Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od 9001 » 13.8.2015 8:06

G: Tady musím souhlasit s Von... Každá zastávka i v sebevětší :zadnice někoho přitáhne, protože to na ní má blíž než na jinou...

Krásná ukázka Vozovna Strašnice 2x + Pod Vinicí/Nad Primaskou. Věřím, že udělat zastávku na Starostrašnické, tak tam bude obrat...
Dubečská sice na znamení, ale v okolí je poměrně slušná zastávba, která byla zvyklá chodit na Radošovickou nebo Na Padesátem, ale proč bych to dělal, když mám zastávku u nosu...
To samé vozovna Kobylisy... Proč budu chodit do smyčky, když to mám kratší před křižovatkou... Sice to jsou jednotky kusů, ale i pro ty tam musíš zastavit...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 13.8.2015 7:18

gab: To jste se probudil opravdu brzo. Pak hold některé věci nedávají smysl. :roll: :roll: (JŘ se občas mění, třeba o prázdninách nebo výlukách)
A představou, že když je někde zastávka na znamení, tak tam nikdo není, trpí jen dvě skupiny lidí: 1. lidi, co tam nikdy nebyli a 2. pracovníci ROPIDu.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 12.8.2015 19:59

Filip píše:Ať si to dispečeři vyřídí s tvůrci jízdních řádů, proč večer musí být 3 a 17 na cca stejný čas DC v Březiněveské a netahají do toho řidiče.
Kdy? Koukám do zastávkových PD a nic nevidím? Jinak co s tím jako dispečeři? Od čeho je odd. jízdních řádů?
Jinak pokud Vám vadí druhá zastávka voz. Kobylisy DC tak já něčemu nerozumím. Jaká tam je frekvence? Nakolik to proboha vůz s DVC zdrží?
Jaký je rozdíl zda 3 drbne 17 (nebo obráceně) Kvůli druhé vozovně nebo kvůli pomalé babičce na Líbeznické? Mimo to jsou obě na znamení, pak už nechápu vůbec nic. U 3 si prosaďte čidlo na výjezdu ze smyčky a je to.

dejvk
Uživatel

Příspěvek od dejvk » 12.8.2015 17:23

24: "Změna trasy linky - linka je odkloněna ze zastávky Masarykovo nádraží přes zastávky Náměstí Republiky a Strossmayerovo náměstí"
Na Vltavské DC je taky z výlukové trasy přes most jen škrtlá, i když tam pravidelně nejezdí. Tak se nám ta trasa nějak zpravidelňuje, ještě teď s Plzeňskou... Tohle je to řešení, jak se zmiňovalo, že od září už se určitě převlíkat nebude? :?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.8.2015 21:14

MM: Jenže to jsme u klesajici kvality řidičů... Bohužel se musí jet podle toho netupějšiho článku...

Von: Ted si to vystihl... Proč jsou odbory v Německu/Francii tak silné? Když předák řekne STÁVKA tak se nehne ani kolo... Tady se nejdřív předáci pohádají mezi sebou a pak jim stávku stihne zdržet i Kalousek...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.8.2015 10:25

von Špilberk píše:........
A v druhé etapě někdo vymyslel, že se musí zdůvodňovat zpoždění přes minutu.
.........
Sjíždění l.3 a l.17 na Březiněveské je taky problém ROPIDu, protože právě tento skvělý tým odborníků určuje odjezdy z konečných. A místo, aby se starali o hladký průjezd, tak u vozovny vymysleli další zastávku, takže pravděpodobnost, že na Březiněveskou přijede l.17 pozdě a bude zdržovat l.3 nebo dokonce l.3 stihne vyjet a pak naopak l.3 zdržuje l.17, je ještě větší.
Takže systém sice nedokáže odstraňovat problémy v provozu, ale obdivuhodně dokáže přidělávat další. Heslo dne: nudíš se v kanceláři :?: Vyrob problém, a pak si dělej statistiku problému. :zadnice
1.) Narozdíl od první etapy nikdo na tuto předem nevaroval a skutečně tato nasrala nejen mne, ale hromadu dalších kolegů - jen jaksi většina si zanadává na IPP/ve vozovně/po směně u piva, ale ve skutečnosti "drží hubu a krok" :!:

2.) =D> =D> + běda tomu, jestli si dovolíš na ten problém upozornit :!: Přitom během kurzu jsem byl 2x na tzv. CDéčku - jedenkrát během toho i na oddělení jízdních řádů a tehdy (prý) platilo, že v odůvodněných případech DPP mohl ROPIDu vrátit jeho požadavek JŘ z důvodu nesmyslu v něm. Žel toto asi již nějaký čas neplatí - v opačném případě by DPP snad zajistil plnění svých povinností zaměstnavatele a vytvořil podmínky pro včasné plnění úkolů svými zaměstnanci = nenaplánoval by na stejný/podobný čas do mnoha zastávek počet spojů, který se tam naráz nevleze (a pak poměrně dlouhou dobu žádný) :!:
Vykládá se opravdu, že za toto zase opět může ROPID - respektive ještě jeho nedávné (mnoho let) "dočasné" vedení, které se při plánování JŘ MHD nesmyslně inspirovalo "velkou" železnicí, na které se na přestupních bodech při dostatečném počtu nástupišť v praxi dokáží spoje sjet naráz a umožnit vzájemný přestup cestujících. PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE OD DNEŠNÍHO DNE ODPOVĚDNÁ OSOBA ZA KONCEPCI PID, ZAČNE SVÉ PŮSOBENÍ V ROPIDu ZRUŠENÍM TOHOTO NESMYSLU, KTERÝ MÁ ZA NÁSLEDEK TZV. VLÁČKOVÁNÍ (PŘEPRAVU HROMADNOU) V ÚSECÍCH TT SPOLEČNÝCH PRO VÍCE LINEK A PAK NÁSLEDUJÍCÍ DLOUHÉ PAUZY PŘED DALŠÍMI "SHLUKY" SPOJŮ -opakovaně se tu nadávalo, že (např. přes Letnou) při 12ti až 15ti minutovém intervalu (večer/víkend) jednotlivých linek projede dle JŘ i cca 6 linek "naráz" za 3 až 5 minut a pak se i násobek toho času musí čekat na další spoj, byť člověku je jedno, který přijede, protože on potřebuje jen po první rozvětvení linek (např. z Letné na Štrossmayerovo nám.) = vyhovoval by mu skutečný rovnoměrný proklad spojů v jejich společném úseku :!:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 01.8.2015 8:01

9001 píše:a nebo snad jsou vyjmenované konečné, kde se tohle nemusí dělat?
V předpisech samozřejmě ne, ale "zvykové právo" dokonce tolerovalo i předjetí. Je to docela zajímavá ukázka toho, jak systém "funguje":
Na Kubáni a Černokostelecké byl pevný cyklus SSZ, všichni to věděli, a nejen že se nehlásilo zpoždění přes minutu, ale řidiči nebyli nikde popotahováni, když vyjeli o 10 sekund dřív, protože zrovna bylo na čočkách volno. V první etapě se objevilo varování (i písemné na nástěnce ve výpravně), že předjetí už není tolerováno. A to mnoho a mnoho měsíců před tím, než byla na Černokostelecké konečně instalována hen ta preference. Na Kubáni ale není preference dodnes. A v druhé etapě někdo vymyslel, že se musí zdůvodňovat zpoždění přes minutu.
Čili: systém sice nedokáže odstranit příčinu a zajistit bezproblémový výjezd z konečné, zvládá jen dělání nesmyslné statistiky. :prase

Jen trošku na obranu dispečinku: na Školení 2 byla informace, že se tak děje na přání ROPIDu. Tedy klasické kolečko blbosti: ROPID s tím otravuje dispečink a dispečink pak řidiče. I když mám pocit, že to přestalo, protože jsem už dlouho neslyšel o nikom, komu by volali. Ale oficiálně to nikdo nezrušil.
Sjíždění l.3 a l.17 na Březiněveské je taky problém ROPIDu, protože právě tento skvělý tým odborníků určuje odjezdy z konečných. A místo, aby se starali o hladký průjezd, tak u vozovny vymysleli další zastávku, takže pravděpodobnost, že na Březiněveskou přijede l.17 pozdě a bude zdržovat l.3 nebo dokonce l.3 stihne vyjet a pak naopak l.3 zdržuje l.17, je ještě větší.
Takže systém sice nedokáže odstraňovat problémy v provozu, ale obdivuhodně dokáže přidělávat další. Heslo dne: nudíš se v kanceláři :?: Vyrob problém, a pak si dělej statistiku problému. :zadnice
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 01.8.2015 10:57, celkem upraveno 1 x.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.8.2015 1:15

9001 píše:.......... Bohužel další důkaz, že OO kryjí ty největší idioty v řadách DP... :roll:
Naštěstí (alespoň "moje") OO, narozdíl od tebe, nebere zřetel na chybnou formu (včetně pravopisných chyb), ale na relevantnost/pravdivost obsahu :!:

PS: Oni totiž alespoň někteří "představitelé" OO (ve skutečnosti více méně rovnocení kolegové v DP) přiznávají, že v (svém) mládí jednali velmi obdobně jako jednám já.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.8.2015 1:05

Petrpes píše:Např. v tom co není tak jak říkáš :D
To máš těžký, když věříš úmyslným dezinformacím vypouštěným asi PDT (či jinými zainteresovanými pracovníky DPP) - např. ohledně mého posledního sporu s PDT jsem slyšel několik "fám".
"Nejvtipnější" byla fáma, že jsem PDT "seřval" do vysílačky za jeho odmítnutí řešit "věc" nesouvisející s dopravou - #-o zablokování (porouchaným vozidlem viditelně založeným za pravým zadním kolem dlažbou/kamením - viz příložené foto 1) jediného souběžného pruhu IAD s vyvýšeným TRAM pásem se zpěvněným zákrytem asi neznamená hrozbu (viz příložené foto 2) zakázané podélné jízdy IAD po zvýšeném/sníženém TRAM pásu proti vozovce :!:
Vtipnost uvedené fámy je ve skutečnosti, že po mém několika měsíčním návratu do práce (zejména po mé léčbě zlomeniny ruky) jsem slyšel hlášení PDT cca obsahu: "upozorňujeme řidiče linek ...., že mezi zastávkami Ostrčilovo náměstí a Albertov budou vedle TT, pro opravu závady vodovodu, v jízdním pruhu pro IAD prováděny výkopové práce, do půl hodiny bude vyvšena v místě OR20, DO TÉ DOBY NAŘIZUJI V MÍSTĚ OBEZŘETNOU JÍZDU PRO VÝSKYT IAD NA TT" - V DANÉM MÍSTĚ (viz 3. přiložené foto) JE TT V ÚROVNI VOZOVKY A NIJAK OD NÍ NENÍ ODDĚLENA = IAD BĚŽNĚ MÁ PRÁVO PO TT OBJÍŽDĚT PŘEKÁŽKU :!:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.8.2015 0:18

Filip: Kvůli 30 sekundám bych opravdu neřval :wink:

Navíc podstat problému je v reakci MM... Živě si dokážu představit jak ta komunikace probíhala a vzhledem k tomu jak se tu projevuje a vyžaduje doslovné plnění předpisů, tak musí MM počítat, že to bude očekáváno i od něj. Tady ho porušil a nebo snad jsou vyjmenované konečné, kde se tohle nemusí dělat?

MM: Ted si potvrdil moji představu o tom jak to probíhalo... Já nic, to někdo jiný...

Proč bych psal stížnost? Vím jak by vypadala odpověd ;-). Zastávka je pro jednu soupravu, do 179s spoj jede "včas". Navíc MHD jezdím hlavně v PD :wink: . O víkendu díky ROPIDu nemám chut ani náladu ji využívat...

Bohužel další důkaz, že OO kryjí ty největší idioty v řadách DP... :roll:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.8.2015 0:08

Filip píše:Důrazně se musím zastat kolegy MMM a 9001 by byl první, co by řval, proč tam ta tramvaj stojí tak nesmyslně dlouho v zastávce Březiněveská DC (pokud by se chtěl dostat před 17).
Dispečink moc dobře zná taková místa, i např. Kubáň a přijde mi nedůstojné ptát se řidiče, proč jede pozdě o 70sekund, když moc dobře ví, že je tam SSZ a prostě to nevychází.
.........
1.) Vyjímečně pokud by se 9001 "snížil" a "socku" využil, tak by byl 1., kdo by v případě nenavázání dle JŘ l.3 na l.17 od vzdálenější konečné psal stížnost na:
a) řidiče l.17, že úmyslně se "flákal", aby cestující nestihli návazný spoj l.3 jedoucí směrem Palmovka
b) řidiče l.3, že ůmyslně spěchal, aby ujel cestujícím z l.17 směřujícím od vzdálenější konečné směrem na Palmovku
2.) Dispečink viditelně spoustu věcí z provozu neví, a proto se mu zdá zcela důstojné ptát na zcela logické věci.
Filip píše:....... volat budu až nad 3 minuty. Ale volat kvůli minutě ? Ať si to dispečeři vyřídí s tvůrci jízdních řádů, proč večer musí být 3 a 17 na cca stejný čas DC v Březiněveské a netahají do toho řidiče. ......
Z:idea: BINGÓ/ uhodil jsi hřebíček na hlacičku - já byl tehdy opovážlivý a dovolil jsem si svůj pozdní odjezd "svézt" na tvůrce JŘ (respektive časovou kolizy s reálným odjezdem l.17 - se započítaným jejím minutovým zpožděním mezi Obratištěm Voz.Ko a Březiněveská DC) a to se přece nedělá (-X :!:
S tím, že PDT argumentoval, že viděl dění pomocí záběru kamery (dle mých informací od OO se jedná o kameru na VO mezi protisměrnými zastávkami Březiněveská / nad vjezdem BUS do obratiště /výjezdem TRAM z obratiště s tím, že proti odkazu a mnou vždy pozorovaném stavu byla otočena na zastávku ZC), díky němuž viděl VJEZD TRAM (17 i 3) do křižovatky mezi protisměrnými zastávkami Březiněveská a potažmo za následující zastávky DC, načemž se jim nelíbila prodleva cca 90s mezi průjezdem l.17 a mé následující l.3 - nikdo ovšem neřešil jestli:
a) l.17 stála v zastávce 15s či 3x tolik
b) z nějakého důvodu nemusela zastavit l.17 čelem před označníkem zastávky (čímž čidlo v něm mohlo zaznamenat její odjezd i 2 minuty před mou l.3)
c) l.17 do svého průjezdu SSZ za zastávkou DC neblokovala ROV v prostoru zastávky (např. pro pohodlný výhled řidiče na tzv. čočky umístěné na výložníku zastavil TRAMN zádí stále stojící v obvodech) = znemožňovala po svém odstanicování vjezd mé l.3 do dotyčné zastávky a tím (při mém dodržení zákona o provozu na PK) i do jí těsně předcházející křižovatky PK
d) nejela Klapkovou ul. vozidla ZC, jímž jsem (pro mé dodržení zákona o provozu na PK) "původně" dával přednost, ale ona nakonec zastavila před křižovatkou (= záběrem kamery otočené na zastávku ZC za křižovatkou), aby mne tzv. pustila

PS: Doplňuji, že ve výsledku jsem za daný pozdní odjezd nebyl nijak potrestán - díky mému členství v OO, která můj daný spor s PDT "vyžehlila", ale žel stylem odkazu na nedorozumění (dával jsem přednost na předchozí křižovatce = za koncovým námezníkem mezi dvěma předjízdnými/odstavnými kolejemi) místo, aby požadovala prokazatelné vyvrácení výše uvedených možností.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 01.8.2015 0:05

To by pak nebyla taková bžunda B-)

Filip

Příspěvek od Filip » 31.7.2015 20:48

Možná by bylo dobré říct něco konkrétního a nemluvit v hádankách

Petrpes
Uživatel