Možnosti rekonstrukcí

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Tom
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom » 19.9.2006 20:30

Ono když se podíváte na T6 tak je to víceméně také neperspektivní vozidlo... je to víceméně modernější hranatá T3. T6 se ale neplánuje modernizovat ale prodat dokud dou, takže ty nám tu strašit nebudou.

Modernizace vozového parku se zanedbala řek bych někdy ke konci 80 let..., dobrým počinem měl být RT6 jenže se něco nepovedlo..., rozhodně se ale zaspal čas. Omývání starých tramvají v myčce (rozuměj dílnách) je pouze běžná nuzová oprava, která je nutná aby vůbec bylo čím jezdit. Zkrátka je třeba urychleně opustit tento válečný stav co nejdříve, aby se opět obnova parku rozběhla.

Martins
Uživatel

Příspěvek od Martins » 19.9.2006 20:30

Anonymous píše: A 45 minut nevadí, já už tramvají skoro nejezdím, neb je to o nervy a ztratil jsem důvěru v DP .
Zvláštní to přístup. Nejdříve tady bojuješ za všechny nebohé cestující jako Juraj Janošík a najednou taková egoistická proměna.
A mezi léty 1997-2005 nepřišla jediná!!!
Bohužel tohle je chyba dopravního podniku, že se zaměřil čistě na obměnu vozového parku jiné formy hromadné dopravy. Na druhou stranu bych tuhle dobu nazval tramvajovou černou dírou = kromě kolejožroutů typu Astra/Anitra/Trio se nic jiného za rozumnou cenu nenabízelo. A tohle nejsou zrovna vozy na plnoprávnou náhradu 2xT3. Některé dopravní podniky (a jejich dílny) si taky trochu drbají hlavu, že Astry kupovaly.
T3R.P mě jako zákazníkovi nic nového nenabízí, je to jen pro DP, protože se bojí, že nebudou vozy.
Dle pohledu ostraváka je kultura cestování progressy a původními klasikami docela významná. Lidé často brblají, ale nikdy jsou neslyšel, že by jim progresy vadily, resp., že by je považovali za šroty.
Za těch 400 milionů, co se prostaví nesmyslně na T3R.P ročně by bylo zhruba 14 3wan...
Těch 400 miliónu se mi zdá trochu přehnané číslo. Neznám přesný počet rekonstruovaných vozů za rok ale kdybych počítal s 50 až 60 vozy, tak určitě T3R.P + T3R.PV nestojí cca 8 miliónů.
Trojwana u nás jezdí (teď zrovna nejezdí) od počátku srpna ve zkušebním provoze. Jestli se osvědčí (její budoucnost vidím pozitivně) a nastane její "masovější" výroba je teprve hudba budoucnosti.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:28

Anonymous píše:A neni ti divné, že oba dělají u DP?? Já hovořím za cestující... I když já už socku v podání DP vzdal...

Tramvajakovi: Ty se starej jen o to, aby si dobře řídil a dovezl vždy všude všechny v pořádku a v čas.
Hodnocení vozů nech laskavě na nás na cestujících, neb my za jízdné platíme a máme tedy právo se vyjadřovat k dané problematice. (Napiš něco v tomto smyslu na iDnes do diskuse k tramvajovým vozidlům a všichni tě pošlou do ... (šípku) a nedej na šotouše.
taky jsem cestujici, ale snazim se vnimat i ostatni souvislosti. Stale se ohanis zahranicim. Ano mas pravdu, taky jsem byl v zahranici (i kdyz jsem tam "socky" zrovna nevyhledaval) a tamni tramvaje se opravdu se nedaji srovnat s nasimi. Ale nezapomen, ze cas se u nas rozbehl teprve pred 16.lety kdy vsechno u nas zacinalo od nuly. Tram. trate venku, jsou vetsinou rychlodrazniho charakteru a urcite vis, ze kdyz praha vypisovala vyberove rizeni na novou tramvaj (Skoda) tak vetsina zajemcu (i zahranicnich) odrekla, protoze nebyli schopni splnit pozadavky prazskeho provozu.
A ten design, me jako cestujicimu je uplne jedno, jestli splham do modernizovany T3 se starym (prazskym) nebo ostravskym celem.

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajak » 19.9.2006 20:28

Anonymous píše:Právě že vadí, já chci i nová čelá a nový design... Aby to už za něco stálo, když je to novostavba. Ono na trhu jsme tehdy měly pouze Anitry??? Si nějak mimo... :lol: Že by všude po světě v letech 97-05 stagnovala výroba tramvají, ale to se mi nějak nezdá....Ale když to tvrdíš ty, je to možné...
jako házet hrách na stěnu... kde jsem psal, že nikdo jiný nic nevyráběl? Ale kde bys na to chtěl vzít? Máš doma tiskárnu bankovek?
Anonymous píše:S drzými invektivy jste začali vy pánové, já ne, neb mám vzdělání a jsem vychován, že když má někdo opačný názor, hned ho nebudu urážet. Ale nenechám si to ani líbit, jen oplácím, ne???
Prosím, kdy, kde a čím? myslím, že můžu říct i za demona, že chceme vidět konkrétní případ. Nikdo z nás nikoho neurážel, narozdíl od tebe.
PS: s kým máme vůbec tu čest, K-M ?

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajak » 19.9.2006 20:25

Anonymous píše:Tramvajakovi: Ty se starej jen o to, aby si dobře řídil a dovezl vždy všude všechny v pořádku a v čas.
Hodnocení vozů nech laskavě na nás na cestujících, neb my za jízdné platíme a máme tedy právo se vyjadřovat k dané problematice.
Můžu se starat o cokoliv stejně jako ty, víš?
Kdyby se o vozovém parku rozhodovalo skutečně jenom mezi naší klientelou, resp. lidmi jako ty, asi by se DP ocitnul v konkurzu. Toď vše, jdu spinkat, abych zítra svoje klienty dovezl v pořádku a včas tam, kam chtějí... :D

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:21

tramvajak píše:Třeba do Vídně, kolik tam jezdí tramvají "ULF", nebo co to je. Nebo kamkoliv do Německa, kde se modernizovaly T4, T6, KT4, ty pochopitelně nabízí větší posun pro cestujícího než naše T3R.P... :lol:
KT4 mají vkládané většinou nízkopodlažní články :wink: A nemyslel jsem Rakousko a Německo. :lol: :lol:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:19

Bohužel máš pravdu a nevypadá to na premianty třídy, čtení a logický uvažování jim taky moc nejde... Wink
Toto beru také jako urážku a jen proto, že mám jiný názor... S drzými invektivy jste začali vy pánové, já ne, neb mám vzdělání a jsem vychován, že když má někdo opačný názor, hned ho nebudu urážet. Ale nenechám si to ani líbit, jen oplácím, ne??? :lol:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:17

tramvajak píše:Šmarjájozef, umíš číst? Dyť jsem sám psal, že se dalo současné situaci předejít. Proboha! [-o<
Co mělo přijít v letech 1997 - 2005? Astry? Anitry? Myslel jsem, že chceš fungující MHD...Nedělej chytrýho, proč se už dávno nedělají modernizace alá 3wana, ta tady ještě není ani rok, zatímco R.P se dělají už od roku 2000. Pokud se týká R.PV > wana, tak místo "klasik" budou wany, že... A to ti nevadí, že je to pořád jenom zbastlená T3???
Právě že vadí, já chci i nová čelá a nový design... Aby to už za něco stálo, když je to novostavba. Ono na trhu jsme tehdy měly pouze Anitry??? Si nějak mimo... :lol: Že by všude po světě v letech 97-05 stagnovala výroba tramvají, ale to se mi nějak nezdá....Ale když to tvrdíš ty, je to možné...

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajak » 19.9.2006 20:16

Anonymous píše:Div se, ale premiant jsem byl. A někdo z dílen DP mě skutečně neurazí :lol:
To už hraničí s urážkami, prosím, dodržuj pravidla slušné diskuze. Ty víš, co je demon zač? on tě snad uráží? Jediné, co si dovolil, tak nemít stejný názor jako ty.
Anonymous píše:...se stačí podvívat jinam za hranice. :lol: :lol:
Třeba do Vídně, kolik tam jezdí tramvají "ULF", nebo co to je. Nebo kamkoliv do Německa, kde se modernizovaly T4, T6, KT4, ty pochopitelně nabízí větší posun pro cestujícího než naše T3R.P... :lol:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:14

Peter píše:Skoda, ze jsi neuvedomujes sirsi souvislosti. :D Demon a tramvajak maji (bohuzel) pravdu.
A neni ti divné, že oba dělají u DP?? Já hovořím za cestující... I když já už socku v podání DP vzdal...

Tramvajakovi: Ty se starej jen o to, aby si dobře řídil a dovezl vždy všude všechny v pořádku a v čas.
Hodnocení vozů nech laskavě na nás na cestujících, neb my za jízdné platíme a máme tedy právo se vyjadřovat k dané problematice. (Napiš něco v tomto smyslu na iDnes do diskuse k tramvajovým vozidlům a všichni tě pošlou do ... (šípku) a nedej na šotouše.

tramvajak
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tramvajak » 19.9.2006 20:11

Anonymous píše:Ne neznám, stačí, když čtu co píšeš. Ok co mi nabízí modernizovaná T3R.P od T3??? A 45 minut nevadil, já už tramvají skoro nejezdím, neb je to o nervy a ztratil jsem důvěru v DP. Auto je auto. A jak řikám, proč se ještě na začátku 90. let nakupovaly staré T3SUCS? A mezi léty 1997-2005 nepřišla jediná!!! nová tramvaj?? Nemuseli bysme z nouze řešit T3R.P . Proč T3R.PV má opět tu starou skříň, jestliže se jedná o novostavbu?? Proč to neni něco na bázi wany??? Odpověz mi laskavě... T3R.P mě jako zákazníkovi nic nového nenabízí, je to jen pro DP, protože se bojí, že nebudou vozy. Za těch 400 milionů, co se prostaví nesmyslně na T3R.P ročně by bylo zhruba 14 3wan... Kdyby se vhodně doplňovaly novými vozy... Máme vystaráno a jsme na tom velice perfektně... Teďka mi napíšeš, že z 80 vozů T3R.P je 40 soouprav na místo mých 14 trojwan, ale kdyby se vhodně postupně kombinovaly s dodávnkou nových vozů tak by nemuselo na reko takové zrůdné množství vozů T3.
Šmarjájozef, umíš číst? Dyť jsem sám psal, že se dalo současné situaci předejít. Proboha! [-o<
Co mělo přijít v letech 1997 - 2005? Astry? Anitry? Myslel jsem, že chceš fungující MHD...Nedělej chytrýho, proč se už dávno nedělají modernizace alá 3wana, ta tady ještě není ani rok, zatímco R.P se dělají už od roku 2000. Pokud se týká R.PV > wana, tak místo "klasik" budou wany, že... A to ti nevadí, že je to pořád jenom zbastlená T3???

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:09

-Jsem zmocněn, jelikož za mými názory bude spoustu lidí.
-Div se, ale premiant jsem byl. A někdo z dílen DP mě skutečně neurazí :lol:
-A stydět se za T3R.P jakožto i za celý DP je samozřejmé, jelikož se stačí podvívat jinam za hranice. :lol: :lol:

Peter

Příspěvek od Peter » 19.9.2006 20:08

Anonymous píše:tramvajak, demon: Já mluvím za většinu lidí, co ochutnali vozidla jinde po světě. A jednohlasně zní T3R.P je šrot.
Skoda, ze jsi neuvedomujes sirsi souvislosti. :D Demon a tramvajak maji (bohuzel) pravdu.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 19.9.2006 20:02

8681 píše:...myslet si, že je to perspektivní vozidlo, je fakt smutné.
Nikdo tady nepovažuje T3R.P za perspektivní vozidlo!!! O tom nikdo nepsal, dokonce i já jí považuju za znouzecnost, která za nějakých 15-20 let odejde do zaslouženého důchodu, ale do té doby tady ještě udělá spoustu práce za kterou se není proč stydět.
Tramvajak píše:Demone, já už to vzdal....
Bohužel máš pravdu a nevypadá to na premianty třídy, čtení a logický uvažování jim taky moc nejde... :wink:
Anonym píše:Já mluvím za většinu lidí, co ochutnali vozidla jinde po světě...
No jasně, mluvíš jménem pracujícího lidu... Obávam se, že mluvit jménem kohokoli jiného nejsi zmocněn. Jsi tu sám za sebe! Tohle už jsme tu jednou měli, ale to ty nemůžeš pamatovat.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 19.9.2006 20:01

tramvajak píše:No, možná nechápu, jak můžeš říkat to, co pořád vnucuješ. Znovu - když se koupí 60 poršešrotů a vy*ereme se na modernizace, s čím tady budeš jezdit? nebudou ti vadit intervaly 45 minut? No to bys do tramvají určitě nalákal půl Prahy. Souhlasím s názorem, že se víceméně dalo současnému stavu předejít, ale bohužel to je tak, jak to je, a jinak to řešit prostě nejde. Ale to zase nepochopíš ty, takže je to jedno...
Ne neznám, stačí, když čtu co píšeš. Ok co mi nabízí modernizovaná T3R.P od T3??? A 45 minut nevadil, já už tramvají skoro nejezdím, neb je to o nervy a ztratil jsem důvěru v DP. Auto je auto. A jak řikám, proč se ještě na začátku 90. let nakupovaly staré T3SUCS? A mezi léty 1997-2005 nepřišla jediná!!! nová tramvaj?? Nemuseli bysme z nouze řešit T3R.P . Proč T3R.PV má opět tu starou skříň, jestliže se jedná o novostavbu?? Proč to neni něco na bázi wany??? Odpověz mi laskavě... T3R.P mě jako zákazníkovi nic nového nenabízí, je to jen pro DP, protože se bojí, že nebudou vozy. Za těch 400 milionů, co se prostaví nesmyslně na T3R.P ročně by bylo zhruba 14 3wan... Kdyby se vhodně doplňovaly novými vozy... Máme vystaráno a jsme na tom velice perfektně... Teďka mi napíšeš, že z 80 vozů T3R.P je 40 soouprav na místo mých 14 trojwan, ale kdyby se vhodně postupně kombinovaly s dodávnkou nových vozů tak by nemuselo na reko takové zrůdné množství vozů T3.

Odpovědět