Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.3.2016 23:54

:!: :!: :!: POZOR:
V TÁBORSKÉ (A OKOLÍ) JIŽ DNES (13.3.) ROZMÍSTĚNO (má být 14.3.-1.4.) 7 PANELŮ S PRVOTNÍM NÁVRHEM REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ, který je možno připomínkovat .
Já si zatím prohlédl jen č.6 - obsahující zrušení podjezdu ul Na Veselí pod Magistrálou.

PS: v plánku pod 2. odkazem výše je chyba #-o - 2 stanice =M= Pražského povstání (-X (a žádná Pankrác :lol: )

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.3.2016 23:43

slonik píše:Možná směšnej dotaz, ale existuje teď něco jako kolejový brus? Zahlídl jsem před chvílí na Maninách oranžovou věc, od který lítaly jiskry, a zvuk by na broušení kolejí celkem odpovídal. Případně, proč se to broušení vlastně provádí?
1.) existuje - je to tzv. dvoucestné auto, ale snad stále platí, že si jej DPP jen pronajímá (snad z Německa)
2.) broušení se provádí, aby byl zachován požadovaný profil kolejnic, což by mělo mít kladný vliv na provoz TRAM (klidnost jejich jízdy, nezvyšování zbytečné opotřebovanosti obručí kol TRAM a v neposlední řadě nezvyšování hluku jízdou TRAM).

slonik
Uživatel

Příspěvek od slonik » 13.3.2016 23:32

Možná směšnej dotaz, ale existuje teď něco jako kolejový brus? Zahlídl jsem před chvílí na Maninách oranžovou věc, od který lítaly jiskry, a zvuk by na broušení kolejí celkem odpovídal. Případně, proč se to broušení vlastně provádí?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.3.2016 23:31

Bobek píše:.......... Malostranské náměstí: no, zmírnění oblouků - jak je to naznačeno, tak by se zase severní oblouk naopak utáhnul. Beztak to tam nebude na nějaké divočení. Spíš by se z toho možná dala vyrobit zastávka na dvě soupravy, což by ovšem chtělo ještě úpravu Hellichovy.
rozhodně všechny oblouky jsou zakresleny mírnější = o větším poloměru, protože ZÁKLAD V ÚPRAVĚ JE SNÍŽENÍ "OSTROSTI" OBLOUKŮ - RESPEKTIVE ÚHLŮ PŘÍMÝCH ÚSEKŮ TT, KTERÉ SPOJUJÍ, což usnadní propojení "středů" oblouků s nimi pomocí "přechodů"/"náběhů o větším poloměru :!:
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 13.3.2016 23:34, celkem upraveno 1 x.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 13.3.2016 21:06

Brusnice: tam je hezké, že se to za první republiky přesunulo z bývalé stopy Jelení ulice (podél zdi) do aktuální. :) Možná bych se trochu bál, co se tam nachází pod zemí.

Malostranské náměstí: no, zmírnění oblouků - jak je to naznačeno, tak by se zase severní oblouk naopak utáhnul. Beztak to tam nebude na nějaké divočení. Spíš by se z toho možná dala vyrobit zastávka na dvě soupravy, což by ovšem chtělo ještě úpravu Hellichovy.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 13.3.2016 15:34

9001 píše:MM: Začal bych pohledem do katastru komu ten kousek parku patří.
Už jsem začal, patří městu.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 13.3.2016 15:16

MM: Začal bych pohledem do katastru komu ten kousek parku patří. Pokud to neshoří na tomhle, tak se určitě najde nějaké sdružení, které by řvalo jak tur a pokud ani to ne, tak TT je poměrně nová na to aby se předělávala.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 13.3.2016 12:28

Ad 1 souhlasím, plus by to ještě chtělo upravit úsek u Bílkovy vily, aby tam dc zůstal bezkolizní plně bumlíkovaný pruh pro auta. I za cenu pousunutí TT do pruhu zc, pokud by neprošlo rozšiřování.
"Dávno" to není hotovo, protože za socíku, kdy ještě byla vůle k takovým zásahům (někdy až přehnaná) se předpokládalo ono místo překopat. Měl se tudy kopat hloubený tunel městského okruhu, nová stanice metra A a TT pak měla pokračovat rovně do Střešovické a Patočkovy.
Ad 2 tam to asi bude v kolizi s architektonickým vyzněním místa. Nebo měli zadání s TT nehýbat aby to moc nestálo.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 13.3.2016 12:03

nedávno mne napadlo:
1.) proč u Brusnice dávno není TT (i souběžná PK) takto přeložena (zvětšen poloměr oblouku TT/zatáčky PK), aniž by padl jediný strom?
2.) proč studie změny provozu na Malostranském nám. počítající se sloučením TT a PK, nepočítají cca s touto s úpravou vedení TT, zmenšující "ostrost" jejích oblouků tam?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.3.2016 21:09

Divný. Bo akce "Palmovka blok" už se nějaký rok v harmonogramech objevuje, mám pocit, že i na školení jsem postřehl. Ale tam to zase bude nejisté co s územím, takže nějajký zásah asi (doufám) bude, ale nikoliv investiční, ale nějaký ten repanel. Nu proč ne. To už bych raději viděl po kupě tu Nádražní. Tak snad 2017...

A postřeh: na Plzeňské už nějaký čas na úrovni OMV u Kotlářky ZC se nám trochu zbortila geometrie a nyní také na Podolském nábř. Kublov > PodVod snad pro ty kanalizační práce. Jsou tam všemožně nastříkaný značky a nastřelený geodetický body, tak doufám, že až dílo dokončí si to po sobě přeměří a napraví. Takovéto drobnější poruchy by se daly řešit tou Minimou, může být?

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 11.3.2016 13:40

9001 píše:U Balabenky mi ta ulice přijde celkem v pohodě...
Kdy naposledy jste v té ulici byl :?: :roll: #-o [-o<

slonik
Uživatel

Příspěvek od slonik » 11.3.2016 13:11

Tak na obracení 12 stačí i tankodrom... :D A Na Žertvách teda zatim není vůbec v plánu?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.3.2016 12:56

U Balabenky mi ta ulice přijde celkem v pohodě... To spíš Sokolovská mezi Palmovkou a U Balabenky je fakt ukrajina hadr...

Navíc rekonstrukce ulice U Balabenky smrdí tím, že by tam mohla nějaká pomazaná hlava chtít novou zastávku...

xdas
Uživatel

Re: Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od xdas » 11.3.2016 12:42

slonik píše:Když jsme v tý oblasti, co všechno se bude dělat na Palmovce? Určitě úsek Horní Palmovka - Balabenka, ale potřeba by byl i ten spodek... A bude se dělat Horní Palmovka - U Balabenky - Balabenka najednou nebo na etapy?
Tento tyden jsem dostal od dpp nasledujici odpoved:
"termín rekonstrukce tramvajové trati v ulici U Balabenky nebyl dosud stanoven. Trať není zařazena do plánu staveb na letošní rok. "

Odesláno z mého GT-I9070P pomocí Tapatalk 2

slonik
Uživatel

Příspěvek od slonik » 10.3.2016 18:59

Když jsme v tý oblasti, co všechno se bude dělat na Palmovce? Určitě úsek Horní Palmovka - Balabenka, ale potřeba by byl i ten spodek... A bude se dělat Horní Palmovka - U Balabenky - Balabenka najednou nebo na etapy?

Odpovědět