Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Ta už má kola Bonevtrans? Tak že se budou měnit kola všem...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je tu asi malér!
Prý se 9255 (čili jen po pár tisísích kilometrech) někde u KO protočilo jedno kolo a je proto odstavena v KO a v noci ji chtějí přetáhnout na PA stylem "od obratiště k obratišti" a v každém z nich ji na chvíli odstavit a kolo chladit (nepochopil jsem jestli jen tím odstavením či ještě nějak jinak).
Tipuji trasu: KO - Březiněveská - Palmovka - obr.ŽI - Olšanské hřbitovy - Vinohradskou na IPP zast. l.11 - NBS zastávky l.11 a 18 - PA
Prý se 9255 (čili jen po pár tisísích kilometrech) někde u KO protočilo jedno kolo a je proto odstavena v KO a v noci ji chtějí přetáhnout na PA stylem "od obratiště k obratišti" a v každém z nich ji na chvíli odstavit a kolo chladit (nepochopil jsem jestli jen tím odstavením či ještě nějak jinak).
Tipuji trasu: KO - Březiněveská - Palmovka - obr.ŽI - Olšanské hřbitovy - Vinohradskou na IPP zast. l.11 - NBS zastávky l.11 a 18 - PA
A co tato zpráva ?
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2615878
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2615878
-
romanek763
- problémový jedinec
Tak si odpovídám sám našel sem foto z 22.9.2012 http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4 ... V-Nymburk/
-
romanek763
- problémový jedinec
Jsou ještě ty 2 ks RT6 v NB?? Kolik kusů 15T je momentálně nabouraných
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Si počkej, kolo na 11 je asi 90 min, ale po 19.00 15T zatahují, zůstávají jen 2ks 15T, jedna dvojice ŽI a zbytek sólíčka.
-
romanek763
- problémový jedinec
Viděna 9243 na 11 nevíte časy?,
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vím, že jeden odtok je před prvními dveřmi do salonu.
-
von Špilberk
- Uživatel
Jo, jo. Mně už také šplouchalo...MM-Mikulovsky píše:Ta se tam pak slyšitelně podle pohybu/brždění TRAM přelévá jako v převážené vaně!
... nad hlavou. Moc příjemné to není. Jen by mě zajímalo, kde ty odtoky přesně jsou
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nepsal jsem, že tam zůstává, psal jsem, že občas může nastat (a už jsem to zažil sám či slyšel od kolegů) situace, kdy srážky jsou větší než kapacita odtoku - až pršet přestane/se zmírní (či TRAM vjede do tunelu/pod most), tak nahromaděná voda odteče.Petrpes píše:... A voda jako ve vaně tam nepochybně nikde nezůstává, jistě je to dobře izolované a zároveň odvodněné. Jinak by nám brzo rezla střecha :]
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Časem by to drnčelo, rezlo, atd...
Žádné další zbytečné věci na střechu.
A voda jako ve vaně tam nepochybně nikde nezůstává, jistě je to dobře izolované a zároveň odvodněné. Jinak by nám brzo rezla střecha :]
Žádné další zbytečné věci na střechu.
A voda jako ve vaně tam nepochybně nikde nezůstává, jistě je to dobře izolované a zároveň odvodněné. Jinak by nám brzo rezla střecha :]
Ze je to funkcni, to je jasne kazdemu. Jinak by to tezko jezdilo, ze?
Pohledove zakryti prece neznamena, ze to musis neprodysne oplechovat! Ten kryt muze byt deravy jak řešeto, takze nebude delat vzduchu prekazku, nicmene dokaze ten binec schovat. Krom toho, to co topi, nejsou ty krabice na strese, ale to co je uvnitr tech krabic, ne? Takze zasadni prekazka pro chlazeni je na te strese uz ted, a pripadne pridany pohledovy kryt uz tam nehraje zasadni roli.
Ano, mas pravdu, udrzba by byla tezsi, musel by se kryt sundavat, nandavat, nebo nejak otvirat. Ale ruku na srdce, s autem take jezdis bez haubny, aby to mel technik v autoopravne snadnejsi?
Pohledove zakryti prece neznamena, ze to musis neprodysne oplechovat! Ten kryt muze byt deravy jak řešeto, takze nebude delat vzduchu prekazku, nicmene dokaze ten binec schovat. Krom toho, to co topi, nejsou ty krabice na strese, ale to co je uvnitr tech krabic, ne? Takze zasadni prekazka pro chlazeni je na te strese uz ted, a pripadne pridany pohledovy kryt uz tam nehraje zasadni roli.
Ano, mas pravdu, udrzba by byla tezsi, musel by se kryt sundavat, nandavat, nebo nejak otvirat. Ale ruku na srdce, s autem take jezdis bez haubny, aby to mel technik v autoopravne snadnejsi?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ze to neni hezke vi kazdy, ale ne kazdy vi, ze to je takto funkcni! Prirozene vetrani, neprehrivani, snadno se k vyzbroji da dostat, nepotrebuji dalsi kila plechu navic na oplechovani atd..
Bohuzel, ani po shlednuti tvych fotek jsi mne nepresvedcil, ze je to krasne.jannnn píše:Evidentně je i většina jiných výrobců tak hloupá, že na tuto zcela zásadní věc nemyslí![]()
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K nezakrytování technologií na střechách TRAM (nejen od ŠT) mám ještě jiný než estetický postřeh (který se ani mne - výtvarně vzdělanému nezamlouvá, protože TRAM ve městě jsou opravdu často viděné z nadhledu):
Už jste s nějakou z takových TRAM jeli v přívalovém dešti (stačí krátkém), kdy (nějaké - jistě nainstalované) odtoky - "okapové svody" nestíhají odvádět vodu?
Ta se tam pak slyšitelně podle pohybu/brždění TRAM přelévá jako v převážené vaně!
Raději se ani neptám kolik set litrů se jí mezi plenty okolo technologií vleze a jestli nosnost konstrukce s její váhou počítá.
Ovšem nadruhou stranu chápu dnešní výrobce, že oplentování střechy, nesoucí nezastřešené technologie, nahrazuje z boku vystupující malé okapyčky bránící přelévání dešťové vody přes okna vozu - takže sám nevím, jestli je praktičtější technologie na střeše zastřešit či nikoliv.
Už jste s nějakou z takových TRAM jeli v přívalovém dešti (stačí krátkém), kdy (nějaké - jistě nainstalované) odtoky - "okapové svody" nestíhají odvádět vodu?
Ta se tam pak slyšitelně podle pohybu/brždění TRAM přelévá jako v převážené vaně!
Raději se ani neptám kolik set litrů se jí mezi plenty okolo technologií vleze a jestli nosnost konstrukce s její váhou počítá.
Ovšem nadruhou stranu chápu dnešní výrobce, že oplentování střechy, nesoucí nezastřešené technologie, nahrazuje z boku vystupující malé okapyčky bránící přelévání dešťové vody přes okna vozu - takže sám nevím, jestli je praktičtější technologie na střeše zastřešit či nikoliv.