Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 02.1.2007 11:48

Mapl píše:Ano, taky by bylo řešení udělat z 15 a 25 jenom linku 25 a 15 zrušit.
Pak by linka 25 jezdila dvakrát tak častěji a kdyby za oněch okolností končila každá druhá souprava na Vypichu - bylo by to stejné jako teď a možná by to bylo i lepší - bylo by "míň čísel" a vůbec...
Bylo by míň čísel a vůbec....
To si fakt hezky shrnul pozitiva ! Kromě nasrání lidí by to nic jinýho nepřineslo. Na takovýhle řešení jednou provždy zapomeň, takovýhle úchylárny jsou jednim z důvodů proč spousta lidí neleze do metra a radši se drží na povrchu !

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 02.1.2007 11:43

Ano, taky by bylo řešení udělat z 15 a 25 jenom linku 25 a 15 zrušit.
Pak by linka 25 jezdila dvakrát tak častěji a kdyby za oněch okolností končila každá druhá souprava na Vypichu - bylo by to stejné jako teď a možná by to bylo i lepší - bylo by "míň čísel" a vůbec...

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 02.1.2007 11:31

Mapl píše:Já si nmyslím, že kdyby to bylo proložené a z obou tramvají tam končil každý druhý spoj, bylo by to nejlepší. :)
Čoveče, fakt ne. To ty lidi nasere - myslej si že jedou až domu a náhle to končí o dvě stanice dřív. 25/15 je jedna linka.

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 02.1.2007 11:03

jara píše:Pěkné ale ještě domyslet točení 3 linek v obratišti Vypich. Koukni se na Petřiny a proklad linek 2 a 18. Dost často ta 2 je tam rychleji a drží tu 18. TAk by to bylo na vypichu také. Koukni se na linku 22 ta se často na Malé straně opozdí o hodně.

To je pravda.... mohl by to být solidní problém, ale nějak by se to vyřešit dalo... :wink:
Je tam tolerance 7,5 minut a to je myslím stravitelné.... a uskutečnitelné. :)

Když to (ač někdy špatně) jde na Petřinách...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 02.1.2007 10:52

Mapl píše:Já si nmyslím, že kdyby to bylo proložené a z obou tramvají tam končil každý druhý spoj, bylo by to nejlepší. :)
Pěkné ale ještě domyslet točení 3 linek v obratišti Vypich. Koukni se na Petřiny a proklad linek 2 a 18. Dost často ta 2 je tam rychleji a drží tu 18. TAk by to bylo na vypichu také. Koukni se na linku 22 ta se často na Malé straně opozdí o hodně.

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 02.1.2007 10:25

Káem píše:Mapl: no a nebo na BH nechat jezdit jen 25. Jenže to už tu bylo někdy na začátku devadesátek a lidi si vyřvali zase dvě linky (a to tam ještě byla 108). Tak nevím...

Já si nmyslím, že kdyby to bylo proložené a z obou tramvají tam končil každý druhý spoj, bylo by to nejlepší. :)

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 02.1.2007 10:11

Mapl: no a nebo na BH nechat jezdit jen 25. Jenže to už tu bylo někdy na začátku devadesátek a lidi si vyřvali zase dvě linky (a to tam ještě byla 108). Tak nevím...

Vašek
Uživatel

Příspěvek od Vašek » 02.1.2007 8:46

Mapl píše:Dovolte mi rozpitvat zde vedení tramvajových linek v oblasti Břevnova:

15 - vedení linky ponechat, akorát dát do provozu celý den v neděli, jinak neměnit! Sóla zde, ač jezdí hodně plná, stačí.

22 - dozvěděl jsem se že někdy v lednu budou některé spoje linky končit již na Vypichu - pravděpodobně pouze o víkendu pokud to říkám správně. Já bych na obratišti Vypich dal ukončit každý druhý spoj linky 22 - tzn. že na Bílou horu by se o víkendu jezdilo každou půlhodinu a v PD cca každých 15 minut. Využívání úseku Vypich - Bílá Hora je zoufalý... Upravit proklady s linkou 23.

23 - změnit trasu - KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ - ....... - Pohořelec - Hládkov - Vozovna Střešovice - Prašný Most - Hradčanská =MA= - ŠPEJCHAR Tato změna by myslím prospěla a leckteré oblasti linky 23 by se připojily na oblast Hradčanské a Vozovny Střešovice. Upravit proklady s linkou 22.

25 - každý druhý spoj linky ukončit v obratišti Vypich, nutno zajistit proklady úseku Vypich - Bílá Hora kvůli omezení tohoto úseku. Ve všední den tramvaj (22 nebo 25) každých 7-8 minut a o víkendech každých 14-16 minuta linka 25 jako taková pak ve stejných intervalech jako omezená linka 22. To bohatě stačí!

Prosím kritizujte...
Tak ta 22 v intervalu 15 minut i v PD by zavést šla jedině, kdyby na ní navazovala BUS 164, který jezdí cca po 15- ti minutách, pak ano. JInak nemám připomínky. :D

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 01.1.2007 19:21

Pravda k nasrání cestujících to je.... no .... ale nutno uznat, že tramvaje tam jezdí totálně naprázdno. Mělo by se to nějak vyřešit. Řešení by bylo ukončit linku 25 na Vypichu a na BH vést pouze linku 22... Ovšem nevím jestli je to efektivní a hlavně pro lidi stravitelné.
Hodně lidí totiž vystupuje již na zastávce Vypich... :wink:

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 01.1.2007 17:15

Mapl-ův návrh je přesně ukázkou, kdy se snaha o ekonomičnost provozu zvrhává v dopravní bídu (neber to pls. osobně, hodnotím návrh, ne tebe :-) )
Samozřejmě, že taky jsem pro šetření. Ovšem nelze to udělat izolovaně na kousku trati.
Pokud jednu linku na BH, pak 22 a s objížděním přes Hradčanskou. A pouvažovat o ukončení 164 na Vypichu.
Pokud dvě linky, pak možná tam jako druhou nechat jezdit tu, která nepojede v neděli a večer (a podle mě by to měla být 25).
Víc se tam asi ušetřit nedá. Systém "každýdruhý spoj" je akorát k nasrání cestujících.

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 01.1.2007 12:09

Mapl píše:Ano, já vím že je to kvůli zátahům (tedy ne kvůli lidem ale kvůli potřebám DP), ale kdyby to bylo tak jak navrhuji já, prospělo by to oboum stranám - jak DP, který by tím našetřil desítky zbytečně ujetých kilometrů, tak lidem, kteří když by znali JŘ, pohodlně by se dostali tam kam potřebují. :P
Odvolávám tu 23 - argument s obratištěm je na místě - nevěděl jsem to. :oops:
Já si myslim že doprava by se měla dělat co nejvíc pro lidi, rozhodně ne 50 na 50. Veřejná doprava neni kvůli řidičům aby měli zaměstnání, ale aby se lidi dostali. A myslim si že kdyžby lidi znali současný JŘ tak se taky pohodlně dostanou tam kam potřebují :wink: .
Mapl píše:Já si myslim, že by si na to lidi zvykli....
Úsek Vypich - Bílá Hora v SN po 15 min. stačí...
Je pravda že ta změna by 23 asi moc neprospěla... to uznávám.
No oni by si lidi zvykli i kdyby si tam ty tramvaje zrušil :!: Všechno je věc zvyku. Hlavně že na černokostelecký o víkendu jezdí dvě linky po 7,5 - to nikomu nevadí (tj. průměrně interval 3,75 min.), ale na Bílý Hoře omezit obě linky na 30... jó na to by si lidi zvykli...

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 31.12.2006 14:08

Mapl píše:Ano, já vím že je to kvůli zátahům (tedy ne kvůli lidem ale kvůli potřebám DP), ale kdyby to bylo tak jak navrhuji já, prospělo by to oboum stranám - jak DP, který by tím našetřil desítky zbytečně ujetých kilometrů, tak lidem, kteří když by znali JŘ, pohodlně by se dostali tam kam potřebují. :P
Kvůli potřebám DP ? No, hezká formulace. Tak necháme lidi 20 minut čekat na Bělohorský před smyčkou Bílá Hora, aby to nebylo kvůli potřebám DP :lol:

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 31.12.2006 14:06

Tom 11 píše:(...)Jinak té 25 ve dvojicích věřím asi tak,jako tomu,že na l.11 jezdí ertéšestky.. :lol:
Vsadíme se?

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 31.12.2006 13:32

Ano, já vím že je to kvůli zátahům (tedy ne kvůli lidem ale kvůli potřebám DP), ale kdyby to bylo tak jak navrhuji já, prospělo by to oboum stranám - jak DP, který by tím našetřil desítky zbytečně ujetých kilometrů, tak lidem, kteří když by znali JŘ, pohodlně by se dostali tam kam potřebují. :P

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 31.12.2006 13:20

Mapl píše:Dovolte mi rozpitvat zde vedení tramvajových linek v oblasti Břevnova:

15 - vedení linky ponechat, akorát dát do provozu celý den v neděli, jinak neměnit! Sóla zde, ač jezdí hodně plná, stačí.

22 - dozvěděl jsem se že někdy v lednu budou některé spoje linky končit již na Vypichu - pravděpodobně pouze o víkendu pokud to říkám správně. Já bych na obratišti Vypich dal ukončit každý druhý spoj linky 22 - tzn. že na Bílou horu by se o víkendu jezdilo každou půlhodinu a v PD cca každých 15 minut. Využívání úseku Vypich - Bílá Hora je zoufalý... Upravit proklady s linkou 23.

23 - změnit trasu - KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ - ....... - Pohořelec - Hládkov - Vozovna Střešovice - Prašný Most - Hradčanská =MA= - ŠPEJCHAR Tato změna by myslím prospěla a leckteré oblasti linky 23 by se připojily na oblast Hradčanské a Vozovny Střešovice. Upravit proklady s linkou 22.

25 - každý druhý spoj linky ukončit v obratišti Vypich, nutno zajistit proklady úseku Vypich - Bílá Hora kvůli omezení tohoto úseku. Ve všední den tramvaj (22 nebo 25) každých 7-8 minut a o víkendech každých 14-16 minuta linka 25 jako taková pak ve stejných intervalech jako omezená linka 22. To bohatě stačí!

Prosím kritizujte...
Těch 5 spojů linky 22 na Bílé hoře je z důvodu že to jsou zátahy do Vokovic :!: Protože na Bílé hoře by se už nevešly, respektive by musely zbytečně čekat.
http://www.dpp.cz/idos/ZJRRes.aspx?ttIn ... 1|1&sti=35

http://www.dpp.cz/idos/ZJRRes.aspx?ttIn ... 09|1&sti=2

Porovnej si časy spojů,které končí na Vypichu a zátahů :wink:

Odpovědět