Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Už si ty starší politické souvislosti dobře nepamatuji. Mohl tu být most fungl nový už dávno. I ty Janákovy kubistické dekorace se na něj mohly dokašírovat. Ovšem na druhou stranu, ty boční stěny snižují průtočnost při velké vodě. U stávajícího mostu ty zdi nejsou samoúčelné, je to důsledek lowcost řešení, že mezi klenbami a mostovkou je hlína. To i středověký Karlův most tam má aspoň výplň z kamenů a malty.
Na novém mostě se nelíbilo, že měl mít 4 pruhy, a nepomohlo ani předefinování, že se z nich udělají cyklopruhy. Nový most se prostě politicky znelíbil a někdo si udělal jméno na tom, že ho musí zcela zadupat a prosadit pravý opak, aby ukázal, jak to Oni dělali špatně a jak to On dělá lépe.
Teď se (už potřetí) bude dělat nový projekt od začátku, což jsem nejspíš nepochopil, když už ho snad přeci mají hotový a jen ho nemohli aplikovat v této zakázce. A ti cyklisti budou nacpáni na chodníky, protože nový most nejspíš nebude širší.
Na novém mostě se nelíbilo, že měl mít 4 pruhy, a nepomohlo ani předefinování, že se z nich udělají cyklopruhy. Nový most se prostě politicky znelíbil a někdo si udělal jméno na tom, že ho musí zcela zadupat a prosadit pravý opak, aby ukázal, jak to Oni dělali špatně a jak to On dělá lépe.
Teď se (už potřetí) bude dělat nový projekt od začátku, což jsem nejspíš nepochopil, když už ho snad přeci mají hotový a jen ho nemohli aplikovat v této zakázce. A ti cyklisti budou nacpáni na chodníky, protože nový most nejspíš nebude širší.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já bych řekl, že pachatel č. 1 je Dolínek, Scheinherr je pachatel č. 2. 
Scheinherr, který si prosadil konzervaci shnilého betonu místo přestavby, přeci není od pirátů.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Von Špilberk: To už není ani vtipné
A to jsou u moci ti bez korupce a hodní... Snad to Piráty vyžene z radnice natrvalo...
-
von Špilberk
- Uživatel
Pahýly pilířů Libeňského mostu zakonzervují, TSK připraví nový projekt
https://zdopravy.cz/pahyly-piliru-liben ... kt-266310/
https://zdopravy.cz/pahyly-piliru-liben ... kt-266310/
Pražská Technická správa komunikací (TSK) kvůli dřívějšímu rozhodnutí antimonopolního úřadu (ÚOHS) pozastaví a zakonzervuje již zahájené práce na přestavbě Libeňského soumostí. Vytvoří nový projekt zahrnující všechny části stavby včetně historického mostu a vybere nového dodavatele. Stavební práce by mohly být hotové v roce 2032.
Zc už auta po kolejích jezdí teď, protože do té škvíry by se vešel leda motocykl, a navíc ta škvíra není v celé délce. Tak se využije pro posun kolejí (akce DP). Každopádně když je průchozí park odkopat pro získání místa na přechod, mohl by se odkopat ještě o kus dál, aby se tam dc vlezl bumlík v celé délce.
Ale je mi divné, že k tomu přechodu nenasměrovali taky cestu z parku, namísto toho schodiště mířícího doprostřed křižovatky.
Ale je mi divné, že k tomu přechodu nenasměrovali taky cestu z parku, namísto toho schodiště mířícího doprostřed křižovatky.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vejde se to bohužel tak, že se auta ve směru z centra převedou na koleje. Tím pádem budou častěji auta končit ve trávě, protože zapomenou přejet doleva na začátku odděleného úseku.P_V píše: ↑07.11.2025 13:30
nové info: Chystá se reko Chotkových sadů a ti si Chotkovu ulici nejspíš představují jinak. Především do té úžiny nacpali přechod a chodník. Jak se to tam vejde?
Repostuju to i sem (z Preferencí), a přidám k tomu nové informace.
příspěvek z 11.10.2025:
Chystá se reko Mariánských hradeb. (stará zakázka zde). Na dolním konci před křižovatkou se TT posune o kus na sever, aby se SNAD vedle vešla auta DC bez kolize.
nové info: Chystá se reko Chotkových sadů a ti si Chotkovu ulici nejspíš představují jinak. Především do té úžiny nacpali přechod a chodník. Jak se to tam vejde?
p.s. Koordinace záměrů se moc nedaří. DPP podle již uzavřené zakázky to udělá nějak, a pak se to v režii města znovu rozkope a udělá jinak. Oranžová čára v obrázku nejspíš znamená bývalou hranici sadů, takže asi počítají s tím, že se kus sadů odkope
a vozovka posune, aby se to tam vešlo.
akzualizace 9.11.: VŘ bylo vypsáno znovu s aktualizovanou dokumentací, ale ohledně místa u sadů se ve výkresech nic nezměnilo (nezkoumal jsem všechno)
příspěvek z 11.10.2025:
Chystá se reko Mariánských hradeb. (stará zakázka zde). Na dolním konci před křižovatkou se TT posune o kus na sever, aby se SNAD vedle vešla auta DC bez kolize.
p.s. Koordinace záměrů se moc nedaří. DPP podle již uzavřené zakázky to udělá nějak, a pak se to v režii města znovu rozkope a udělá jinak. Oranžová čára v obrázku nejspíš znamená bývalou hranici sadů, takže asi počítají s tím, že se kus sadů odkope
akzualizace 9.11.: VŘ bylo vypsáno znovu s aktualizovanou dokumentací, ale ohledně místa u sadů se ve výkresech nic nezměnilo (nezkoumal jsem všechno)
Naštěstí žádný zákaz bourání nepotvrdil, potvrdil jen zákaz to dělat přes vysoutěženou zakázku na konzervaci.
-
von Špilberk
- Uživatel
Předseda antimonopolního úřadu potvrdil zákaz bourání Libeňského mostu
https://zdopravy.cz/predseda-antimonopo ... tu-260693/
https://zdopravy.cz/predseda-antimonopo ... tu-260693/
Né, Muzeum
Ovšem z tempa prací u Muzea mám dojem, že jakmile se přehodí horní magistrála do druhé poloviny, mohlo by se do dvou měsíců jezdít z Vinohradské až k opeře, pokud by se tam dal kaliforňan. Neplánuje se něco takového?
Ovšem z tempa prací u Muzea mám dojem, že jakmile se přehodí horní magistrála do druhé poloviny, mohlo by se do dvou měsíců jezdít z Vinohradské až k opeře, pokud by se tam dal kaliforňan. Neplánuje se něco takového?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rekonstrukce tramvajové trati u Výstaviště jde rychleji než se předpokládalo. Tramvaje se na opravenou trať vrátí ve středu 1. října 2025.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kotlářka ZC oproti Motolu nekříží protisměr...
-
honza z Mo
- Uživatel
...a proč Kotlářka z.c. 50 a voz. Motol jen 30...To mi hlava nebereRadek píše: ↑10.9.2025 12:15Řeší se navýšení rychlosti přes KK u voz. Motol na 30 km/h v přímých směrech: https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/825227