Za rok jsou volby, tímhle vedení radnice ukazuje, jak jim záleží na občanech. Dluhy zůstanou pro nové vedení radnice.PvvS píše:Koukam Liberecka radnice asi hodla spachat financni sebevrazdu . Zastavila co slo na reko trati, ted jeste na stavbu novych . By me zajimalo jakej ma rocni rozpocet a jaka je aktualni zadluzenost.
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
Návštěvník
neuvěřitelné
Liberec chystá novou tramvajovou trať na největší sídliště
LIBEREC 12. srpna (ČTK) - Liberec připravuje výstavbu nové
tramvajové trati, která by měla spojit centrum stotisícového
města s největším sídlištěm Dobiášova. Magistrát už zadal studii,
která má navrhnout nejlepší řešení, stavět by se mohlo začít za
dva roky. Náklady podle všeho přesáhnou čtvrt miliardy korun,
uvádí dnešní liberecká příloha deníku Právo.
Tramvajová trať na sídliště má výrazně odlehčit autobusové
dopravě, jejíž kapacita nestačí na každodenní přepravu 12.000
cestujících na této trase. "V tuto chvíli máme k dispozici dvě
varianty, kudy by tramvaj mohla vést. Už je zadána studie, která
by měla posoudit výhody a nevýhody jednotlivých variant a
doporučit nejlepší z nich," řekl deníku náměstek primátora pro
rozvoj Jiří Veselka.
První varianta počítá s vedením trasy kolem bývalé Textilany
a sídliště Broumovská, druhá varianta míří od centra opačným
směrem třídou Milady Horákové. Podle mluvčího libereckého
dopravního podniku Tomáše Krebse má každá z verzí své výhody i
nevýhody. První například pobere kromě obyvatel Dobiášovy i
cestující z Broumovské, druhá zase vede v trase současné
autobusové dopravy. "V obou případech by ale na konci linek měly
být točny, takže vozy se budou vracet po stejné trase," řekl.
Nová tramvajová trať by měla být dlouhá tři až čtyři
kilometry, zatím není jasné, kolik bude stát a jak ji město
zaplatí. Náklady se odhadují až na 300 milionů korun, protože je
třeba počítat nejen se samotnou stavbou, ale také s výkupy
pozemků a přeložkami inženýrských sítí. Část prostředků by se
dala získat ze strukturálních fondů EU, část si město bude muset
podle všeho samo půjčit od bank, uvádí Právo.
ivc snm
LIBEREC 12. srpna (ČTK) - Liberec připravuje výstavbu nové
tramvajové trati, která by měla spojit centrum stotisícového
města s největším sídlištěm Dobiášova. Magistrát už zadal studii,
která má navrhnout nejlepší řešení, stavět by se mohlo začít za
dva roky. Náklady podle všeho přesáhnou čtvrt miliardy korun,
uvádí dnešní liberecká příloha deníku Právo.
Tramvajová trať na sídliště má výrazně odlehčit autobusové
dopravě, jejíž kapacita nestačí na každodenní přepravu 12.000
cestujících na této trase. "V tuto chvíli máme k dispozici dvě
varianty, kudy by tramvaj mohla vést. Už je zadána studie, která
by měla posoudit výhody a nevýhody jednotlivých variant a
doporučit nejlepší z nich," řekl deníku náměstek primátora pro
rozvoj Jiří Veselka.
První varianta počítá s vedením trasy kolem bývalé Textilany
a sídliště Broumovská, druhá varianta míří od centra opačným
směrem třídou Milady Horákové. Podle mluvčího libereckého
dopravního podniku Tomáše Krebse má každá z verzí své výhody i
nevýhody. První například pobere kromě obyvatel Dobiášovy i
cestující z Broumovské, druhá zase vede v trase současné
autobusové dopravy. "V obou případech by ale na konci linek měly
být točny, takže vozy se budou vracet po stejné trase," řekl.
Nová tramvajová trať by měla být dlouhá tři až čtyři
kilometry, zatím není jasné, kolik bude stát a jak ji město
zaplatí. Náklady se odhadují až na 300 milionů korun, protože je
třeba počítat nejen se samotnou stavbou, ale také s výkupy
pozemků a přeložkami inženýrských sítí. Část prostředků by se
dala získat ze strukturálních fondů EU, část si město bude muset
podle všeho samo půjčit od bank, uvádí Právo.
ivc snm
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No a psal jsem něco snad jiného ty to akorát doplňuješ informacema že se změní intervalTramvajáček píše:
Na úseku mezi Dolním Hanychovem a Horním Hanychovem cestující samozřejmě označení linky 3 na zastávkách najde, protože jiná tam nejezdíJinak na celém zbývajícím úseku zatím označníky linky č. 3 chybí - podle mých informací budou ale postupně osazeny. Ve všech skříňkách, ale visí jasná informace o obnově provozu tramvají do Horního Hanychova a jízdní řády linky č. 3. Mimochodem, jízdní řády linky č. 3 doznají od 1.9. změn a interval se změní z 20 minut na 12 minut.
-
Tramvajáček
Na úseku mezi Dolním Hanychovem a Horním Hanychovem cestující samozřejmě označení linky 3 na zastávkách najde, protože jiná tam nejezdíjara píše:No za mojí osobu vím ale nemám hlavu jako létající balón. Tělo už joHonzík píše:Takže vidíte, že jsem měl pravdu a byl bych rád, aby na mě nikdo neútočil a nedělal ze mě blbečka, když nic neví o situaci.. A tak se mi do hlavy toho moc nevejde. A hlavně vím že třeba na zastavkách na trati do HH už číslo 3 je. A myslím si že je důležité když je na zastávce řád a to že tam chybí číslo mě už teda nijak netrapí. Tak teda sorry jestli se tě moje hláška tak dotkla
-
Tramvajacek
Re: Nespokojenost
LINKA Č. 1 - BOVERA JEZDÍ VŽDY VE STÁTEM UZNANÉ SVÁTKY V DANÉM ROCE. PŘÍŠTÍ JÍZDA SE TAK USKUTEČNÍ 28.9. 2005.jara píše:No jo máš pravdu vždyť já na to koukal a ještě mě překvapilo že to jezdí jen některé soboty a neděle v roce. Jsem zapomělTramvajáček píše: No, to už není tak úplně pravdaOd 1.8. se linkou č. 1 stala linka na 1000 mm na městské trati a sice grafikon pro jízdy s historickou Boverou
Fakt! Je to další kuriozita v libereckém tram provozu, když přijdete ke skřínce s jízdními řády a tam zjistíte, že vám jakási linka č. 1 s Boverou jede jednou za 1/4 roku.
![]()
Pro mimoliberecké určitě mazec.
A visí na to regulérně jízdní řády na zastávkách.
Jinak označníky pro linku 3 mezi LS a DH zatím chybí, to je pravda, ale popravdě řečeno v libereckým tram provozu by ztratil snad jenom blb.
-
Tramvjáček
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: jo
No za mojí osobu vím ale nemám hlavu jako létající balón. Tělo už joHonzík píše:Takže vidíte, že jsem měl pravdu a byl bych rád, aby na mě nikdo neútočil a nedělal ze mě blbečka, když nic neví o situaci.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo máš pravdu vždyť já na to koukal a ještě mě překvapilo že to jezdí jen některé soboty a neděle v roce. Jsem zapomělTramvajáček píše: No, to už není tak úplně pravdaOd 1.8. se linkou č. 1 stala linka na 1000 mm na městské trati a sice grafikon pro jízdy s historickou Boverou
Fakt! Je to další kuriozita v libereckém tram provozu, když přijdete ke skřínce s jízdními řády a tam zjistíte, že vám jakási linka č. 1 s Boverou jede jednou za 1/4 roku.
![]()
Pro mimoliberecké určitě mazec.
A visí na to regulérně jízdní řády na zastávkách.
Jinak označníky pro linku 3 mezi LS a DH zatím chybí, to je pravda, ale popravdě řečeno v libereckým tram provozu by ztratil snad jenom blb.
-
Guldys
Naopak, kdyby se do Jablonce dávali největší šroty, tak ten by tím spíš nebyl ochotnej přispívat... ("To chcete za takhe ubohou úroveň víc peněz?")Anonymous píše: Nevidím důvod proč by město Jablonec, které se stále odmítá podílet na dostatečném krytí ztráty provozu na meziměstě + i dalším rozvoji kolejové dopravy (bojkotuje Regiotram) mělo využívat výhod rekonstruovaných vozů.![]()
Všechny reka do Liberce![]()
Nové vozy jsou jistou formou nátlaku.
-
Tramvajáček
No, to už není tak úplně pravdaPepa píše:To jsou ti co koukaj po něčem jiném... V LBC najdeš pouze tramvajové linky č. 2, 3, 5 a 11jara píše:A nehledal jsi to na trati do Jablonce tam totiž ani 3 a už vůbec 1 nejezdí![]()
![]()
-
62.77.86.133
Místo aby dali reko 20+21 na městskou trať, tak je dali na meziměsto a na 1435 dali šroty 45+48. Já osobně bych 20+21, resp. všechny nový reka dával na městskou trať a ty šroty nechával na meziměsto.
Nevidím důvod proč by město Jablonec, které se stále odmítá podílet na dostatečném krytí ztráty provozu na meziměstě + i dalším rozvoji kolejové dopravy (bojkotuje Regiotram) mělo využívat výhod rekonstruovaných vozů.
Všechny reka do Liberce

Nevidím důvod proč by město Jablonec, které se stále odmítá podílet na dostatečném krytí ztráty provozu na meziměstě + i dalším rozvoji kolejové dopravy (bojkotuje Regiotram) mělo využívat výhod rekonstruovaných vozů.
Všechny reka do Liberce
To jsou ti co koukaj po něčem jiném... V LBC najdeš pouze tramvajové linky č. 2, 3, 5 a 11jara píše:A nehledal jsi to na trati do Jablonce tam totiž ani 3 a už vůbec 1 nejezdí![]()
![]()