Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Quetzalcoatl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Výluka Krejcárek & Seifertova

Příspěvek od Quetzalcoatl » 26.5.2007 22:41

Jojo, dnešní výluka stála za to. Na Kubáni klid (mimo dvou, kteří si na zastávce ze smyčky nepřečetli, že dneska nic nejezdí). Jen by možná bylo vhodnější oznamovat převlíknutí třeba o jednu zastávku dřív.
X-1 na Biskupcovově (jakže se ten pán jmenoval? :) mohla stavět v tramvajové zastávce, nic by se tím nezkazilo, ale jináč taky fajn, interval luxusní.
X-26 horor. Asi podléhá vysokému stupni utajení, jinak by její trasu zakreslili do plánu a zmínili by se o ní v letáku více než ve dvou větách. Ale vzhledem k tomu, že tyto výluky jsou jen o víkendu a navíc v zastrčené čtvrti jako je Žižkov :smt003, tak to beru v rámci srandy.

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 26.5.2007 21:44

Mno, já tedy nevím, jak teď večer, ale ráno v půl šesté na zastávkách v úseku Biskupcova - Strašnická sice byly všude cedulky o výluce Ohrada-Palmovka (teda na Strašnické ne, tam je Albertov), ale JŘ byly na sloupkách původní, takže cestující nemá šanci zjistit, kdy mu pojede 10ka, nebo 19ka. Byl by veliký problém to tam na víkend šoupnout třeba alespoň na provázek do igelitu? Tohle mi přijde zase pěkně zpackané. :?

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 26.5.2007 13:19

demon píše:Možná udělat z p.Dvořáka GŘ PČR případně MP... :P
... a ještě ČR, případně EU :-)

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 26.5.2007 13:13

mop v NK píše:Tomu, kdo vymyslel to pro obyčejné smrtelníky nesrozumitelné hlášení o změně orientace linky 19 na 23 a obráceně, bych okamžitě sebral prémie! Větší nesmyslnost jsem již dlouho neslyšel!
Já nevím ale přijde mi to docela povedené. A konečně se po letech povedlo toto prosadit!!! A vysvětleno to tam je velmi pěkně. Určitě lépe než když přijede linka 5 a 14 do zastávky Bílá labuť směr Vltavská a řekne přestup na linku 133 do zastávky Nám Republika a dlouhá třída je v této zastávce. Hm ale ten bus tím směrem jede z opačné stanice a o tom už žadné info není. Podobné to je s linku 8 v zastávce Florenc, kde vzdálenost od zastávek je cca 200 metrů.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 26.5.2007 11:15

Já jsem zaslechl, že 1) stávající smyčka se bude rušit - nic nového
2) bude vybudována náhradní smyčka u Letenského n.
3) bod 2 se bude dělat, ale smyčka bude dočasná
4) až se dostaví "za cíp přizvednutý hadr na podlahu" - knihovna a výjezd z tunelu?, tak se provizorní smyčka zruší a podél stavby se povede dvoukolejná trať, která by se plnými trojúhelníky napojovala jednak někde poblíž dnešního vjezdu do smyčky Špejchar a z druhé strany u ambasády v Badeniho ulici. Ambasáda se má dislokovat kamsi. Takže by se dalo říci, že tam vznikne objezd - jakési "Žertvy", ale na Letné a tam by se případně otáčelo, odstavovalo atd. Osobně ale tomu nevěřím.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 25.5.2007 10:41

Já už nedokážu najít, kde jsme diskutovali o budoucí výluce Letná, ale zdá se že varianta KT a přejezd ožívá. Mě se ta smyčka zdála hned divná:
Mpenc v K.r napsal včera: CIT"výsledkem je, že investor stavby MO, který aktivitu se smyčkou inicioval, se ke stavbě provizorní smyčky nemá (prý by stála moc peněz), přestavbu a nové napojení smyčky Špejchar poněkud rafinovaně vypustil (překážela mu) a dopraváci se zřejmě nějak domnívali, že by z dočasné smyčky mohla být trvalá (vzhledem k frekvnci cestujících by dnes byla smyčka u Letenského náměstí užitečnější). Investor silniční stavby přišel s novou ideou vybudovat dvojitou kolejovou spojku od Strossu a tím se problém se smyčkou vyostřil. "
Takže 8 a 5.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 23.5.2007 9:50

Káem píše:Závěr: Je to jen v lidech. Laxnost - správně to rozpoznal GŘ DP. Co s tím?
Možná udělat z p.Dvořáka GŘ PČR případně MP... :P

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 8:51

Taxem včera šel pěšky z NM, kde nás vypustil hodný řidič 16, na IPP. Když už jsem se tedy tak zdržel, pozoroval jsem čtvrt hodiny (17,45-18,00) práci 3 policistů na IPP u stanice tramvaje. V KAŽDÉM CYKLU zůstalo stát auto na kolejích v levém pruhu (odbočovací do Žitné). Policisté si to fotili. I nas*al jsem se, a šel s nimi diskutovat, že jejich úkolem není fotit a vláčet řidiče po úřadech, ale zajistit plynulost dopravy. Řekli mi , že takto dostali úkol od nadřízených a že i když tam jen stojí, tak že 90% řidičů do tý křižovatky nevjede aby tam zastavilo. Jenže ono stačí právě to jedno auto... Že by si jeden z nich stoupl k tomu levýmu pruhu a auta z něj aktivně vyháněl (ostatní pruhy bývaly volnější) to jim ani na mysl nepřišlo. Byli naprosto asertivní a přátelští, opět se mi je nepodařilo vytočit (to je úžasný tydlety kursy asertivity, nevíte o nějakym?). V každém cyklu tak projela max. jedna souprava každým směrem, přitom bylo jasné, že i za stávajícího stavu (bez úprav MŠ) by v pohodě projely dvě a bylo by po frontě (nebo by tam nesměla být ta 24). Závěr: Je to jen v lidech. Laxnost - správně to rozpoznal GŘ DP. Co s tím?

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 22.5.2007 9:26

Ano, bude se převlékat na trati. Blíží se konec záruky na software, který by to měl umět, tak se to konečně vyzkouší.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.5.2007 8:25

Linka 19 ve směru od Kubánského náměstí bude ze zastávky Biskupcova odkloněna přes zastávky Ohrada a Vápenka do obratiště Spojovací, kde bude ukončena, v opačném směru bude ze zastávky Kubánské náměstí pokračovat jako linka 23 do obratiště Malovanka. Linka 23 ve směru od Malovanky bude ze zastávky Kubánské náměstí pokračovat jako linka 19 do obratiště Spojovací.

To se začíná s převlíkáním na trati?

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 21.5.2007 9:35

Nebudu to slovo vypisovat. Je-li na seznamu slov, zadaných moderátory k cenzuře, pak zde nebude uvedeno.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 21.5.2007 9:30

8750 píše:Já to myslel tak: 1. souprava zastaví u sloupku, začne odbavovat. Za 10 s zastaví za ní 2 . souprava, také začne odbavovat. Po 40 s zavře dveře první vlak a popojede k čočkám, po 10 s zavře i druhý, popojede za 1. soupravu a stojí za ní - Nesmí znovu otevřít dveře. Obě stihnou odjet na 1 cyklus.
To je ideální stav, který z různých příčin bohužel moc často nenastává. Když druhá souprava zavře moc brzo, lidi se bušením domůžou opět otevření nebo začnou trhat dveře. A naoapk, řidič neví, kdy bude volno, tak často neodhadne, kdy má na druhé pozici zavírat a zavře naopak pozdě.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 21.5.2007 8:44

Absolut píše:další policajt hlídá přechod přes 1 jízdní pruh (kde by za dvě jeho výplaty byl retardér)... :-)
No on tam r. v podstatě je, že....
Tohle je bohužel problém hlubší , než na dopravní diskusi. Za tohle si můžeme všichni. Koho jsme si zvolili, toho tam máme.
Jo, absolutíku, co to bylo za slovo? Napiš ho s mezerama nebo s pomlčkama - tak chytrej elektrocenzor zas není :-P

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 21.5.2007 8:22

Jé hele, tady je cenzura :D ale to je dobře :D omluvám se, zas tak vulgární to nebylo.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 21.5.2007 8:18

Milý Káem, na tohle jsem se přesně ptal městských policajtů u nás v okolí. Dvě dvojice pochůzkářů pokutují stání v křižovatce a šikmé stání kolem za čárou v uličkách s minimálním provozem (Jabberwocky určitě ví, kde to myslím), další policajt hlídá přechod přes 1 jízdní pruh (kde by za dvě jeho výplaty byl retardér)... GRRR... pět lidí úplně zbytečně nasazených na ******* činnosti v době, kdy chodí ráno děti do školy. Opravdu nechápu, jaký má smysl dávat pokuty za parkování v klidných uličkách v 07:00 ráno... ptal jsem se jich a byl jsem odkázán na přímé rozkazy nadřízených... jo a ještě jsem zapomněl, že ze stejné služebny je ten MP, co pokutuje na Kohinnoru chodce přebíhající z a-106+124+139 na tram z.c. s přelezením zábradlí... to je sice zbytečná buzerace, když za dva měcíční platy toho policajta tam mohlo být nepřelezitelné prosklené zábradlí, ale aspoň to není vyložené mrhání lidskými zdroji. Srdečtě zdravím provozovnu Městské Policie v Litevské ulici :-)

Odpovědět