Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 25.7.2007 9:12

Absolut píše:ODESLÁNO NA Stiznosti.podnety@dpp.cz

Dobrý den,

Jsem každodenním zákazníkem Dopravního podniku.
.....
avšak musím Vás upozornit na na nedostatky v linkovém vedení tramvají během této akce.

----
Děkuji za Vaši odpověď a držím palce, ať se Vaše služby zlepší.
---
jméno
Návrh odpovědi:
Vážený pane,
děkujeme Vám za Váš dopis a vážíme si Vašeho zájmu o pražskou MHD. Rekonstrukce kolejové sítě pražské MHD probíhá v letních měsících mimo jiné i z důvodu nižší poptávky po přepravě a proto je možné dočasné snížení nabízené kapacity. Jednotlivé rekonstrukce jsou mezi sebou technologicky i organizačně provázány a závisí mimo jiné i na řadě externích dodavatelů. Všechny akce připravuje a koordinuje tým zkušených odborníků, který využívá nejmodernějších metod pro omezení negativních dopadů na provoz. I přesto se některým dočasným negativním dopadům nelze vyhnout. Z vámi navrhovaných opatření již bohužel nelze v současnosti realizovat nic. Vámi navrhovaná linka Modřany-Vršovice by nebyla využívána cestujícími, neboť nenavazuje na metro. Prodloužení linky 291 není možné z důvodu počtu nízkokapacitních autobusů (tzv. midibus") a ohrozilo by kvalitu garantované přepravy na jiných linkách (128) a dále z důvodu zákazu odbočení na Palackého most.
Vaše invektiva vůči naší akci Hurá se nám však jeví jako neoprávněná, neboť akce je součástí širší strategie komunikace s klienty.
Přejeme Vám hodně spokojených kilometrů v MHD a omlouváme se za případné nepříjemnosti, které se při naší trvalé snaze o její zkvalitńování mohou vyskytnout.
S pozdravem
jméno, email

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.7.2007 23:17

Jsem našel staré výlukové letáky a toto se dělalo. (rok 2004) Byla to A3, z jedné strany byly psané info a z druhé schéma CELÉ sítě včetně vyznačené náhradní dopravy. Prakticky totéž co dělá MŠ ,ale bez vyznačení jednotlivých zastávek. Pak to následovalo u dalších dvou letáku a pak bohužel konec.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 24.7.2007 22:30

Slovem ČÁST bylo myšleno, že leták musí obsahovat také DALSI informace na druhé straně. Formát minimálně A3 je samozřejmostí, jinak by to bylo nečitelné a nemělo to smysl.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 24.7.2007 22:24

MOp píše:ovedny nepochopil a vymysli jen vyvolene hura pitomosti plne chyb..

Pro mene chapave zodpovedne - takto by mela CAST letaku vypadat:
Já osobně ale se slovem ČÁST nesouhlasím. To musí být minimálně A3ka ta mapa!!!! Pokud to dají na tu jejich A4ku v tom okénku co tam dávají tak to at si s tím rovnou podkládají stoly. Tohle musí být velké!!!!!!! A ve vozidlech. Hold jsou věci na kterých se šetřit nemá. At vyhážou ty kancelářský krysky!!! A ušetřej na informacích pro lidi. Oni tady jsou pro cestujicí ne jen pro peníze. Bez cestujicích ty peníze mít nebudou.

Ale jak píšeš: Starej mozek nové věci naneučíš. Hold mu polechat trošku židličku pod zadečkem a on se začne snažit. Fungovalo,funguje a fungovat to bude vždy

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 24.7.2007 22:08

To je právě jeden z cilu, o ktery s Martinem Subrtem usilujeme - aby byl k dispozici AKTUALNI letak linkoveho vedeni, na kterém by byla CELA sit tram od pocatku rekonstrukce. Bohuzel to zatim nikdo zodpovedny nepochopil a vymysli jen vyvolene hura pitomosti plne chyb..

Pro mene chapave zodpovedne - takto by mela CAST letaku vypadat: http://www.dvb.de/netz/Bilder/BAU-LIpla ... _07-27.pdf

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 24.7.2007 21:40

adam_r píše:Na svych zahranicnich cestach se ridim temer vyhradne "jezevcikem" ve vozidle. Podobna situace by me take asi zaskocila.
No já si myslím že asi každý se řídí jezevčíkem i já to tak dělám. A vezmu li to podle sebe tak přijedu li do jiné země tak než louskat v jejich jazyce jaká výluka zrovna probíhá kouknu se na Jezevčíka.

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 24.7.2007 21:04

jara píše:Nevím když se tisknou info letáky ( by mě zajímalo kolik lidí to čte občas mi přijde že moc ne) by se při delších výlukách mohl tedy tisknout i výlukovej jezevčík.
Na svych zahranicnich cestach se ridim temer vyhradne "jezevcikem" ve vozidle. Podobna situace by me take asi zaskocila.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 24.7.2007 20:32

Tak jsem dneska vyrazil po delším čase do prahy jako cestujicí a né jako šotouš. Pravda bylo to do občerstvovny českého národa ale bylo to bez fotoaparátu. A dost mi začalo být líto když do tramvaje nastoupil pár v letech vysokoškolského studenta z německa. A stoupnuli si pod jezevčíka a začali v lince 20 na Ujezdě koukat na něj s tím že tramvaj píše konečnou kotlářka a oni chtějí na barandov. A šli k onomu jezevčíkovi no jo ale tam je to také na Barandov. Tak se kouknuli na teploměr a tam vše odpovídalo tomu že to pojede na smyčku Kotlářka. Ale tam je přece napsané linka 4 a 7. Před příjezdem na anděl když jsem zjistil kam chtějí jet jsem jim řekl že musejí přejít na protější stanici a tam linkou 37 na ten barandov. Nevím když se tisknou info letáky ( by mě zajímalo kolik lidí to čte občas mi přijde že moc ne) by se při delších výlukách mohl tedy tisknout i výlukovej jezevčík.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 24.7.2007 18:04

ODESLÁNO NA Stiznosti.podnety@dpp.cz

Dobrý den,

Jsem každodenním zákazníkem Dopravního podniku. Bydlím ve Strašnicích, pracuji v Modřanech, moji rodiče bydlí ve Vršovicích a pravidelně cestují do centra a na Smíchov. Cesta MHD Vršovice - centrum i Strašnice - Modřany je současnou výlukou na Palackého náměstí omezena, ačkoli mohl být v níže zmíněných trasách tramvají zachován provoz odpovídající běžnému prázdninovému provozu.
Chápu význam rekonstrukce Palackého náměstí i její technickou nezbytnost a výhody zřízení nových oblouků na křižovatce, avšak musím Vás upozornit na na nedostatky v linkovém vedení tramvají během této akce.

- V úseku Kubánské náměstí – Albertov zcela chybí jedna linka, zrušená linka č. 7 zde není nijak nahrazena.

- V úseku Čechovo náměstí – Karlovo náměstí dochází bez náhrady k omezení kapacity na lince č. 4 (nasazení sólo vozu místo souprav).

- V úseku Podolská Vodárna – Sídliště Modřany je zrušena bez náhrady linka 21.

Jsem si vědom komplikací při zajištění objízdných tras, avšak objízdné trasy této tramvajové výluky záměrně omezují nabídku Vašich služeb v relacích, které nejsou výlukou přímo postiženy. Nebyl by problém např. v zavedení posilové linky v trase Sídliště Modřany – Výtoň – Albertov – Kubánské náměstí alespoň ve špičkách pracovních dní k nahrazení linek 7 a 21. Rovněž ponechání souprav vozů na lince č. 4 by nebylo problematické. Vzhledem k omezení intervalů na 10/12/10 minut na všech linkách je pro takové opatření dostatečná rezerva vozů a SSZ na Výtoni i Albertově je schopno navýšení provozu zvládnout. Na Albertově signál pro TRAM z Nuslí k Výtoni a zpět padá i když tam žádná linka nejezdí. Na Výtoni je možné upravit SSZ vypnutím preference pro směr přímo a jejím nastavením pro směr Podolská vodárna – Albertov, nový řadič křižovatky z r. 2004 toto umožňuje.
Vzhledem k tomu, že v oblastech postižených výlukou Palackého náměstí je omezena i IAD, tak by mělo výt ve všeobecném zájmu zachování kvality veřejné dopravy. Zajímalo by mne, jaký je důvod snížení nabídky služeb dopravního podniku v úsecích, kde mohla být nabídka provozu zachována.
---
Má snad DP tak kritický nedostatek řidičů?
Nebo se tak šetří na výrobu oranžových vlaječek a placení brigádníků, kteří rozdávají letáky o výluce?
---
Dále bych rád podotknul, že do zastávek Palackého náměstí a Zborovská mohla být během výluky zřízena náhradní doprava např. prodloužením linky 291 (nasazení jednoho pořadí navíc). Někteří naši spoluobčané nejsou tak pohybliví, aby si všude došli pěšky.
---
V letošním roce si DP společně s novým ředitelem vzal dobrý příklad z mnoha měst, kde má dopravní podnik zažité jednotné prvky pro komunikaci s cestujícími. Bohužel barevné letáčky a přehledná schémata provozu nejsou základ, ale jenom vnější projev, Čech by řekl „taková třešnička na dortu“. Tím základem je poskytování kvalitní služby a udržování nastoleného standardu i v mimořádných situacích, třeba při výlukách provozu, tak aby výluku pocítil jen ten cestující, který se přímo nachází v oblasti uzavírky. To rozhodně nezahrnuje omezení nabídky počtu spojů na několik měsíců v místě, kde mohl být provoz zachován beze změn.
---
Děkuji za Vaši odpověď a držím palce, ať se Vaše služby zlepší.
---
jméno

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 23.7.2007 22:33

7 je doopravdy šlápnutím vedle, ale principielně je to ok. jen měla být např. zrušena 15 a naopak něco protaženo z karláku do nuslí (4,14).

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.7.2007 22:21

S tím zrušením linky 7 bych se tak neradoval. Jestli zase budou neproježděné kilometry, tak se určitě dočkáme linky 7,9 a 11 ve vanoční době v půleném intervalu o celém víkendu.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 23.7.2007 21:45

krátké hodnocení "huráakce" z hlediska pozornějšího kaštana:

+ konečně změny a poprvé vědomý koncept komunikace s veřejností: je vidět, že si nový ředitel uvědomuje význam informovanosti včetně určité corporate identity, velmi pozitovně hodnotím snahu vysvětlit cestujícím proč k výlukám dochází

- nedotažená akce: těžké faktické chyby v textech

facit: již došlo k vyházení starých struktur co vymýšleli grafickou prezentaci DP, příště si snad M.D. dá bacha a přivolá kompetentní osoby k tvorbě obsahové stránky.

dlouhodobý výhled a souvislosti: je vidět, že se začíná šetřit (zrušená 7 apod., ještě by se měla za současných výluk zrušit 15...; plán propouštění byrokrat.sil v DP) a peníze se vynakládají na jiné věci (promo). zdá se, že DP začíná být pomalu řízen jako normální velká firma...

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 20.7.2007 11:20

I.am.good píše:Ve včerejším FŽ je mimo jiné fotka z Palackého náměstí, nemohl jsem si nevšimnout, že SSZ je v provozu. Není to tak trochu uplně zbytečné, když tramvaje nejezdí a auta jen přímo?? Ach bože. :D
Jak jsem to byl dnes ráno omrknout - tak do křižovatky se ještě nekoplo, proto žádný gumokolní pruh ani odbočení ještě nebylo téměř omezeno. Musím pochválit, že technika skutečně nezabírá ani o metr více plochy než je nutné :-)
Informační tabule se také celkem povedly - je vidět, že stále o poznání více než v minulých letech, ale vypadá podele mne, že se DP na výluku tentokrát připravoval a nikoliv, že něco lepil na poslední chvíli. I ta nešťastná formulace "Změna trasy tramvajové dopravy" byla trochu po upravena, ale chápu původní záměr zdůraznit ono spojující spojení "ZMĚNA TRASY"

Informační kiosky mne také příjemně překvapily, ikdyž by mne zajímalo, proč byly najati brigádníci prostřednictvím externí firmy (zřejma Semma nebo Baryon) a nebyli využity rezervy mezi stávajícími zaměstnanci, kteří se v dopravě trochu orientují, např. referenti SDI, dozorčí metra nebo revizoři.
Také se mi dnes v 10:00 h povedl smutný úlovek na přiložené fotografii...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 19.7.2007 21:27

Ono se po mostě nejezdí? Já jen, že mě málem přejeli...

Ano, povýlukový stav.

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 19.7.2007 21:20

Ve včerejším FŽ je mimo jiné fotka z Palackého náměstí, nemohl jsem si nevšimnout, že SSZ je v provozu. Není to tak trochu uplně zbytečné, když tramvaje nejezdí a auta jen přímo?? Ach bože. :D
Jinak ta fotka z Albertova, jak z BKV trčí jeden vedle druhého kousky gumy, to je teď, povýlukový stav?????? :shock: :shock:

Odpovědět