Byste se divili (a nebo vlastně možná ani ne), že takováhle velká a dobrá cedulka je vlastně stále pro některé lidi k ničemu. Dneska jsem šel přes tuto zastávku (dc), ještě jsem viděl "ujíždět mi" bus x-18, a v zastávce stály dvě ženský. Tak se jich ptám, proč jako nejely tím busem, a ony, že čekají na tramvaj..Radek píše:(...)
Odpoledne byla Na Veselí vyvěšena následující uživatelsky stravitelná informace - viz obrázek.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám ten pocit. Ani se mi nechce věřitMM-Mikulovsky píše:Mám "podezření", že si přeci jen DPP "vzal k srdci" stížnost ohledně špatného značení při půldenní výluce Hostivaře.)
Mimochodem - když NAD X18 může normálně stavět v zastávce tram; proč nemůže 193 stavět tamtéž a zkrátit tak interval Pražského povstání - Nusle z 20-10 na 10-5 minut
Vysvětlení pro neznalé místní situace - 20 minut je víkendový a večerní (ranní) interval linky 18. Vzhledem k poloze a vzdálenosti zastávek se nelze podle aktuální situace okamžitě rozhodnout, jestli jet tramvají nebo busem. Zpravidla platí Murphyho zákony: při příjzdu na PraPo vám tramvaj ujede před nosem -> jdete zjistit, kdy jede další -> hmm 20 minut? tak to radši půjdu na bus -> jsem v půlce parku a bus přijíždí do zastávky -> chůze změněna na běh -> řidič si nevšiml (nemohl všimnout - mrtvý úhel), zavírá dveře a odjíždí -> další bus za 12 minut, to už tu bude dřív ta tramvaj -> jdete zpět na tram.zastávku, čekáte 10 minut, od Pankráce projíždí bus kolem zastávky, tramvaj ho po pár sekundách následuje
Naopak, pokud se rozhodnete jít na autous rovnou, zdrží se tento (např. cestou Krčí) aspoň o 5-10 minut a zpravidla kolem vás za tu dobu projedou aspoň tři PA výjezdová pořadí a jedna pravidelná 18. Autobus zákonitě přijede v momentě, kdy to vzdáte a jdete na tramvaj (za předpokladu, že jste dostatečně daleko od bus-zastávky)
Vše beru zpět a považujte za bezpředmětné - dnes jsem zjistil, že X-18 staví normálně v zastávce a-193.
.
Naposledy upravil(a) kruťák dne 29.10.2011 20:16, celkem upraveno 1 x.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Radek: Na Veselí jsem zastávkové sloupky dopoledne nekontroloval, ale na nástupní před vozovnou byla přes celou vitrýnu velká cedule oznamující, že se nejezdí a lidi směr Orakarova "posílala" na NAD do zastávky l. 193 na Pražského Povstání v ulici Táborské.
Takže z tohoto i tvých informací hodnotím:
- - - "Obecné" informace o výluce nepřesné, či bylo-li to zrkácení NAD skutečně jako dočasné řešení, tak to na webu DPP mohlo být zveřejněno v těch (nově zveřejňovaných) mimořádnostech.
+ + + Na zastávkách velmi slušné řešení informovanosti. (Mám "podezření", že si přeci jen DPP "vzal k srdci" zde na TF prezentovanou stížnost ohledně špatného značení při půldenní výluce Hostivaře.)
Takže z tohoto i tvých informací hodnotím:
- - - "Obecné" informace o výluce nepřesné, či bylo-li to zrkácení NAD skutečně jako dočasné řešení, tak to na webu DPP mohlo být zveřejněno v těch (nově zveřejňovaných) mimořádnostech.
+ + + Na zastávkách velmi slušné řešení informovanosti. (Mám "podezření", že si přeci jen DPP "vzal k srdci" zde na TF prezentovanou stížnost ohledně špatného značení při půldenní výluce Hostivaře.)
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem se ráno jako místní poněkud podivil. Pozitivní bod je to, že alespoň na zast. Na Veselí vyvěsili informaci, že se nejezdí a odpoledne už se jezdilo. Přišlo mi, že busy možná nejezdily i kvůli dopolední přítomnosti dlouhých náklaďáků na BKV. Taktéž se v podjezdu brousilo (Rakušáci).MM-Mikulovsky píše:Kdo zase tak "dokonale" připravil a popsal výluku l. 18 na PA?BUS končí na Pražského povstání a otáčí se přes oblouk TT na vjezdu do ulice Na Veselí, protože naplánovanou trasou (dle rozmístěných DZ) neprojede (kvůli parkujícím autům) odklonem veškeré IAD ZC ulicí V Občanském domově či by moc často přerušoval práce (ve směru DC v oblouku před zastávkou na veselí DC v němž manipulují jeřáby a jiná technika při "vytěžování" a následných pracích na oblouku koleje ZC)....Po celou dobu výluky:....v trase Otakarova – Vozovna Pankrác bude v nepřetržitém provozu zavedena náhradní autobusová doprava X-18,...
Odpoledne byla Na Veselí vyvěšena následující uživatelsky stravitelná informace - viz obrázek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Jo, pravda, to datum platnosti jsem přehlédnul, já jsem myslel chyby v označení dnů. Na druhou stranu, sice starý JŘ k dispozici nemám, ale podle vypravení usuzuji, že se celý den jezdilo podle starého JŘ a lišily se jen 2 spoje po půlnoci v 0:20 (Kubáň) a v 0:40 (Voz. SA), které už fakticky jely toho 28. Ale z hlediska tvorby JŘ patří tyhle spoje k předchozímu dni, takže uznávám, o den dřívější začátek platnosti tam měl být.MM-Mikulovsky píše:A včerejší čtvrtek bylo 28.10.2011 či později po začátku jeho platnosti? Rozhodně ne - 28.10. je dnes, takže chyb tam je hned několik!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A včerejší čtvrtek bylo 28.10.2011 či později po začátku jeho platnosti? Rozhodně ne - 28.10. je dnes, takže chyb tam je hned několik!8750 píše:Jenže ty vysvětlivky jsou správně - když si uvědomíš, že "pátek" v JŘ je ve skutečnost včerejší čtvrtek, tak včera opravdu 18 jezdila na Pankrác. ...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To počkejte za 3 týdny
. To se ve středu pojede jako v pátek, čtvrtek jako sobota a pátek jako pátek.
V tomhle bych přednost brněnské verzi "před nepracovním dnem/pracovním dnem", a byl by pokoj.
V tomhle bych přednost brněnské verzi "před nepracovním dnem/pracovním dnem", a byl by pokoj.
Jenže ty vysvětlivky jsou správně - když si uvědomíš, že "pátek" v JŘ je ve skutečnost včerejší čtvrtek, tak včera opravdu 18 jezdila na Pankrác. A od pondělí zase začne platit tento JŘ, kde je 18 vedena na NBS. Souhlasím, že ten JŘ je sice matoucí a zavádějící, ale chyba tam prostě není.MM-Mikulovsky píše:No jenže zase "tenhle" JŘ obsahuje ve vysvětlivkách
A - nejede přes zastávky Nádraží Vršovice až
Kubánské náměstí
a podle jízdních dob, co nejede na Kubánské náměstí, tak jede na PA a to je taky pro následující cca dva týdny blbost! Nebyla by, kdyby tam nějak byl vyznačen přestup na NAD, ale to není!!!!
Prave o to jde, ten jizdni rad plati jen tri dny, tak bych ocekaval, ze to budou opravdu ty konkretni dny... A ono ne. A ty popisy pochopi mozna tak par programatoru, bezna populace nema sanci...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jenže zase "tenhle" JŘ obsahuje ve vysvětlivkách8750 píše:... a tenhle JŘ stejně platí pouze v těchto dnech, od pondělí bude 18 točit na NBS.
a podle jízdních dob, co nejede na Kubánské náměstí, tak jede na PA a to je taky pro následující cca dva týdny blbost! Nebyla by, kdyby tam nějak byl vyznačen přestup na NAD, ale to není!!!!A - nejede přes zastávky Nádraží Vršovice až
Kubánské náměstí
Ano, dnes - v pátek - se jezdí podle sobotních JŘ a včera - ve čtvrtek - se jezdilo podle pátečních JŘElWapp píše:Jak mam prosim chapat tento vyplod http://jrportal.dpp.cz:80/DataFTP/JRPor ... /18_(541_1)T.pdf at koukam jak koukam, vse oznacene A by melo jet na Pankrac. A ono ne. Tak kde je chyba? Je to snad proto, ze se dnes jezdi podle sobotnich JR?
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, dnes se jezdí podle soboty. 
Jak mam prosim chapat tento vyplod http://jrportal.dpp.cz:80/DataFTP/JRPor ... /18_(541_1)T.pdf at koukam jak koukam, vse oznacene A by melo jet na Pankrac. A ono ne. Tak kde je chyba? Je to snad proto, ze se dnes jezdi podle sobotnich JR? 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdo zase tak "dokonale" připravil a popsal výluku l. 18 na PA?
BUS končí na Pražského povstání a otáčí se přes oblouk TT na vjezdu do ulice Na Veselí, protože naplánovanou trasou (dle rozmístěných DZ) neprojede (kvůli parkujícím autům) odklonem veškeré IAD ZC ulicí V Občanském domově či by moc často přerušoval práce (ve směru DC v oblouku před zastávkou na veselí DC v němž manipulují jeřáby a jiná technika při "vytěžování" a následných pracích na oblouku koleje ZC)....Po celou dobu výluky:....v trase Otakarova – Vozovna Pankrác bude v nepřetržitém provozu zavedena náhradní autobusová doprava X-18,...
Chci se zeptat a ona nebude III.etapa kdy se bude rekonstruovat přímo křižovatka Otakarova x Na Zámecké i přímí směr k Nádraží když se tam připravuje nové trakční vedení a na kolej.křížení je celé pomalované,díky