radek31 píše:
třeba na 20, když nestihneš dobře Újezd, tak počítej na Hradčanské s 3+ minutama zpoždění......
Nevidím do demonovy hlavy, takže nevím, ale ty tu pořád argumentuješ stavem, který nastává povětšině ve špičce. Nevím jak jiný "kaštani", ale já ve špičce JŘ vůbec neřeším, jelikož to vůbec nemá cenu. Já spíš přemýšlím, jestli to demon nemyslel v čase mimo špičku, třeba brzy ráno či navečer, případně o víkendech. Protože ty třeba ne, ale je spousta řidičů, co takhle "pálej" i v dobu, kdy je nemá co zdržet a je téměř jisté, že i kdyby odjeli o malou chvíli později, tak stihnou jet načas. Víš, dosti často se mi stává cestou do práce, že 19ka na Biskupcové DC, která má odjezd 5:57 má sekyru tak dvě minuty (protože jí odrbe jednička na Ohradě na světlech + pomalé rychlosti = utečou světla, snad se to po rekonstrukci zlepší

), dobře, pravidelný příjezd na zast. voz. Strašnice je 6:05, takže dojedeme většinou 6:06. Nic se neděje, 7ka do UD mi jede z opačné strany křižovatky v 6:08, takže bych měl v pohodě stihnout přejít křižovatku. Jenže ouhle, nepotěší, když v okamžiku, kdy člověk vystoupí z devatenáctky, tak se přes křižovatku řítí téšestka linky 7. O !dvě! minuty napřed. Na Vinici odstanicuje a pomalu se šourá na Solidaritu, kde má kontrolní bod - a jelikož to řidiš zná - , tak se třeba už v té zast. Vinice mrkne do not, v kolik tam má být. No a řeknu ti, málokdy se stává, že počká ještě na Vinici, i když vidí (respektive může vidět, když se mrkne do hrazdy - pravda, v T6 toho moc vidět není :/ ) že za ním lidé běží přes křižovatku po silnici. Řeknu ti, v tom okamžiku mám vždy takový dost smutný pocit. Proč např nedokáže jPT naprogramovat Apex jako na autobusech, aby ukazoval čas odjezdu dle JŘ na KAŽDÉ zastávce? Proč řidič, když má odjezd v 6:09, odjíží 6:08:54 (dnes už tedy 6:09:00), proč neodjede např až v 6:09:30??? Je to obrovský problém?? Cestujícím by to docela pomohlo. Jenže do té doby, než začnou (nejen) obyčejní řidiči vnímat svoji práci jako službu cestujícím a ne jako "povinně si to odkroužit", tak to bude asi pořád naho*no.
Ještě příklad z dnešního rána od autobusů - bydlím cca20 metrů od zastávky busu X9 a X16 Ohrada DC. X16 má odjezd 5:56, jenže když jsem dnes vyšel ze dveří domu v 5:54 a viděl jsem, jak autobus zavírá dveře, tak to taky nena*ere, ale spíš to přijde líto. Jediná malinká úleva byla, že to byl Hotliner a ne náš bus.
Mějte se krásně.) (we, to je skoro na úvodníček

)