Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Sledováním mezi kolegy bylo zjištěno, že dnes to uměly pouze SA a HL vozy. 
Vydrž Prťka, záleží jak rychle se to ve vozovně nahraje, taky se dočkáš 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Toto hlaseni je aktivni zrejme od dnesni pulnoci. Ten muzsky hlas je opravdu desivy..
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik: Co si to měl za linku? Já se s tím ještě nesetkal!
- Bobik
- Uživatel
Tak jsem zaznamenal nové zlepšení hlášení v tram. Po příjezdu na konečnou baba odkecá to svoje obligátní "....konečná zastávka, prosíme vystupte", pak je chvíli ticho a načež se ozve: "final stop, please exit to tram".
Teda je to takový hodně hrubý mužský hlas a navíc oproti babě dost nahlas, takže když to na mě nečekaně zařvalo, docela jsem se leknul.
Každopádně chválím. Akorát bych upravil hlasitost aby byla stejná jak u baby, nicméně zatím (než si lidi zvyknou) ten řev pomáhá budit opilce a houmlesáci taky docela utíkali. 
Teda je to takový hodně hrubý mužský hlas a navíc oproti babě dost nahlas, takže když to na mě nečekaně zařvalo, docela jsem se leknul.
- Absolut
- Moderátor
Trošku jsem to tady promazal od osobních výpadů. Prosím rozumnější nechť mlčí a děkuji za pochopení...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák píše:Ani by se nemusel překódovávat, kdyby se do zátahového kódu nastavilo "převlíkání".
Třeba na té Floře: 5 > Olš. hřbit...pip...10 > Voz. Kobylisy (inverze apod. teď nechám stranou).
Na ZJŘ pak jen poznámku > spoj pokračuje ze zastávky....
Uvědomuješ si s čím (respektive s kým) si právě de facto souhlasil?9001 píše:karosák: Přesně tak a pak ji dát normálně do JŘ 10 s kodem jede do vozony kobylisy.
Ano se mnou, protože moje "změní" = vaše následné "převleče cíl"! Jen jste to dotáhli do dokonalosti z pohledu cestujících, ale těžší použitelnosti z pohledu DPP. To by takovým spojům l.5 muselo přidělit zvláštní pořadí, jež by po převlečení na 10 nebylo duplicitním s "běžným" (jiným celý den na l. 10 jezdícím).MM-Mikulovsky píše:...Nejlepším řešením by bylo, kdyby se u takovýchto zátahů, po ujetí celého půlkola, měl zadávat zatahovací kód (jako obvykle) před výjezdem u obratiště, ale Apex byl naprogramovaný tak, že prvně bude uvádět cíl běžný a na "vozovna .." jej změní až po odhlášení určité zastávky!
Čili jsi totálně popřel sám sebe!
PS: Nejenom, že nerozeznáš konstruktivní a nekonstruktivní kritiku, ale už si dokonce pleteš upozornění na omyl (byť důrazné) s útoky!9001 píše:... MM: Na tyhle útoku nebudu reagovat. Pro mě jsi spodina. V poslední době se víc domluvím s bratry Fořty než s tebou a to byly doby kdy jsme se tu řezali "do krve"....
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
karosák: Přesně tak a pak ji dát normálně do JŘ 10 s kodem jede do vozony kobylisy.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ani by se nemusel překódovávat, kdyby se do zátahového kódu nastavilo "převlíkání".
Třeba na té Floře: 5 > Olš. hřbit...pip...10 > Voz. Kobylisy (inverze apod. teď nechám stranou).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fořtík : Díky za zastání.
MM: Na tyhle útoku nebudu reagovat. Pro mě jsi spodina. V poslední době se víc domluvím s bratry Fořty než s tebou a to byly doby kdy jsme se tu řezali "do krve".
jendelín: Tak ono by se prd stalo, kdyby se překodovala na 10 "Vozovna Kobylisy". Přece jenom člověk lidi ji víc poznají... Hloubětínské by se zase mohli překodovat na 19 "Vozovna Hloubětín. Přesně jak píše Brejšín...
MM: Na tyhle útoku nebudu reagovat. Pro mě jsi spodina. V poslední době se víc domluvím s bratry Fořty než s tebou a to byly doby kdy jsme se tu řezali "do krve".
jendelín: Tak ono by se prd stalo, kdyby se překodovala na 10 "Vozovna Kobylisy". Přece jenom člověk lidi ji víc poznají... Hloubětínské by se zase mohli překodovat na 19 "Vozovna Hloubětín. Přesně jak píše Brejšín...
No, spí je velice smutné, že po 16 letech existence elektronických orientací (které dokáží, nač si vzpomenete), nejsme schopni označit vlak jednoznačně tak, aby to spoustu lidí nenasralo.
já vubec nechápu, co tady Milan furt trapčí...
- jendelin.i
- Uživatel
No ten příklad s 5 je teda šílenej.
Když už to takhle blbě vyjde, že musí zatahovat z Olšan a né z Holešovic, když už by to nešlo naprogramovat, jak píše MMM, když už by to nešlo/nesmělo se nacvakat až na Floře, tak ať se ten spoj vede (myslím ofiko, né že by tam řidič svévolně zajížděl) standardně do smyčky Olšanské hřbitovy a tam si může beze spěchu a v klidu nakódovat zatahovací krasojízdu z Olšan přes Palmovku do Kobylis
Když už to takhle blbě vyjde, že musí zatahovat z Olšan a né z Holešovic, když už by to nešlo naprogramovat, jak píše MMM, když už by to nešlo/nesmělo se nacvakat až na Floře, tak ať se ten spoj vede (myslím ofiko, né že by tam řidič svévolně zajížděl) standardně do smyčky Olšanské hřbitovy a tam si může beze spěchu a v klidu nakódovat zatahovací krasojízdu z Olšan přes Palmovku do Kobylis
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hele, MMM, zklidni hormon!
Už mě nebaví po tobě číst, jak tu štěkáš a pokládáš za správné jen to, co ty píšeš. 9001 se snaží normálně diskutovat, tak buď tak laskav a odpousť si ty tvé výpady... 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Nepleť ZJŘ (zastávkový jízdní řád) do řečí o VJŘ (vozovém jízdním řádu)! Ta MŠ komentovaná 5 jela celé půlkolo s orientací "voz. KO". Rozhodně VJŘ mají uveden kód pro zatažení, tak jak jsem psal, stále před ujetím celého půlkola! Opakuji, že jsem jel v pátek s 4 SN - KN - IPP - Mírák - ČN (běžně výstupní) - Oblouková - NBS - PA a takových zátahů je několik k nám na PA (a obdoba snad i do SA). Kde najdeš v ZJŘ o těchto přímých zataženích po ujetí půlkola poznámku? Nikde! Může to jen posloužit jako chabé odůvodnění proč, já a mnozí další PA kolegové ten zatahovací kód nezadáváme do Apexu v momentě uvedení ve VJŘ (před posledním výjezdem z obratiště), ale až v průběhu trasy (na Jana Masaryka)! Jenže žádná poznámka ve VJŘ či podnikové nařízení nic takového neobsahují = neumožňují = de facto porušujeme přikázané!
Nejlepším řešením by bylo, kdyby se u takovýchto zátahů, po ujetí celého půlkola, měl zadávat zatahovací kód (jako obvykle) před výjezdem u obratiště, ale Apex byl naprogramovaný tak, že prvně bude uvádět cíl běžný a na "vozovna .." jej změní až po odhlášení určité zastávky!
Nejlepším řešením by bylo, kdyby se u takovýchto zátahů, po ujetí celého půlkola, měl zadávat zatahovací kód (jako obvykle) před výjezdem u obratiště, ale Apex byl naprogramovaný tak, že prvně bude uvádět cíl běžný a na "vozovna .." jej změní až po odhlášení určité zastávky!