Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Jabberwocky
ďábelský pedagog

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od Jabberwocky » 31.8.2008 12:04

Absolut píše:Zdravím po dovolené do kotle. Ano, Praha 10 tramvajím vůbec nerozumí a nedochází jí, jaká je výhoda mít na svém území TT, kde jede každou chvilku něco do centra. Škoda, že se nemůžou na pár týdnů prohodit zastupiči P10 a P11.
Jojo, u nás na radnici je to bohužel samá zastupi*a, už od dob páně Richtera, neblahé paměti :-(

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 31.8.2008 11:53

Zdravím po dovolené do kotle. Ano, Praha 10 tramvajím vůbec nerozumí a nedochází jí, jaká je výhoda mít na svém území TT, kde jede každou chvilku něco do centra. Škoda, že se nemůžou na pár týdnů prohodit zastupiči P10 a P11.

Vendelínek

Příspěvek od Vendelínek » 31.8.2008 10:32

MF píše:No jsem zvědav. Strategické ze všech stran výhodně použitelné obratiště Zámecká bude zablokováno ukončenou linkou... No aspoň že ta Minská se bude dát používat k odstavování hromady 22 na přestávky když 4ka nebude překážet...
No pokud Praha 10 prosadí svůj záměr klidové zony na Čechově náměstí, tak tam odstavíš prd, protože Minská bude projížděna pravidelnými linkami. Ona vůbec Praha 10 má dost nepěkný postoj vůči tramvajím. Když vidím někde slovní spojení Praha10-klidová zona, tak z toho mám vyrážku, páč to pro tram nikdy nevěstí nic dobrého...

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 31.8.2008 10:05

slimman píše:
martyn píše: A jak že se to dělají přepravní průzkumy? Příkladem budiž odklon linky 183 z Kolbenovy a Kbelské. Přepravní průzkum se uskutečnil POUZE na zastávkách V Chaloupkách a Českobrodská (obě na znamení).
To je snad špatný vtip. Myslel jsem, že odklon 183 je díky špatné průjezdnosti ucpané Průmyslové.
Když si ROPID myslí, že to ty dvě zastávky vytrhnou, a nevadí jim na....í lidí. Takže přesunou zpožďování linky 183 z Průmyslové o ulic k Žižkovu a Pod Táborem.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 31.8.2008 9:40

slimman píše:To je snad špatný vtip. Myslel jsem, že odklon 183 je díky špatné průjezdnosti ucpané Průmyslové.
No tak oficiálně ano... :devilsmokin Ale jak tak čtu martyna, kdoví, co za tím vězí... :roll: Ropid mi do teď svojí aktivitou dost imponoval, ale jak se tak doslýchám o změnách čtyřky a šestky chystaných od podzimu... :?

slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 31.8.2008 9:34

martyn píše: A jak že se to dělají přepravní průzkumy? Příkladem budiž odklon linky 183 z Kolbenovy a Kbelské. Přepravní průzkum se uskutečnil POUZE na zastávkách V Chaloupkách a Českobrodská (obě na znamení).
To je snad špatný vtip. Myslel jsem, že odklon 183 je díky špatné průjezdnosti ucpané Průmyslové.

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 31.8.2008 3:00

martyn píše:Něco z ROPIDí kuchyně...
-ke stejnému datu nějaká velkolepá změna vedení busů v oblastí Jižního Města (podrobnosti nevím)
No to mne tedy nestraš. Doufám, že budu první, až budeš něco vědet, komu to řekneš. Předem děkuji

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 31.8.2008 0:16

Něco z ROPIDí kuchyně...
-prodloužení 4 na Kubáň a zkrácení 6 na NBS se chystá zřejmě k prosincovým celostátním změnám (omluva za předchozí dezinformaci)
-ke stejnému datu nějaká velkolepá změna vedení busů v oblastí Jižního Města (podrobnosti nevím)

A jak že se to dělají přepravní průzkumy? Příkladem budiž odklon linky 183 z Kolbenovy a Kbelské. Přepravní průzkum se uskutečnil POUZE na zastávkách V Chaloupkách a Českobrodská (obě na znamení). Frekvence samozřejmě mizivá. Ovšem na zastávkách na Kolbence se tohle nikdo udělat neodvážil. Heslo zní: průzkumy šijeme na míru tomu, co jsme si vymysleli od stolu.

PS: Dnešní linka 6 lehce po osmnácté hodině v úseku Oblouková-Pavlák na stupni 3+

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.8.2008 23:30

Demon: A tak to jo. Jízdní řády se pak rozepisují na základě pohledu do dlaně :devilsmokin

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 30.8.2008 23:21

MF píše:Jestli se bojej nějakých komplikací při zastavení busu v tunelu...
Komplikací při zastavení ?
Už dlouho nám nic neshořelo, tak to ještě přivolávej...
Jabberwocky píše:No, nic lepšího Ti asi nezbude :-( Zajímalo by mne, jak Ropid ty trasy linek vlastně určuje. Podle přepravních průzkumů? Kdo a proč nakonec řekne, že 6 na Synkáč a 4 na Kubáň?
Podle čeho ?
Soudě podle nejnovějších změn to určují buď losem nebo podle kávové sedliny... :lol:

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.8.2008 22:47

Když jinak nedáš...
http://muzika.sahula.cz/Blues%20pro%20H ... kameni.mp3

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 30.8.2008 21:52

Jabberwocky píše:Jojo, jak zpíval blahé paměti nebožtík Sahula: "Hraju totiž špatně, když se nemotám..." :devilsmokin
a proto hrajte, já rád tancuju

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.8.2008 21:48

DavidD píše:
MF píše:Jenom takové zamyšlení po šesti pivech - myslíte že až bude ten tunel blanky povede tamtudy njaký autobes třeba ae?
Těch 6 piv je pěkně vidět :D
Jojo, jak zpíval blahé paměti nebožtík Sahula: "Hraju totiž špatně, když se nemotám..." :devilsmokin

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 30.8.2008 21:48

DavidD píše:
MF píše:
Jen jestli mi je nezávidíš! No ne, ale nějaký rychlíkový bus by mohl tamtudy snad jet ne?
Taky jsem si to řikal, když se otevřel strahovský tunel a nic...
Jestli se bojej nějakých komplikací při zastavení busu v tunelu... Strahovským se jezdí či jezdilo aspoň manipulačně..

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 30.8.2008 21:45

MF píše:
Jen jestli mi je nezávidíš! No ne, ale nějaký rychlíkový bus by mohl tamtudy snad jet ne?
Taky jsem si to řikal, když se otevřel strahovský tunel a nic...

Odpovědět