Tak znovu: Smyslem noční dopravy není vozyit lidi z barů, předpokládá se, že mají na tágo, noční doprava má zajistit jen ty nejnutnější vazby. Proto se v noci z Muzea na Floru jezdí přes Pavlák a ne přímo. Pokud se vám to nelíbí, zkuste napsat na magistrát, aby noční dopravu vůbec zrušil a aby denní linky jezdily nepřetržitě v předpůlnočních parametrech.DJ-LA_DÉFENSE píše:Ano o tý šílený kombinaci mluvim! Pokud se všude chodí pěšky, na co máme takovou zbytečnost jako MHD??? Já osobně si vezmu tágo, ale nejsem rokefeler, někdy peníze nejsou. A z Muzea na Floru je to kure.vsky daleko. Nejsem si jist co bylo před 10 lety tak šíleně jinak teda. Pokud dělám správný výčet. Tak pouze
se zkrátil interval u tramvají na "příjemných" 30 minut, zavedla se jedna noční linka 59 u tramvají, u autobusu se zavedla linka 513. A možná se někde něco kousek prodloužilo. 514 a 6xx nepočítám, spoj kterej jede jednou za noc je trochu hloupej nápad.
Noční linkové vedení - připomínky a návrhy
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
Návštěvník
-
DJ-LA_DÉFENSE
Ano o tý šílený kombinaci mluvim! Pokud se všude chodí pěšky, na co máme takovou zbytečnost jako MHD??? Já osobně si vezmu tágo, ale nejsem rokefeler, někdy peníze nejsou. A z Muzea na Floru je to kure.vsky daleko. Nejsem si jist co bylo před 10 lety tak šíleně jinak teda. Pokud dělám správný výčet. Tak pouzeJá I. píše:AU! Ve srovnání se situací před 10 lety je noční MHD špičková. Od Muzea na Floru se chodí buď pěšky (jeden aspoň trošku vystřízliví) nebo 505/509/513 + 51.
se zkrátil interval u tramvají na "příjemných" 30 minut, zavedla se jedna noční linka 59 u tramvají, u autobusu se zavedla linka 513. A možná se někde něco kousek prodloužilo. 514 a 6xx nepočítám, spoj kterej jede jednou za noc je trochu hloupej nápad.
-
Já I.
AU! Ve srovnání se situací před 10 lety je noční MHD špičková. Od Muzea na Floru se chodí buď pěšky (jeden aspoň trošku vystřízliví) nebo 505/509/513 + 51.Anonymous píše:No příteli... To máš jistě pravdu, ale nejde mi ani tak o tvoji Mánesku, jako spíš o spojení cca z Flory k Muzeu, respektive horní části VN a tak. Přiblížit má, ale na to, jak je Praha velká, tak její noční síť je velmi zanedbatelná, uživily by se noční ve dvojici respektive 1 jedna linka. A u autobusů, taky tak zhruba 5 linek busů navíc. Nebo prodloužit provoz metra do 2 hodin do rána. (Ovšem to by souviselo s větším počtem pracovníků a techniky na údržbu) a na to asi nejsou prachy.
-
Návštěvník
No příteli... To máš jistě pravdu, ale nejde mi ani tak o tvoji Mánesku, jako spíš o spojení cca z Flory k Muzeu, respektive horní části VN a tak. Přiblížit má, ale na to, jak je Praha velká, tak její noční síť je velmi zanedbatelná, uživily by se noční ve dvojici respektive 1 jedna linka. A u autobusů, taky tak zhruba 5 linek busů navíc. Nebo prodloužit provoz metra do 2 hodin do rána. (Ovšem to by souviselo s větším počtem pracovníků a techniky na údržbu) a na to asi nejsou prachy.Já I. píše:Ano, jsou to tři nebo čtyři bloky domů. Srovnej třeba se vzdáleností Čimic a Dolních Chaber nebo Březiněvsi a Ďáblic.
DJ-LA_DÉFENSE:
Úlohou noční dopravy není zavést někoho až do postele, ale jen ho jí přiblížit. Z Mánesovy k Muzeu se chodí pěšky.
-
DJ-LA_DÉFENSE
To by šlo! Ale je otázka kolik to řeší, ale mě by se to líbilo.Anonymous píše:D-J LA D.: Ale neee! tak opačný směr: Z IPP pojede k Muzeu, doprava do Vinohradský, nová zastávka Muzeum před Rozhlasem, další zastávky v zastávkách tramvaje, Jiřák v bývalé zastávce busů, dále Slavíčkovou a U rajské zahrady (zastávka někde na hranicin těchto ulic) na Seifertku, zastávka Čurčilák (i když budev blízkosti tram Husinecká), kolem Bulhara k Památníku a na OHRADU.
-
Já I.
Ano, jsou to tři nebo čtyři bloky domů. Srovnej třeba se vzdáleností Čimic a Dolních Chaber nebo Březiněvsi a Ďáblic.K-M píše:"Kousek" je dolu přes Vinohradskou a nahoru přes Slezskou. Kdyby byla tram na Vino. stihneš ještě jedno číslo (neplést s pořadím). Nesklapnu.
DJ-LA_DÉFENSE:
Úlohou noční dopravy není zavést někoho až do postele, ale jen ho jí přiblížit. Z Mánesovy k Muzeu se chodí pěšky.
-
Návštěvník
D-J LA D.: Ale neee! tak opačný směr: Z IPP pojede k Muzeu, doprava do Vinohradský, nová zastávka Muzeum před Rozhlasem, další zastávky v zastávkách tramvaje, Jiřák v bývalé zastávce busů, dále Slavíčkovou a U rajské zahrady (zastávka někde na hranicin těchto ulic) na Seifertku, zastávka Čurčilák (i když budev blízkosti tram Husinecká), kolem Bulhara k Památníku a na OHRADU.
-
DJ-LA_DÉFENSE
-
DJ-LA_DÉFENSE
-
K-M
-
K-M
-
DJ-LA_DÉFENSE
To je náhodička, že ji máš zrovna v Mánesce... Nebudu se vrtat tady v tom, že je divný chodit v noci od milenky, většinou se chodí ránoJá I. píše:Z Mánesovy je to kousek do Korunní. Ptát se nemusím, chodím tam v noci od milenky, tak sklapni.
-
K-M
-
DJ-LA_DÉFENSE
To ne, že jo, ztrácí se ti zase z HusineckýK-M píše:Něco jako odklonit např. 504: Ohrada-Památník-Husinecká-Jiřího z P-Muzeim a dále po své trase?
-
Já I.