. Nevím. Jaké mají zkušenost ostatní? Napište prosím.Grossák píše:Prosím o info, kdy (den, čas) byly sledovány chyby preference Na Groši a na Korytech. Pomůže i popis situace. Díky.