EDIT: Momentík, kouknu se do druhého PC do harmonogramu výluk uvedených let.... a pan Radek má pravdu
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Tramvajové tratě
Pan A. si tam opisoval do notýsku Pankrácké vozy... samé 63xx, 64xx, 69xx a 80xx... jojo,kde ty časy jsou
jenže tehdy jsem ještě neměl foťák
EDIT: Momentík, kouknu se do druhého PC do harmonogramu výluk uvedených let.... a pan Radek má pravdu
, výluka byla od 22.8.1995 do 1.11.1995
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1995 myslím.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já věděl, že pan A bude vědět
kujúú
- Absolut
- Moderátor
To bylo v roce 1994 myslím. Během rekonstrukce úseku Pražského Povstání - Pankrác z klasiky na BKV fungovala trať Černokostelecká - UDDP jako dočasná open-air vozovna pro vozy z PA.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď vám jsem si vzpomněl při prohlížení SŽ #22 u fotografie ze smyčky Spořilov, že v době, podle mě také kolem roku 1997, možná v rozsahu +3, -2 roky, se na trati Černokostelecká-ÚDDP vytvořila obrovská šňůra tramvají v obou směrech. Taková vozovna pod širým nebem, řekl bych. Byl jsem tehdy ještě malý zmetek ve 2. třídě školních škamen a jezdívali jsme okolo této pozoruhodnosti naším IGK na chalupu. Na PrTkách jsem v článku o této trati nic k tomuto nezaregistroval. Každopádně to bylo velmi šotozajímavé, a divil bych se kdyby o tom nikdo nic nevěděl 
Vypadalo to asi jako nynější dočasná vozovna Vratislavice n.N., ale asi tak 25-30x větší
Vypadalo to asi jako nynější dočasná vozovna Vratislavice n.N., ale asi tak 25-30x větší
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To Radek31 Trochu se zklidni. Jdi se vytahovat jinam, kde to možná někdo vezme. Můžeš začít tím jak si naprosto dokonalý a bezchybný řidič..
To dpmet. Měl jsem spíš na mysli vytahování oblouků,takže do oblouku jede normálně,ale druhý vůz už obloukem jede rychlostí vyšši
To dpmet. Měl jsem spíš na mysli vytahování oblouků,takže do oblouku jede normálně,ale druhý vůz už obloukem jede rychlostí vyšši
Pro p.9001radek31 píše:2 9001 - už jsem Ti to psal x-krát a napíšu to znovu - když na něco chceš reagovat, tak se napřed pokus pochopit, o čem je vůbec řeč - protože takhle to vypadá dost trapně
DPmPET napsal "Tak ono je prakticky jedno kolik se jezdí po křížení" a Tvá reakce: "Myslíš že když oblouk z BKV projedeš menší rychlostí, že bude k cestovat tolik, než když mu ještě ostřejší jízdou pomůžeš?"
chápeš ten rozdíl? křížení je něco jiného než oblouk!
Tak ono záleží o jakém poloměru je oblouk vyskládaný z panelů.U malých poloměrů se používají typy VL 8,VL 7,VL 5.U větších poloměrů VL 30,VL 15,VL 8.Proti cestování panelů v oblouku se většinou u malých poloměrů se provádějí zarážky ze starých kolejnic nebo se kaloun vyleje prostým betonem.
Samozřejmě se nedá jezdit vyšší rychlostí do oblouku z malým poloměrem ale u oblouků zvětším poloměrem (víc jak 100 m).
DPmPET
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výluka do Modřan (5 týdnů) se chystá na přelom září a října (datum ještě není 100% rozhodnuto).Absolut píše:Koncem září?![]()
![]()
To bude dřív.
- Absolut
- Moderátor
Koncem září?
To bude dřív. 
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koncem září má být do Modřan výluka (a možná se s tím sveze i Vyšehradský tunel), tak se tam třeba něco i opraví 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to dobrý počin, ovšem v celkově rozdrbané modřanské trati je to jako když plivne do moře. Ale aspoň něco.Absolut píše:Výměna oblouků + 300m přímé stylem jako v Olšanské ulici.
- Absolut
- Moderátor
Výměna oblouků + 300m přímé stylem jako v Olšanské ulici.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bráník & Pobřežní cesta
Táák, za zastávkou Pobřežní cesta d.c. někdo vyklopil zopár štěrku a u zastávky v Bráníku je vyskládaných par nových pražců. Copak se asi chystá? 
-
radek31
- Moderátor
2 9001 - už jsem Ti to psal x-krát a napíšu to znovu - když na něco chceš reagovat, tak se napřed pokus pochopit, o čem je vůbec řeč - protože takhle to vypadá dost trapně
DPmPET napsal "Tak ono je prakticky jedno kolik se jezdí po křížení" a Tvá reakce: "Myslíš že když oblouk z BKV projedeš menší rychlostí, že bude k cestovat tolik, než když mu ještě ostřejší jízdou pomůžeš?"
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš že když oblouk z BKV projedeš menší rychlostí, že bude k cestovat tolik, než když mu ještě ostřejší jízdou pomůžeš?DPmPET píše:9001 píše:
Nejhorší když se tyhle dva faktory sejdou do jednoho ...
Tak ono je prakticky jedno kolik se jezdí po křížení,záleží na tvrdosti kolejí .Samozřejmě kdyby to bylo u mého DP tak preferuji kolejnice třídy 18 a křížení z úzkými žlábky.A ne že DP Praha preferuje kolejnice třídy 14 a pak se musí navařovat ,ovařovat a vylepovat elektrodama hlavy kolejnic a přírub oblouků a křížení každé 2 roky.