Noční linkové vedení - připomínky a návrhy

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 29.5.2007 10:56

A co takhle v Lazarské umístit TT oběma směry k pravému chodníku a pruh IAD doprostřed ulice. Dopravní značkou povolit objíždění tram zleva.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 13:52

Káemíčku, fakt, že si s panem MOpem vykáme, má zcela jiný důvod, než je nějaká podlejzavost.

MOpe, rád Vás vidím, sametový obláčku :)

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 13:11

Ó,ó,ó, pane Mope, ráčil jste shlédnou milostivě na naši při a rozsoudit jí! (jsem dost podlejzavej jako Absoluťák?)
Abs: Máš radost, že s tebou konečně souhlasím? Wow! :oops:

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 23.5.2007 11:46

Božíčku broučkové, moc termixatíte...

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 11:34

Jo takhle... Tak potom uznávám, na rozdíl od Tebe nemám dokonalý zrak za roh a tramvaj s otevřenýma dveřma v zastávce neobjíždím ... možná je to tím, že (i z vlastní zkušenosti) vím, že v ní můžou cestovat podnapilé osoby s nepředvídatelným (a docela rychlým) chováním.

Káemíčku, jsi prostě dokonalý a víš všechno nejlíp !!!

Potěšilo Tě to aspoň trošku?

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 11:29

Nene, chybišku ve znalosti pravidýlek sem myslel, we, neasi, wyšco!

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 11:26

Káemíčku, ale vždyť žádná chybička nenastala. Moje navrhované řešení nic nepokazí, jenom Ty se domníváš, že v přestupním uzlu noční MHD by měla být preferována projíždějící IAD, což je v názorové kolizi s mým návrhem na zcivilizování tohoto uzlu.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 11:17

Co takhle uznat chybišku, Absolutínku? Ani tohles ale nepochopil: Jde mi o objíždění v ulici Lazarské oběma směry.
Ok, myslím, že do tohoto tématu budu mít nový příspěvek hned zítra po ránu. :wink:

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 11:03

Káemíčku, tohle mená cenu. Alespoň už jsem pochopil, že Ti jde jenom o noční objíždění TRAM a jenom v zastávce Lazasrká směr KN/Nár.tř. To jsi se mohl vyžvejknout rovnou. Vymysli nějaké jiné téma, k tomuhle už Ti nemám co říct. Jo a radši se nech vozit a za volant moc nesedej.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 10:58

Absoloutku, můj řidičák nech na pokoji, spíš se starej, abys nepřišel o svůj. Fáma o tom, že smějí auta jezdit, až když tramvaj zavře dveře je přesně typ JPP. Ono je tam totiž napsáno: V jízdě smí pokračovat teprve tehdy, neohrozí-li již cestující kteří nastupují nebo vystupují. (paragraf 15) KDE JE TAM NĚCO O DVEŘÍCH, chytráčku? Dokonce z toho plyne, že je smí omezit. A víš jak probíhá noční přestup? Přijedou tramvaje, přestoupí se a pak se ČUMÍ na čas odjezdu. Jenže to bys musel vstát od stolečíčku, kotě. Čili opatrná jízda podél takové tramvaje není nic proti ničemu.
A tak je to u tebe se všim.

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 23.5.2007 10:50

Ten včerejší výpadek I byl dobrý:-) Zakonverzoval jsem si anglicky i rusky (velmi pěkná slečna) a odjížděl jsem v době,kdy jsem měl projíždět vraty vozovny.Zatáhl jsem nakonec o 41 minut později.Do Řep jsem musel,neboť l.č.9 jezdící předemnou ještě projela.Stát zůstal i kolega s l.č.10 na Štěpánské.Stálo celé širší centrum,což jsem si ověřil telefonátem od dispečera,následně to říkali i do vysílačky,takže my jsme info měli a mohli jsme je cestujícím podávat.Bohužel jsem vystačil se slovy pěšky nebo walking:-)
Jen mě nesedí,proč to nezavolali i busákům,opravdu zbytečně čekali a tohle dělá tu nekvalitu.Že je občas nehoda nebo vypadne proud se stane,ale tomuhle se dalo předejít jedním telefonátem.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 10:40

Káemíčku, musím Ti oponovat.

Spálená směr Národní třída - mezi tram a chodníkem není pruh, je zde zbytečný odskok, stačilo by posunout obrubník o pár centimetrů. Noční objíždění tramvaje VLEVo se nesmí, je nebezpečné a mysem ho nevyřeším - to je bohužel v naší národní mentalitě, že raději riskujeme, než čekáme.

Spálená směr KN/Vodičkova - tady je jízdní pruh, ale parkuje se v něm, takže to s ním samozřejmě nikdo neobjíždí. V noci to objíždět zleva nejde, protože tam stojí jiné nočky :-) Pokud tam jetě nestojí - viz výše o riziku. Za dne není co objíždět, protože v té zastávce tramvaj nezastavuje, víš? Takže taky žádný problém, jenom ubydou parkovací stání a musí se řešit asi dva vjezdy.

Lazarská směr KN/Nár. třída.
Tady se skutečně občas tramvaj přes zastávku předjíždí, ale jen někdy. Tramvaj smíš začít předjíždět až potom, co zavře dveře a to už to nemá smysl, protože ona se taky rozjede, víš? No a když zůstane stát, tak se hrnou lidi po přechodu a je na ně přes tu tramvaj blbě vidět. Doprava se tam odbočit nesmí, víš? Takže devítka Tě při odjezdu zablokuje a u všeho ostatního je celkem jedno, zda jedeš za tím, nebo vedle toho. Takže opět by ten mys nebyl žádný problém, jenom Ty si problémy vymýšlíš.
V tomto místě se za dne zleva moc neobjíždí, za roh do spálené není vidět, ale najdou se i tací. V noci se tady zleva samozřejmě neobjíždí, protože tam stojí tramvaje taky, víš? Nicméně v noci se tady běžně objíždí zprava a dokonce občas se používá zastávkový pruh k objíždění zleva obou tramvají protisměrem (!!!) ve směru od Spálené. To jsou obojí za prvé přestupky a za druhé je to nebezpečné a ten mys by to odstranil, víš?

Lazarská směr Vodičkova: Tady se objíždí tramvaje zleva i zprava, u objíždění zprava opět platí, že se to občas děje za otevřených dveří (nebezpečný přestupek). Ono když ta tramvaj dveře zavře, tak už nemámoc smysl ji objíždět, protože hned za zastávkou začíná podélné parkování a tak objížděním rozjíždějící se tramvaje se stejně dostaneš za ní, víš? Takže opět by ten mys nic nepokazil.

Hrozné, že? Počítám, že ve 45 si už řidičák neuděláš, ale když budeš hodný, tak tě tam autem povozím, ano?

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 10:21

Absoloutku, bohužel nevíš, o čem plkáš, protože právě na Lazarské máš ideální příklad jedné i druhé koncepce. V ulici Spálené totiž tramvaje stojí téměř u chodníku, resp. nedá se podle nich jet vpravo, a za nimi kolony naštvaných a rozmrzelých řidičů, že musí absolvovat 6 a více minut čekání. Znalí se pokoušejí dokonce objet tramvaj ZLEVA (!!!) než přijede vůz od Karlova náměstí. V ulici Lazarské naopak plynule jezdí auta i nastupují kaštani. Stačilo by , kdybys při místním šetření zašel za roh a viděl bys co bys moh způsobit.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 10:01

Káemíčku, já nemám nic proti autíčkům. Jezdím po Praze i IAD. Jenom si myslím, že centrální přestupní uzel noční MHD má být tam, kde nejezdí IAD. Zastávkové mysy na Lazarské by mimochodem při zachování provozu IAD nic nebrzdily, místo plkání od stolu se tam běž podívat a zjistíš, jaký je tam provoz a jak moc je reálné dnes za dne jízdním pruhem objet tramvaj a pokud by sis milostivě sedl do auta, tak zjistíš taky jaký je tam rozhled na chodce a proč tam řidiči ty tramvaje přes zastávku neobjíždějí. Plácáš tady svoje teorie od stolu a Lazarská jim bohužel nepodléhá. Za dne by tam holt občas postálo auto za tramvají, což se stejně děje i dneska a v noci by tam byl zákaz vjezdu.

Pokud by byla Lazarská místem, kde omezení IAD v noci někomu ublíží, pak bych byl klidně pro přesun nočních čekaček jinam, ale není to potřeba.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 23.5.2007 9:53

Nejsem neskutečně blbý Absoloutku, jen prostě konzistentně zastávám názor že se musejí vejít do města VŠECHNY druhy dopravy. Ony by tam ty tvoje vytaženosti byly i přes den a autíčka by stála na kolejničkách a brzdila tramvaječky, jejichž kaštánky jsi chtěl svými vytaženostmi preferovat. Nejseš náhodou taky autorem prokladu 134/135 jenž je nyní potichu odvoláván? To byla taky jedna taková věc "od stolu".

Zamčeno