ElWapp napsal:Jo, co na tom řidičům vadí by mě taky zajímalo....
no také mne to vadí, ale po jistém mém ponaučení se upozorněNí na chybu snažím podat co nejmilejší formou = "Upozornění pro někoho z Cestujících pro příště: pro signalizování výstupu v zastávce na znamení stačí dstatečně včas před ní stiknout zelené tlačítko dveří." = informuji, že jim stačí stisknout pouze jedno tlačítko (místo dvou) + správný čas pro tento jejich úkon! Pouze při opakování se stejné chyby v navazujích zastávkách na znamení (zejména je-li násobná) upozorňuji, že opakované násobné použití výstražné signalizace k řidiči znamená požadavek okamžitého nouzového zastavení vozidla!
OSOBNĚ MI JIŽ TEDY NEVADÍ TOLIK PŘÍSTUP CESTUJÍCÍCH, ALE HLAVNĚ DPP, KTERÝ:1.) (narozdíl např. od DPMB) nemá jasné popisky (piktogramy) u příslušných tlačítek2.) celkově nedostatečně poučuje cestující o jejich povinnostech a jejich porušení doslova záměrně přehlíží - myslí si totiž, že by při opaku o cestující přišel, ale pravda bude ta, že by v MHD bylo bezpečněji a byla pak jistě více oblíbená, a tedy využívaná!
3.) řidičům nařizuje každou nejasnou návěst/signalizaci považovat za přísnější = totální nemysl, když ve voze/soupravě může být převážen víe jak 1 dětský kočárek, jehož výstup má být signalizován 2 stisky výstražné signalizace k řidiči = výstup dvou kočárku jsou 4 a tří hned 6 pípnutí, při nichž již teda mám (dle DPP) okamžitě nouzově zastavovat a zjišťovat, co se stalo, byť mohu mít tušení, že to bude současný výstup tří naložených kočárků! SPRÁVNĚ JE TENTO POKYN NĚJAK UPRAVIT A HLAVNĚ JAKO SIGNALIZACI POŽADAVKU NOUZOVÉHO ZASTAVENÍ STANOVIT "OPAKOVANÉ STISKNUTÍ AŽ DO ZASTAVENÍ NOUZOVÉ SIGNALIZACE K ŘIDIČI", ABY SE VYLOUČILA JEJÍ ZÁMĚNA SE SPRÁVNĚ SIGNALIZOVANÝM NÁSOBNÝM VÝSTUPEM KOČÁRKŮ ČI ŠPATNĚ NÁSOBNĚ SIGNALIZOVANÝM VÝSTUPEM V ZASTÁVCE NA ZNAMENÍ.