Pražské trolejbusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Uživatelský avatar
Paulie
Uživatel
Příspěvky: 153
Registrován: 20.6.2005 13:34

Re: Pražské trolejbusy

Příspěvek od Paulie » 22.6.2007 18:54

arny píše:S tím se nedá než souhlasit pokuď člověk někde objeví nějakou fotku, kde je pražský trolejbusový provoz na ní je Tatra T 400 a ta si opravdu místo mezi muzejními exponáty zasouží. Ještě by to chtělo opravit tu Pragovku co je v depozitáři.
Škoda jen, že nám z trolejbusů nic nezůstalo, chtělo by to udělat aspoň troleje na dvoře ve Střešovicích jako vzpomínku…
Když jsem byl minule (cca před rokem) se podívat na půdě, samozřejmě jsem vznesl dotaz na trolejbusy. O Tatrovce mi bylo řečeno, že je v reko - už kolik let... - a že se tedy výhledově (asi jako v chalupářích.-) opravuje. Prý tam jsou právě přednostnější opravy jako Krasiny a Ringhoffery... S Pragovkou se mi víceméně vysmáli, takže budeme rádi, když se její opravy dožijeme.-)

I.am.good

Re: Pražské trolejbusy

Příspěvek od I.am.good » 22.6.2007 18:34

arny píše:Škoda jen, že nám z trolejbusů nic nezůstalo, chtělo by to udělat aspoň troleje na dvoře ve Střešovicích jako vzpomínku…
Uplně ideální by bylo garáž Dejvice proměnit v gumokolní část muze MHD (najednou by bylo více místa ve Střešovicích), alespoň by se těch autobusů mohlo zachovávat více. A mezi voz. Střešovice a gar. Dejvice natáhnout trolejbus, který by sloužil pro návoz návštěvníků zeshora. Vstupné by se malinko zvýšilo a v ceně by bylo právě to jízdné trolejbusem. Myslím, že by to bylo velice atraktivní spojení a třeba by i přispělo svojí praktickou ukázkou k vyřešení otázky návratu trolejbusů do Prahy.

Uživatelský avatar
arny
Uživatel
Příspěvky: 370
Registrován: 20.11.2006 18:57
Bydliště: Praha je mi velká

Pražské trolejbusy

Příspěvek od arny » 22.6.2007 18:21

Paulie ve vláknu Škoda 14T píše:Není potřeba, nechci přidělávat práci, děkuji :wink: Osobně jsem velmi rád vždy, když zavítám na půdu a vidím, že na něm je odveden zase další kus práce, protože si myslím, že by bylo lepší opravit a vystavovat tento unikát spíš než 5. krasin a 7.vajíčko..
S tím se nedá než souhlasit pokuď člověk někde objeví nějakou fotku, kde je pražský trolejbusový provoz na ní je Tatra T 400 a ta si opravdu místo mezi muzejními exponáty zasouží. Ještě by to chtělo opravit tu Pragovku co je v depozitáři.
Škoda jen, že nám z trolejbusů nic nezůstalo, chtělo by to udělat aspoň troleje na dvoře ve Střešovicích jako vzpomínku…

Odpovědět