Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 08.9.2006 17:19

DJ LA DÉFENSE píše:koneckonců selže spíš člověk, než počítač, co si budeme nalhávat),
To je velmi odvazne tvrzeni. Jakymkoliv testovanim se nikdy nepodari vsechny chyby odstranit. Proto je take jednou velkych otevrenych oblasti informatiky "automaticka verifikace software i hardware" - tedy snaha umet garantovat, ze opravdu nikdy nenastane zadna nebezpecna situace. Hlavne se jedna prave o ty ruzne ridici systemy vseho mozneho.

Hlavni rozdil mezi pocitacem a clovekem bych videl v tom, ze clovek ma sice vetsi sanci udelat chybu, ale pocitac ma vetsi sanci si nevsimnout toho, ze tu chybu udelal.
---------------
Zachranna brzda u tramvaje by mela byt nezavisla na jakychkoliv pocitacich. Stisk tlacitko rozepne obvod a padnou magnety. Pokud to tak neni, tak by na to drazni urad vubec nemel dat schvaleni.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.9.2006 17:01

DJ LA DÉFENSE píše:...koneckonců selže spíš člověk, než počítač, co si budeme nalhávat...
No to si dovolim odporovat, tolik selhání jako předvádí můj komp si já dovolit nemůžu! To by mě zajímalo kde udělali soudruzi z Microsoftu chybu... :?

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.9.2006 16:52

I.am.good píše:Já bych si dal bramborové placky..... :oops: :twisted:

Jinak jsem to už taky slyšel a to z důvěryhodnejch míst...Možná to bude vážně řidiče chyba. A to mu nepřeju, jelikož ho osobně znám :(
Nechejme se tedy překvapit oficiální verzí.
No jestli to bude vina řidiče, i když se mi to moc nepozdává, ale je to jedna z variant (koneckonců selže spíš člověk, než počítač, co si budeme nalhávat), tak dopad' a dopadne pořád ještě dobře, na to že tam taky klidně moh' zařvat.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.9.2006 16:51

9001 píše:Jenom bych chtěl upozornit , aby se diskuze nezvrhla opět na téma Karlovo náměstí. :wink:
Vydávam si osobní embargo na jakýkoliv informace o 14T a odteď si o tom nemyslim zhola nic. :roll: Fakt je, že tam nikdo z nás nebyl a svorně tu děláme z prdu kuličku. Jsou lidi kterym věřim hodně, pak jsou lidi kterym věřim míň, pak neni dlouho nic a pak teprve jsou informace z internetový diskuze. A když mi lidi z první kategorie řeknou, že bačkory nespadly...
No nic, tak až ODTEĎ !
Karlák? Neznam! Vozovna Černokostelecká? Neznam! Bramborová placka? Jo, tu bych si dal... :D

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 08.9.2006 16:23

Jenom bych chtěl upozornit , aby se diskuze nezvrhla opět na téma Karlovo náměstí. :wink:

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 08.9.2006 16:09

Já bych si dal bramborové placky..... :oops: :twisted:

Jinak jsem to už taky slyšel a to z důvěryhodnejch míst...Možná to bude vážně řidiče chyba. A to mu nepřeju, jelikož ho osobně znám :(
Nechejme se tedy překvapit oficiální verzí.

K-M

Příspěvek od K-M » 08.9.2006 15:36

demon píše:Takže tobě stačí, aby nějaký anonym prohlásil, že země je placatá a ty, vzhledem jednoduchosti takového tvrzení, takovou zprávu automaticky pokládáš za pravdivou? Ještě mi pověz, kde jsi přišel ke spekulaci o selhání buhví kolika systémů a softwarů, protože ta mi jaksi unikla.
Chicht, až budeš mít mé šediny, resp. pleš :P , pochopíš, že nejpravdivější vysvětlení bývají i nejjednodušší. Ta 22 na KN to potvrzuje - žádný kola, žádný výhybky, žádný sjetí a obroušení, žádnej cizí předmět, prostě jen 32 km/h. A jak se vymejšlely spekulace, odbory se ozvaly jak je to tam dlouhodobě nebezpečný a že to říkaly a kdesi cosi - přesně jeko teď - prej 14T je nebezpečná a neměla by jezdit a tohle a támhleto.
Podle toho, co ta tramvaj v sobě má asi takovéto selhání i nouzové brzdy nezpůsobí jeden řádek špatně napsaného softwaru.
ale jak říkám, uvidíme, třeba se pletu, už jsem se mýlil několikrát, proč ne.
Mimochodem, koule je jednodušší než placka, takže té placce bych SAMOZŘEJMĚ nevěřil.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.9.2006 15:22

K-M píše:Všechny ostatní jsou stejné a jsou i zde, čili nic nového. Tahle se odlišuje úplně stejně jako ta, která říkala, že za vyskočením 22 na KN bude přeci jen prostě a pouze ta rychlost. A je poměrně jednoduchá, žádné složité spekulace, kolik systému a kolik software muselo současně selhat, aby se stalo, co se stalo. proto mě zaujala.
Takže tobě stačí, aby nějaký anonym prohlásil, že země je placatá a ty, vzhledem jednoduchosti takového tvrzení, takovou zprávu automaticky pokládáš za pravdivou? Ještě mi pověz, kde jsi přišel ke spekulaci o selhání buhví kolika systémů a softwarů, protože ta mi jaksi unikla.

K-M

Příspěvek od K-M » 08.9.2006 12:20

demon píše:Když už přinášíš zprávy od konkurence, tak prosím aspoň vyváženě a ne tuhle jedinou, která tvrdí opak než všechny ostatní.
Všechny ostatní jsou stejné a jsou i zde, čili nic nového. Tahle se odlišuje úplně stejně jako ta, která říkala, že za vyskočením 22 na KN bude přeci jen prostě a pouze ta rychlost. A je poměrně jednoduchá, žádné složité spekulace, kolik systému a kolik software muselo současně selhat, aby se stalo, co se stalo. proto mě zaujala.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.9.2006 11:49

K-M píše:Pár zpráv od konkurence: ...
Když už přinášíš zprávy od konkurence, tak prosím aspoň vyváženě a ne tuhle jedinou, která tvrdí opak než všechny ostatní.

K-M

Příspěvek od K-M » 08.9.2006 11:31

radek31 píše:2 KM -

ten, kdo analyzoval data je asi od Škodovky a má zase opačný zájem a tím pádem je úplně stejně nedůvěryhodný

já bych si ještě s hodnocením počkal
No ty data budou asi z černý skříňky, že jo. Koneckonců, jako ta 22 na Karláku.
Ale jinak jasně, souhlas, počkat se musí, já zas jen aby se nová tramvaj nepomlouvala víc než je nutno.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 08.9.2006 11:20

2 KM - možné to je, ale když už uvádíš, že svědci jsou možní viníci a tím pádem nedůvěryhodní...

ten, kdo analyzoval data je asi od Škodovky a má zase opačný zájem a tím pádem je úplně stejně nedůvěryhodný

já bych si ještě s hodnocením počkal

K-M

Příspěvek od K-M » 08.9.2006 11:14

Pár zpráv od konkurence:
"denee" 8/9 7,49: Podle prvni analyzy zaznamu zkousky tramvaj reagovala standardne. Po zkratu presla do odporove brzdy a brzdila az zcela do nuly, dokonce i mimo koleji - vsechny systemy fungovaly bez problemu. Vse ukazuje na selhani lidskeho faktoru - spatny odhad vzdalenosti.
Když si uvědomíme že jediní svědci jsou i možní viníci, což snižuje jejich důvěryhodnost, a připomeneme příčinu vyjetí soupravy metra do Zličínských polí, kde taky vozidlo dělalo co mohlo, aby napravilo chyby strojvůdce, ale 60 metrů mu k tomu chybělo, a uvědomíme, že podle slov svědků "zkouška při 40km/h proběhla normálně" a tahle byla při 60, tak si troufám předpovědět že je to právě těch pár metrů delší zábrzdné vzdálenosti, na které se zapomnělo.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 08.9.2006 10:22

Tak, já jsem naprostý laik, ale mě na celé té věci zaráží jedna skutečnost: jakpak to, že se zkouška BRZD provádí na trati, kde je hnedle kousek dál oblouk? A proč tam není nějaké zajištění pro případ, že vůz vykolejí? Neměla by tam místo vrat, sloupů, palet apod. být spíš volná zóna vysypaná štěrkem či pískem? A neměla by rozjetá nebrzdící tramvaj raději pokračovat po rovných kolejích do protisvahu než do oblouku a skrz plot ven? Just thinking...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.9.2006 8:09

Kerberos píše:Citace z iDnes:...
A že zrovna tomuhle by se v iDnes dalo věřit ? V tom článku tolik zjevných nesmyslů, že kdybych je tu chtěl vyjmenovávat, nedělám celý den nic jinýho ! Stačí porovnat s článkem z odkazu.

Odpovědět