Železniční doprava

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 14.8.2007 17:14

Aha, díky. Zaujal mě větší počet Američanů ve voze - několik rodin s malými dětmi. Odkud asi tak mohli jet? Já tipoval Konopiště, ale asi to tedy byl Český Šternberk.

Jirka
Uživatel

Příspěvek od Jirka » 14.8.2007 17:06

Jabberwocky píše:Bylo to v neděli ... cca kolem šesté večer.
Jo, tak to byl Os 9206 Světlá nad Sáz. - Čerčany - Praha hl. n. v obvyklém řazení.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 14.8.2007 16:30

Bylo to v neděli, když jsem šel do kina, tj. ze Strašnic tak cca kolem šesté večer. Jel jsem tím, protože mi to přijelo hned před nos, i když jsem původně mířil na metro.
(Btw., byl jsem na Faunově labyrintu a vřele všem doporučuji.)

Jirka
Uživatel

Příspěvek od Jirka » 14.8.2007 16:04

Jabberwocky píše:Jo, to je klidně možné. Já blbě vidím, a navíc nejsem odborník - jen bydlím poblíž nádraží :-)
Kdy to bylo? Nebyl to náhodou jeden z víkendových rekreáků z horního Pacifiku? Ty jezdí obvykle 141+3*Bmto a minulý víkend byly díky Sázavafestu o jedno patro delší.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 14.8.2007 10:24

cwapa píše:Tak 122 těžko ,asi to bylo 141. Ona ta mašina na dálku vypadá podobně.
Jo, to je klidně možné. Já blbě vidím, a navíc nejsem odborník - jen bydlím poblíž nádraží :-)

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.8.2007 10:08

Jabberwocky píše:Tak místo nabouraného panťáku byla na trati Praha - Benešov spatřena souprava 122(snad)+4xBmo. Přepřahat se tentokrát zřejmě stíhá, když vzadu není žádná náhradní.
Tak 122 těžko ,asi to bylo 141. Ona ta mašina na dálku vypadá podobně.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 14.8.2007 8:44

Tak místo nabouraného panťáku byla na trati Praha - Benešov spatřena souprava 122(snad)+4xBmo. Přepřahat se tentokrát zřejmě stíhá, když vzadu není žádná náhradní.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 29.7.2007 22:27

Vzhledem k tuzemské drážní mentalitě je příčina jasná: Za Franze Josefa holt nebyly troleje...

stteep
Uživatel

Příspěvek od stteep » 27.7.2007 14:34

Tak včera se ČD slušně vyřádili. Něco po 9h raní bagrista strhl radlicí trolej před žel. st. Ústí nad Labem hl. n. Bohužel k mé smůle sem si to zrovna do UL štrádoval EC 176. přeh hlavním nádražim v UL je od Prah samozřejmě díky stavebním pracím průjezdná jen jedna kolej. Vlaky se tedy nakupyli v Prackovicích nad Labem, kde samozřejmě jak výpravčí v Prackovicích, tak ani průvodčí stojících vlaků nic nevěděli, co kdy a jak se bude dít, protože jim to samozřejmě nikdo nebyl schopen sdělit. Samozřejmě že nám nejdřív, jak je zvykem ČD, nahlásili že to je jen zdržení na 30min, nebylo!!! po půl hodině okolo nás projel na prahu rychlík, tak sme se samozřejmě ptali průvodčího EC jakto že nejedem, když už od ústí něco jelo. Byl to rychlík z Ústí nad Labem západ, kam se elektrikou dá normálně dostat, jelikož stržená trolej byla mezi výhybkou na Ústí nad Labem záp a stanicí Ústí nad Labem hl. n. Po 30 min, se prej pro nás posílala diesl lokomotiva, která nás měla dotáhnout do UL, dřív než diesl, z UL přijel rychlík 772 již z lovosic zapřaženej za dieslem, takže teda ať do něj nalezou ti, kdo jedou do ústí a do děčína.... hmmm to by ale nebyli čd.... asi tak půl hodiny tam rychlík s dieslem stál stejně tak jako EC bez diesla a nic se nedělo, nehledě na to že průvodčí rychlíku ***** dělal a jen čuměl z okna co se bude dít, narozdíl od průvodčích ECéčka, když už sem to nevydržel tak sem se ho šel zepteat co jako bude, jeho odpověď byla vyčerpávající: JÁ NIC NEVIM, MĚ NIC NIKDO NEŘEKNE. To mě dostalo tak že jakmile přijížděl diesl pro EC tak sem vlez zpátky do EC, kterym sem přijel, protože jak bylo vidět, i když diesl na rychlíku už byl tak průvodčí se o nic ani nesnažil.... Dalším vtípkem ČD bylo to, že Diesl pro EC byl poslán na jinou kolej než EC stálo. Blbost procovníka Čd nebo vtip? tudíž další zpoždění. Nakonec to dopadlo tak, že bylo další stěhovaní cestujících, cestující z rychlíku (kterej už hodinu stál v prackovících zapřaženej za diesl a tudíž mu nic nebránilo v jízdě) byli stěhováni pro jízdu do UL a děčína do EC, který se nakonec po 2 hodinách nedobrovolnýho stání v Prackovicích rozjelo....

Je vidět že pracovníci ČD nedokáží nestandartní situace řešit tak aby měli co nejmenší dopad na provoz, opravdu katastrofa. Nehledě na to že poškozená trolej byla opravována až v noci, tudíž celí den se před všechny el. lokomotivy zapřahovali na jízdu v úseku děčín - prackovice motorové lokomotivy.... docela by mě zajímalo, co ty dvě hodiny dělali na tý troleji, že jím nedali během tý doby do kupy nějákým provizorním způsobem... Možná někdo znalí vysvětlí, docela by mě to zajímalo. A také pak nechápu proč například tedy se neposílali vlaky do Ústí nad labem západ, kde by se mohli otočit a z ústí nad labem západ jet do ústí nad labem hl. n. Možnost pokud vím tam je.... jestli někdo ví víc tak určitě rád vysvětlení si přečtu....

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 17.7.2007 23:43

arny píše:Nechápu proč by mělo vadit, že jede vlak po nesprávné koleji. Zabezpečovačka, když zjistí, že je tam vlak, tak prostě a jednoduše v tomto úseku padne červená a je jedno, jestli vlak jede po správné nebo nesprávné koleji, tak to funguje v Čerčanech, Benešově a vlastně v celé republice (ani k tomu nepotřebuji vlak, abych dokázal osadit oddíl). Navíc zde vzniklo vzhledem k výluce a jízdě po jedné koleji nová výhybna, nová réleovka a nové hradlo u obce Bedrč. Takže se na jen hubu !nejezdí! Něco jiného je jízda na přivolávací návěst na kterou ten rychlík do stanice vjel. Odkaz na předpis je o pár příspěvků níže
Je tedy zajimave, ze podle toho, co psali zabezpecovaci na k-repu, tak zrovna ten rychlik prijizdel do Cercan po koleji u ktere vubec NENI vjezdove navestidlo. Tudis se muselo signalizovat PN a vjezdaku umisteneho u vyloucene koleje. A z takoveto koleje bez vjezdoveho navestidla nelze postavit zabezpecenou vlakovou cestu (s kontrolou volnosti useku pomoci kol,ejovych obvodu).

Bohuzel nemuzu najit na k-repu prispevek, kde bylo vysvetlovano provizorni zapojeni elektromechaniky pri vyluce jedne koleje ve Strancicich pred pul rokem. Koncilo to slovy, ze vypravci je jednou nohou v kriminale. V Cercanech je stejny zabezpecovac. :(

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 17.7.2007 18:58

cwapa píše:Tady jde o to ,že ten rychlík nestaví v Mrači.
a proto tam jezdí to motorové cukajdó a jak jsem si mohl všimnout docela často. Kolikrát jsem stál v kolejích a on na mě jak pominutej troubil :lol: :lol: :lol:
No když jsou výluky tak nejde všechno.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 17.7.2007 18:11

arny píše:Výlukovým jízdním řádům se moc věřit nedá, zvláště u ČD. Takže panťák skutečně končí jízdu v Čerčanech . Vyhodí se cestující lid, který si počká, většinou, na rychlík Praha – ČB, který zde za normálních okolností nestaví, odveze je do Benešova. Ušetří se jeden vlak. ...Zajímavostí na této napěťové výluce, že panťák musí končit v Čerčanech a rychlík tažený esem projede z 90% bez přípřeže nebo postrku nezávislou trakcí.

Nechápu proč by mělo vadit, že jede vlak po nesprávné koleji.
Tady jde o to ,že ten rychlík nestaví v Mrači.

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 17.7.2007 17:39

Výlukovým jízdním řádům se moc věřit nedá, zvláště u ČD. Takže panťák skutečně končí jízdu v Čerčanech . Vyhodí se cestující lid, který si počká, většinou, na rychlík Praha – ČB, který zde za normálních okolností nestaví, odveze je do Benešova. Ušetří se jeden vlak. Nebo z Benešova přijede pěti nebo čtyřvozé orchestrionové pendolíno a jede se sním.
Zajímavostí na této napěťové výluce, že panťák musí končit v Čerčanech a rychlík tažený esem projede z 90% bez přípřeže nebo postrku nezávislou trakcí.

Nechápu proč by mělo vadit, že jede vlak po nesprávné koleji. Zabezpečovačka, když zjistí, že je tam vlak, tak prostě a jednoduše v tomto úseku padne červená a je jedno, jestli vlak jede po správné nebo nesprávné koleji, tak to funguje v Čerčanech, Benešově a vlastně v celé republice (ani k tomu nepotřebuji vlak, abych dokázal osadit oddíl). Navíc zde vzniklo vzhledem k výluce a jízdě po jedné koleji nová výhybna, nová réleovka a nové hradlo u obce Bedrč. Takže se na jen hubu !nejezdí! Něco jiného je jízda na přivolávací návěst na kterou ten rychlík do stanice vjel. Odkaz na předpis je o pár příspěvků níže.

Kdysi jsem slyšel z vyprávění V. Menšíka: „že za císaře pána se zjistilo, že když se srazí dva vlaky, tak to nejvíc odnese ten poslední vagón. Tak se rozhodli ho vůbec nepřipojovat…“ :lol: :lol: :lol:

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 16.7.2007 23:54

Jabberwocky píše: Ale zajímala by mě jiná věc. Mluvilo se tam o tom, že za spoustu nehod může vlastně Federace strojvůdců, kteří si vymohli, aby vlakvedoucí nehlídali návěsti, že to zvládnou sami. Jenže zabezpečovací zařízení jsou pořád stará a ty jedny oči na mašině navíc prý scházejí. Tak by mě zajímalo, jestli by se Radek31 nemohl poptat strejdy, co si o tom myslí.
Jo a ještě něco. Nevíš, Radku (nebo kdokoli jiný), jaký je asi tak věkový průměr strojvůdců? Někdo tam upozorňoval na to, že mladí se ke dráze moc nehrnou, a já si uvědomuji, že kdykoli vídám fíru, bývá to tak pán kolem padesátky.
Shodou okolností na tohle téma reportovala Nova: http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=16.07 ... 38v=110546

A jak se ubírá vyšetřování nehody?
http://www.novinky.cz/krimi/ze-srazky-v ... o23e3.html

Martin
Uživatel

Příspěvek od Martin » 16.7.2007 21:31

Oskar píše:Pořád mi je záhadou, co tam ten odstavený panťák dělal, neb podle aktuálního výlukového JŘ žádný vlak v Čerčanech nezačíná ani nekončí... Že by se vracel jen tak, bez nákladu z Benešova? Tomu se mi nechce věřit.
...
Mrkni se sem - napěťová výluka mezi Čerčanama a Benešovem.

Odpovědět