A celkově Evropská mě včera deptala, na Dejvický v čase a v Šárce o 4 pozdě
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Vokovice: ale ze začátku to tam tak fungovalo, když jsi chtěl do vozovny, šel jsi se navolit a tradá, všichni spokojení... tohle co tam je teď stojí za ...
Ještě nechápu vjezd do smyčky na vnitřní kolej pro linku 5, večer jsem tam čekal a čekal a čekal, auta zelená, ale žádné nejelo, cestující nervní... Přitom s linkou 26 na vnější kolej se mi to nestalo, tam to padá hned.
<stesk>
Krematorium Strašnice:
Tramvaje vypadají celkem dobře.
Odbočení vlevo směrem do města hůř.
Přechody u zastávky katastrofa. U kytek si postojíte klidně dvě zelené na Vinohradské. Velmi příjemné.
Takhle opravdu už nikdo na zelenou čekat nebude.
</stesk>
Krematorium Strašnice:
Tramvaje vypadají celkem dobře.
Odbočení vlevo směrem do města hůř.
Přechody u zastávky katastrofa. U kytek si postojíte klidně dvě zelené na Vinohradské. Velmi příjemné.
Takhle opravdu už nikdo na zelenou čekat nebude.
</stesk>
- Bobik
- Uživatel
Ha - koukám že jsem univerzální viník.
Ne, to jsem nebyl já, já 1 teď nějakou dobu neměl.
(ale to neznamená, že bych se ti tam taky nenacpal
)
(ale to neznamená, že bych se ti tam taky nenacpal
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak musíš taky počkat, tam zkrátka čekají všichni. Ale třeba při tom čekání uvidíš Bobika, jak se před tebe nacpe s 1, když má být minutku za tebou. Nebo to nebyl on? To je buřt, svedem to na něj 
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A když nechceš do vozovny...Bobik píše:Tak všecko zlý je k něčemu dobrý, když chceš do vozovny, nemusíš vybíhat s kličkou, stačí jen počkat... počkat... počkat...
- Bobik
- Uživatel
Tak všecko zlý je k něčemu dobrý, když chceš do vozovny, nemusíš vybíhat s kličkou, stačí jen počkat... počkat... počkat... 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže:
Demínka, 9 koleček 11 a chovala se standardně a vcelku preferenčně. Žádná závada nezpozorována.
Olšanské nám. i NNŽ od Olšanské v pořádku.
A teď:
Sparta od Špejcharu- opět nepadá předzvěst a VN se rozsvěcí až blízkým prihlasovakem.
A vozovna Vokovice -děs a hrůza!!! Ještě horší než Horoměřická, nebo Džbán. Volno přímo je jen asi 10-15 s., jinak se neustále dokola vybírají všechny možné i nemožné fáze, včetně různě rozmístěných chodeckych zelených a odbočení do/z vozovny. Bohužel jsou všechny fáze celkem dost dlouhé. Bajvoko je tam 60sek. cyklus, takže to vyzerete skoro vždycky, ideálně po zavření dveří. Dynamika neexistuje. Opravdu moc, moc prosím o urgenci k nápravě. Takovouhle signalizační ohavnost jsem fakt dlouho neviděl.
Demínka, 9 koleček 11 a chovala se standardně a vcelku preferenčně. Žádná závada nezpozorována.
Olšanské nám. i NNŽ od Olšanské v pořádku.
A teď:
Sparta od Špejcharu- opět nepadá předzvěst a VN se rozsvěcí až blízkým prihlasovakem.
A vozovna Vokovice -děs a hrůza!!! Ještě horší než Horoměřická, nebo Džbán. Volno přímo je jen asi 10-15 s., jinak se neustále dokola vybírají všechny možné i nemožné fáze, včetně různě rozmístěných chodeckych zelených a odbočení do/z vozovny. Bohužel jsou všechny fáze celkem dost dlouhé. Bajvoko je tam 60sek. cyklus, takže to vyzerete skoro vždycky, ideálně po zavření dveří. Dynamika neexistuje. Opravdu moc, moc prosím o urgenci k nápravě. Takovouhle signalizační ohavnost jsem fakt dlouho neviděl.
Hrad DC bohužel ze zkušenosti nemohu potvrdit... Volno tam vždy padá tak akorát a nenastala situace (nezdržel jsem se v zastávce příliš dlouho), že bych svítící volno nestihl. Problém jsem zaregistroval jen ZC.Grossák píše:4. A je to pouze ZC? Tedy DC se opakovaný výběr koná?
Demínka nevím, je pro mě novinka a znamenalo by to změnu DŘ, kterou jsem nezaregistroval. Jak dlouho to tam trvá?
Na Šumavské byl trochu problém, když si tramvaj před sebou vytlačovala hodně aut, ale to nejde nikdy zcela vyřešit. Ten čas je tam poměrně dlouhý. Pokud je volná trať, dá se tam jet 40 km/h.
Budečskou jsme chtěli řešit už loni, dokonce je zpracovaná dokumentace na úpravu, protože stejné problémy byly v obou směrech. Nevím, zda už je realizováno. Zeptám se.
Tato situace asi může nastat při výběru nějakého volna od vozovny vlevo, když by tam něco dlouho stálo, nebo se to neodhlásilo. Zkusím se tam podívat. Když tak prosím podrobnější popis a čas.
Anglická/Škrétova je odhadem asi 2 až 3 týdny. Ale opravdu nepotvrdím přesně.
Vozovna Žižkov. Ano je to přesně podle nastalé situace, kdy se přihlásí něco "z boku" a nebo chodec. Časově se děje po 20. hodině až do nočních hodin.
Šumavská, dala by se řešit přidáním 2. přihlašovacího kontaktu blíž ke křižovatce a tím prodloužit volno? 40km/h se dá jezdit, situace nastane pokud nějaké auto před tram z jede pomaleji, nebo pokud si jako řidič tram dávám pozor na odbočující auta z Vinohradské do Šumavské a jedu opatrněji před křižovatkou abych stihl případně bezpečně zastavit a zabránit nehodě.... Je to tam blbé místo pro nehodu... Jinak opravdu, stejně jako vždy moc děkuji za ochotu a za spolupráci
4. A je to pouze ZC? Tedy DC se opakovaný výběr koná?
Demínka nevím, je pro mě novinka a znamenalo by to změnu DŘ, kterou jsem nezaregistroval. Jak dlouho to tam trvá?
Na Šumavské byl trochu problém, když si tramvaj před sebou vytlačovala hodně aut, ale to nejde nikdy zcela vyřešit. Ten čas je tam poměrně dlouhý. Pokud je volná trať, dá se tam jet 40 km/h.
Budečskou jsme chtěli řešit už loni, dokonce je zpracovaná dokumentace na úpravu, protože stejné problémy byly v obou směrech. Nevím, zda už je realizováno. Zeptám se.
Tato situace asi může nastat při výběru nějakého volna od vozovny vlevo, když by tam něco dlouho stálo, nebo se to neodhlásilo. Zkusím se tam podívat. Když tak prosím podrobnější popis a čas.
Ano, Hrad ZC to takto dělá a je to přesně podle popisu situace od kolegy. Volno padne jen jednou a než hlouček turistů vystoupí, padne stůj a výzva se již nerozsvítí a další volno padne buď s příjezdem tram v protisměru a nebo po navolení kličkou. Jinak nikoliv.Grossák píše:4. Na Hradě podle DŘ, které asi není úplně platné, by se mělo volno nárokovat ještě jednou, pokud je poprvé nevyužito. Pokud nefunguje odhlašovák, již se nenárokuje, ale rovněž volno končí po nějakých 5 sekundách. Je tam ale podmínka, která ho ukončuje až po 47 sekundách i v případě, že odhlašovák nefunguje, ale ta není nikde použitá... Takže divné. Dotaz: to je odjakživa, vždy a z obou stran, že se druhé volno již nevybírá?
Mohu také přidat pár postřehů?
-křižovatka Anglická/Škrétova je úplně bez preference? Od Muzea vždy svítí stůj a nebo padne na stůj před přijíždějící tram. Ve směru od IPP padne na stůj a pouští 1x auta z Anglické, potom 1x auta souběžně ze Škrétovi a potom znova auta z Anglické a potom teprve tram ve směru od IPP k Muzeu. Vzhledem ke krátké 11 a mnoha průjezdů jsem toto viděl vícekrát:)
-křižovatka Vinohradská/Šumavská. Dalo by se prosím prodloužit čas volna od přihlášení ve směru DC? Často padá do jízdy na stůj (většinou pokud se jede z kopečka míň jak 40km/h).
-křižovatka Vinohradská/Budečská. Stejná situace ZC. Stůj padne tak 2,5metru před jedoucí tram a to i v případě, že se odbavení v zastávce odvlní celkem rychle.
-křižovatka u Vozovny Žižkov. Stále bohužel trvá stejný stav DC kdy ve večerních hodinách SSZ zdrží tram. Tram padne na stůj, ale směr ZC i chodci i auta mají ještě 50-60sec. volno. Jinak celkově zmíněná SSZ v poslední době hapruje a stůj tam obousměrně padá velmi často již po krátké době od přihlášení. Chmelnice je na tom v poslední době také tak...
To je tak vše z linky 11
- Bobik
- Uživatel
Dneska ráno to samé. Stromečky nesvítí, jestli padá volno do vozovny samovolně nevím, já jsem se nic netuše navolit šel. Jednou mi uteklo, než jsem si stačil sednout a zavřít, koukám stromajda nesvítí, tak jsem vylezl znova. Dlouho, dlouho nic, tak jsem chtěl jít zas a málem mi to uteklo podruhý...Grossák píše:2. Vozovna Vokovice: pokud nesvítily výzvy a vybíralo to všechno, včetně vjezdu do vozovny, což jde jen od kontaktního zámku, zřejmě byl nasazený nějaký pevný program, zřejmě z HDŘÚ. Obsluha tam občas udělá "trasu". Mohli to třeba zapomenout vrátit. Zeptáme se.
1. Info z Výtoně jsem předal. Díky.
2. Vozovna Vokovice: pokud nesvítily výzvy a vybíralo to všechno, včetně vjezdu do vozovny, což jde jen od kontaktního zámku, zřejmě byl nasazený nějaký pevný program, zřejmě z HDŘÚ. Obsluha tam občas udělá "trasu". Mohli to třeba zapomenout vrátit. Zeptáme se.
3. Na Olšanském náměstí se loni povedlo udělat ROV, ale trochu do blbé polohy. Takže se muselo ještě pohnout s kontaktem hodně ke křižovatce. Nemusí to vždy stačit. Ale čím blíž jsme s kontaktem ke křižovatce, tím spíš se tam bohužel na okamžik zastaví, při jízdě přímo.
4. Na Hradě podle DŘ, které asi není úplně platné, by se mělo volno nárokovat ještě jednou, pokud je poprvé nevyužito. Pokud nefunguje odhlašovák, již se nenárokuje, ale rovněž volno končí po nějakých 5 sekundách. Je tam ale podmínka, která ho ukončuje až po 47 sekundách i v případě, že odhlašovák nefunguje, ale ta není nikde použitá... Takže divné. Dotaz: to je odjakživa, vždy a z obou stran, že se druhé volno již nevybírá?
2. Vozovna Vokovice: pokud nesvítily výzvy a vybíralo to všechno, včetně vjezdu do vozovny, což jde jen od kontaktního zámku, zřejmě byl nasazený nějaký pevný program, zřejmě z HDŘÚ. Obsluha tam občas udělá "trasu". Mohli to třeba zapomenout vrátit. Zeptáme se.
3. Na Olšanském náměstí se loni povedlo udělat ROV, ale trochu do blbé polohy. Takže se muselo ještě pohnout s kontaktem hodně ke křižovatce. Nemusí to vždy stačit. Ale čím blíž jsme s kontaktem ke křižovatce, tím spíš se tam bohužel na okamžik zastaví, při jízdě přímo.
4. Na Hradě podle DŘ, které asi není úplně platné, by se mělo volno nárokovat ještě jednou, pokud je poprvé nevyužito. Pokud nefunguje odhlašovák, již se nenárokuje, ale rovněž volno končí po nějakých 5 sekundách. Je tam ale podmínka, která ho ukončuje až po 47 sekundách i v případě, že odhlašovák nefunguje, ale ta není nikde použitá... Takže divné. Dotaz: to je odjakživa, vždy a z obou stran, že se druhé volno již nevybírá?
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná se to řešilo, nevím...
Co ten Hrad? Mám na mysli prima situaci, když člověk přiveze balík turistů z města, všichni v klídku vystupujou, padne volno, zhasne volno, jenže ejhle, výzva už nesvítí, v protivce vlak nikde, tak musím s kličkou. Ne že by mě to nějak extra štvalo, po hodince jízdy každej tělocvik dobrej, ale když jinde to volno držet jde... Šlo by to nějak vymyslet, nebo by to bylo moc náročný? Díky
Co ten Hrad? Mám na mysli prima situaci, když člověk přiveze balík turistů z města, všichni v klídku vystupujou, padne volno, zhasne volno, jenže ejhle, výzva už nesvítí, v protivce vlak nikde, tak musím s kličkou. Ne že by mě to nějak extra štvalo, po hodince jízdy každej tělocvik dobrej, ale když jinde to volno držet jde... Šlo by to nějak vymyslet, nebo by to bylo moc náročný? Díky
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak si mám vysvětlit to odstranění špatných algoritmů o Voz. VO? Chodí to tam úplně hrozně divně
Celkem zbytečně mě to tam dneska 2x zazdilo před odjezdem ze zast. Zbytečně, protože nikde nikdo, žádný kolizní směr, žádní chodci (ani z dálky, takže nepředpokládám navolení čudlem), IAD přímo měla zelenou. Ale nevím jestli je něco špatně. Výzvy nesvítí, občas padá samo i volno do vozovny (z obou směrů)....
Olšanksé nám. ZC zřejmě v pořádku dle hlášení, ale jedno odbočení na Floru jsem čekal celou prodlužovačku přímo, ikdyž proti nic nejelo.
Ostatní průjezdy ale OK.
Olšanksé nám. ZC zřejmě v pořádku dle hlášení, ale jedno odbočení na Floru jsem čekal celou prodlužovačku přímo, ikdyž proti nic nejelo.
Ostatní průjezdy ale OK.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dnes provedl objetavy krok a vstal jako na 1. vyjezd, ale misto toho se dopravil s kamerou a stativem na Vyton, kde jsem cca 2 a ctvrt hodky sledoval a natacel funkci ssz od Albertova se zabranou ssz na prechodech na nabrezi u stalych zastavek - jsem ochoten cca 1 a ctvrt hodiny zaberu predat k vyhodnoceni, ale vim, ze ani jednou se vyzva vlevo nerozsvitila prehozenim ci zablokovanim rovGrossák píše:Nechci studovat dopravní řešení, ale za pravděpodobnější považuji, že v době závady zůstala svítit výzva vpravo i po zablokování vlevo. Výzva vpravo se totiž rozsvěcuje už přihlášením na vzdáleném kontaktu. A zhasne koncem blokování EOV, nebo zřejmě i postavením vlevo. Když postavení vlevo není detekováno, asi nezhasne. No, to je fuk. Důležité je, jestli to chodí. A ani na tom se neshodnete. Takže prosím, dávejte pozor, zdali při zablokování vlevo skutečně svítí výzva vlevo. A dejte info. Díky.
Filipe, to volno doleva bez výzvy padlo díky tomu, že Ti něco pomohlo. Jinak bys tam čekal ještě teď.
obecne z cele doby tipuji:
- polovina ridicu sla hned po zastaveni s klickou do kz
- ctvrtina sla do kz po chvili cekani
- cca ve dvou az trech pripadech z uvedenych mezitim padlo volno vlevo s plnou zelenou kvuli iad ci prechodu na nabrezi = hrozilo tim riziko kolize iad s ridicem tram
- ve ctvrtine pripadu tram projela diky volnu kvuli iad ci prechodu na nabrezi aniz by ridic vylezl
- zel nikdo z kolegu neprovedl rucni prehozeni rov tam a zpet, aby bylo zaznamenano, ze ani to (narozdil od jinych ssz) vyzvu vlevo nerozsvit