Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 30.3.2007 16:41

Mr.Cross píše:Byla to bohužel nutnost kvůli váhovému rozložení sil na podvozky...
Myslim že zrovna mě to vysvětlovat nemusíš... :wink:
Arny píše:A RT6tka byla první (v novodobé historii) nízkopodlažní tramvaj. A taky na ní většina z nás vzpomíná, akorát s námi dlouho nevydržela (nemá PZ)...
Co jsem se tento týden na Ampéru bavil s lidmi z Alstomu, tak od toho dávají ruce pryč s poukazem na to, že prý si vedení DPP opravu brzdových kotoučů vysloveně nepřálo, a to přestože jinak má veškeré potřebné zkoušky splněné... :smt022

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 30.3.2007 16:32

jara píše:Ona má nějaká tramvaj v kabině pedál plynu????
Jára a jeho odborné výrazy. Že máš zase rejpavou :?: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale po pravdě, máš pravdu taky u jakéhokoliv dopravního prostředku nemůžu najít „odborně“ pedál plynu. tramvaje mají pedál jízdy a brzdy. Auta mají pedál akcelerátoru, brzdy a většinou ještě pedál spojky. Říkám to správně :?: \:D/
A když Prox přirovnává tramvaj k ženský, mě se to líbí. :D
Každý si pamatuje na první holku (kluka), ale málokdo s ní zůstane. A RT6tka byla první (v novodobé historii) nízkopodlažní tramvaj. A taky na ní většina z nás vzpomíná, akorát s námi dlouho nevydržela (nemá PZ), byli by jsme rádi kdyby se vrátila. A Škodovka to je jako žena na celý život. Je to schválený typ, poslední dobou docela pravidelně vyjíždí s obou vozoven. Samozřejmě, že má mouchy, ale na ty si člověk zvykne. Proxi dobrý přirovnání. [-o< :D

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 30.3.2007 16:29

jara píše:Ona má nějaká tramvaj v kabině pedál plynu????
Zabij mne za ten překlep - já jsem rád, že pod práškama ještě vnímám :oops: Omlouvám se šťouralům, samozřejmě mělo být, že dupe na brzdu :lol:

Škoda, že při nastaveném vzhledu Athena nefungují ve fóru náhledy :(

Topper
Uživatel

Příspěvek od Topper » 30.3.2007 15:56

Isidor píše:Dnes kolem 13:20 na Národní třídě směr Bílá hora s 6-7minutovým zpožděním (na kufru poloprázdná T3R.P na 23, které jsem dal přednost :P)
jojo, to je klasika. a ani nemusi jet 14T.

Vašek
Uživatel

Příspěvek od Vašek » 30.3.2007 15:34

Isidor píše:Dnes kolem 13:20 na Národní třídě směr Bílá hora s 6-7minutovým zpožděním (na kufru poloprázdná T3R.P na 23, které jsem dal přednost :P)
Taky že mluvím o ránu... :wink:

Isidor
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isidor » 30.3.2007 15:04

Vašek píše:Nakonec ke zpoždění. V ranní špičce jela asi z třicetisekundovým zpožděním
Dnes kolem 13:20 na Národní třídě směr Bílá hora s 6-7minutovým zpožděním (na kufru poloprázdná T3R.P na 23, které jsem dal přednost :P)

mechurav
Uživatel

Příspěvek od mechurav » 30.3.2007 14:59

[quote="Vašek"] .... Zajímavé jsou i reakce cestujících. Cizinci většinou: Good tram, zatímco lidé, kteří zde teď 30 let jezdili T3 a modifikacemi si stěžují¨... .quote]
s tímhle souhlasím, mluvil jsem o 14T s několika cizinci, jenž měli tu možnost se svést a jejich reakce byli jen pozitivní, ani nekritizovali interiér, spíš se divili, kolik lidí se při průjezdu centrem do té tramvaje narve. = pražská sardinková doprava :lol:

Vašek
Uživatel

Příspěvek od Vašek » 30.3.2007 14:45

Tak jsem se dnes svezl Poršetrou na lince 22 a odnesl jsem si mnoho pozitivních dojmů. To čeho jsme se báli, tedy zatáčky na Malostranském náměstí, je bez problémů. Zajímavé jsou i reakce cestujících. Cizinci většinou: Good tram, zatímco lidé, kteří zde teď 30 let jezdili T3 a modifikacemi si stěžují, že se nemyslelo na stojící cestující. Nakonec ke zpoždění. V ranní špičce jela asi z třicetisekundovým zpožděním a to díky zácpě v Karmelitské. Konečný dojem: dobrý ( ve škole by to byla 1 - :D ). Moderní nízkopodlažní a pohledná tramvaj na jednu stranu, bohužel né úplně dořešený interiér na stranu druhou.

Mr.Cross
Uživatel

Příspěvek od Mr.Cross » 30.3.2007 14:20

demon píše:Už se to tu řešilo několikrát a není to výmysl DPP nýbrž klička výrobce !!!
Byla to bohužel nutnost kvůli váhovému rozložení sil na podvozky...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 30.3.2007 14:12

2217 píše:Jen nechápu, rpoč tam DPP dla ty jedenapůl sedadla. To ocení leda lidé s nadrozměrnými zadnicemi.
Už se to tu řešilo několikrát a není to výmysl DPP nýbrž klička výrobce !!!

Mr.Cross
Uživatel

Příspěvek od Mr.Cross » 30.3.2007 13:41

Smurfx píše:Je rozdíl mezi použitými dveřními mechanismy u prototypů (9111, 9112 a 9113) a dalšími vozy? Zatímco u prototypů totiž dělají dveře při posuvu opravdu randál od začátku, u 9115 nebo 9117je posuv krásně tichý.

Řidiči 14T, díváte se aspoň občas na obrazovky nad vaší hlavou nebo tam jsou víceméně k ničemu?
To bude dost možná tím že ještě nejsou ochozené... 8-)
Na obrazovky se díváme hlavně v zastávkách a při průjezdu místem kde je to na milimetry...

Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 30.3.2007 13:31

Je rozdíl mezi použitými dveřními mechanismy u prototypů (9111, 9112 a 9113) a dalšími vozy? Zatímco u prototypů totiž dělají dveře při posuvu opravdu randál od začátku, u 9115 nebo 9117je posuv krásně tichý.

Řidiči 14T, díváte se aspoň občas na obrazovky nad vaší hlavou nebo tam jsou víceméně k ničemu?

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 30.3.2007 13:30

Proxy píše:Klesání na estakádě s regulátorem rychlosti je velice plynulé, nikoliv jako u ostatních tramvají, kde řidič neustále dupe na plyn a tramvaj se tak houpá.
Ona má nějaká tramvaj v kabině pedál plynu???? Proxi vysvětluješ jak je dobrá velká kabina. Přirovnáváš jí k ženskejm. A pak napíšeš, že tramvaj má plyn!!!!! A vůbec v úseku klesaní na barandovské trati se řidič musí rozjíždet pouze odbržděním. A pak pouze brzdí (brzdou nikoliv plynem) na rychlost do 35 km/h. A pokud jede v opačném směru (ZC) tak řidič musí jet celý úsek pod jízdou nikoliv pod PLYNEM. Jen ve druhé třetině je sekce tam jízdu vysadí.

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 30.3.2007 12:45

J8 teĎ jela z Národky na Wilsoňák a musím říct, že kromě neustálého pištění a rachotu na výhybkách v Jindřišské, se mi jízda velmi líbila. Jelikož jsem seděla v neseném nízkopodlažním článku, tramvaj jakoby plula po kolejích a nic tedy nedrncalo (zrychlovač je proti otmu fuj). Jen nechápu, rpoč tam DPP dla ty jedenapůl sedadla. To ocení leda lidé s nadrozměrnými zadnicemi. :D

Edit: BYla to 9117 na 9/9.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 30.3.2007 11:49

Proxy píše:A tady je fotka, na kterou asi všichni čekáte...
Kromě focení jsem si při druhém kole stihl cestou od doktorky vyzkoušet i jízdu směrem DC:
Musím říci, že na lince 14 se dají dobře vyzkoušet všechny poršetří jízdní vlastnosti. Při jízdě na barrandovské trati na vás skutečně udělá dobrý dojem - sice trochu piští, ale jinak je jízda velice klidná, jen při 50 km/h v oblouku to trochu cuká. Klesání na estakádě s regulátorem rychlosti je velice plynulé, nikoliv jako u ostatních tramvají, kde řidič neustále dupe na brzdu a tramvaj se tak houpá. Akorát při delším brzdění pískání výzbroje velmi zesiluje.
Přejezd z barrandovské nové trati do klasické sítě je bohužel hned výrazně poznat. Na první výhybce u smyčky Hlubočepy se ozve poršetří typické železářství, které přehluší i pískot výzbroje. Průjezd mírním obloučkem do občasné nástupní zastávky Hlubočepy je doprovozeno velmi nepříjemným zvukem broušené koleje.
Při vjedzu na BKV začnete hluk pokračuje a díky drncání slyšíte a cítíte každý panel. Při větší rychlosti na BKV sice drncání ustane, ale jízda připomíná horskou dráhu. Za smíchovským nádražím se na klasice zase jízda o poznání zklidnila. 8-)
Naposledy upravil(a) Proxy dne 30.3.2007 16:30, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět