Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 06.1.2007 9:32

Proxy píše:Neodporuji si 8-) tramvaje jsou v současném pojetí MHD tím nejslabším článkem - motají se po tratích v centru, zpomalují na každé výhybce - takže celková cestovní rychlost je nic moc
jeden takový malý šťouchanec pro člověka, který využívá tramvajovou dopravu na sídliště barrandov - a tam ti jistě pomalé a hlučné nepřijdou, že. nebo se chceš vrátit do doby, kdy tam jezdily jen busy a neustále byly v kolonách z kopce dolů na most?
je to opravdu jen o tom, co budeme preferovat, zda mhd na úkor iad nebo opačně, bohužel, zatím je to jen opačně, protože míst, kde by se dala preference zavádět je dosti a stále kde nic tu nic

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 06.1.2007 0:16

Proxy píše:tramvaje jsou v současném pojetí MHD tím nejslabším článkem - motají se po tratích v centru, zpomalují na každé výhybce - takže celková cestovní rychlost je nic moc :-(
nesouhlasím - tramvaje se "motají v centru" schválně, protože je to místní obsluha - proto taky mají zastávku na každém rohu - nemůžeš brát vlastnost a výhodu jako hlavní zápor
ad zpomalování - výhybky nejsou takový problém, ale kolik času se prostojí na SSZ!
vem si třeba l. 20 v ranní špičce, když nám SSZ zrovna nepřejí - neberu v potaz kolony aut, ty tam nejsou pravidelně, ale SSZ opruzuje pořád

trasa Na Knížecí - Malostranská má podle jízdního řádu trvat 12 minut, ale při troše smůly se během té krátké cesty prostojí 6-8 minut čekáním na čočky, takže místo naprosto reálné jízdní doby v ideálním případě (9-10 minut) se to dnes jede třeba i 18 - z mého pohledu může nepreference na SSZ za většinu zpoždění a v převážné míře i za nízký rychlostní průměr

napřed 1-3 minuty (zažil jsem i 4,5 minuty) čekání mezi Na Knížecí a Andělem, pak 1-3 minuty před Arbes. nám., skoro minutu na Újezdu, pak velmi často 1-3x krátké čekání mezi Hellichovou a Malostr. nám., samozřejmě Malostr. nám. a nakonec minuta před Malostranskou - to je 8 SSZ a z nich pouze jediné!!! má nějakou preferenci
jsou tam cestou i výhybky a křížení, ale můžeš mi věřit, že tam jde o zdržení maximálně v desítkách sekund na všech dohromady

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 05.1.2007 22:56

Autobusy se sice dostanou téměř všude, ale leckde za poměrně "vysokou cenu".
Tou "vysokou cenou" mám na mysli kolony.
Např. uvádím Barrandovský most, oblast Chodovské a Slavie, Libeň ... atd.
Autobus je výborný na kraji Prahy a v období slabého provozu (definice v Tarifu PID), ale ve špičce je jízda 136, 177 nebo i 188 celkem "zážitek".
:wink:

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 05.1.2007 22:20

demon píše:Píšeš že MHD může být rychlá a spolehlivá, ale zároveň chceš nutit lidi lézt z tramvají do metra, to si slušně odporuješ. Ale aspoň uznáváš, že "pomalá socka" je mýtus. :wink:
Neodporuji si 8-) tramvaje jsou v současném pojetí MHD tím nejslabším článkem - motají se po tratích v centru, zpomalují na každé výhybce - takže celková cestovní rychlost je nic moc :-(

Vezmi si průzkum mezi normálními kaštany asi před rokem, kdy se jich ptali, co si myslí o jednotlivých dopravních prostředcích:
METRO - je rychlé a spolehlivé
BUSY - bezbariérové, dojedou kamkoliv
TRAMVAJE - pomalé, hlučné, ale je z nich pěkný výhled

fibou
Uživatel

Příspěvek od fibou » 05.1.2007 21:57

Ale chlapci, aspoň se tu nehádejte, neznepříjemňujte si zbytečně život malichernostma :wink:

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 05.1.2007 15:14

Absolut píše:2217 OT ještě u arnošta tak hnusně vařej? Chodíval jsem tam do menzy 1999-2000.
Stále.

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 05.1.2007 12:57

Absolut píše:2217 OT ještě u arnošta tak hnusně vařej? Chodíval jsem tam do menzy 1999-2000.
No, pořád nic moc. Polívky jsou nejedlý. A ze těch 4 jídel je většinou jedlý jen to jedno a to je hned pryč. Jo a taky zařízení koleje připomíná SA. chtělo by to GO... jinak nechápu, zea co tu platim 3litry měsíčně... :cry:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.1.2007 12:44

2217 OT ještě u arnošta tak hnusně vařej? Chodíval jsem tam do menzy 1999-2000.

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 05.1.2007 12:38

Djji, pokud jsi po těch kolejích jen jel, tak simě tak moc nenaprudil. :D Prudí mě ti. co na kolejích parkjí, aby milenka mola vystoupit přímo u krámu, nebo dokonce ti, co po kolejích ocuvají!! Viděla jsem na vlsatvní bulvy a hnedle jsem rpoletěla kutúškou příslušné T6tky. jeli jsme na T6 totiž hodně rychle - 40Km/h.

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 05.1.2007 12:32

jj. Díky. Já taky pobývám přes týden v centru, konkrétně na koleji Arnošta z Parduibc, Voršilská 1, Praha 1. (ke st.NT kousíček) a tka vím, že tady na každým rohu je jednosměrka...
No skulinky veřejně - to je jistě vošajstlich.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 05.1.2007 12:31

demon píše:...ale pokud se chceš dostat v rámci pravidel v pět odpoledne z Míráku k Andělu, tak jakymkoliv jinym způsobem než tramvají je to podstatně delší.
Delší to není, bohužel socka je rychlejší, ale to je jen díky tomu, že se nedá ošmelit Palackého most, respektive Most Legií. Sice už jsem to jednou jel po kolejích, ale styděl jsem se :oops: Ale jednalo se o naléhavou situaci, jinak bych si to nedovolil. Tudíž v tomto ohledu vyhrává narvaná desítka eventuelně narvaná čtyřka. Ale pakliže se chceme třeba z toho Míráku dostat podél vody, eventuelně po stejném břehu, kromě metra nemá jiná MHD šanci.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.1.2007 12:25

2217 píše:dyť centrum je amá jednosměrka a zákaz vjezdu! Jak se daj dělat skulinky? Sorry jsem nepražská a negumokolka. TAk se ptám zkušenějšího.
Bydlim v centru a kdejaký skulinky a zkratky znam taky, ale pokud se chceš dostat v rámci pravidel v pět odpoledne z Míráku k Andělu, tak jakymkoliv jinym způsobem než tramvají je to podstatně delší.
Podotýkam v rámci pravidel, takže žádný kličky do protisměru, přejíždění prahů, nerespektování směrovek apod.
Skulinky a zkratky ti takhle veřejně nikdo neprozradí páč by pak tak mohly přestat fungovat....

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 05.1.2007 12:22

2217 píše:dyť centrum je amá jednosměrka a zákaz vjezdu! Jak se daj dělat skulinky? Sorry jsem nepražská a negumokolka. TAk se ptám zkušenějšího.
Ano právěže, to je samá jednosměrka, netvrdim, ež se dá jezdit okolo staromáku, tam to neznám a je pravda, že tam bych to zkoušet ani nešel, ale třeba kolem Míráku, v Kateřinkách se dají hledat slušné cestičky...

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 05.1.2007 12:18

DJ LA DÉFENSE píše:To je pouze mýtus, když víš kudy máš jet a nejezdíš "profláknuté" trasy a najdeš si skulinky, tak žádná socka nemá nárok... A mám to ozkoušené z předvčerejška.
dyť centrum je amá jednosměrka a zákaz vjezdu! Jak se daj dělat skulinky? Sorry jsem nepražská a negumokolka. TAk se ptám zkušenějšího.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 05.1.2007 12:15

demon píše: Tramvaje jsou v centru x-násobně rychlejší...
To je pouze mýtus, když víš kudy máš jet a nejezdíš "profláknuté" trasy a najdeš si skulinky, tak žádná socka nemá nárok... A mám to ozkoušené z předvčerejška.

Odpovědět