I když kverulant typu MMM (kam vlastně zmizel??) by to mohli do takového extrému dohnat.
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
parrot: V překladu ano... Tak je otázka, který policajt by našel koule jít s plácačkou na tramvaj pokutovat řidiče za zákaz vjezdu, když tam denně projede stovka tramvají
I když kverulant typu MMM (kam vlastně zmizel??) by to mohli do takového extrému dohnat.
Péťo, díky za vysvětlení. Příčinu opakující se závady na Švanďáku jsem do dneška netušil. Dnes už preference běželaPetr píše:Doporučuji pořádně kouknout nad sjezdovou výhybku křižovatky Újezd ZC. Tam je vzdálený přihlašovák. Za poslední cca 3 týdny už dvakrát utržený kablík, vždy hlášeno a vždy velmi rychle opraveno. V podstatě z 99% je neexistence preference na tomto SSZ ve směru ZC způsobena tímto problémem. Výjimku tvoří průjezd vládní kolony, čítající jedno auto a dvě policejní, kdy pánové zastavili z HDŘÚ průjezd pro tramvaje na 3 minuty.... Asi je tam nová duše, která umí preferenci na dálku vypínat a vyžívá se v tomparrot píše:Máš nějaké info ohledně Švandova divadla od Újezda? Vypadá to na obvyklou závadu, že tímto směrem neběží preference.
Jinými slovy, až bude někde opět místo přikázaného směru jízdy např. dopravní značka zákaz vjezdu (postavená na silnici vedle kolejí) bez dodatkové tabulky "mimo MHD" - i to se v pražském provozu občas objeví např. při výkopových pracích na vozovce, a nějaký řidič tramvaje tam odmítne vjet, tak mu hrozí buď pokuta od PČR za porušení zákazu vjezdu, anebo soud od zaměstnavatele za porušení pracovních povinností, že tam odmítl vjet s tramvají?9001 píše:Bohužel už o tom nemůžu nic dohledat...Bobik píše:9001: To by mě zajímalo. Na základě čeho? Dá se to někde dohledat? Hlavně ono odůvodnění soudu by mě zajímalo..
Bylo to právě kvůli dodatkové tabulce "MIMO MHD" při odbočení ze Sadů 35 k náměstí Republiky... Sice tabulka byla po nějaké době doplněna, ale řidič si to taky užil hezky... a myslím, že i dojezdil., ale to si fakt přesně nepamatuji...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jj, předpokládam, že to co nevidět upadne znova.Petr píše:Super, každopádně je tam něco konstrukčně špatně, když je to opravdu x-krát do měsíce utržené....
Přijde mi, že kabel je připáskovanej k jinýmu příčňáku než samotný brnkátko, takže se to při každym průjezdu klepe proti sobě, až se to upklepe...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Super, každopádně je tam něco konstrukčně špatně, když je to opravdu x-krát do měsíce utržené....demon píše:Nahlášeno, opraveno.Petr píše:Doporučuji pořádně kouknout nad sjezdovou výhybku křižovatky Újezd ZC. Tam je vzdálený přihlašovák.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nahlášeno, opraveno.Petr píše:Doporučuji pořádně kouknout nad sjezdovou výhybku křižovatky Újezd ZC. Tam je vzdálený přihlašovák.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel už o tom nemůžu nic dohledat...Bobik píše:9001: To by mě zajímalo. Na základě čeho? Dá se to někde dohledat? Hlavně ono odůvodnění soudu by mě zajímalo.
Bylo to právě kvůli dodatkové tabulce "MIMO MHD" při odbočení ze Sadů 35 k náměstí Republiky... Sice tabulka byla po nějaké době doplněna, ale řidič si to taky užil hezky... a myslím, že i dojezdil., ale to si fakt přesně nepamatuji...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji pořádně kouknout nad sjezdovou výhybku křižovatky Újezd ZC. Tam je vzdálený přihlašovák. Za poslední cca 3 týdny už dvakrát utržený kablík, vždy hlášeno a vždy velmi rychle opraveno. V podstatě z 99% je neexistence preference na tomto SSZ ve směru ZC způsobena tímto problémem. Výjimku tvoří průjezd vládní kolony, čítající jedno auto a dvě policejní, kdy pánové zastavili z HDŘÚ průjezd pro tramvaje na 3 minuty.... Asi je tam nová duše, která umí preferenci na dálku vypínat a vyžívá se v tomparrot píše:Máš nějaké info ohledně Švandova divadla od Újezda? Vypadá to na obvyklou závadu, že tímto směrem neběží preference.
- Bobik
- Uživatel
9001: To by mě zajímalo. Na základě čeho? Dá se to někde dohledat? Hlavně ono odůvodnění soudu by mě zajímalo.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
parrot: Neporušuje nic
Viz precedens z Plzně, kde to řidič odmítl projet i když tam jsou koleje a bylo mu myslím i soudně vysvětleno, že takhle ne 
-
von Špilberk
- Uživatel
Jo, ráno v půl páté to krásně zdržuje výjezdy z PA.parrot píše: Jinak Vladimírka před reko okolo 21-22. hod potmě a nyní v provozu?![]()
![]()
A taky mám výhrady k Otakarce, protože příšerně zdržuje l.11 ZC. Tam jsem si vždycky postál úplně neúměrnou dobu, i když výzva svítila už z dálky. Ale dočkat se než mě to pustí na Synkáč - katastrofa.
Minulý týden probíhala výměna výměny:) ...a od tý doby.... Grossáku, prosím Tě, můžeš to prověřit? Vypadá to, že kluci zapomněli zapojit nějaký káblík:) Je to ve směru ze zastávky Biskupcova na Ohradu/Krejcárek. Přihlašovák tam vůbec neregistruje ptg tramvaje.honza z Mo píše:... a kdopa nám tak kráásně rozj.bal Ohradu? Dolů jen 1 souprava , přičemž po rozj.bání Želivárny mám s 10 na Krejcárku resp. Palmovce 5 minut sekeru!
Máš nějaké info ohledně Švandova divadla od Újezda? Vypadá to na obvyklou závadu, že tímto směrem neběží preference.
Jinak Vladimírka před reko okolo 21-22. hod potmě a nyní v provozu?
PS: a k tomu ještě při jízdě od Horek vlak odbočující k voz. Pankrác porušuje pravidla silničního provozu, protože před křižovatkou je přikázaný směr jízdy jen rovně bez dodatkové tabulky "mimo tram/mhd"
-
honza z Mo
- Uživatel
... a kdopa nám tak kráásně rozj.bal Ohradu? Dolů jen 1 souprava , přičemž po rozj.bání Želivárny mám s 10 na Krejcárku resp. Palmovce 5 minut sekeru!
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Večer si zřejmě nějaký zbloudilý chodec čudl zmáčknul a způsobil tak půlhodinový kolaps tramvajové dopravy v Praze, jelikož milé SSZ změnilo signál na
a odmítalo ho opustit... 
-
von Špilberk
- Uživatel
Vladimírka je o víkendu na blikačku s tím, že ji oživí chodec, když zmáčkne čudl u přechodu.
Jinak za tmy dává Vladimírka zajímavý signál (viz. obrázek
) a dává ho jak od Nuselské radnice, tak od Synkáče (jen od Horek nic).
Jinak za tmy dává Vladimírka zajímavý signál (viz. obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.