Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Kerberos

Příspěvek od Kerberos » 08.9.2006 8:03

demon píše:Tak o první větě se nepřu, v druhé nemáš pravdu.
Další info viz: http://www.dp-arena.cz/index.php?option ... &Itemid=45
Citace z iDnes:
"Seběhlo se to strašně rychle. Dělali jsme zkoušku zkratem, měl jsem zabrzdit. Nevím, jestli selhaly brzdy. Nepamatuji si to. Najednou jsem byl mimo trať," vzpomínal druhý řidič, jehož jméno redakce zná, ale s ohledem na jeho přání ho nezveřejňuje

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.9.2006 20:43

Kerberos píše:A mezi námi všemi, to co se opravdu dělo ví jen ti, kteří tam opravdu v ten moment byli na palubě. Z nich zatím nikdo nic takového neřekl.
Tak o první větě se nepřu, v druhé nemáš pravdu.
Další info viz: http://www.dp-arena.cz/index.php?option ... &Itemid=45

Kerberos

Příspěvek od Kerberos » 07.9.2006 20:39

demon píše:Taky na to DÚ skočil, odpoledne byly ÚD zavřeny a probíhalo místní šetření. Samozřejmě není potvrzeno nic, ale o tech.závadě mluví všichni zůčastnění. A že řidič neusnul ani nedostal infarkt je tutovka!
Jo, to mluví. Ale ani řidič sám to do oficiálního kanálu nepustil. A mezi námi všemi, to co se opravdu dělo ví jen ti, kteří tam opravdu v ten moment byli na palubě. Z nich zatím nikdo nic takového neřekl. A k tomu drážáku - při systémové závadě brzd by zarazil i provoz 9111 a to neudělal.

:)

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.9.2006 20:26

demon píše:No proto, Démon takhle blbě nefotí... (ahoj I.am.goode :wink:) Kdybys nás viděl, tak si nás nemůžeš nikdy splíst, já sem proti němu malý pívo!
Ale tady vystupujete jako Pat a Mat... A je to! :lol: :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.9.2006 20:25

DJ LA DÉFENSE píše:Omlouvám se Goodovi :oops: Autorem je on, mě se ti kucí dílenský pletou no :oops:
No proto, Démon takhle blbě nefotí... (ahoj I.am.goode :wink:) Kdybys nás viděl, tak si nás nemůžeš nikdy splíst, já sem proti němu malý pívo!
DavidD píše:Tak jakou mu dáme přezdívku? 6101 byl ječmínek.... :D
Ona už jí dostala s předstihem - "Poršrot". A včera vyrazila zkratkou ze zkušebky na šroťák. Nebejt tam ta oktávka, tak se jí to i povedlo.
Naposledy upravil(a) demon dne 07.9.2006 20:29, celkem upraveno 1 x.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 07.9.2006 20:23

Tak jakou mu dáme přezdíku? 6101 byl ječmínek.... :D

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.9.2006 19:20

I.am.good píše:Demon sem dával fotky? Kde? :D Ale jinak to je skutečně POUZE oblouk, to o té výhybce je pouze metafora.. :wink:
Omlouvám se Goodovi :oops: Autorem je on, mě se ti kucí dílenský pletou no :oops:

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 07.9.2006 19:18

DJ LA DÉFENSE píše:do oblouku nevypadlo to na vexli zdemonovejch fotek to je vidět
Demon sem dával fotky? Kde? :D Ale jinak to je skutečně POUZE oblouk, to o té výhybce je pouze metafora.. :wink:

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.9.2006 19:15

PvvS píše:jelo se do odbocky ..
do oblouku nevypadlo to na vexli zdemonovejch fotek to je vidět

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.9.2006 19:07

Kerberos píše:No nevím, v diskusi tady skoro všichni přehlíží jeden fakt, a to ten základní. Není potvrzeno, že jde o technickou závadu. Všechna vyjádření, která hovoří o důvodu kolize nejsou zatím potvrzená. Kdyby byl jen stín oprávněného podezření, že tramvaji selhaly opravdu brzdy, tak na to skočí drážní úřad a bude utrum.
Taky na to DÚ skočil, odpoledne byly ÚD zavřeny a probíhalo místní šetření. Samozřejmě není potvrzeno nic, ale o tech.závadě mluví všichni zůčastnění. A že řidič neusnul ani nedostal infarkt je tutovka!

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 07.9.2006 19:07

DJ LA DÉFENSE píše:Pvvs: Já ale vůbec nemluvil o výhybkách, pouze o obloucích, takže to je dost mimo mísu... :lol:
jelo se do odbocky ..

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 07.9.2006 18:46

DJ LA DÉFENSE píše:Goodovi...
Já ti rozumím, jak to myslíš, ale moje myšlenka, je asi takto.
Já ti taky rozumím :) Taky jsem to tak myslel :wink: Je to o rychlosti. Nicméně asi nemá cenu řešit to téma, doufejme, že takových MU bude co nejméně.

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 07.9.2006 18:43

Kerberos píše: Kdyby byl jen stín oprávněného podezření, že tramvaji selhaly opravdu brzdy, tak na to skočí drážní úřad a bude utrum. Takhle je to asi trochu složitější, ne vážení?
asi vůbec nevíš, jak to na vyšších místech chodí. Prober se ze sna o spravedlivým světě. :wink: A jen k těm pochybnostem - osboně jsem seděl v 9111, když dělala ty samý zkoušky někdy v prosinci, či kdy to bylo. Taky to nebylo bez problému, měla dobrzdit na dynamiku, nicméně ta vypadla a šly jen čelisti. Aspoň to zabrzdilo, to je fakt, ale neprošla. Kdovíco se s tím udělalo, že najednou nám s lidma jezdí .)
Jinak se skutečně neví, čím to bylo, ale že by zrovna řidič uprostřed zkratovací zkoušky usnul, či dostal infarkt? To je blbá náhoda....
Uvidíme, co nám DP oficálně sdělí v médiích, až se to vyšetří :))

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.9.2006 18:36

Pvvs: Já ale vůbec nemluvil o výhybkách, pouze o obloucích, takže to je dost mimo mísu... :lol:

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 07.9.2006 18:27

DJ LA DÉFENSE píše:K těm dveřim, to se musim smát to nemyslíš snad vážně, ne?? Ty se daj taky krásně trhat. Jediný co nerozerveš jsou výkopný. :lol: To s těma rychlostma byl příklad. Nevim v jakejch ryclostech se udrží kačena, každopádně ke stavu sítě... no a co se týče prostě při těch vyších rychlostech ten otočnej podovozek najede vždycky do toho oblouku a pak už působí fyzika... Z:idea:
http://fotogalerie.svetmhd.net/index.php?/category/43
tady je mozny se podivat jak dopadla kt8, ktera vzala prvnim podozkem vyhybku do odblouku, ale druhym uz jela rovne.Navic pak sebou vzala i trakcak. Nejhorsi bylo zbrzdeni casti vozu zpusobeny zapadnutim podvoku do loze. Klouby nastesti udrzely vuz pohromade.
Dosadte si do stejne situace porsetru a vyjde vam hadice na prochazce. oc by se zkroutil predni clanek do jednoho smeru, o to by se nadocil zadni do protivky. [/quote]

Odpovědět