To je právě handicap, jelikož víš co je pod podlahou, ale mě zajímá to co je vidět na oko víš...demon píše:Zapomněl jsi dodat, že na rozdíl od tebe ! A nemyslíš, že právě proto že nejsem jen laická veřejnost, ale pravidelný cestující, co do toho díky svému vzdělání a současnému povolání trochu víc vidí, mám o těchto věcech trochu větší přehled než ta laická veřejnost ? Nebo jsem tím naopak předem handycapován?
Možnosti rekonstrukcí
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
Návštěvník
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak kamaráde, když dva dělají totéž, nemusí být výsledek vždy totéž...Anonymous píše:Jen říká to co já... a dává vám silně na pr*del![]()
A jen pro tvou informaci, Praha je co do počtu přepravených osob na počet obyvatel evropský unikát (ne-li světový), takže s nějakým nalákáním dalších cestujících už bych to neviděl tak růžově, spíš jde o to udržet se na špici. A vliv nových vozů na počet cestujících taky nijak obzvlášť nepřeceňuji, přeci jen cestování autem má vedle spousty negativ i určitá pozitiva, která žádná tramvaj nikdy nemůže poskytnout. Rekonstrukcí T3 se dělá +-50 ročně a pokud se dělat nebudou, bude potřeba opravovat vozy které je nahradí. Kvůli strachu o práci se rekonstrukce určitě nedělají.
Naposledy upravil(a) demon dne 19.9.2006 21:02, celkem upraveno 1 x.
- Karotka
- Uživatel
Řím, Göteborg, Stockholm, LisabonAnonymous píše:KT4 mají vkládané většinou nízkopodlažní článkyA nemyslel jsem Rakousko a Německo.
![]()
KT4 sice mají nízkopodlažní články, ale designově je hodně zhoršili (nástavby na střeše a la krabice, hranatá světla...)
Pro moderátory: diskuse se silně odchýlila od tématu wan pro Prahu - navrhuji přesun pod "Rekonstrukce vozů"
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zapomněl jsi dodat, že na rozdíl od tebe ! A nemyslíš, že právě proto že nejsem jen laická veřejnost, ale pravidelný cestující, co do toho díky svému vzdělání a současnému povolání trochu víc vidí, mám o těchto věcech trochu větší přehled než ta laická veřejnost ? Nebo jsem tím naopak předem handicapován?Anonymous píše:Jenže ty nejsi laická veřejnost
Naposledy upravil(a) demon dne 19.9.2006 21:03, celkem upraveno 1 x.
-
Návštěvník
-
Návštěvník
Už mě to nebaví, nemám zapotřebí se dohadovat se zabedněnými tramvajaky a šotouši
Jen vám řeknu pánové, obhajujte si T3R.P a různý jiný pseudomodernizace, koneckonců je to vaše právo. A hlavně, když někoho živí, viď demone. (Jen mi řekni, kolik lidí by se dalo vyhodit nebejt ročně 80 rekonstrukcí T3, nebo je jich míň??) Já osobně proti vám nic nemám, ale uvědomte si jednou pro vždy, tramvajemi na bázi T3R.P nikoho nového do MHD nepřilákáte, musíte nabídnout víc. Proč tolik lidí, jezdí auty??? Protože doprava ve městě, vyjma metra není adekvátní...
Jen vám řeknu pánové, obhajujte si T3R.P a různý jiný pseudomodernizace, koneckonců je to vaše právo. A hlavně, když někoho živí, viď demone. (Jen mi řekni, kolik lidí by se dalo vyhodit nebejt ročně 80 rekonstrukcí T3, nebo je jich míň??) Já osobně proti vám nic nemám, ale uvědomte si jednou pro vždy, tramvajemi na bázi T3R.P nikoho nového do MHD nepřilákáte, musíte nabídnout víc. Proč tolik lidí, jezdí auty??? Protože doprava ve městě, vyjma metra není adekvátní...
-
Návštěvník
-
Návštěvník
Zkus tu tvou matematiku vysvetlit, protoze ani ja do toho nak nemuzu proniknout.Anonymous píše:Ty děláš jako by všechny tramvaje byly narvané k prasknutí....![]()
Myslel jsem to při vhodné kombinaci, nebudu ti to vysvětlovat je to složitější matematika, než bys mohl pochopit, anvíc je to na celekm dlouho... A já ajko cestující nevidím jedinou výhodu oporti T3SU,... jakou???????
Btw ohledne uveru, Praha jako vlastník DP je zauverovana az uz za usi. A brat si kazdorocne dalsi a dalsi uvery jaksi teky nelze vid?
zato ty mě znáš, když podle tebe znám tramvaj jenom podle panelu...Anonymous píše:A on si DP nemohl vzít úvěr?? Kde si myslíš, že se berou peníze na reka ??? na nový vozy??? Z dotací. Co se udělá, když je dotace malá, nebo i v životě potřebuješ peníze?? Vezmeš si úvěr. To je taková ta věc z banky oni ti půjčí peníze a ty jim to pak vracíš po částech, ale vrátíš jim víc, podle toho jak je nastavena úvěrová sazba. A ta urážlivá citace již byla vynesena... je to níž. Neznáš mě. Já se to tu vždy jen přečtu.
Pročpak mi vysvětluješ, co je to úvěr, myslíš, že to nevím? Ty musíš být asi pěkně zakomplexovaný, když máš potřebu neustále někoho napadat, vyvyšovat se nad ostatní a vůbec se chovat arogantně...
Těch úvěrů si DP v té době vzal málo, že? Uvědom si, že autobusy byly v té době na horší úrovni, než jsou dnes tramvaje, pak také máme metro, že...
-
Návštěvník
Ty děláš jako by všechny tramvaje byly narvané k prasknutí....demon píše:Tak za prvé, když pořádně prolistuješ tuhle diskuzi (nebo zkus i T3R.P, R.PV) tak určitě nararazíš na spoustu vylepšení T3R.P oproti T3 (SU, SUCS, M).
A to druhé jsi sám napsal. Zkusíme matematickou úlohu. Máš 400 milionů (a ani o halíř víc) a 80 ojetých tramvají které zoufale potřebuješ něčím nahradit. Takže za cenu cca 5mil/ks uděláš rekonstrukci a máš 80 provozuschopných vozů s jistou časově omezenou perspektivou. Nebo budeš dělat haura a za cenu určitého omezení provozu si pořídíš 57 wan po cca 7mil/ks. Třetí možností je povznesení se nad nějakou obsazenost, vypravení a kulturu cestování a koupíš si těch tvých 14 trojwan, které pravda nahradí asi 28 standartních vozů. A čtvrtou variantou je nákup 7 ks 14T, to už ovšem bude znamenat takové omezení služeb, které bude vadit i tobě, protože vás automobilistů bude rázem plná Praha, jelikož lidi co se vejdou do 80ti Té trojek do sedmi Poršrotů prostě nenacpeš. Schválně jestli pochopíš co jsem ti tímhle příkladem chtěl říct...
-
Návštěvník
A on si DP nemohl vzít úvěr?? Kde si myslíš, že se berou peníze na reka ??? na nový vozy??? Z dotací. Co se udělá, když je dotace malá, nebo i v životě potřebuješ peníze?? Vezmeš si úvěr. To je taková ta věc z banky oni ti půjčí peníze a ty jim to pak vracíš po částech, ale vrátíš jim víc, podle toho jak je nastavena úvěrová sazba. A ta urážlivá citace již byla vynesena... je to níž. Neznáš mě. Já se to tu vždy jen přečtu.tramvajak píše:Prosím, kdy, kde a čím? myslím, že můžu říct i za demona, že chceme vidět konkrétní případ. Nikdo z nás nikoho neurážel, narozdíl od tebe.
PS: s kým máme vůbec tu čest, K-M ?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak za prvé, když pořádně prolistuješ tuhle diskuzi (nebo zkus i T3R.P, R.PV) tak určitě nararazíš na spoustu vylepšení T3R.P oproti T3 (SU, SUCS, M).Anonymous píše:Ne neznám, stačí, když čtu co píšeš. Ok co mi nabízí modernizovaná T3R.P od T3???.... Za těch 400 milionů, co se prostaví nesmyslně na T3R.P ročně by bylo zhruba 14 3wan... Kdyby se vhodně doplňovaly novými vozy... Máme vystaráno a jsme na tom velice perfektně... Teďka mi napíšeš, že z 80 vozů T3R.P je 40 soouprav na místo mých 14 trojwan, ale kdyby se vhodně postupně kombinovaly s dodávnkou nových vozů tak by nemuselo na reko takové zrůdné množství vozů T3.
A to druhé jsi sám napsal. Zkusíme matematickou úlohu. Máš 400 milionů (a ani o halíř víc) a 80 ojetých tramvají které zoufale potřebuješ něčím nahradit. Takže za cenu cca 5mil/ks uděláš rekonstrukci a máš 80 provozuschopných vozů s jistou časově omezenou perspektivou. Nebo budeš dělat haura a za cenu určitého omezení provozu si pořídíš 57 wan po cca 7mil/ks. Třetí možností je povznesení se nad nějakou obsazenost, vypravení a kulturu cestování a koupíš si těch tvých 14 trojwan, které pravda nahradí asi 28 standartních vozů. A čtvrtou variantou je nákup 7 ks 14T, to už ovšem bude znamenat takové omezení služeb, které bude vadit i tobě, protože vás automobilistů bude rázem plná Praha, jelikož lidi co se vejdou do 80ti Té trojek do sedmi Poršrotů prostě nenacpeš. Schválně jestli pochopíš co jsem ti tímhle příkladem chtěl říct...