27. června dopoledne bylo dokončeno trakční vedení na celé trati a vzápětí provedena napěťová zkouška. Ve 13 hodin se vydala na trať do Horního Hanychova na zkušební jízdu souprava T3m 65+66.
Liberec a Jablonec nad Nisou
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Kamera
-
MOp
-
MOp
Cottbus, BrandenburgNeral píše:No do Liberce by zapadlo něco na způsob K3RN - a nebo by se mi líbila třeba podobná modernizace udělaná z KT4 (podobná tramvaj, jménem KTNF6, jezdí kdesi v Německu, bohužel jsem už zapomněl kde - někdo mě možná doplní...) - už jsem si s tím nápadem pohrál a jednou jsem to sem dával:
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No do Liberce by zapadlo něco na způsob K3RN - a nebo by se mi líbila třeba podobná modernizace udělaná z KT4 (podobná tramvaj, jménem KTNF6, jezdí kdesi v Německu, bohužel jsem už zapomněl kde - někdo mě možná doplní...) - už jsem si s tím nápadem pohrál a jednou jsem to sem dával
:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Tramvajáček
Tramvaj k Ještědu je téměř hotová
A JE TO TADY !!!!!
Liberec Už za měsíc budou Liberečané jezdit tramvají opět až do Horního Hanychova.
Poslední úsek rozsáhlé opravy tramvajových tratí v Liberci je prakticky u konce. „Lidi začneme vozit od 1. srpna, předtím bude ještě zkušební provoz,“ řekl mluvčí dopravního podniku Tomáš Krebs.
Tramvajové tratě prošly v Liberci kompletní opravou hlavně v devadesátých letech, úsek do Horního Hanychova byl poslední, který ještě zbýval.
Stavbám silnic a železnic zbývá dobudovat točku tramvají v Horním Hanychově nebo signalizaci. „Čekají nás ještě terénní a sadové úpravy,“ dodal hlavní stavbyvedoucí Ladislav Lorenc.
Trať z Dolního Hanychova do Horního Hanychova se začala stavět v roce 2003. Stavaři museli opravit 1,6 kilometrů. Náklady i s dříve dokončeným úsekem z Kubelíkovy ulice dosáhly 289 milionů korun.
„Použili jsme úplně jinou technologii tramvajového svršku,“ podotkl Lorenc. Místo panelů jsou koleje zapuštěné do živičného povrchu. Až začnou tramvaje jezdit až do Horního Hanychova, přestane jezdit autobusová linka 33. Tramvaje mezi Lidovými sady a Horní Hanychovem se vrátí k číslu 3.
„Do Horního Hanychova bude zajíždět každá druhá tramvaj,“ podotkl Krebs.
Tramvajových tratí by v Liberci mohlo přibýt. Jedná se hlavně o trase do Rochlice. „Je několik variant a byl bych rád, kdybychom se rozhodli do příštího roku, kterou budeme připravovat,“ nastínil primátor Jiří Kittner.
Liberec Už za měsíc budou Liberečané jezdit tramvají opět až do Horního Hanychova.
Poslední úsek rozsáhlé opravy tramvajových tratí v Liberci je prakticky u konce. „Lidi začneme vozit od 1. srpna, předtím bude ještě zkušební provoz,“ řekl mluvčí dopravního podniku Tomáš Krebs.
Tramvajové tratě prošly v Liberci kompletní opravou hlavně v devadesátých letech, úsek do Horního Hanychova byl poslední, který ještě zbýval.
Stavbám silnic a železnic zbývá dobudovat točku tramvají v Horním Hanychově nebo signalizaci. „Čekají nás ještě terénní a sadové úpravy,“ dodal hlavní stavbyvedoucí Ladislav Lorenc.
Trať z Dolního Hanychova do Horního Hanychova se začala stavět v roce 2003. Stavaři museli opravit 1,6 kilometrů. Náklady i s dříve dokončeným úsekem z Kubelíkovy ulice dosáhly 289 milionů korun.
„Použili jsme úplně jinou technologii tramvajového svršku,“ podotkl Lorenc. Místo panelů jsou koleje zapuštěné do živičného povrchu. Až začnou tramvaje jezdit až do Horního Hanychova, přestane jezdit autobusová linka 33. Tramvaje mezi Lidovými sady a Horní Hanychovem se vrátí k číslu 3.
„Do Horního Hanychova bude zajíždět každá druhá tramvaj,“ podotkl Krebs.
Tramvajových tratí by v Liberci mohlo přibýt. Jedná se hlavně o trase do Rochlice. „Je několik variant a byl bych rád, kdybychom se rozhodli do příštího roku, kterou budeme připravovat,“ nastínil primátor Jiří Kittner.
Pokud vezmu jen tyto čtyři vozy a řeknu že zbytek je hnus (což není a všechny progressy kterých je přes 20 jsou velice pěkný-hlavně co se jízdních vlastností týče) tak mi to dává z celkových tuším 91 vozů 5%...pokud započítám i progressy je to asi 30%...a s všemi reko je to zhruba polovina všech K2 v Brně...což znamená více než polovinu VAŠEHO voz. parku...Tramvajacek píše:Dyť říkám, že pár vozů K2 (cca 2%izzy píše: Svez se např. 1080, 1097, 1030 nebo 1049 a budeš koukat jak krásně se s K2 nebo spíš tohle jsou K2P a K2R03-P jezdí...jinak RT6 byly vcelku pěkné vozy kapacitně o něco převyšující K2 ale o něco nižší než dvojčata T3 takže téměř ideální vůz...ještě štestí že sem z Brna a RT6 sem měl možnost jezdit prakticky několik let...v Brně je vcelku squele reko. V Liberci už žadný nereko tramvaje nemáme, takže jednu, dvě reko K2 bysme brali..
![]()
-
j.j
-
Tramvajacek
Dyť říkám, že pár vozů K2 (cca 2%izzy píše:Svez se např. 1080, 1097, 1030 nebo 1049 a budeš koukat jak krásně se s K2 nebo spíš tohle jsou K2P a K2R03-P jezdí...jinak RT6 byly vcelku pěkné vozy kapacitně o něco převyšující K2 ale o něco nižší než dvojčata T3 takže téměř ideální vůz...ještě štestí že sem z Brna a RT6 sem měl možnost jezdit prakticky několik let...Ondrys píše:Z:lol:
Svez se např. 1080, 1097, 1030 nebo 1049 a budeš koukat jak krásně se s K2 nebo spíš tohle jsou K2P a K2R03-P jezdí...jinak RT6 byly vcelku pěkné vozy kapacitně o něco převyšující K2 ale o něco nižší než dvojčata T3 takže téměř ideální vůz...ještě štestí že sem z Brna a RT6 sem měl možnost jezdit prakticky několik let...Ondrys píše:Tramvajáček píše:... K2 ve velmi dobrém stavu.Z:lol:
-
Tramvajáček
-
Tramvajacek
V Brně jsem se štěstím jel jednou K2 na lince 13 po reko a bylo to vcelku slušný.Ondrys píše:Tramvajáček píše:... K2 ve velmi dobrém stavu.Z:lol:
V Brně bude stejně za chvíli poškrábaná