Provoz fóra
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karotka
- Uživatel
"Moudřejší ustoupí" a "Potrefená se ozve", takže bych vlákna o volech a blbech nemilosrdně proškrtával. Vůbec by pravidla měla směřovat k tomu, aby se fórum dalo číst. Takže takový příklad:
"Reaguji-li na poslední příspěvek, nepoužívám citaci. Cituji-li, odstraním z citace zejména prázdné řádky. Výroky, na které bezprostředně nereaguji, nahradím tečkami (....). U citací musí být uveden autor, pro lepší orientaci i nepovinně datum."
Podle tohoto pravidla pak moderátoři "střihají" příspěvky.
"Reaguji-li na poslední příspěvek, nepoužívám citaci. Cituji-li, odstraním z citace zejména prázdné řádky. Výroky, na které bezprostředně nereaguji, nahradím tečkami (....). U citací musí být uveden autor, pro lepší orientaci i nepovinně datum."
Podle tohoto pravidla pak moderátoři "střihají" příspěvky.
-
KM
Prosimvás, neblbněte ještě s pravidlama. Pak se kromě toho, kdo koho nazval volem a blbem, budme ještě hádat taky který článek a kolikátý odstavec jakého paragrafu se porušil. A kromě adminů a moderátorů budou ještě dozorčí, rozhodčí a soudci. Opravdu by to od jedněch chtělo méně netýkavosti a od druhých si příspěvek po sobě přečíst.
- Karotka
- Uživatel
Měl bych pár technických připomínek:
1. Šlo by zařídit, aby se IP zobrazovala jen moderátorům? Přeci jen mi to zveřejňování připadá, jako byste zveřejňovali adresu domova/pracoviště. Té se dá také primitivním způsobem zneužít; sice ne fatálně, ale otravuje to.
2. Zásahy do příspěvků (odstranění nadbytečné citace, urážlivých výroků, doplnění interpunkce, aby příspěvek dával smysl) by se měly automaticky označovat tak, jako když si příspěvek upravuje sám autor: přibude řádek "Upravil ten a ten, tehdy a tehdy." Je to technicky možné?
3. Lze fórum rozdělit na část veřejnou (mohou číst a psát všichni), poloveřejnou (číst všichni, psát jen registrovaní) a administrativní (číst jen registrovaní, psát jen moderátoři)? Já vím, pro někoho, kdo se přihlašuje z různých míst, to znamená naučit/poznamenat heslo.
1. Šlo by zařídit, aby se IP zobrazovala jen moderátorům? Přeci jen mi to zveřejňování připadá, jako byste zveřejňovali adresu domova/pracoviště. Té se dá také primitivním způsobem zneužít; sice ne fatálně, ale otravuje to.
2. Zásahy do příspěvků (odstranění nadbytečné citace, urážlivých výroků, doplnění interpunkce, aby příspěvek dával smysl) by se měly automaticky označovat tak, jako když si příspěvek upravuje sám autor: přibude řádek "Upravil ten a ten, tehdy a tehdy." Je to technicky možné?
3. Lze fórum rozdělit na část veřejnou (mohou číst a psát všichni), poloveřejnou (číst všichni, psát jen registrovaní) a administrativní (číst jen registrovaní, psát jen moderátoři)? Já vím, pro někoho, kdo se přihlašuje z různých míst, to znamená naučit/poznamenat heslo.
Naposledy upravil(a) Karotka dne 13.1.2006 14:39, celkem upraveno 1 x.
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale o tom to není. Tady je problém v tom že jeden si myslí že by tu pravidla měly být a druhý ne. A když se zeptáš proč jo,proč ne. Tak ti neodpoví. Chce se to domluvit tam a případně udělat nějaké hlasovaní nebo tak. Je dobré aby když člověk není zaregistrovaný aby tam měl IP adresu??Či vůbec nepovolit přispivání bez registrace(to je asi hloupost)??? A podobně. Prostě bude-li 5lidí souhlasit a 3 nesouhlasit tak se to zařadí. Já jen furt radím ale jsou to nápady které mě napadají a myslím si že jsou k něčemu. A nejde o to že někomu řekneš ty jseš ******. Ty mu to musíš dokázat a to se občas prostě nepovede. Jde jen o to jestli to správci fora udělají mezi sebou nebo přizvou více lidí. To už je ale jejich věc.Martin-KT8D5.RN2P píše:Jenže kdo to neřekne???Já nemám problém říct někomu do očí co si o něm myslim.
-
Martin-KT8D5.RN2P
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom, že není až tak nutné někomu říkat co si o něm myslím, ale hlavní by měla být snaha koexistence tady na TF.Martin-KT8D5.RN2P píše:Jenže kdo to neřekne???Já nemám problém říct někomu do očí co si o něm myslim.
Pokud spolu dokážeme slušně vycházet, pak jsou v podstatě moderátoři zbyteční.
-
kocour
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
Martin-KT8D5.RN2P
No Pajdo, nápad dobrý, rád bych Ti pomohl, ale bohužel si myslim, že tentorkrát je to vyostřenější. Uvažoval jsem o tom a nemohu si odpustit pár otázek? A to zcela bez emocí. Když jsem psal hodnocení moderátroů, netušil jsem v co až se to zase otočí, ale.Pajda píše:Byl jsem na TF včera odpoledne a pak až dnes dopoledne a nestačil jsem se divit. Kolik příspěvků se tu za noc objevilo.
Myslím, že velká část problémů v komunikaci zde na TF je způsobena příliš rychlou rukou při psaní. Prostě klasický problém mezi klávesnicí a monitorem. Možná by trošku pomohlo odesílání příspěvků na způsob K-reportu. Aby pisatel viděl vše v plné kráse ještě než to odejde.
Setkání TF je podle mého jednou z možných cest jak odstranit část animozit, které se tu objevují.
Kocoure, nebylo by možné, abys sám zpracoval první "nástřel" nějakých pravidel a pak by se o nich ve speciálním tématu diskutovalo?
-co většinu zde štve (nebo budu mluvit za sebe), co mě štve na tom, že MOp je moderátor? Odpovím si sám, ne to, že je moderátor, ale jakým způsobem to dělá. Za něj vznikla aféra, s vpisováním do příspěvků a převážně kvůli němu odešel Jonáš. Pokud je mi známo, nikdy jsme viníka nezjistili, ale tím, že to MOp složil, se nepřímo přiznal, navíc to byla jeho lahůdka vpisovat do příspěvků. Takže proč má být ve vedení někdo, kdo to tady už "kazil", nota bene arogantní výroky typu "pravidla jsou od toho, aby se porušovala" mi přijde od moderátora silná káva.
Tak pokud si zase někteří (Petr, MOp, Yvona,...) myslíte, že je to protože jsem nasrán, že to nejsem já kdo je moderátor, tak jste na omylu. Jelikož spolupracovat s Váma se mi nechce, ale co je větší důvod, a to každýmu, kdo racionálně uvažuje, musí dojít, že bych byl stejnej terčík jako je MOp. Do mě by se taky navážela tlupa lidí. A já hroší kůži nemám. Finíto, proto bych to dělat ani nechtěl.
-další otázka, skutečně ti to Petře stálo za to, zase to tvoje kamarádíčkování, abys tady zase vyvolal vlnu nepokojů??? Tvrdíš, že si nekonfliktní, ale neni to pravda. Opět zase budete někdo psát, že hlavní vlnu jsme zvednul já, no ani si nemyslim, řada lidí tady je proti tomuto kroku, já jsem pouze jeden z nich.
Tohle fórum jde tak trochu do pryč, ale proč?? Zde jsou důvody.
-parta šotoušů, není schopna přiznat, že je něco jinýho než tramvaj
-já (doufám, že se neurazíte) Káem, Kocour,... občas nepřímo vyprovokujeme šotouše, tím, že si dovolíme napsat, že tramvaje tam a tam nejsou dobré, nebo že auto je leckdy lepší, nebo že DP neni super organizace. Z čehož startují šotoušci a řidiči tramvají.
-Petr, který na fórum skutečně dlabe, byť ho platí (nechápu ho), a jediný jeho viditelný krok je, že dosadí MOpa za moderátora a vyvolá opět řadu nevole a nebudu tvrdit, že já tímto činem nejsem zaskočen, možná i rozezlen.
-další věcí je, Yvonino, Dušanovo,... že řidiči aut, jsou hovada. Jelikož auto řídim, cítim se napaden. Já také nestrkám řidiče tramvají do jednoho pytle s těmi špatnými. Z toho opět vznikají nesmyslné spory, ale za kterými já osobně si tvrdě jdu.(Abych se zastal, a nekydal jen hnůj, skutečně Petr, Dušan i Yvona řídí myslím na výbornou, a oni jsou ti kteří nschvály nedělají, i když oba jmenovní pánové občas i malinko cholericky)
Toto jsou totiž hlavní důvody nečisté atmosféry na fóru. Na jadné straně zarytí šotoušové a na straně druhé fandové, nebo lidé s racionálnějším uvažováním. A je to vždycky o tom samém, jak vzniká hádka:
-šoutoš: ty auta, to je špína, všecky bych je vyštípal z centra...
-"nešotouš: dp zase zvednul jízdné, a za co???...
P.S. Prošel jsem si to autocenzurou a nemám se za co stydět.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano také si myslím že by se mělo domluvit nějaké datum na sraz. Sraz by měl být vysvětlujicí. Dost lidí to co napíše tady, tam ale neřekne a to není moc dobré. Tak nevím jestli by to vedlo dobrým směrem. A něco se vyřešilo. Další co by bylo dobré najít nějaké vhodné místo, aby se nestalo že půlka lidí ještě nedorazí a už budou místo srazu zavírat.
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem na TF včera odpoledne a pak až dnes dopoledne a nestačil jsem se divit. Kolik příspěvků se tu za noc objevilo.
Myslím, že velká část problémů v komunikaci zde na TF je způsobena příliš rychlou rukou při psaní. Prostě klasický problém mezi klávesnicí a monitorem. Možná by trošku pomohlo odesílání příspěvků na způsob K-reportu. Aby pisatel viděl vše v plné kráse ještě než to odejde.
Setkání TF je podle mého jednou z možných cest jak odstranit část animozit, které se tu objevují.
Kocoure, nebylo by možné, abys sám zpracoval první "nástřel" nějakých pravidel a pak by se o nich ve speciálním tématu diskutovalo?
-
kocour