Myslím, že ty pořadí chtějí držet pro řidiče, když střídá, tak aby věděl za kolik sourav mu přijede ta jeho..Ale, to je jen muj osobní odhad..Fořtík píše:Ale jo, o tom není sporu - tady je takových věcí, které by šly, kdyby se chtělo. Kdyby vlaky nemusely jezdit v pořadí, tak se dají čerpat přestávky v Modřanech (vnitřní na stání, střední na předjíždění), Ďáblicích (vnitřní na předjíždění, vnější na stání) i na Výstavišti (1. vnitřní na stání, 2. vnitřní na předjíždění). Jenomže tady se, nevím proč, důsledně lpí na tom, aby vlaky jezdily v pořadí za sebou.Petr píše:Já si zase myslím, že vhodným rozložením sil, tedy odstavováním dvojitých 17 střidavě na střední a vnitřní kolej smyčky Modřany zajistím nepopojíždění alespoň 16 minut
Jenom s jedním nesouhlasím - prokládat linku 3 s linkou 17 na vnější koleji? To prosím nééé, to není dobrý nápad. Chápu, že tam, kde se o dvě koleje musí podělit tři linky to jinak nejde, ale uniká mi smysl, proč by se dvě linky měly míchat na obratišti s třemi kolejemi.
Vypravení vozů
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Vypravení vozů
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, o tom není sporu - tady je takových věcí, které by šly, kdyby se chtělo. Kdyby vlaky nemusely jezdit v pořadí, tak se dají čerpat přestávky v Modřanech (vnitřní na stání, střední na předjíždění), Ďáblicích (vnitřní na předjíždění, vnější na stání) i na Výstavišti (1. vnitřní na stání, 2. vnitřní na předjíždění). Jenomže tady se, nevím proč, důsledně lpí na tom, aby vlaky jezdily v pořadí za sebou.Petr píše:Já si zase myslím, že vhodným rozložením sil, tedy odstavováním dvojitých 17 střidavě na střední a vnitřní kolej smyčky Modřany zajistím nepopojíždění alespoň 16 minut
Jenom s jedním nesouhlasím - prokládat linku 3 s linkou 17 na vnější koleji? To prosím nééé, to není dobrý nápad. Chápu, že tam, kde se o dvě koleje musí podělit tři linky to jinak nejde, ale uniká mi smysl, proč by se dvě linky měly míchat na obratišti s třemi kolejemi.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To nevim, za co byste pak jezdil na vylety.. 
Ale trosku nechapu, jak napad na vyuziti obratiste Dablice souvisi s vymenou pracovist?
Ale trosku nechapu, jak napad na vyuziti obratiste Dablice souvisi s vymenou pracovist?
- Absolut
- Moderátor
Zdá se, pane MOpe, že bychom si měli tak na týden vyměnit pracoviště.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No ono by predne stacilo vyuzit kapacitni moznosti nove zrekonstruovane smycky Sidliste Dablice. Solo 17 Vystaviste nebo Modrany, to uz je jedno...Petr píše: Já si zase myslím, že vhodným rozložením sil, tedy odstavováním dvojitých 17 střidavě na střední a vnitřní kolej smyčky zajistím nepopojíždění alespoň 16 minut (stejně je to nadále řešeno na lince 7 v Radlicích!) a na vnější koleji budu prokládat sólo 17 s linkou 3. Sólo 17 udělám přestávky na Výstavišti. Jasně, teď určitě spousta lidí napíše, že to nejde. Ale já bych spíš rád slyšel, že to sice bude více pracné, ale jde to...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
(...)po celý leden bude ve smyčce Nádraží Braník v době cca 5:30 – 21:00 h odstaven cvičný vůz 5516, který bude po dobu rekonstrukce přestávkové místnosti sloužit pro čerpání přestávek řidičů tramvají na tomto střídacím bodu. (...)9001 píše:Ted asi ošklivá otázka, ale jak dlouho bude pojízdná mistnost fungovat resp. kdy se má uvest opravená místnost do provozu?
Já si zase myslím, že vhodným rozložením sil, tedy odstavováním dvojitých 17 střidavě na střední a vnitřní kolej smyčky Modřany zajistím nepopojíždění alespoň 16 minut (stejně je to nadále řešeno na lince 7 v Radlicích!) a na vnější koleji budu prokládat sólo 17 s linkou 3. Sólo 17 udělám přestávky na Výstavišti. Jasně, teď určitě spousta lidí napíše, že to nejde. Ale já bych spíš rád slyšel, že to sice bude více pracné, ale jde to...Fořtík píše:Já si myslím, že celá "hurá akce" se koná jen proto, že už to po Novém roce ani nemůže být jinak, neb popojíždění je - jako způsob čerpání přestávek - nějakým důležitým Unijním lejstrem zapovězeno.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že celá "hurá akce" se koná jen proto, že už to po Novém roce ani nemůže být jinak, neb popojíždění je - jako způsob čerpání přestávek - nějakým důležitým Unijním lejstrem zapovězeno.
Ale tam se píše něco jiného.."V zadní části vozu jsou umístěny v uspořádání 1+1 standardní skořápkové sedáky z vozů T3, zavěšené, stejně jako v přední části, do bočnice vozu. Tato úprava je vyvolána umístěním topnic v bočnici, stejně jako u vozů T6A5." Tak teď je otázkou jestli je tam jen kryt, nebo jsou pod ním topnice. Pokud nejsou, určitě by se našel nějaký starší cvičný vůz, co je má..MOp píše:Kdyz tam nejsou topnice a ani zminene ventilatory, tak se to tezko zapne..
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041227
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr: Nikdo se tu podle mě nebavil, že je to plnohodnotná střídací místnost. Diskuze spíš byla na téma jestli cvičné R.P/klasika atd.
Ted asi ošklivá otázka, ale jak dlouho bude pojízdná mistnost fungovat resp. kdy se má uvest opravená místnost do provozu?
Ted asi ošklivá otázka, ale jak dlouho bude pojízdná mistnost fungovat resp. kdy se má uvest opravená místnost do provozu?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz tam nejsou topnice a ani zminene ventilatory, tak se to tezko zapne..
A to je takový problém tam to topení zapnout??
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě necht se ridici ve spickách vyhrivají prujezdem smycky ve voze linky 21. 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Nevytopí, bohužel... Těch pár topnic v bočnici vozu opravdu není s to vytopit celou plochu.... Proto se např. do sněhových pluhů, kde je předpoklad courání se i do zadní části vozu, přidávalo přidavné topení v podobě horkovzdušných ventilátorůMOp píše:Přepážka se dá trvale otevřít a topení na max prostor nevytopí? Ikdyz ono vlastne furt bude nekdo courat dovnitr resp. na cigáro /tedy pokud si nezapálí přímo ve voze/.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Přepážka se dá trvale otevřít a topení na max prostor nevytopí? Ikdyz ono vlastne furt bude nekdo courat dovnitr resp. na cigáro /tedy pokud si nezapálí přímo ve voze/.
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuji, že cvičná erpéčka vzadu netopí. Ověřeno z pozice instruktora, kdy to se mnou málem švihlo, když po směně vepředu jsme na Pankráci hodlali zatahovat a chtělo to vzadu zimní bundu....Fořtík píše:Bábo, věřte, že se jedná o dočasné řešení. V DP Kontaktu se určitě pochlubí s novou místností - až bude hotová. To topení nemohu komentovat, protože technické detaily cvičných vozů neznám, ale jeví se mi to jako nesmysl. Plocha cvičného vozu je dosti velká - myslím, že velikost plochy cvičného vozu si nezadá s kdejakou střídací místností - tedy snad kromě Střešovic.
A přiznám se, než takové dočasné řešení, raději přestávky prostě odvolat a pustit do praxe, až bude vše připraveno do určitého standardu. Nepřijde vám to jako hurá akce? A pokud někdo pokládá plochu mezi šesti místy k sezení v přední části za plnohodnotnou střídací místnost, co k tomu dodat...