Provoz fóra

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
pan M 212.47.15.24

Příspěvek od pan M 212.47.15.24 » 13.1.2006 23:00

Mno, MartinXYZ zase udělal to, co se od něj dalo čekat (já to čekal - těšil se, že se tu s tím zase setkám :? ). Viz. příspěvek 13.1.2006 15:03... Myslím, že to šlo napsat podstatně kultivovaněji a bez ironie.
Ale budiž. Co se týče IP, tak z toho dělají vědu jen ti, co jsou registr., tudíž se to na ně nevztahuje. Zase jen zopakuju: pokud se mi zdejší pravidla nelíbí, nelezu sem.

Je pravdou, že i já bych docela rád věděl, dle jakého klíče (resp., kdo, co apod...) se rozlišuje "bez IP", "s malým písmem", "velkým+tučně". Zatím to tu nikdo neobjasnil a docela by mě to zajímalo (jestli si dotyčný/-á hodí kostkou, věští z logru, zpočte díry v cedníku či co). Mluvíme stále o "neregistr."
Díky...

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: zírám

Příspěvek od Proxy » 13.1.2006 16:34

Yvona píše:Problém je v tom "zlato",...
Já pouze napsal pouze jak tvé příspěvky působí na mne. A napsal jsem to trochu kořeněněji, však ty si také nebereš vždy servírky. :roll:

A mimochodem, jak jsi to myslela s tím zametáním :?:
kocour píše:Teď mám spoustu starostí s jinými pravidly.
Když se podíváte do archivu, naleznete tam minimálně dva moje návrhy pravidel.
Admini vždy zareagovali, že je to dobrý nápad a pak nastalo ticho, že by na Gobi mohli závidět...
:mrgreen:
Naposledy upravil(a) Proxy dne 14.1.2006 19:30, celkem upraveno 1 x.

kocour

Příspěvek od kocour » 13.1.2006 16:06

Jansen je anonymní a IP byla uvedena (proč, když nick má?), Markýz kousek před ním je rovněž anonymní, ale IP uvedena nebyla ...

K čemu je to dobré, ukazovat každému, kdo sem jen nahlédne, něčí adresu jenom proto, že ten někdo se nazaregistroval?

Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 13.1.2006 15:42

kocour píše: Já bych z toho vědu dělal. Z SPZ se nedozvíš nic, musíš na ouřad, aby ti řekli, komu ten vůz patří, a tam ti to řeknou, jen když k tomu máš důvod.

IP je oproti tomu zneužitelná velice snadno a usnadňuje nabourávání počítače, ...........................
Já jako fyzická osoba musím na každý daňový doklad napsat svoje DIČ tedy rodné číslo. Mám doma už několik let odpověď na stížnost od úřadu na ochranu osobních údajů, že to je v rozporu se všemi normami, ale že je to tradice. Proto mě zveřejnění IP v kontextu tohoto faktu nechává naprosto v klidu.
Přitom rodné číslo nesmí být ani na tramvajence......

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 13.1.2006 15:36

Ta automatika se týkala "automatického" odstřihávání přebytečných citací, které je ovšem též prováděno ručně (přesněji: nemám informace o tom, že by na to byl vyvinut strojový algoritmus, natožpak v češtině).

kocour

Příspěvek od kocour » 13.1.2006 15:30

MOp píše:ta automatika je provadena rucne strucne. proto to zpozdeni.
Aha, takže použití slova "automatika" je poněkud zavádějící, že?

Asi jako když Respekt napíše, že za Havla byla Masarykova vyhlídka přístupná veřejnosti a za Klause ne, ale opomene dodat, že za Havla byla přístupná jen v létě a za Klause je nepřístupná jen v zimě.

Mope, nechtěl ty by ses stát novinářem?

kocour

Příspěvek od kocour » 13.1.2006 15:24

Pajda píše:IP je něco podobného jako SPZ u auta. Pokud vyjedu, tak musím počítat s tím, že si mého čísla někdo všimne. Z toho bych vědu nedělal.
Já bych z toho vědu dělal. Z SPZ se nedozvíš nic, musíš na ouřad, aby ti řekli, komu ten vůz patří, a tam ti to řeknou, jen když k tomu máš důvod.

IP je oproti tomu zneužitelná velice snadno a usnadňuje nabourávání počítače, zasílání virů, spamu, když ji někdo zná, snadno ji pak podvrhne někde jinde a píše tvým jménem - to právě se stalo tomu Partykovi, který za to nevinně sedí ... já vím, že pro zkušeného počítačofila to není problém zjistit, ale proč mu máte tu práce usnadňovat. Mrkněte třeba na Neviditelného psa, tam se zobrazí je část IP adresy.

kocour

Příspěvek od kocour » 13.1.2006 15:20

MOp na mou připomínku stran střihu příspěvků píše:To sis nevšiml, že se zde děje automaticky?
Já jsem si tedy všiml, že tam nejdřív bylo anonymní, slabě, bez IP.

Když jsem se po deseti minutách vrátil, bylo tam tučně Anonymní + tučně IP. Ona ta automatika funguje se zpožděním?

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 13.1.2006 15:17

Pajda píše:IP je něco podobného jako SPZ u auta. Pokud vyjedu, tak musím počítat s tím, že si mého čísla někdo všimne. Z toho bych vědu nedělal.
OK,ale proč se to objeví jenom v tomto vláknu, proč nebyl vydáno třeba upozornění? Třeba by si někdo rozmyslel, zda "vyjede" s viditelnou svoji ip adresou??? Třeba by někdo zjistil, že mu tato nicotnost nestojí za to,aby byla vidět jeho adresa... :?

Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 13.1.2006 15:11

IP je něco podobného jako SPZ u auta. Pokud vyjedu, tak musím počítat s tím, že si mého čísla někdo všimne. Z toho bych vědu nedělal.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 13.1.2006 15:10

MOp na mou připomínku stran střihu příspěvků píše:To sis nevšiml, že se zde děje automaticky?
Jo, právě že všiml, tak by se to mohlo dát do pravidel, aby to dělali už přispěvatelé a aby se moderátoři mohli věnovat i jiným činnostem, např. aby si taky někdy zadiskutovali.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 13.1.2006 15:03

Aha, takže anonym byl potrestán, za to, že uvedl názor, ale nechtěl se registrovat, neb třeba nemá zájem mít nadále nic společného s tímto servrem?? Ty si takovej chudáček... :roll: Jak někdo takovej jako ty může bejt v takhle citlivý pozici, je zajímavý, že jinejm moderátorum to nevadilo.

kocour

Příspěvek od kocour » 13.1.2006 15:02

Trochu off topic:

Položte na jednu misku vah, co by vám to udělalo (nechci řešit, komu přesně), kdybyste byli bývali dali Tomovi a Proxymu předem vědět, že jako moderátoři končí a sdělili jim důvod.

Položte na druhou misku vah, co jste vyvolali tím, že jste to neudělali ...

MOp

Příspěvek od MOp » 13.1.2006 14:58

Martin-KT8D5.RN2P píše:hlasování o moderatorech...
vsude ve svete a i zde plati, ze ten kdo tento servis plati si diktuje pravidla. to by sis mel hochu uvedomit.

MOp

Příspěvek od MOp » 13.1.2006 14:54

Karotka píše:1. Šlo by zařídit, aby se IP zobrazovala jen moderátorům? Přeci jen mi to zveřejňování připadá, jako byste zveřejňovali adresu domova/pracoviště. Té se dá také primitivním způsobem zneužít; sice ne fatálně, ale otravuje to.
Zadna diskuze na internetu ti nemuze zajistit uplnou anonymitu. Zverejneni IP adresy neni zlocin. Paklize je uzivatel registrovany, nema problem, neni-li musi pretrpet fakt, ze paklize zde neni v povedomi, bude mu zobrazovana IP adresa. Na Kacku je to bezny postup, zde pod mou moderatorskou pravomoci take. A jaky to ma efekt? Lide vydavajici se za anonymy si daji po case pozor, co kde pisi, pripadne omezi sve vylevy.
Karotka píše:"Reaguji-li na poslední příspěvek, nepoužívám citaci. Cituji-li, odstraním z citace zejména prázdné řádky. Výroky, na které bezprostředně nereaguji, nahradím tečkami (....)..
To sis nevšiml, že se zde děje automaticky?
Naposledy upravil(a) MOp dne 13.1.2006 14:55, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět