Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No taky mě to hned napadlo.Tom píše:Že by se Plzni na disagnu Porsche něco nelíbilo, když najednou nabízí Kotase?
-
Smrťák
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nové tramvaje pro Prahu-tendr na 250 ks
Soudě podle designu Kotas - tak bych řekl, že spíš jedná o reinkarnaci LT38MOp píše:no ono to prave ma byt neco jako kt, akorat vetsina nizkopodlazni.
http://www.skd.cz/tramvaje/LT38.htm
-
MOp
no ono to prave ma byt neco jako kt, akorat vetsina nizkopodlazni.XSC píše:Skříň - 3 díly? Nebude to pak s průjezdností jako KT?
Skříň - 3 díly? Nebude to pak s průjezdností jako KT?
-
Běňour
Nové tramvaje pro Prahu-tendr na 250 ks
Nové tramvaje pro Prahu (250ks)
Nabídka Škody do tohoto tendru:
- všechny podvozky hnané a otočné
- nábojové motory
- nízkopodlažnost 350 mm, nad podvozky 450 mm
- design Kotas
- skříň 3 díly
Měla by to být dost dobrá a slušná tramvaj...
Jelikož Škoda tendr pravděpodobně získá, tak jsem
zvědavej na konečný výsledek a víc informací. Zatím se můžeme jen těšit...
Nabídka Škody do tohoto tendru:
- všechny podvozky hnané a otočné
- nábojové motory
- nízkopodlažnost 350 mm, nad podvozky 450 mm
- design Kotas
- skříň 3 díly
Měla by to být dost dobrá a slušná tramvaj...
Jelikož Škoda tendr pravděpodobně získá, tak jsem
zvědavej na konečný výsledek a víc informací. Zatím se můžeme jen těšit...
-
kombi
-
Kerberos
Je to objekt Porsche Inter Auto, tato firma prodává Porsche, Škodovky, Audi a VW. Stejná firma má pobočku třeba v Praze směrem od Plzně do Carefour Anděl.Zdeněk píše:Ješte trochu k tomu designu. Zajímalo by mě, jak moc je to Porsche. Když se kouknete do podrobnější mapy Plzně a zaměříte se na okolí Manětínské ulice, tak nedaleko benzínky je objekt "Porsche Plzeň Škoda", tak nevim. Omlouvám se za OT.
Jinak design 14T dělala skutečně firma Porsche design v Zell am See, byl to její druhý tramvajový design, pro 14T udělala dva návrhy a vybraný návrh ještě jednou zpřesňovala. Firma Porsche design není totožná s automobilkou Porsche, nicméně to nikdo nikdy netvrdil. Personální spojení s automobilkou tam ale je.
Tak proto byla dnes ta výluka tam? Takže už jsou v Praze dvoje poršeTonda Ježek píše:Dnes od 9:00 do 12:00 se konala u křižovatky Ohrada (v rámci výluky TT Ohrada - Palmovka) zkouška nakolejování tramvaje Škoda 14T. Zkoušelo se na voze 9112. Nejprve se zkoušelo zvednutí a nakolejení předního podvozku, pak tramvaj samospádem sjela do oblouku a v něm se zkoušelo zvednutí a nakolejení středního podvozku. Poté se ještě zkoušelo tahat tramvaj za jeřábem s pomocí pražského spřáhla. Pak už 9112 sama odjela do vozovny Motol.
Fotky: http://www.tramfoto.com/images/mimoradn ... /index.php