Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Zdravím,
chodí sem nějaký sběratel jízdenek z MHD? Včera jsem dělal trošku pořádek a docela dost mi toho zbylo, mám zájemce na 'široké' jízdenky z Prahy z let 1996-2007 (Sirka tady u fóra, doufám, že to ještě platí), ale mám docela dost nadbytečných i jiných, hlavně Praha z 90. let, ale našlo by se tam i něco dalšího a pokud se to nerozdá nebo za něco nevymění, tak to poputuje časem do koše...
chodí sem nějaký sběratel jízdenek z MHD? Včera jsem dělal trošku pořádek a docela dost mi toho zbylo, mám zájemce na 'široké' jízdenky z Prahy z let 1996-2007 (Sirka tady u fóra, doufám, že to ještě platí), ale mám docela dost nadbytečných i jiných, hlavně Praha z 90. let, ale našlo by se tam i něco dalšího a pokud se to nerozdá nebo za něco nevymění, tak to poputuje časem do koše...
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Re: Revizoři
Díky moc za odpověď! Já ne, ale osoba mě velmi blízká...trainzjohny píše:Zkoušky co jsou na konci kurzu mají 80 otázek, část je z tarifu, část z SPP, část z provozních předpisů a teď abych nekecal, tuším že jen 10 je z linkového vedení. Jde o linkové vedení POUZE TRAMVAJÍ. Otázky jsou formou a) b) c) a pro středně znalého Pražana není problém dát 8 z nich do hromady a ty dvě se nějak odhadnou.
P.S. chystáš se v listopadu na přepravní kontrolu ???
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Revizoři
Zkoušky co jsou na konci kurzu mají 80 otázek, část je z tarifu, část z SPP, část z provozních předpisů a teď abych nekecal, tuším že jen 10 je z linkového vedení. Jde o linkové vedení POUZE TRAMVAJÍ. Otázky jsou formou a) b) c) a pro středně znalého Pražana není problém dát 8 z nich do hromady a ty dvě se nějak odhadnou.Damir Holas píše:Mám dotaz: zaslechl jsem, že budoucí revizoři skládají test mj. z linkového vedení. Neví někdo, jak podrobný takový test je? Nikdo snad nemůže chtít, aby si revizor do puntíku pamatoval třeba všechny linky autobusů včetně všech zastávek... Díky za odpověď.
P.S. chystáš se v listopadu na přepravní kontrolu ???
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moc těmhle věcem nerozumím, ale na CSS je ve FF Stylish: https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/2108Quetzalcoatl píše:Ostatních se táži: neexistuje ve FF a IE nějaký způsob, jak připojit ke stránce svůj vlastní *.css?
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Tak transformace dosáhla i sem...
. Co se dá dělat, když je to potřeba, tak ať to je. Doufám, že to provozní personál udrží. Hodně nervů přeju, počítače jsou zlomyslné stroje.
Ostatních se táži: neexistuje ve FF a IE nějaký způsob, jak připojit ke stránce svůj vlastní *.css? V Opeře to tuším šlo. Pomohlo by to vyřešit něktré problémy, dokud nebude všechno v pohodě.
Ostatních se táži: neexistuje ve FF a IE nějaký způsob, jak připojit ke stránce svůj vlastní *.css? V Opeře to tuším šlo. Pomohlo by to vyřešit něktré problémy, dokud nebude všechno v pohodě.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Revizoři
Mám dotaz: zaslechl jsem, že budoucí revizoři skládají test mj. z linkového vedení. Neví někdo, jak podrobný takový test je? Nikdo snad nemůže chtít, aby si revizor do puntíku pamatoval třeba všechny linky autobusů včetně všech zastávek... Díky za odpověď.
Řidič by musel být úplně neschopný aby i přes případné varování dohlížejících pracovníků zásadněji vybočil...Karotka píše:Není to tím, že by se mohlo poškodit spřáhlo při vybočení nekolejového vozidla mimo osu koleje? Je v takovém případě bergeří tažná oj schopná přenést příčnou sílu na podélnou, anebo se i se spřáhlem dostane do "střihu"?
- Karotka
- Uživatel
Není to tím, že by se mohlo poškodit spřáhlo při vybočení nekolejového vozidla mimo osu koleje? Je v takovém případě bergeří tažná oj schopná přenést příčnou sílu na podélnou, anebo se i se spřáhlem dostane do "střihu"?P_V píše:A jaký je vlastně technický důvod paušálního zákazu sunutí nekolejovým vozidlem?
-
I.am.good
O těch UD bych raději mlčel. Kdyby se mělo jet striktně podle předpisů, tak se tam nehne ani kolo. A zajímalo by mě, zda i slavná zkušební kolej má nějakou oporu v D1/2. Je fakt, že se to neřeší a nejspíš se to nebude řešit do doby, než se něco utrhne, jak to bude rozjeté, tak to prorazí vrata vrátnice a šup už to bude šupajdit z kopce až někam na Vinici, pokud to ovšem cestou nezbrzdí nějaké gumokoly či tramvaj na lince. 
I když je maximálně nepravděpodobné, že by se to mohlo stát (jedině lidskou chybou = že by šíbovačům jeblo, rozjeli to s vozem na jalovinách tak 50 a cukli, aby se utrhlo spřáhlo - aby to získalo dostatečnou energii na proražení vrat a projetí až do oblouku, kde už to je z kopce), tak tam chybí nějaké zajištění (třeba kusá kolej na výjezdu s vratnou výhybkou, která by pro výjezd musela být venku držena pracovníkem (jako je v myčáku na Žižkově a ve Střešovicích).
I když je maximálně nepravděpodobné, že by se to mohlo stát (jedině lidskou chybou = že by šíbovačům jeblo, rozjeli to s vozem na jalovinách tak 50 a cukli, aby se utrhlo spřáhlo - aby to získalo dostatečnou energii na proražení vrat a projetí až do oblouku, kde už to je z kopce), tak tam chybí nějaké zajištění (třeba kusá kolej na výjezdu s vratnou výhybkou, která by pro výjezd musela být venku držena pracovníkem (jako je v myčáku na Žižkově a ve Střešovicích).
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A taky se strkají nekolejovým vozidlem, že...MF píše:Divim se, že se hnidopichové z DP areny a z Ospey pozastavují zrovinka nad tímto.
Stačí se podívat na provoz třeba v UD, kde se strkají odkopané vozy, nebo skříně na jalových podvozcích a také tam není krycí vlak, brzdař apod....
Ani já v tom problém fakt nevidim, spíš sem čekal zdůvodnění od tebe.
Přijde mi to jen jako další v řadě zviditelňování se p.Koupila, kterého se chytli ještě další.
Asi je to teď v módě...