Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Linkové vedení
Bílá Hora chce 25, měla teda jezdit 22 s vložákama Vypich - Nádraží Strašnice? To rozdělení má logiku, když má být pásmo na obou stranách.
-
Filip
Já tedy nevím, ale když někam jedu jako turista, řídím se jízdním řádem na zastávce. Z vlastní zkušenosti vím, že čeští turističtí průvodci mají dost chyb a jejich informace o MHD v jiných městech jsou dosti pochybné...
Díky rozdělení linek snad dojde ke zrušení nesmyslného oddělení od vozu, lepší možnost obracet na trati a tím i lepší pravidelnosti než hnát celý vlak linek 22 za sebou. Odbourá se zbytečné vození vzduchu na koncích a na BH se zlepší pravidelnost a směrová nabídka díky lince 25, která jezdí podstatně spolehlivěji než 22.
Ještě dnes si pamatuji řeči z roku 2008, jak páteřní 22 bude tlačit na preferenci a od té doby na té trase došlo naopak ke zhoršení preference.
Díky rozdělení linek snad dojde ke zrušení nesmyslného oddělení od vozu, lepší možnost obracet na trati a tím i lepší pravidelnosti než hnát celý vlak linek 22 za sebou. Odbourá se zbytečné vození vzduchu na koncích a na BH se zlepší pravidelnost a směrová nabídka díky lince 25, která jezdí podstatně spolehlivěji než 22.
Ještě dnes si pamatuji řeči z roku 2008, jak páteřní 22 bude tlačit na preferenci a od té doby na té trase došlo naopak ke zhoršení preference.
Jakože, SSZ budou číslo 23 preferovat víc než číslo 22 nebo jak? Trasa stejná, křižovatky stejné, ucpané ulice stejné. Akorát na Malostranský se budou turisté cpát jen do 22, protože po téměř 10 letech provozu pouze jedné linky konečně zareagovali i turistické průvodce (ale to za pár let zase vychytají). Osobně nevím který z těch 3 předložených návrhů je nejhorší...Filip píše:Rozdělení 22 na 22 a 23 je dobrý nápad. To by mohlo přispět alespoň k lepším pravidelnostem. A na BH budou rádi, že jim tam pojede 25.
-
Filip
Rozdělení 22 na 22 a 23 je dobrý nápad. To by mohlo přispět alespoň k lepším pravidelnostem. A na BH budou rádi, že jim tam pojede 25.
vysledkem bude prazdna 23 a precpana 22. :/ zname z let 98-08.
Proč je v modré variantě rozložena l. 22 na 22 a 23? Vždyť je to klasické pásmo, které se vždy a všude řeší jednou linkou s pásmováním... Změnu nechápu - co má řešit?.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už to tu někdo napsal:MARV píše:.......... Určitě by vypadalo lépe, kdyby tato linka byla vedena pod jedním číslem. Nakonec to ve své podstatě jedna linka je.
NA STROSSU BY TO LÉPE NEVYPADALO - NAOPAK BY TO TAM ZPŮSOBOVALO ZMATKY NEZNALÝCH, PROTOŽE BY Z KAŽDÉHO ZE 4 SMĚRŮ PŘIJÍŽDĚLA JEDNA LINKA A PRO MNOHÉ BY BYL PROBLÉM POCHOPIT
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Strossu mít jednu linku ze všech čtyř směrů, to by byla fakt bombaMARV píše:...Určitě by vypadalo lépe, kdyby tato linka byla vedena pod jedním číslem...
Potají jsem doufal, že zmizí řetězení a uváděl jsem i důvody proti. Jedním z hodně velkých negativ tohoto způsobu vedení linek v pravidelném provozu je i to, že v momentě výluky, nebo mimořádnosti na jedné lince, se musí rozvrtat i linka druhá. Dost špatně se potom vysvětluje cestujícím, že linka se kterou jezdí pravidelně, se musí změnit z důvodu, že je omezena druhá se kterou oni nejezdí. Nakonec i konstruktérům JŘ nedělají tyto změny dobře, neb jsou to pak oni na které padá částečně kritika. Tak to je dnes při řetězení link 14/24 a tak to bude i při řetězení linek 2/6. Doufal jsem, že MŠ, jehož návrhy jsem bral za rozumné na to nekývne, ale asi jsem ho přecenil. Určitě by vypadalo lépe, kdyby tato linka byla vedena pod jedním číslem. Nakonec to ve své podstatě jedna linka je.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Oranžovej návrh (příležitosti) je beze změn intervalů (vyjma demetrolinkizace). Intervaly se mění v modrém (základní úpravy)
-
Filip
Nevšiml jsem si prodloužení intervalů. Pořád lepší počkat pár minut na přímý spoj než déle čekat na přestupech - úžasný Palačák, IPP, Štros apod.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejsi převlečený Jevec ze zelenýchFilip píše:Za mě jednoznačně oranžový návrh. Pro mě nová spojení bez přestupu, tak bych mohl nechat auto doma a vyrazit MHD.
Návrh to zabije hlavně intervalama,takže za mě radši do toho nesahat
-
Filip
Za mě jednoznačně oranžový návrh. Pro mě nová spojení bez přestupu, tak bych mohl nechat auto doma a vyrazit MHD.
Z mýho pohledu se toho dosáhlo hlavně na Podbabské větvi, která ale s metrem vůbec nesouvisí a naopak s Nádražím Podbaba získává víc a víc na atraktivitě a přímý spojení na Anděl je víc než žádoucí. Ale není v žádné variantě, naopak v jedné variantě vše z Podbaby na Štross (přitom vlaky z Podbaby jedou podobným směrem).MOp píše:Nelze se zavdecit vsem. Pro mne prinasi vsechny navrhy zhorseni, tudiz ja jsem jednoznacne za variantu beze zmen. Navic hlavnim smyslem melo byt omezeni spoju na Praze 6, cehoz se dosahlo jen v nekterych variantach s dodatkem, ze podryvaji ekonomickou aktivitu pripravovaneho prodlouzeni na Sidliste Dedina.
A to se navíc obejvují snahy zaříznout všechny BUSy na Podbabě a na Kulaťák jen tramvají, aby měl gumokol víc místa
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal i na zelených... Prostě jsou tam spojení, která jsou naprosto zbytečná viz prakticky celá 15 a pak se řekne, že nejsou peníze... To je prostě plivnutí...