Liberec a Jablonec nad Nisou

Vše o tramvajových provozech v bývalém Československu

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
DJ LA DÉFENSE

Re: Nástup předními dveřmi

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 12.10.2006 11:45

JaHu píše:DJ LA DÉFENSE:
A proč by nesměl večer na pivo nebo kamkoliv jinam?
V létě 2003 se s námi vracel po 23. hodině kamarád na vozíku a problém s tím nebyl. Řidič nejdřív nechal nastoupit předními dveřmi všechny "nevozíčkáře" (a zkontroloval jim jízdenky), potom otevřel našemu kamarádovi prostřední dveře a došel mu vyklopit plošinu. Pokud pojede vozíčkář sám, dá znamení řidiči podobně jako to dělají osoby jedoucí s kočárkem, nebo může požádat někoho z nastupujících cestujících, aby upozornil řidiče.
Já to totiž pochopil, tak, že od 20 do 4 se nepřepravují... Mě se to zdálo divný :wink:

kustomlat

Příspěvek od kustomlat » 12.10.2006 11:45

vodič píše:ad JaHu:...bohužel moc cestujících s kočárkem si nedělá násilí a signál o výstupu nedávají :evil: pak se diví když je přivřeš ve dveřích,páč o nich nevíš že hodlají vystoupit..jooo sobeckost světem vládne
já teda s timdlemctim problem v Liberci nevidim, ani u ridicu ani u cestujicich. to uz spis, ze ridic zapomene nebo odmitne lidi pustit vcas vystoupit a predem uz se rvou cestujici. problem hlavne u zastavek Nadrazi a Fugnerova

vodič

Příspěvek od vodič » 11.10.2006 18:11

ad JaHu:...bohužel moc cestujících s kočárkem si nedělá násilí a signál o výstupu nedávají :evil: pak se diví když je přivřeš ve dveřích,páč o nich nevíš že hodlají vystoupit..jooo sobeckost světem vládne

Sergei-LBC
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sergei-LBC » 11.10.2006 14:56

V provozu 6 wan z osmi, výhledy na obměnu vozového parku - asi zase jen wany, nic jiného mě nenapadá.. :roll:

Neral
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neral » 11.10.2006 13:23

Děkuju za celkové objasnění mých otázek.
Jinak pokud jde o ty vozíškáře a nástup předními dveřmi, tak si myslím, že ať už pro ně existuje nějaká psaná výjimka nebo ne, tak snad většinou zvítězí zdravý rozum a invalida se do voziu dostane. To samé asi kočárek.
Problém by mohl být trochu s tím, že nízkopodlažnost není dobrá jenom pro vozíčkáře a kočárky, ale i obecně i pro starší a méně pohyblivé lidi, a kdyby se měly kvůli každému důchodci otevírat druhé dveře, tak to by už to pravidlo nemělo moc smysl. Ale pravda je, jak už tu padlo, že večer už důchodců tak moc nejezdí, takže to asi takový problém nebude.

Ještě mám jednu otázečku: Kolik je v Liberci wan v provozu momentálně a jaké jsou výhledy pro další obměnu vozového parku?

JaHu
Uživatel

Příspěvek od JaHu » 11.10.2006 12:57

DJ LA DÉFENSE:
A proč by nesměl večer na pivo nebo kamkoliv jinam?
V létě 2003 se s námi vracel po 23. hodině kamarád na vozíku a problém s tím nebyl. Řidič nejdřív nechal nastoupit předními dveřmi všechny "nevozíčkáře" (a zkontroloval jim jízdenky), potom otevřel našemu kamarádovi prostřední dveře a došel mu vyklopit plošinu. Pokud pojede vozíčkář sám, dá znamení řidiči podobně jako to dělají osoby jedoucí s kočárkem, nebo může požádat někoho z nastupujících cestujících, aby upozornil řidiče.

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 11.10.2006 11:45

Tom 11 píše:Tak to se omlouvám,hledal jsem to kolem dveří.Jinak na těch dveřích moc vidět nejsou(umístění je moc dole a žluté samolepky na žlutých dveřích).Jinak k té logice,v dobu kdy omezení platí tedy od 20 do 4 h asi nikdo s kočárkem nepojede a vozíčkáři taky asi ne. :wink:
No je to nelogické, a ani tomu pořádně vlastně nerozumím, to jako chlápek na vozíku nesmí večer s kamarády na pivo????

8655

Příspěvek od 8655 » 11.10.2006 7:00

Tom 11 píše:Tak to se omlouvám,hledal jsem to kolem dveří.Jinak na těch dveřích moc vidět nejsou(umístění je moc dole a žluté samolepky na žlutých dveřích).Jinak k té logice,v dobu kdy omezení platí tedy od 20 do 4 h asi nikdo s kočárkem nepojede a vozíčkáři taky asi ne. :wink:
Já je pamatuju takové bílé. :wink: Tu barvu změnili asi po změně! :lol:

Tom 11
Uživatel
Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom 11 » 09.10.2006 21:35

Tonda Ježek píše:Opravdu tam nebyly???
http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/m ... 48-021.jpg :wink:
Tak to se omlouvám,hledal jsem to kolem dveří.Jinak na těch dveřích moc vidět nejsou(umístění je moc dole a žluté samolepky na žlutých dveřích).Jinak k té logice,v dobu kdy omezení platí tedy od 20 do 4 h asi nikdo s kočárkem nepojede a vozíčkáři taky asi ne. :wink:

rek

Příspěvek od rek » 09.10.2006 20:14

jestli mohu,upřesním - Od ledna tohoto roku byl nástup předem sjednocen s provozem BUS a zaveden jednotný čas nástupu na 20:00= duvodem je snažší orientace cestujících.Do té doby : BUS od 19:00,TRAM od 20:00 a to ve fšední den a sobotu;neděle byla celodenně

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 09.10.2006 19:59

Mně to tak přišlo, ale teoreticky by tam tudy chodit neměly. :lol: :lol:

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 09.10.2006 19:58

Mapl píše:To je teda logické - když chce nastoupit do wany nějakej vozejčkář, tak ho tam řidič večer a v noci nemůže pustit, poněvadž je tam zákaz vstupu a vozíčkář musí jet na vlastní pohon - přijde vám to normální??? :roll:
Nebuď demagog. Na linkách řady 3xx a 4xx ve vnějších pásmech PID je taky napsáno u prvních dveří "POUZE NÁSTUP" a u ostatních "POUZE VÝSTUP". Neznamená to však, že maminky s kočárky nastupují předními dveřmi a cpou se na svou plošinu ouzkou uličkou... :!:

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 09.10.2006 19:25

Tonda Ježek píše:Opravdu tam nebyly???

To je teda logické - když chce nastoupit do wany nějakej vozejčkář, tak ho tam řidič večer a v noci nemůže pustit, poněvadž je tam zákaz vstupu a vozíčkář musí jet na vlastní pohon - přijde vám to normální??? :roll:

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 09.10.2006 12:41

Tom 11 píše:Ale napadá mě,že například u lib.wany v Praze ty samolepky nebyly.Nevím ale jestli už to nezrušili,pokud ne vypadá to,že do wany se smí všemi dveřmi kdykoliv. :wink:
Opravdu tam nebyly???

Tom 11
Uživatel
Bydliště: Byla doba, kdy se mé bydliště nacházelo u linky, jejíž číslo mám v nicku.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom 11 » 09.10.2006 3:41

Neral píše:Mám takové dvě otázky ohledně nástupu předními dveřmi...
Tak k tomu nástupu předními dveřmi odpovím,na druhou otázku nedokážu odpovědět.Určitě dřív bývalo,že o víkendech se nastupovalo pouze předními dveřmi.Docela zajímavé,že to zrušili.A vždy to bylo na samolepkách(byly umístěny na dveřích).Ale napadá mě,že například u lib.wany v Praze ty samolepky nebyly.Nevím ale jestli už to nezrušili,pokud ne vypadá to,že do wany se smí všemi dveřmi kdykoliv. :wink:

Odpovědět