Určitě by to šlo udělat lépe, ale v každém případě mám z těch foteček mnohem lepší dojem než z vašich komentářů. Navíc sériově dodané vozy vypadají zpravidla méně divně než prototyp, snad to bude platit i pro KT8D5R.N2.
Několik poznámek (jen aktuálních, už probrané věci nechám teď stranou):

Pomocí krytů (podvozků + předo-bočních) se podařilo odstranit ty výstupky tvořené sloupky dveří. Nevím, jestli se to někdy stalo, ale takový výstupek by mohl být prostředkem docela ošklivého poranění nohy, alespoň tak vypadá. Vystouplé sloupky jsou na všech běžných vozech (nejen KT, ale i T3 a T6), protože mají plenty a kryty zkosené (nebo oblé). Všechno je něco za něco - KT8D5R.N2 má kryty svislé, 1) tedy chránící sloupky; 2) takže vypadá jako ještě krabicovatější kvádřík.

Funkční: K čemu má být kryt neskládacího spřáhla, který neumožňuje, aby se střáhlo pohybovalo?

Estetická 1: V těch krytech by mohlo být méně šroubů, nebo by alespoň mohly být bílé.

Estetická 2: Ten pokus udětat hranatou tramvaj kulatější mi přijde tak trochu nekonzistentní - na čelech se někdo snažil, jak to šlo, a střední článek má bílou linku se čtyřma zalomeníma. Tady bych viděl příležitost to zlepšit (nebo totálně zazdít) nátěrem.

Estetická 3: Když už má tramvaj zakrytovaný celý spodek, líbilo by se mi, kdyby to vypadalo, že v jedné rovině. (To je návrh natřít několik spodních centimetrů spodního bílého pásu na středním článku tmavou barvou)