Provoz na linkách

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Vendelínek

Příspěvek od Vendelínek » 10.9.2007 22:36

Nemusíš být závodník abys čekal na KB 2 minuty. Na některých linkách jsou takové jízdní doby, že to jinak nejde. Třeba 24, z Palmovky máš 3 minuty na Invalidovnu. Jedeš 20 a stejně pak čekáš. Z Invalidovny na Václavák máš pak 12! minut a zase to couráš 20-25, to dělá fakt zrychlovačum dobře...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 10.9.2007 22:35

nojo, to je zase jiná věc, když nějaký dement dodnes netuší, že ze Strašnické na Solidaritu to jsou 3 minuty :-(

např. některým kolegům na l. 9 doteď nedošlo, že vyrazit přes den z Hlavního nádraží a hnát se jak závodník směr Spojovací není moc dobrý nápad, když tam jsou 2-3 minuty navíc

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 10.9.2007 22:18

radek31 píše:...osobně neznám opravdu nikoho (kromě tebe) kdo by chodil (mimo špičku, kdy se jezdí načas) na tramvaj nadoraz - snad všichni chodí o minutu dřív, aby jim to neujelo
Dovolím si zareagovat já...
Tady jde o to, že chodit nadoraz si nemůžu dovolit, dokonce ani chodit o minutu dřív si nemůžu lajsnout !
Netvrdim, že seš to zrovna ty, ale jezdí Prahou závodníci, kteří čekají na každém! KB 2 minuty do času, to je mi pak stanici před KB (třeba Strašnická ZC) prd platný, že jsem tam o minutu dřív.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 10.9.2007 22:07

I.am.good píše:blížíš k těm citacím "kaštani jsou mor" apod. To je blbý. :?
je to sranda, já který čekám na skoro každého dobíhajícího, snažím se celkově cestujícím vyjít vstříc (jak to jen jde) jsem za padoucha - aspoň se opět potvrdilo, že se řidič může snažit jak chce, ale nezavděčí se nikdy a vždy bude za idiota

při intervalu 8,10,15,20 minut je imho lepší jet načas (s tím, že možná na některých zastávkách bez KB budu trochu napřed - to je problém jízdních dob, pokud by se to poladilo, aby se čas dorovnával v KB a do té doby byla tramvaj trochu pozadu, tak to je vyřešené - ale to je práce těch nahoře a ne řidiče) než o 7 a víc pozdě
ještě jsi mi nenapsal, jestli bys radši cestoval v sobotní l. 6 se mnou načas (možná jsem za ten den 1 cestujícímu ujel, ale pochybuju) nebo s kolegou o 7 pozdě (ten určitě neujel nikomu, spíš bral i cestující, kteří šli na další pořadí l. 6 jezdící za ním) - to jsem fakt zvědavej co z tebe dostanu - protože člověk, kterého by bavilo v současném počasí čekat 7 minut na tramvaj asi není - ale možná překvapíš

pokud jede někdo o 7 pozdě (zatímco ostatní načas), tak za řidičem před ním vytvoří nechutnou mezeru o délce interval+zpoždění - takhle to fungovat prostě nemůže - cestujícího zajímá jestli dojede včas na přestup a ne jestli jsem někde o 10s napřed - navíc čekám na každého dobíhajícího, takže argumentovat tím, že přijdeš na zastávku sekundu před odjezdem a tramvaj ti ujede je srandovní

btw kolik % cestujících má dle tvého názoru přesně nastavené hodinky? když tu argumentuješ těma sekundama
imho minimum - z mojich příbuzných tak 10%, zbytek +-2 minuty
já si mobil řídím podle APEXu, takže vím kolik je, ale takových lidí moc není

osobně neznám opravdu nikoho (kromě tebe) kdo by chodil (mimo špičku, kdy se jezdí načas) na tramvaj nadoraz - snad všichni chodí o minutu dřív, aby jim to neujelo

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 10.9.2007 22:03

radek31 píše:včera za mnou na l. 6 jezdil řidič, který by vám zcela vyhovoval - přijížděl na každou konečnou o 7 pozdě - zaručeně nikde nikomu neujel...
...můžeš si vybrat s kým pojedeš - těch pár opozdilců si počká a drtivá většina je nadšená, že to odsejpá a jsou na přestupech včas
Nikdo tady nepropaguje řidiče jezdící na každou konečnou o 7 minut později.
Cílem by mělo být jezdit přesně na čas, nebo minimálně nebýt na žádné zastávce - nejen na KB - předjetý !

Opravdu tady nejde o pár opozdilců, ale o zákazníky, kteří jsou včas tam, kde být mají a DP jim není schopen poskytnout požadovanou službu. :oops:

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 10.9.2007 17:28

radek31 píše:...můžeš si vybrat s kým pojedeš - těch pár opozdilců si počká....
Už to nemíním řešit, ale trochu jsi mě zklamal. Minimálně v tom nahoře. Tady totiž se v případě předjetí nejedná o opozdilce, ale o lidi, co věřili JŘ a přišli včas. :( Takže defacto se blížíš k výroku typu "ať si políběj, měli tam bejt dřív, abych jim neujel" a to je moc, moc, zlé. :cry:
A jak jsem psal už minule, opravdu se s nadhledem podívej na tvé minulé příspěvky k této debatě, vážně se od slušného pohledu na věc blížíš k těm citacím "kaštani jsou mor" apod. To je blbý. :?

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 09.9.2007 23:25

9001 píše:Řekněme že v tomhle směru je podstatně důležitější počkat na lidi, protože v tomhle směru je větší požadavek na to dojet do Braníka/Modřan, než aby tramvaje jela napřed a výsledně byla naprosto přesně v zastávkách.
no a v tom jsi právě mimo
protože minimálně pár desítek lidí v té 3,16,17 jede na přestup na Dvorce, Přístaviště, Braník a Nádr. Modřany - a neříkej, že ne, jezdím tudy každý den a jde tam o každou minutu - pravidelně vidím, jak sprintují ze zpožděné tramvaje a ujíždí jim 198,205 atd.
takže řidič si může vybrat - buď ujede 3,4 lidem na Palačáku, nebo 20,30,50,80 lidí bude čekat 20 minut na zastávce BUSu
samozřejmě je to v první řadě vina špatně nastavených jízdních dob

2demon - samozřejmě, že minimálně ta 24 je pozadu
a vzhledem k tomu, že jí zdrží ještě 3 a pak na Lazarské 9, přijede pěkně pozdě na Kobylisy
včera za mnou na l. 6 jezdil řidič, který by vám zcela vyhovoval - přijížděl na každou konečnou o 7 pozdě - zaručeně nikde nikomu neujel
já jel v čase a když jsem třeba na Arbesu byl napřed, tak jsem klidně odjel drze předjetej - ale možná jsem ty auta mohl trošku podusit, když už mi tak pěkně padlo volno do jízdy
můžeš si vybrat s kým pojedeš - těch pár opozdilců si počká a drtivá většina je nadšená, že to odsejpá a jsou na přestupech včas

musíte to taky trošku domýšlet

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 09.9.2007 23:08

Řekněme že v tomhle směru je podstatně důležitější počkat na lidi, protože v tomhle směru je větší požadavek na to dojet do Braníka/Modřan, než aby tramvaje jela napřed a výsledně byla naprosto přesně v zastávkách.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 09.9.2007 23:04

radek31 píše:2 demon - nesouhlasím - příklad: přijedu s l. 16 na Karlovo nám. DC, za sebou mám l.24, l.17 a l.4 - časově jsem 2:30 před KB Štěpánská - vím, že na Štěpánské mám být podle JŘ za 2:00, ale všichni jsou v tramvaji, nikdo neběží + vidím, že mi padne brzo volno a za mnou čekají 3 soupravy...
Chyba je, že automaticky předpokládáš, že ta 4, 17, 24 jsou zpožděné, ale ony jsou ve skutečnosti předjeté zrovna jako ty... :wink:
Takže takhle svorně odjedete deseti kaštanum, kteří povzbuzeni článkem z MFD napíšou řediteli a hned tady máme čtyři propuštěný ševce.
Jóóó Akri tyhle problémy asi nemá... :lol:

Ad "cestující trápí": Jo, všechny tyhle věci cestující samozřejmě trápí (i když osobně nepohodlnost tramvají nijak nepociťuju a čekání na KB mě štve jen když dotyčný závodník čeká na druhym, třetim KB za sebou a mezi tim si hraje na Alonsa...), ale ujišťuju tě že cestujícího, kterého by tak moc mrzelo, že tramvaj je někde o pár desítek sekund napřed nepotkáš !
Ten totiž postává a nadává na tý zastávce, kterou jsi právě s předstihem opustil. :(

Ad jízdní doba Palačák-Podolská: Takže řidič za to nemůže a meje si nad tim ruce, protože je to dílo nějakýho idiota, ale odsere to zase cestující (sponzor !)...
A to ti jako přijde v pořádku ?

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 09.9.2007 22:29

2 demon - nesouhlasím - příklad: přijedu s l. 16 na Karlovo nám. DC, za sebou mám l.24, l.17 a l.4 - časově jsem 2:30 před KB Štěpánská - vím, že na Štěpánské mám být podle JŘ za 2:00, ale všichni jsou v tramvaji, nikdo neběží + vidím, že mi padne brzo volno a za mnou čekají 3 soupravy

a) cinknu a odjíždím plynule na Štěpánskou, kde si minutu odstojím a nikoho nezdržím - ostatní trmavaje a cestující jsem nezdržel ani o sekundu (možná jednou z 5 průjezdů ujedu jednomu dobíhajícímu, ale to je jen teorie)
b) odčekám dalších 30s u sloupku, pak 30s u světel, na Štěpánské jsem načas, tramvaje za mnou (3,4,24) mají minimálně o minutu zpoždění navíc (v nich jsou desítky/stovky cestujících) - ten poslední v řadě je na dalším kontrolním bodě o 3 pozdě když má kliku

pokud si myslíš, že b), tak se nemáme dál o čem bavit, protože s takovým přístupem by tramvaje brzo každý nenáviděl (protože by se taková situace zopakovala na každé druhé křižovatce a na konci trasy by byl každý +7 minut)

cestující trápí bezdomáči a ožralové v tramvajích, dlouhé intervaly, dlouhá jízdní doba (SSZ, čekání na KB), nepohodlné tramvaje, výluky, atd. - ale ještě jsem nepotkal cestujícího, kterého by tak moc mrzelo, že tramvaj je někde o pár desítek sekund napřed

mě někdy naštve, když třeba z Palackého nám. jedou 3 i 17 pokaždé předjeté, ale za to nemůže řidič, ale oddělení JŘ a spol. - protože jízdní doba Palačák-Podolská vodárna 3 minuty je dílo naprostého idiota, to v 90% případů nevyjede ani to největší prase - jsou to čisté 4 minuty (kdyby SSZ Výtoň nebylo tak zprasené bylo by to trošku lepší - 3:30)
byl by fakt problém, tu minutu přesunout z úseku Václavák/Národní divadlo - Palačák do úseku Výtoň - Podolská vodárna???

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 09.9.2007 22:19

radek31 píše:pro mě jako řidiče by bylo nejlepší, kdyby se podnik zbavil některých kolegů, kteří nám dělají špatné jméno a samozřejmě by mi hodně vyhovovalo zavedení pozitivní motivace pro řidiče - snad se v KS 2008 dočkáme
Souhlas. :)
Ale tu motivaci bych rád viděl všude, nejen u řidičů.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 09.9.2007 22:15

Vendelínek píše:Tomu se říká šikana Járo...
No ne to je jen uplně ta posladní varianta. Vem si kolik věcí ten dispečink musí řešit. A když mu tam bude každej volat, že nemůže vyjet čas, že mu paní stojí za dveřma a kouká jak řídí a já nevím co všechno by se mu zrovna nelíbilo víš jak by to vypadalo?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 09.9.2007 22:04

radek31 píše:Nehodnotím odjezdy ze zast. mimo KB, protože řidič ty časy neví a tím pádem je nemůže dodržovat - já se o to snažím (pokud to jde), ale stihnout SSZ a uvolnit křižovatku tramvaji za mnou je samozřejmě přednější...
Tohle je právě ta největší chyba, k tomu by jsi se panu generálnímu radši neměl přiznávat ! :x
Jednoznačnou prioritou samozřejmě není stihnout SSZ a uvolnit křižovatku tramvaji za tebou, tou prioritou je NEUJET ZÁKAZNÍKOVI !!!
A to obzvlášť pokud nevíš jsi-li na čas, předjetý nebo spožděný.
Cestujícího totiž absolutně nezajímají nějaký kontrolní body na pár zastávkách, ale zajímá ho jestli jsi načas právě na tý jeho zastávce !
Právě tohle je záležitost, která se mi stává dnes a denně a pro kterou to podnik od cestujících vždycky nejvíc "slízne".
KGX 63 píše:Budeš se divit, ale nejvíc se "dobíhá" ve špičkách. Vzhledem k síťovému efektu máš až na pár výjimek vždy alespoň dvě linky, takže 20min. se moc často nečeká. Navíc sehnat si JŘ v dnešní době není žádný problém. Snáší se tady pouze kritika na řidiče, ale uvědomil si někdo, že sami někteří cestující prostě nehodlají přidat a mají na všechno dost času?
Sehnat si JŘ opravdu neni problém, ale k čemu je dobrý, když platí jen na KB a o nich běžný cestující nic netuší...
Dvacet minut je ranní interval l.24, nic jinýho místo ní použít nelze.
Dobíham de fakto každý ráno a rozhodně nejsem jediný.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 09.9.2007 22:00

demon píše:Protože máme dneska dvacetiminutový intervaly a čekání dvacet a více minut na zastávce nepatří mezi neoblíbenější činnosti běžnýho cestujícího.
To je to oč tu běží... :cry:
Budeš se divit, ale nejvíc se "dobíhá" ve špičkách. Vzhledem k síťovému efektu máš až na pár výjimek vždy alespoň dvě linky, takže 20min. se moc často nečeká. Navíc sehnat si JŘ v dnešní době není žádný problém. Snáší se tady pouze kritika na řidiče, ale uvědomil si někdo, že sami někteří cestující prostě nehodlají přidat a mají na všechno dost času?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 09.9.2007 21:49

KGX 63 píše:Proč všichni "cestující" dělají, že jim právě odjíždí ta dnešní "poslední" tramvaj a když už řidič ujede neb nelze čekat na celý autobus a každého loudu, cítí se pak velmi dotčeni? Neměla by být jakási vzájemná ohleduplnost na obou stranách???
Protože máme dneska dvacetiminutový intervaly a čekání dvacet a více minut na zastávce nepatří mezi neoblíbenější činnosti běžnýho cestujícího.
To je to oč tu běží... :cry:

Zamčeno