Liberec a Jablonec nad Nisou

Vše o tramvajových provozech v bývalém Československu

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tomi

Příspěvek od Tomi » 19.7.2005 16:18

Ondrys píše:
Ondrys píše:Do Jablonce jezdily i Škodovky
to znamená T3M.04.
Poslední T3M na 1000 mm, prosinec 2003
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 19.7.2005 14:12

Mě se ty peší zóny libí ale ne když tam je horší provoz pomalu něž na václaváku. :cry:

Tramvajacek

Příspěvek od Tramvajacek » 19.7.2005 9:17

Liberec - Po sedmi letech se vrací do liberecké čtvrti Horní Hanychov tramvaje. První cestující sveze přesně za dva týdny. Několik let trvající oprava je téměř hotová. „Už proběhla první zkušební jízda, další budou následovat před otevřením,“ řekl mluvčí dopravního podniku Tomáš Krebs. Půldruhého kilometru mezi Dolním a Horním Hanychovem je posledním úsekem, který čekal na kompletní opravu. Poslední etapa přišla na 290 milionů korun, jen letos město zaplatí 58 milionů. „Použili jsme úplně jinou technologii tramvajového svršku,“ podotkl hlavní stavbyvedoucí Ladislav Lorenc. Místo panelů jsou koleje zapuštěné do živičného povrchu. Změnil se i rozchod kolejí: z úzkého na běžných 1435 milimetrů.
Dopravní podnik počítá s tím, že do Horního Hanychova bude jezdit z Lidových sadů každá druhá tramvaj. Kvůli dokončovacím pracím na trati je až do 22. července přerušen provoz tramvají od Viaduktu směrem k Ještědu. Do Dolního i Horního Hanychova jezdí po dobu výluky náhradní autobusy. :twisted: :lol: 8-) :P

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 19.7.2005 9:15

dílna píše:odpuste otázku - proč by "rekuperáky" nemohli na meziměsto? Jde jen o to,že rekuperace na jednokolejné trati nemá využití neb z 99% není :cry: a stávajíci provoz progresek byl na žádost výrobcem o ověřění výzbroje
poslední Plzeňku sme přerozchodovali cca v červnu 2003 při CO
No a to je to co jsem tady psal: na meziměsto ne že by Progressy nemohly, ale nemají zde patřičný využití. Prostě nasazovat je tam je možný, ale ten účel není jak na městský trati. Jestli je to jinak, tak ať to tady konečně někdo pořádně vysvětlí 8-)

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 19.7.2005 9:12

jara píše:
Tramvajáček píše: To se Ti ale v Liberci stát nikdy nemůže. Tam je provoz přhledný. Ve městě je to jedna páteřní trať a i přspolnímu je jsnej rozdíl mezi směry Horni Hanychov nebo Lidové sady. dokonce se to dá odhalit intuitivně, takže pohoda 8-) 8-)
Vím já jsem byl v liberci několikrát. A je to velmi hezké město. Až na nějaké ty pěší zóny v okolí tesca kde stejně jezdí auta. ALe zase tam jsou hezká vozidla. A osobně mě překvapil přístup vedoucího provozu. Který mi do očí řekl že on nepotřebuje pana Duba aby přišel na to co řidiči chtějí ale sám s tramvají jezdí a že když mu řidiči říkali že by chtěli nějakou podložku pod kafe apod. Tak říkal že to je blbost pak se sám polil a už tam jsou!!! :lol: :lol: apod věci
Tobě se nelíbí pěší zóny v Liberci? To doufám ne!, věřím, že se ti nelíbí jenom ty auta na nich! To mě taky ne... :wink:
Ty pěší zóny jako takový jsou naopak úžasný a jediný co by v jejich okolí mělo být slyšet lehce dunět je tramvaj... :lol: :twisted: :P

Vždyť Liberci se dnes říká město kopců, pěších zón a tramvají... :lol: 8-)

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 18.7.2005 19:34

Jsem se tam byl na to podívat...

dílna

Příspěvek od dílna » 18.7.2005 19:23

odpuste otázku - proč by "rekuperáky" nemohli na meziměsto? Jde jen o to,že rekuperace na jednokolejné trati nemá využití neb z 99% není :cry: a stávajíci provoz progresek byl na žádost výrobcem o ověřění výzbroje
poslední Plzeňku sme přerozchodovali cca v červnu 2003 při CO

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 18.7.2005 16:07

Tramvajáček píše:
jara píše:mě se také buse panaly líbí. dá se tam "všechno napsat" ale stejně to lidi moc nepochopí. Aspoň tak je to v praze. Když jsem ted jel s jedním řidičem tak zatahoval z linky 8 do voz.Kobylisy a stejně se furt lidi ptaly kam to jede. A to to ještě hůásil mikrofonem!!!!
To se Ti ale v Liberci stát nikdy nemůže. Tam je provoz přhledný. Ve městě je to jedna páteřní trať a i přspolnímu je jsnej rozdíl mezi směry Horni Hanychov nebo Lidové sady. dokonce se to dá odhalit intuitivně, takže pohoda 8-) 8-)
Vím já jsem byl v liberci několikrát. A je to velmi hezké město. Až na nějaké ty pěší zóny v okolí tesca kde stejně jezdí auta. ALe zase tam jsou hezká vozidla. A osobně mě překvapil přístup vedoucího provozu. Který mi do očí řekl že on nepotřebuje pana Duba aby přišel na to co řidiči chtějí ale sám s tramvají jezdí a že když mu řidiči říkali že by chtěli nějakou podložku pod kafe apod. Tak říkal že to je blbost pak se sám polil a už tam jsou!!! :lol: :lol: apod věci

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 18.7.2005 15:59

jara píše:mě se také buse panaly líbí. dá se tam "všechno napsat" ale stejně to lidi moc nepochopí. Aspoň tak je to v praze. Když jsem ted jel s jedním řidičem tak zatahoval z linky 8 do voz.Kobylisy a stejně se furt lidi ptaly kam to jede. A to to ještě hůásil mikrofonem!!!!
To se Ti ale v Liberci stát nikdy nemůže. Tam je provoz přhledný. Ve městě je to jedna páteřní trať a i přspolnímu je jsnej rozdíl mezi směry Horni Hanychov nebo Lidové sady. dokonce se to dá odhalit intuitivně, takže pohoda 8-) 8-)

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 18.7.2005 15:52

mě se také buse panaly líbí. dá se tam "všechno napsat" ale stejně to lidi moc nepochopí. Aspoň tak je to v praze. Když jsem ted jel s jedním řidičem tak zatahoval z linky 8 do voz.Kobylisy a stejně se furt lidi ptaly kam to jede. A to to ještě hůásil mikrofonem!!!!

Tramvajacek

Příspěvek od Tramvajacek » 18.7.2005 15:47

jara píše:
Tramvajáček píše:Vyjedou sice "jenom" naše T3, ale bude to super. 8-) :lol:

Dost se těším na to, jak se budou převlékat na konečných, protože linka 3 bude představovat cca každý druhý až třetí spoj 8-)
A neni to hezké převlékat. Doufám že ještě normálně s cedulema. Protože přes buse panely by to nebyla sranda. A jak to bude s večerníma spojema???????
Cedulí stále více ubývá, BUSE naopak přibývá. Mně osobně se BUSE u T3 hodně líbí, takže jenom dobře 8-) Ale jedna, dvě soupravičky s cedulema, proč ne... :P

Večerní spoje (solo provoz po 20 hod.) + vikendy...bude provozovana zrejme pouze linka c. 3. Uz se tesim jak se po Jestedsky budou vecer prohanet sola az pod Jested :lol:

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 18.7.2005 15:45

Ondrys píše:Do Jablonce jezdily i Škodovky
to znamená T3M.04.

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 18.7.2005 15:43

Já se nejvíc těším na T2R 22+23 pod Ještědem :smt023

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 18.7.2005 15:41

Ondrys píše:
Tramvajacek píše:Jak to, kdyť na meziměsto můžou jenom odporáky....
A tohle je co?
http://tramvaje.plzenskamhd.net/mesta/lib/lib23MKp.jpg
http://tramvaje.plzenskamhd.net/mesta/lib/lib13p.jpg
To jsou Progressy jak vyšitý :twisted: :twisted: :twisted: 8-)

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 18.7.2005 15:39

Tramvajáček píše:Vyjedou sice "jenom" naše T3, ale bude to super. 8-) :lol:

Dost se těším na to, jak se budou převlékat na konečných, protože linka 3 bude představovat cca každý druhý až třetí spoj 8-)
A neni to hezké převlékat. Doufám že ještě normálně s cedulema. Protože přes buse panely by to nebyla sranda. A jak to bude s večerníma spojema???????

Odpovědět