Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 13:22

Prokristapána Yvono, nezlob se na mě, ale ty jsi fakt pitomá! Cestující si tě platí ze 23% z jízdného a z 77% z daní!!! (Admine promiň, ale tohle je fakt děsný).
Pojď si zkusit moderovat do rádia šejdra o celkové délce 11 hodin v neděli - říkám ti, každé povolání má něco!

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1713
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 26.1.2006 13:20

ono je to oboustranné - cestující si opravdu kompletně platí řidiče (jízné + daně), ale na druhou stranu řidič si zase většinou platí cestující v jejich profesích :-) a za mého krátkého života jsem zatím potkal jen velmi málo slušných a vstřícných úředníků, doktorů atd. - většinou se každý chová, jako že ho obtěžuje každý dotaz/požadavek jejich "zákazníka"
taky odvádíme státu nemalou částku a zrovna KM a kocoura si platíme kompletně (pokud pánové stále pracují pro stát)

já si myslím, že řidič by se měl chovat slušně a cestujícím pokud možno vycházet vstříc - na druhou stranu musí také dodržovat předpisy a jízdní řád - prostě jde o nějaký rozumný kompromis - vždycky se najde někdo, kdo bude ukřivděný, že mu řidič ujel, ale čím méně časté to bude tím lépe

od cestujících raději nic nečekám, aspoň pak nejsem překvapenej

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 13:19

Ne Radku31. Píšeš alibistické nesmysly. Jasně celou dobu říkám, že se jedná o příklad a že se jedná o příklad z večerního provozu při int. 20 minut. Přiznej, že kdyby řidič 5 myslel, přestoupí všichni.
Mnou popisované dání přednosti probíhá tak že 5 přijede, zastaví, trojka přijede , zastaví, řidič pokyne, pětka se rozjede a je to.
Prosím tě nevymlouvej se takhle strašlivě. Takhle fakt bude mít MHD pověst socky, se kterou nikdo nehne. Takhle kdybych já šéfovi vysvětlil, že něco nejde, nakope mě do p*dele.
Všimni si , že to je u tebe již druhý příklad, kdy zuby nehty zdůvodňuješ že něco nejde a my kaštani tomu nemůžeme rozumět. První byl ten s těmi lístky.

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1713
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 26.1.2006 13:07

ad příklad 3+5 - když by ho s 3 nepustil, tak ten s 5 na křižovatce může taky pěkně dlouho zůstat a pak si zase nepřestoupí z 5 na 3

ono je někdy únavné pro laika se podívat na souvislosti, ale my máme jízdní řád a do zastávky se vejdou většinou jen 2 soupravy - a vzhledem k tomu, že za tou 3 může být (a většinou taky je) jiná tramvaj (24,26,14), tak ta minuta čekání řidiče linky 5 na případné přestupující (a mezi náma není snadné na přeplněném ostrůvku poznat kdo jde třeba ke sloupku a kdo chce přestoupit) znamená docela velké zdržení pro všechny ostatní - a jsou zastávky, kde podobné "přestupy" končí zablokováním křižovatky (Malostranská, Václavské nám., Palackého nám., Anděl, Nám. Míru a mnoho dalších) - musíte si uvědomit, že každá minuta čekání navíc ve výsledku znamená mnohem větší zdržení pro tramvaj za vámi - většinou je poblíž křižovatka a cyklus je často delší než minuta, nebo dokonce uteče preference a musí se jít navolit a ještě čekat atp.

a to ani nemluvím o tom, že by pak ta 3 podle tebe měla popojet ke sloupku a dělat přestup třeba na 26, tak pak na 24 atd. atd. - kdy by podle tebe bylo dost přestupů? když by to stálo až na Těšnov? to jsou zbytečné debaty

ad "i když by tam měl vjet on první (hlavní)" - co je to za blbost? nic takového dáno není, pouze, že řidič z vedlejší dá přednost v jízdě (bla bla aby nemusel náhle změnit směr nebo rychlost jízdy bla bla) - tam se imho o žádném "pořadí průjezdu" křižovatkou nemluví - jsou křižovatky, kde by podle tebe neprojel z vedlejší nikdo - ale to asi znáš jako vlastník sk. B

a ještě maličkost k čekání na dobíhající - já čekám, ale občas se to opravdu "vyplatí" - včera jsem s l. 20 počkal 10s na dobíhající paní a díky tomu jsem nakonec dojel na Barrandov o 6 minut pozdě - asi si řeknete, že to není možné, ale stačilo 10s zpoždění na Dejvické (SSZ na Evropské to chce stíhat), podjela mě 8, ta mi pak "ukradla" světla na Hradčanské (najel tam jak ...., i když mě viděl), podjela mě 22, pak 6 a na Andělu jsem byl se zpožděním, .... - výsledek 6 minut zpoždění při obratovém čase 7 minut - a myslíte, že těch 200 lidí mrznoucích na Andělu o 6 minut déle ocení, že jsem počkal na 1 paní v zastávce Nad Džbánem?

Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 13:00

KM píše:Yvono, ty si bohužel neuvědomuješ že postavení cestujícího NENÍ rovnoprávné s postavením řidiče. Aby bylo jasno: cestující PLATÍ řidiče, řidič je tudíž SLUŽBA cestujícímu. Je to možná kruté, sociálně a společensky nerovné, ale je to tak. Až u piva jsme si rovni.
Je fakt, že cestující platí řidiče, ale z menší části :!: (pevně věřím, že se letos bude konečně zdražovat jízdné tak,aby DP řádně vydělával)
Ani u piva si nejsme rovni.
Slušnost musí být oboustranná. V dnešní době se prostě slušnost nenosí, to je ten problém. A veřejnost si to neumí a ani nechce přiznat.
Radím Ti opravdu jedno, běž si to zkusit, a pak polemizuj. Jsem si na 100% jistá, že pak by Ti argumenty rychle došly.
Vidíš to pouze z jedné strany a v tom je problém. Pak se zde nikdy nemůžeme domluvit.

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 11:25

ad Dušan 25.1.2006 18:25:
Jasně , není jednotný návod, uváděl jsem to jako příklad, a záleží na vyhodnocení každé situace zvlášť. Někdy to nevyjde ani při nejlepší snaze, někdy je patrná pohodlnost. Na tom Strossu se často stává, že druhá tramvaj se plíží do zastávky, jen aby nemusela jako druhá zastavit. Zejména večer to je ošklivé.
Nebo Masaryčka - řidič 3dc před sebe pustí 5 dc na křižovatce Havlíčkova-Na Poříčí, i když by tam měl vjet on první (hlavní). Ovšem ten s 5 v zastávce nepočká, až ho dojede ta 3, a ujede. A cestující zuří, protože kdyby ten s 3 nebyl slušný vůči kolegovi, tak by na tu 5 normálně přestoupil. A moh by přestoupit, kdyby ten s 5 byl na oplátku slušný k cestujícím a kouk se do zrcátka. Samozřejmě že nemá cenu kamkoliv cokoliv psát, protože samozřejmě na to nárok není, o tom žádná pochybnost a samozřejmě že oba řidiči si plní své povinnosti bez chyb, to taky nezpochybňuju. Ale souhlasíš, že by tato situace mohla dopadnout lépe jak pro cestujícího, tak i pro image podniku?

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 11:08

Yvona píše:Jak říkám, běžte si dřepnout do kabiny tramvaje a budete mluvit trochu jinak. Ony vás ty řeči o slušnosti a čekání na opozdilce brzy přejdou[/b]. V kabině trochu změníte názor na svět a změníte žebříček lidských hodnot, jako to udělal každý, kdo tramvaj řídí či řídil.
Ono je lepší svést svou lidskou blbost na někoho jiného, že? Jenže na to vám my tramvajáci už nenaletíme, což veřejnost evidentně silně štve.
Tak do třetice Yvono. Ta poslední citovaná věta - bohužel, vy ani nejste jednotní, jak jste ukázali při zpackané stávce v únoru 2003. K začátku citace: Každá práce má něco.
A nakonec: nikde tady nebyla řeč o stížnostech, protože opravdu každý ví, že na počkání není nárok a že často počkat nejde. Byla tady řeč o elementární slušnosti, jejiž základní nedostatek jsi bohužel prokázala. Pro co si myslíš že se rozhodne člověk, který si tuhle diskusi přečte a rozhoduje se jestli bude po městě jezdit tramvají nebo autem? Mrkni se do diskuse o dnešní Výtoni. Pár slušnejch řidičů a hned je nepříjemnost snesitelnější a lidi MHD nepomluví. A o tom to tady bylo.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 10:57

KM píše:Měla byses trochu krotit, některé typy projevu by ti mohly být příležitostně vyhodnoceny jako zbrklost, impulsivnost až nezpůsobilost!
Bohužel, ani nevíš, pod jakými emocemi co hodnotíš a jak je to poznat. Dávej si na to moc pozor, jednou si toho někdo všimne. Já jsem jen kaštan, šotouš, laik a nic mi do toho neni.
Děkuji Ti za psychologický "český" rozbor. Opravdu jsem se tomu musela zasmát. :lol: :lol: :lol:

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 10:55

Yvona píše:"kdo stojí dál už je opodál" Pokud vím, že se budu vracet ve večerních hodinách, zjistím si odjezdy tramvají ze zastávky.
Lidská blbost je někdy opravdu k smíchu a bohužel u široké veřejnosti na prvním místě, což je zase k pláči.
Yvono, ty si bohužel neuvědomuješ že postavení cestujícího NENÍ rovnoprávné s postavením řidiče. Aby bylo jasno: cestující PLATÍ řidiče, řidič je tudíž SLUŽBA cestujícímu. Je to možná kruté, sociálně a společensky nerovné, ale je to tak. Až u piva jsme si rovni.

KM

Příspěvek od KM » 26.1.2006 10:49

Yvona píše: A hlavně rapl-opozdilec, který přebíhá na červenou je z hlediska mé profese silně nezajímavý do té doby, než tím svým spěchem "do hrobu" začne omezovat můj pracovní výkon, to je případ, kdybych mu dala s chutí facku a ještě bych si před tím plivla na dlaň.Bohužel na Štrossu se to stává velice často.
Ono se také může stát, že se příště na přechod už nedostane.

[
Situace v životě nehodnotím podle toho, jestli se dobře vyspím, to si opravdu nemohu dovolit. :lol:
Měla byses trochu krotit, některé typy projevu by ti mohly být příležitostně vyhodnoceny jako zbrklost, impulsivnost až nezpůsobilost!
Bohužel, ani nevíš, pod jakými emocemi co hodnotíš a jak je to poznat. Dávej si na to moc pozor, jednou si toho někdo všimne. Já jsem jen kaštan, šotouš, laik a nic mi do toho neni.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 10:21

Paulie píše:Tohle snad nemůže nikdo rozumnej napsat a srovnávat.. Srovnávám a píši a psát bud a srovnávat také.


jak řikala moje babička,celej život tramvajačka,takovej člověk je dacan :!:

Doba slušnosti za Tvé babičky je dávno pryč, dnes je doba poněkud horší, v tom jsi zřejmě zaspal.

PS:Ivono,ty si určitě zjišťuješ v jízdních řádech každou cestu kam jedeš,máš naprogramovanej celej život a nikdy si nikam nepospíchala..

Máš pravdu nikam nepospíchám, neponížím se tím tak na lajnu těch ostatních. Právě proto vím, jak je národ tupej, tak se tak nebudu chovat, takové ponížení si opravdu nemohu dovolit. Mimochodem do mého života Ti nic není. Má rada zní "POSPÍCHEJ POMALU"

A to že ti někdo nedojde poděkovat,když ti doběhne do druhýho vozu,tak to se nediv.. Já osobně dycky aspoň mávnu do zrcátka,ale stejně tak si můžeš v tom malym zrcátku myslet,že ti vyhrožuju pěstí..

Když někdo mávne u druhého vozu, tak to člověk bere jako poděkování, tudíž to neotáčej.

PSS:K těm přechodům,ne všude ten přechod je,a když už někdo tak pospíchá,že běží mimo přechod a na červenou -přeženu to- a jak sama říkáš riskuje svuj život nebo přinejmenšim pokutu,asi k tomu má dobrej důvod a ty jako trampolicajtka mu naschvál ujedeš.. zamysli se..

Zamyslela jsem se, a musela jsem se Ti trochu zasmát. Nezlob se beru to z hlediska mé profese. Jinak já neujíždím naschvál, já jen jedu, když mi všichni, co stáli na nástupním ostrůvku nastoupili.

Jak říkám :NENÍ POVINNOST ŘIDIČE TRAMVAJE ČEKAT NA OPOZDILCE. V tomto vám ani stížnost nepomůže.

Tebe bych opravdu dobíhat nechtěl a doufám že nebudu.
Těm, co nás tak dobíhaj a STRESUJÍ SE, se musíme opravdu od srdce zasmát, zbytečně si ničí zdraví a to z vlastní blbosti. :lol: :lol:

Být řidičem tramvaje není žádný medík. Jak říkám, běž si to zkusit a pak budeš mluvit stejně jako já a ostatní kolegové.

Uživatelský avatar
Paulie
Uživatel
Příspěvky: 153
Registrován: 20.6.2005 13:34

Příspěvek od Paulie » 26.1.2006 9:52

Yvona píše:Nevím, jak by to řešili metráci, kdyby čekali na dobíhající v každé stanici, tak by třebas na lince C, kde je krátký interval vznikl jakýsi kolabs. U toho bych chtěla být. :lol: To by byla krásná podívaná.
Tohle snad nemůže nikdo rozumnej napsat a srovnávat.. Samozřejmě,že se tam čekat nebude stejně tak jako řidič devítky nebude čekat až doběhnou na Hlavnim nádraží všichni co zahlíd na tom bulváru od metra.. Jaksi je rozdíl když ujedeš někomu s devítkou (kterou nikdo rozumnej nedobíhá vyjímaje pěti kroků od výstupu z metra třeba ve Vodičkový) a mezi dejme tomu lajnou 2.. Od toho je snad rozum.Navíc když mu ujedeš jen z jakýsi pomsty a pak musíš za 5 metrů zastavit na peckách,to je opravdu hulvátství a jak řikala moje babička,celej život tramvajačka,takovej člověk je dacan :!:

PS:Ivono,ty si určitě zjišťuješ v jízdních řádech každou cestu kam jedeš,máš naprogramovanej celej život a nikdy si nikam nepospíchala.. A to že ti někdo nedojde poděkovat,když ti doběhne do druhýho vozu,tak to se nediv.. Já osobně dycky aspoň mávnu do zrcátka,ale stejně tak si můžeš v tom malym zrcátku myslet,že ti vyhrožuju pěstí..

PSS:K těm přechodům,ne všude ten přechod je,a když už někdo tak pospíchá,že běží mimo přechod a na červenou -přeženu to- a jak sama říkáš riskuje svuj život nebo přinejmenšim pokutu,asi k tomu má dobrej důvod a ty jako trampolicajtka mu naschvál ujedeš.. zamysli se.. Tebe bych opravdu dobíhat nechtěl a doufám že nebudu.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 26.1.2006 8:46

Říkáte, že řidič tramvaje "musí" být slušný, kor když je to jeho práce a je za to placen.
Neříkám, že jsem neslušná, ale prostě nejen já, ale i ostatní kolegové brzy omrzí na někoho čekat, když "veřejnost" neumí poděkovat a být slušná k nám.
Za svou lidskou blbost atakovat tramvajáky, to by veřejnosti šlo náramně, místo toho, aby se nad sebou trochu ta "veřejnost" zamyslela.

Jak říkám, běžte si dřepnout do kabiny tramvaje a budete mluvit trochu jinak. Ony vás ty řeči o slušnosti a čekání na opozdilce brzy přejdou. V kabině trochu změníte názor na svět a změníte žebříček lidských hodnot, jako to udělal každý, kdo tramvaj řídí či řídil.

Ono je dobré si radši stěžovat na tramvajáka, nežli si řádně zjistit spoje či chodit na zastávku včas. Tohle přehazování horkého bramboru je fakt ubohé. Mám dojem, že se tato diskuze staví do pozice, kdy veřejnost je silně bezchybná, a řidič tramvaje je ten největší šmejd pod sluncem.
Ono je lepší svést svou lidskou blbost na někoho jiného, že? Jenže na to vám my tramvajáci už nenaletíme, což veřejnost evidentně silně štve.

Nevím, jak by to řešili metráci, kdyby čekali na dobíhající v každé stanici, tak by třebas na lince C, kde je krátký interval vznikl jakýsi kolabs. U toho bych chtěla být. :lol: To by byla krásná podívaná.

A nebo, že bych třebas na Štrossu zastavila v zastávce, vylezla ven, zapálila si cigárko a v klídku tak čekala na všechny opozdilce, co dobíhají ze všech koutů této křižovatky? Jé, to by bylo také legrační.
Bohužel Štross jinak vyřešit, co se týče zastávek nešel, jedině, že by se zastávky zrušily a byly tak v jednom směru. Jenže to by si tamní veřejnost neměla na co stěžovat a hlavně na "koho" stěžovat. A to nemůže DP naší neomylné veřejnosti přece udělat :wink:, nemyslíte?

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 26.1.2006 7:02

Tonda Ježek píše:Víš, on je rozdíl v tom, jestli řídíš tramvaj a zastavuješ v zastávkách nebo jedeš s autem (respektive s autoškolou) a v zastávkách nezastavuješ
:wink:
On ale už v zastávce stál. A zrovna za touto zastávkou je místo na jeden vůz. Dnes se tam možná dostanu. A kouknu se kde je čidlo na světla. No to je jedno i když jedu s autoškolou. Tak pokud předemnouv stojí 4 auta a padne zelená do prava. A já jedu rovně a mám červenou tak si popojedu.
Kocour:Já řidič tramvaje nejsem.

Uživatelský avatar
Jabberwocky
ďábelský pedagog
Příspěvky: 1849
Registrován: 27.5.2005 10:53
Bydliště: Pleased to meet you ... hope you guess my name ;-)

Příspěvek od Jabberwocky » 26.1.2006 0:33

Šmaky píše:Představte si že jdete do krámu a začne na vás řvát pokladní a nebo doktor vás seřve jak to že ste zase nemocný... (nevylučuju že se to neděje...)
To si nemusím představovat, to znám :-(

Ale myslím, že Kocour uhodil v jedné věci hřebík na hlavičku: že totiž osoby veřejně činné - policisté, úředníci, tramvajáci, učitelé (jsem učitel) - jsou nebo by aspoň měli být povinni chovat se při výkonu povolání slušně. Bez ohledu na okolí (kromě výjimečných případů - asi nebudu slušně žádat, aby ten maskovaný muž odložil pistoli a vrátil mi peněženku, ale to dá zdravý rozum).

Odpovědět