T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 18.12.2006 23:48

Ono by to šlo vyřešit i bez přidaného kníkadla... ale to by se muselo redefinovat "Stůj" :-W :-W :-W
:-# což se skoro rovná sebevraždě.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 18.12.2006 23:08

I.am.good píše:Prohlídni si trochu v dílenském okénku fotky waního panelu - ono to VYPADÁ stejně, ale není to stejné :D Vedle domečku s tachografem, Am a diagnostikou je takové modré tlačítečko.. :twisted: a to je přesně čudlíček plošiny :wink: Teda jako ne, že by bylo elektrická, ale jak jsem pochopil, tak po zmáčknutí to bude nějak kníkat a tím čudlíkem si uděláš ticho, navíc bude svítit
Takže jak kachna nízká, ale to stejně potvrzuje mou myšlenku, že být wana jako druhá, tak v čelním voze nekníká nic :lol:

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 18.12.2006 21:31

Petr píše:Mít plošinu ve druhém voze, je velmi nepraktické - už je z toho důvodu, že nevím, jakým způsobem se ve waně bude signalizovat řidiči (tedy jaká kontrolka se mu rozvítí na panelu) žádost o plošinu.
Prohlídni si trochu v dílenském okénku fotky waního panelu - ono to VYPADÁ stejně, ale není to stejné :D Vedle domečku s tachografem, Am a diagnostikou je takové modré tlačítečko.. :twisted: a to je přesně čudlíček plošiny :wink: Teda jako ne, že by bylo elektrická, ale jak jsem pochopil, tak po zmáčknutí to bude nějak kníkat a tím čudlíkem si uděláš ticho, navíc bude svítit

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 18.12.2006 20:24

rhomosapienc píše:no jasně já bych řek že jde spíš o tu estetiku přední vůz vypadá víc mohutněji a velitelsky a je škoda ho dávat dozadu to by bylo něco podobnýho jako kdyby stará tramvaj třeba 234 od kotěry táhla T3 ale to byl blbej příklad :D
Podle mě největší designová pěst na voko byla souprava ringhofferáku (design Kotěra) s krasinem. I na to se dalo zvyknout.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 18.12.2006 18:46

pan Vedoucí píše:Sry moje chyba, myslel jsem, že je řeč o 2x wana. T3+wana mě ani nenapadlo, neboť to je hovadina na entou.
Tam šlo o princip,taky bych to takhle v životě nespřahoval.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 18.12.2006 18:43

DavidD píše:To jsem ani nevěděl. Japato?
Nezbylo už místo v zásuvce mnohočlenného řízení pro kontakt na tuto informaci :lol:

Markýz
Uživatel

Příspěvek od Markýz » 18.12.2006 18:39

Petr píše:Jde trochu o praktičnost. Mít plošinu ve druhém voze, je velmi nepraktické
Zkrátka je dost argumentů proti spřahování souprav T3RP vpředu + wana.

Ale ono se vlastně tolik neděje, pokud se vozový park obmění novými velkými tramvajemi jako 14T, nízké KT či zatím neexistující 15T. Pro wany pak zbyde uplatnění hlavně na linkách, které se dnes jezdí v sólech a velké tramvaje by na nich byly červeným hadrem pro ekonomy. Za takového stavu bych v nich pak opravdu neviděl "cestu zpět", o níž tu někteří mluvili.

pan Vedoucí
Uživatel

Příspěvek od pan Vedoucí » 18.12.2006 18:39

DavidD píše:Ale počkat, když to počítam právě podle těch oken, tak vzdálenost je stejná a podvozek na to vliv mít nemůže!!!!!Tak že hlava jsem. :D Upozorňuju T3+wana né opačně.
Sry moje chyba, myslel jsem, že je řeč o 2x wana. T3+wana mě ani nenapadlo, neboť to je hovadina na entou.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 18.12.2006 18:36

Petr píše:...Podobný problém mají vozy T3M2-DVC, kdy se na přední vůz nepřenáší signalizace žádosti o uvolnění z druhého vozu
To jsem ani nevěděl. Japato?

Petr
Provozovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 18.12.2006 18:34

Markýz píše:DaviD a Rhomosapienc:
Dál je navíc jen zadní podvozek, ne? Předpokládám, že prodloužení se dočkala čepová vzdálenost a ne převisy od podvozků k čelu. Z fotek i tohoto typáku http://www.ckdpragoimex.cz/i/Image/lf1-2.jpg mám dojem, že T3PLF je prodloužená až v zadní polovině, takže u soupravy T3 + wana bude fakt problém asi jinde.
Jak už jsem psal, buď estetika nebo se nelíbí, že by zadní vůz měl horší profil.
Jde trochu o praktičnost. Mít plošinu ve druhém voze, je velmi nepraktické - už je z toho důvodu, že nevím, jakým způsobem se ve waně bude signalizovat řidiči (tedy jaká kontrolka se mu rozvítí na panelu) žádost o plošinu. Pokud by plošina byla ve druhém voze, je možnost, že na panel čelního vozu se standardními kontrolkami by se požadavek na použití plošiny při výstupu vůbec nezobrazil. Podobný problém mají vozy T3M2-DVC, kdy se na přední vůz nepřenáší signalizace žádosti o uvolnění z druhého vozu

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 18.12.2006 18:32

Dál je navíc jen zadní podvozek, ne? Předpokládám, že prodloužení se dočkala čepová vzdálenost a ne převisy od podvozků k čelu. Z fotek i tohoto typáku http://www.ckdpragoimex.cz/i/Image/lf1-2.jpg mám dojem, že T3PLF je prodloužená až v zadní polovině, takže u soupravy T3 + wana bude fakt problém asi jinde.
Jak už jsem psal, buď estetika nebo se nelíbí, že by zadní vůz měl horší profil.
Tam bude těch problémů několik, profil vůči například autům,řidič v protijedoucí soupravě by nepoznal, že proti němu jede souprava s profilem KT(ale to by šlo vyřešit stejnym lakem na T3R.PV jako má wana :D ) a dát nízou část dozadu je fakt asi blbost. :D
Naposledy upravil(a) DavidD dne 18.12.2006 18:34, celkem upraveno 1 x.

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 18.12.2006 18:31

no jasně já bch řek že jde spíš o tu estetiku přední vůz vypadá víc mohutněji a velitelsky a je škoda ho dávat dozadu toby bylo něco podobnýho jako kdyby stará tramvaj třeba 234 od kotěry táhla T3 ale to byl blbej příklad :D

Markýz
Uživatel

Příspěvek od Markýz » 18.12.2006 18:28

DaviD a Rhomosapienc:

rhomosapienc
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rhomosapienc » 18.12.2006 18:26

to jo kontakty tkhle by to šlo jedině vyrešit no.Jinak na waně neni žádnej problém no akorád ta kapotáž spřáhel to by vypadalo docela blbě normální T3RP bez kapoty a potom zadek wany s kapotou

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 18.12.2006 18:23

rhomosapienc píše:no jasně kdyby se zapojili T3 a Wana bylo by to ok ale de o to že kdyby někdo zmáčknul tlačítko plošina tak řidič to nebude vědět a hlavně jak uš bylo řečeno by odřel třeba něaké zaparkované auto kvuli věčímu vybočování wany
ale jasně, tam šlo jen o ty kontakty.

Odpovědět