KT8D5 a KT8D5.RN2P

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 27.6.2005 13:06

Petr píše:V Plzni asi v zimě nepoužívají kamínky k posypu chodníku. V Praze zlikvidovaly několik plošin a proto je DP striktně odmítá
:idea: Na tramvajích nebo autobusech :?:

Nemohu si vzpomenout na kterých tramvajích v Praze jsme měli elektrické plošiny pro vozíčkáře :mrgreen:

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 27.6.2005 11:37

Lister píše: Pakliže mají první vozy papíry na každý článek zvlášť, tak mě napadá, zda by nešlo z každého článku udělat tramvaj. Články by určitě Pars nebo ČKD dodaly.
To by nejspis drazni urad nesezral. Kazdy clanek ma sice svoje vyrobni cislo (a mozna i nejake papiry), ale dohromady je to nejspis papirove jedna tramvaj, a ne tri spojene.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.6.2005 11:00

Štěpán píše:Kvůli čemu? Já jsem viděl využití v Plzni a bylo to úplně v pohodě.
V Plzni asi v zimě nepoužívají kamínky k posypu chodníku. V Praze zlikvidovaly několik plošin a proto je DP striktně odmítá

Štěpán

Příspěvek od Štěpán » 27.6.2005 10:56

Petr píše:
PvvS píše:Elektricky plosiny se osvedcuji vcelku dost (...)
V Praze se staly propadákem a právě proto se instalují pouze mechanické
Kvůli čemu? Já jsem viděl využití v Plzni a bylo to úplně v pohodě.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.6.2005 10:53

PvvS píše:Elektricky plosiny se osvedcuji vcelku dost (...)
V Praze se staly propadákem a právě proto se instalují pouze mechanické

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 27.6.2005 10:22

Elektricky plosiny se osvedcuji vcelku dost, ale hlavne pro lidi s elektrickym vozikem. Vetsina ostatnich plosinu nevyuzije a staci jim nizka podlaha.

M_V
Uživatel

Příspěvek od M_V » 27.6.2005 9:52

MOp píše:
izzy píše:Počkat pražská .RN2 nemá elektrickou plošinu ale místo toho spoustu blbinek??? Já myslel že je to vůz především pro starší a tělesně postižené lidi kteří tak mají aspoň kus samostatnosti...něco jinýho je jít vyklopit plošinu u trajfu nebo busu ale u 30-ti metrové šaliny???
ano, plosina je mechanicka. a jak jsem se dozvedel od kolegy v praci, ktery se zabyva jiz delsi dobu problematikou vozickaru v MHD, je pro ne daleko spolehlivejsi mechanicka, nez elektricka, ktera v zime diky solance a takovym tem humusum nefunguje, kdezto mechanicka ano.

velka nevyhoda je, ze musi asistovat ridic, ktery se na to vyprdne jako kelisova..
Ta plošina je zaklopená dovnitř a škvíra kolem ní se podle mě zacpe, jakmile bude venku trochu mokro a lidi nanosí dovnitř sajrajt, a je to zajištěný zámkem na kličku
zajímalo by mě, jak se pak osvědčila tahle tramvaj, která má plošinu s pohonem? http://www.parsnova.com/vypis.asp?lng=cz&kat=27&id=129 video http://www.parsnova.com/vypis.asp?lng=cz&kat=72

MOp

Příspěvek od MOp » 27.6.2005 8:45

izzy píše:Počkat pražská .RN2 nemá elektrickou plošinu ale místo toho spoustu blbinek??? Já myslel že je to vůz především pro starší a tělesně postižené lidi kteří tak mají aspoň kus samostatnosti...něco jinýho je jít vyklopit plošinu u trajfu nebo busu ale u 30-ti metrové šaliny???
ano, plosina je mechanicka. a jak jsem se dozvedel od kolegy v praci, ktery se zabyva jiz delsi dobu problematikou vozickaru v MHD, je pro ne daleko spolehlivejsi mechanicka, nez elektricka, ktera v zime diky solance a takovym tem humusum nefunguje, kdezto mechanicka ano.

velka nevyhoda je, ze musi asistovat ridic, ktery se na to vyprdne jako kelisova..

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 26.6.2005 23:33

M_V píše:...nízký podlahy tam moc není a ta plošina pro vozíčkáře... prostě kus silnýho plechu, kterej je zapuštěnej v podlaze a ven se překlápí na pantech.
Počkat pražská .RN2 nemá elektrickou plošinu ale místo toho spoustu blbinek??? Já myslel že je to vůz především pro starší a tělesně postižené lidi kteří tak mají aspoň kus samostatnosti...něco jinýho je jít vyklopit plošinu u trajfu nebo busu ale u 30-ti metrové šaliny???

M_V
Uživatel

Příspěvek od M_V » 26.6.2005 22:35

Pepa píše:
radek31 píše:za celou dobu co jezdím denní jsem jí neviděl ani jednou a za 2 noční 4x :-) ale taky mě štve, že to vždycky bylo jen pár vteřin za jízdy a nikdy jsem jí nechytnul odstavenou :-(
53 byla luxusní, to je fakt snad nejlepší šichta co ve Strašnicích je :-)
Já ji viděl 2x a to teď na těch nočních... Jo 53 je skvělá, sám jsem již na ní byl...
V sobotu po ránu zase jezdila po Praze a vyjela hned za mnou i na Barrandov, tak jsem měl asi 20 na okukování, ale v nějaké nadšení mě to teda neuvedlo... nízký podlahy tam moc není a ta plošina pro vozíčkáře... prostě kus silnýho plechu, kterej je zapuštěnej v podlaze a ven se překlápí na pantech.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 26.6.2005 16:44

radek31 píše:za celou dobu co jezdím denní jsem jí neviděl ani jednou a za 2 noční 4x :-) ale taky mě štve, že to vždycky bylo jen pár vteřin za jízdy a nikdy jsem jí nechytnul odstavenou :-(
Já ji viděl 2x a to teď na těch nočních... Jo 53 je skvělá, sám jsem již na ní byl...

Jan
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Fota

Příspěvek od Jan » 26.6.2005 15:41

Pár fotek této tramvaje na Andělu a u zastávky Hlušičkova naleznete na mé stránce http://www.jan13.wz.cz

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.6.2005 15:09

Pepa píše:Jen mě štve, že jsem ji nechytl na smyčce u vozovny :(
za celou dobu co jezdím denní jsem jí neviděl ani jednou a za 2 noční 4x :-) ale taky mě štve, že to vždycky bylo jen pár vteřin za jízdy a nikdy jsem jí nechytnul odstavenou :-(

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 26.6.2005 13:54

radek31 píše:ve 3 ráno na Trojské, jezdí pilně jen co je pravda

nevím jestli to tu už zaznělo, ale prý až najezdí kilometry (asi v srpnu) tak jí rozeberou a prohlédnou než bude dál jezdit
No jo tady měl někdo 53 :) ale na 55 byl taky hezky... My ji potkali na Kobylisých (2:59)

Jen mě štve, že jsem ji nechytl na smyčce u vozovny :(

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.6.2005 6:40

ve 3 ráno na Trojské, jezdí pilně jen co je pravda

nevím jestli to tu už zaznělo, ale prý až najezdí kilometry (asi v srpnu) tak jí rozeberou a prohlédnou než bude dál jezdit

Odpovědět