Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od thriller2 » 28.10.2011 23:30

Radek píše:(...)
Odpoledne byla Na Veselí vyvěšena následující uživatelsky stravitelná informace - viz obrázek.
Byste se divili (a nebo vlastně možná ani ne), že takováhle velká a dobrá cedulka je vlastně stále pro některé lidi k ničemu. Dneska jsem šel přes tuto zastávku (dc), ještě jsem viděl "ujíždět mi" bus x-18, a v zastávce stály dvě ženský. Tak se jich ptám, proč jako nejely tím busem, a ony, že čekají na tramvaj.. :shock: Tak jsem šel radši dál.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 28.10.2011 20:39

MM-Mikulovsky píše:Mám "podezření", že si přeci jen DPP "vzal k srdci" stížnost ohledně špatného značení při půldenní výluce Hostivaře.)
Taky mám ten pocit. Ani se mi nechce věřit :D ale už jen ta cedulka u JŘ. Ještě kdyby každého něco (jak jsem jim navrhoval, např. pytel na odpadky) praštilo do očí už při příchodu do zastávky...
Mimochodem - když NAD X18 může normálně stavět v zastávce tram; proč nemůže 193 stavět tamtéž a zkrátit tak interval Pražského povstání - Nusle z 20-10 na 10-5 minut :?:

Vysvětlení pro neznalé místní situace - 20 minut je víkendový a večerní (ranní) interval linky 18. Vzhledem k poloze a vzdálenosti zastávek se nelze podle aktuální situace okamžitě rozhodnout, jestli jet tramvají nebo busem. Zpravidla platí Murphyho zákony: při příjzdu na PraPo vám tramvaj ujede před nosem -> jdete zjistit, kdy jede další -> hmm 20 minut? tak to radši půjdu na bus -> jsem v půlce parku a bus přijíždí do zastávky -> chůze změněna na běh -> řidič si nevšiml (nemohl všimnout - mrtvý úhel), zavírá dveře a odjíždí -> další bus za 12 minut, to už tu bude dřív ta tramvaj -> jdete zpět na tram.zastávku, čekáte 10 minut, od Pankráce projíždí bus kolem zastávky, tramvaj ho po pár sekundách následuje [-o<. Okořenit to lze např. pořádným deštěm.
Naopak, pokud se rozhodnete jít na autous rovnou, zdrží se tento (např. cestou Krčí) aspoň o 5-10 minut a zpravidla kolem vás za tu dobu projedou aspoň tři PA výjezdová pořadí a jedna pravidelná 18. Autobus zákonitě přijede v momentě, kdy to vzdáte a jdete na tramvaj (za předpokladu, že jste dostatečně daleko od bus-zastávky)

Vše beru zpět a považujte za bezpředmětné - dnes jsem zjistil, že X-18 staví normálně v zastávce a-193.

.
Naposledy upravil(a) kruťák dne 29.10.2011 20:16, celkem upraveno 1 x.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.10.2011 20:09

Radek: Na Veselí jsem zastávkové sloupky dopoledne nekontroloval, ale na nástupní před vozovnou byla přes celou vitrýnu velká cedule oznamující, že se nejezdí a lidi směr Orakarova "posílala" na NAD do zastávky l. 193 na Pražského Povstání v ulici Táborské.
Takže z tohoto i tvých informací hodnotím:
- - - "Obecné" informace o výluce nepřesné, či bylo-li to zrkácení NAD skutečně jako dočasné řešení, tak to na webu DPP mohlo být zveřejněno v těch (nově zveřejňovaných) mimořádnostech.
+ + + Na zastávkách velmi slušné řešení informovanosti. (Mám "podezření", že si přeci jen DPP "vzal k srdci" zde na TF prezentovanou stížnost ohledně špatného značení při půldenní výluce Hostivaře.)

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 28.10.2011 19:03

MM-Mikulovsky píše:Kdo zase tak "dokonale" připravil a popsal výluku l. 18 na PA?
...Po celou dobu výluky:....v trase Otakarova – Vozovna Pankrác bude v nepřetržitém provozu zavedena náhradní autobusová doprava X-18,...
BUS končí na Pražského povstání a otáčí se přes oblouk TT na vjezdu do ulice Na Veselí, protože naplánovanou trasou (dle rozmístěných DZ) neprojede (kvůli parkujícím autům) odklonem veškeré IAD ZC ulicí V Občanském domově či by moc často přerušoval práce (ve směru DC v oblouku před zastávkou na veselí DC v němž manipulují jeřáby a jiná technika při "vytěžování" a následných pracích na oblouku koleje ZC).
Taky jsem se ráno jako místní poněkud podivil. Pozitivní bod je to, že alespoň na zast. Na Veselí vyvěsili informaci, že se nejezdí a odpoledne už se jezdilo. Přišlo mi, že busy možná nejezdily i kvůli dopolední přítomnosti dlouhých náklaďáků na BKV. Taktéž se v podjezdu brousilo (Rakušáci).
Odpoledne byla Na Veselí vyvěšena následující uživatelsky stravitelná informace - viz obrázek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 28.10.2011 19:02

MM-Mikulovsky píše:A včerejší čtvrtek bylo 28.10.2011 či později po začátku jeho platnosti? Rozhodně ne - 28.10. je dnes, takže chyb tam je hned několik!
Jo, pravda, to datum platnosti jsem přehlédnul, já jsem myslel chyby v označení dnů. Na druhou stranu, sice starý JŘ k dispozici nemám, ale podle vypravení usuzuji, že se celý den jezdilo podle starého JŘ a lišily se jen 2 spoje po půlnoci v 0:20 (Kubáň) a v 0:40 (Voz. SA), které už fakticky jely toho 28. Ale z hlediska tvorby JŘ patří tyhle spoje k předchozímu dni, takže uznávám, o den dřívější začátek platnosti tam měl být.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.10.2011 18:34

8750 píše:Jenže ty vysvětlivky jsou správně - když si uvědomíš, že "pátek" v JŘ je ve skutečnost včerejší čtvrtek, tak včera opravdu 18 jezdila na Pankrác. ...
A včerejší čtvrtek bylo 28.10.2011 či později po začátku jeho platnosti? Rozhodně ne - 28.10. je dnes, takže chyb tam je hned několik!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.10.2011 15:33

To počkejte za 3 týdny :lol: . To se ve středu pojede jako v pátek, čtvrtek jako sobota a pátek jako pátek. :lol:

V tomhle bych přednost brněnské verzi "před nepracovním dnem/pracovním dnem", a byl by pokoj.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 28.10.2011 15:02

MM-Mikulovsky píše:No jenže zase "tenhle" JŘ obsahuje ve vysvětlivkách
A - nejede přes zastávky Nádraží Vršovice až
Kubánské náměstí

a podle jízdních dob, co nejede na Kubánské náměstí, tak jede na PA a to je taky pro následující cca dva týdny blbost! Nebyla by, kdyby tam nějak byl vyznačen přestup na NAD, ale to není!!!!
Jenže ty vysvětlivky jsou správně - když si uvědomíš, že "pátek" v JŘ je ve skutečnost včerejší čtvrtek, tak včera opravdu 18 jezdila na Pankrác. A od pondělí zase začne platit tento JŘ, kde je 18 vedena na NBS. Souhlasím, že ten JŘ je sice matoucí a zavádějící, ale chyba tam prostě není.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 28.10.2011 14:23

Prave o to jde, ten jizdni rad plati jen tri dny, tak bych ocekaval, ze to budou opravdu ty konkretni dny... A ono ne. A ty popisy pochopi mozna tak par programatoru, bezna populace nema sanci...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.10.2011 14:22

8750 píše:... a tenhle JŘ stejně platí pouze v těchto dnech, od pondělí bude 18 točit na NBS.
No jenže zase "tenhle" JŘ obsahuje ve vysvětlivkách
A - nejede přes zastávky Nádraží Vršovice až
Kubánské náměstí
a podle jízdních dob, co nejede na Kubánské náměstí, tak jede na PA a to je taky pro následující cca dva týdny blbost! Nebyla by, kdyby tam nějak byl vyznačen přestup na NAD, ale to není!!!!

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 28.10.2011 14:15

ElWapp píše:Jak mam prosim chapat tento vyplod http://jrportal.dpp.cz:80/DataFTP/JRPor ... /18_(541_1)T.pdf at koukam jak koukam, vse oznacene A by melo jet na Pankrac. A ono ne. Tak kde je chyba? Je to snad proto, ze se dnes jezdi podle sobotnich JR? #-o
Ano, dnes - v pátek - se jezdí podle sobotních JŘ a včera - ve čtvrtek - se jezdilo podle pátečních JŘ :smt080 :smt081 @3667 (kvůli tomu, že je dnes volný den, tak aby byl zajištěn popůlnoční prodloužený provoz denních linek). Ten JŘ působí sice bizarně, ale z faktického hlediska je správně. Vhodnějším řešením by mohlo být nadepsat kolonky přímo datem 27., 28. + 29. a 30. 10. místo kalendářním dnem v týdnu - loni o Vánocích se to tak v případě 24. a 31. 12. dělalo a tenhle JŘ stejně platí pouze v těchto dnech, od pondělí bude 18 točit na NBS.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 28.10.2011 14:14

Ano, dnes se jezdí podle soboty. ;-)

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 28.10.2011 13:25

Jak mam prosim chapat tento vyplod http://jrportal.dpp.cz:80/DataFTP/JRPor ... /18_(541_1)T.pdf at koukam jak koukam, vse oznacene A by melo jet na Pankrac. A ono ne. Tak kde je chyba? Je to snad proto, ze se dnes jezdi podle sobotnich JR? #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.10.2011 11:50

Kdo zase tak "dokonale" připravil a popsal výluku l. 18 na PA?
...Po celou dobu výluky:....v trase Otakarova – Vozovna Pankrác bude v nepřetržitém provozu zavedena náhradní autobusová doprava X-18,...
BUS končí na Pražského povstání a otáčí se přes oblouk TT na vjezdu do ulice Na Veselí, protože naplánovanou trasou (dle rozmístěných DZ) neprojede (kvůli parkujícím autům) odklonem veškeré IAD ZC ulicí V Občanském domově či by moc často přerušoval práce (ve směru DC v oblouku před zastávkou na veselí DC v němž manipulují jeřáby a jiná technika při "vytěžování" a následných pracích na oblouku koleje ZC).

pepe
Uživatel

Příspěvek od pepe » 14.10.2011 17:35

Chci se zeptat a ona nebude III.etapa kdy se bude rekonstruovat přímo křižovatka Otakarova x Na Zámecké i přímí směr k Nádraží když se tam připravuje nové trakční vedení a na kolej.křížení je celé pomalované,díky

Odpovědět