Měli by do Motola a Strašnic a T6 z Motola do Žižkova-ale to je jen předpoklad.viva.tv1-T6A5 píše:No a do jakejch vozoven pudou 14T ty co ještě přídou?
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
můj spolužák ze základky má otce, jenž byl spojen s návrhy a výrobou nových typů tram v ČKD. bohužel se v 90. letech management s týmem lidí kolem tohoto pána nedohodl na další spolupráci a tito lidé odešli i s návrhy hledat jiné působiště. Skončili ve škodovce, která od té doby vyráběla tram Astra. bohužel ani tam nedopadlo vše dobře a tak se nyní vyrábí v ostravě velmi podobná tram Trio. nicméně na základě rozjetí výroby tram ve škodě bylo velmi jednoduché navázat na Astru, navrhnout Vectru a vyplnit mezeru po ČKD, navíc když Siemens neměl zájem o pokračování výroby tram ve ZličíněJabberwocky píše:No, to byl ovšem problém i jiných podniků, ne jen ČKD. Některé na to doplatily, jiné (třeba i ta Škodovka) se nakonec otřepaly a postavily se na vlastní nohy (jak se tehdejší škodovácký "kapitán" jmenoval, Soudek?) Spíš by mě zajímalo, jestli by ČKD uspělo v další konkurenci a jestli by se i nadále hrnuly velké zakázky. Kolik tramvají dodává průměrně třeba Siemens nebo Bombardier? Jo a jinak taky existují nějací nástupci ČKD (Inekon, nebo jak se to jmenuje) - jakou mají produkci a obraty?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, jenže co se týče tramvají (i metra) tak na trhu postkomunistických zemí mělo ČKD vpodstatě monopol, ty se nemuseli konkurence bát.Jabberwocky píše:Trainzjohny: Ne, nepředpokládal jsem, že vyráběli z dobroty srdce a aby došli spasení. Nicméně stačí si udělat blbě ekonomickou rozvahu, nechat se zatlačit konkurencí, něco neodhadnout a hnedle vyrábíš se ztrátou místo se ziskem. Ne každá fabrika se položí jen a jen kvůli tunelování, některé prostě neustojí konkurenční prostředí. Proto jsem se ptal, zda to náhodou nebyl případ ČKD.
P.S. vem si technickou vyspělost RT6ky (i když nedotaženou do konce) a 14T, a nezapomeň na 10 let rozdílu.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Absolut: No ano, já jako humanitní vědec pod pokličku "cílených útlumů" a dalších tajů ekonomiky moc nevidím. Že se neudělalo všechno košer, je mi jasné, ale o rozsahu se mohu jen dohadovat. Každopádně díky i za tyhle informace.
Trainzjohny: Ne, nepředpokládal jsem, že vyráběli z dobroty srdce a aby došli spasení. Nicméně stačí si udělat blbě ekonomickou rozvahu, nechat se zatlačit konkurencí, něco neodhadnout a hnedle vyrábíš se ztrátou místo se ziskem. Ne každá fabrika se položí jen a jen kvůli tunelování, některé prostě neustojí konkurenční prostředí. Proto jsem se ptal, zda to náhodou nebyl případ ČKD.
Trainzjohny: Ne, nepředpokládal jsem, že vyráběli z dobroty srdce a aby došli spasení. Nicméně stačí si udělat blbě ekonomickou rozvahu, nechat se zatlačit konkurencí, něco neodhadnout a hnedle vyrábíš se ztrátou místo se ziskem. Ne každá fabrika se položí jen a jen kvůli tunelování, některé prostě neustojí konkurenční prostředí. Proto jsem se ptal, zda to náhodou nebyl případ ČKD.
- Absolut
- Moderátor
Trefil jsi hřebíček na hlavičku... Máš dobré úvahy, i když pekelně naivní představy o řešení. Samozřejmě se to rozmatlalo, jak jinak! Já jenom naznačuju, že ČKD neskončilo na tom, že by něco neumělo udělat, jak se traduje mezi šotouši... Za jiných vstupních předpokladů jsme mohli mít již 5 let 47 rekonstruovaných kachen a myslím, že i wany by se dělaly na Zličíně.... že cílený útlum odnesly právě projekty KT8N, RT6 a příprava LT je holt cena za načasování. Být to všechno o tři roky dřív, tak nemáme žádné M1, vesele se nám prohání po tunelech soupravy 6Mt z Plzně a prototypová souprava M1 žere olej na Kačerově...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle je snad blbý fór, myslíš, že vyráběli z dobročinnostiJabberwocky píše:Absolut: Byla fabrika při tomhle obratu zisková? Vyrábět je jedna věc, vydělávat jiná. Btw., jak to pak dopadlo s managementem? Prokázala se hospodářská kriminalita, nebo se to jen hezky počesku rozmatlalo a nechalo být?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem záměrně nezmiňoval další věci co ČKD dělalo, uvedl jsem pouze výrobu tramvají. Kdyby se ostatních železniční vozidla a rekonstrukce všeho možného připočetli, číslo by samozřejmě rostlo do závratných výšin.Absolut píše:Mimochodem, Trainzjohnny nezmínil to hlavní, co mohlo ČKD udržet naživu - výroba metra M1. ...