Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Ano, přesně tak jsem to pozoroval já. Jeden den jsem měl 11 a čekal jsem, výzva potmě. Druhý den 18 a vše probíhalo preferenčně, takže jsem to bral jako dočasný kiks. Ale chyba tu zjevně je, potvrzuji Milana a děkuji za doplnění.
Dratenici se teď odpo šťourali v kontaktech na Horo-Boři, ale jinak to tam jede beze změny, taktéž ČV byl potmě a hoši montovali něco na návěstidlech. To jen jako postřeh.
Dratenici se teď odpo šťourali v kontaktech na Horo-Boři, ale jinak to tam jede beze změny, taktéž ČV byl potmě a hoši montovali něco na návěstidlech. To jen jako postřeh.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
znovu upozornuji a doplnuji, ze se jedna o směr rovně l11, ale vlevo a vpravo de vyzva ssz po projeti tramvaje pres vzdalene radio rozsvitíMM-Mikulovsky píše:dnes od nbs 2x mne vzdalene radio do ssz neprihlasilo. volal jsem to na pdt.Karosák píše:..,,,,,,
Otakarova šlape ze všech stran.
děkuji za napravu
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dnes od nbs 2x mne vzdalene radio do ssz neprihlasilo. volal jsem to na pdt.Karosák píše:..,,,,,,
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A Malý Břevnov zdá se také opět v pořádku.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju noční Otakarku v cajku, Karosák se na světla málo usmívá, v tom to bude 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlubočepy DC stále neopraveno!! 
K Octárně od Voz. SE jsou krabičky na vzdálené rádio...kdy se můžeme těšit??
Jak to vypadá s Vršovickou, je už něco připravené??
K Octárně od Voz. SE jsou krabičky na vzdálené rádio...kdy se můžeme těšit??
Jak to vypadá s Vršovickou, je už něco připravené??
- Bobik
- Uživatel
Mě ta Otakarka v noci od Nuselskejch schodů funguje perfektně. Asi blbej jenom denní cyklus. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Táákže:
Vzdálené rádio od Nuselských schodů jeví se živé, výzva svítí už z dáli, ale preferenčně se to bohužel příliš neprojevuje. Vždy (3x) mi křižovatka předvedla snad všechny fáze, které umí, pustila co šlo, ale Bělehradská až poslední. A pozor, rádio od NBS nefunguje!! VN se rozsvěcí až po navoleni do ROV. Přesto po dojetí k ROV se konalo volno v rozumném čase vpodstatě pro kohokoli a paradoxně i dřív než z Bělehradské, ačkoliv odtamtud jsem byl navolen již dávno. Tady vidím, velký špatný!
Doplnění k rádiu od NBS-dnes ráno jsem nicméně k Fidlovačce obdržel preferenci , výzva svítila již ze vzdáleného rádia.
Baumax (ZC) se už asi aktualizace nedočká, že?
Vzdálené rádio od Nuselských schodů jeví se živé, výzva svítí už z dáli, ale preferenčně se to bohužel příliš neprojevuje. Vždy (3x) mi křižovatka předvedla snad všechny fáze, které umí, pustila co šlo, ale Bělehradská až poslední. A pozor, rádio od NBS nefunguje!! VN se rozsvěcí až po navoleni do ROV. Přesto po dojetí k ROV se konalo volno v rozumném čase vpodstatě pro kohokoli a paradoxně i dřív než z Bělehradské, ačkoliv odtamtud jsem byl navolen již dávno. Tady vidím, velký špatný!
Doplnění k rádiu od NBS-dnes ráno jsem nicméně k Fidlovačce obdržel preferenci , výzva svítila již ze vzdáleného rádia.
Baumax (ZC) se už asi aktualizace nedočká, že?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tedy skromný tip, že o víkendu dává 2x, v PD ne. Ale to bych si tam musel stoupnout a trochu to analyzovat. Z kokpitu se tam soustředím na ty davy a abych nikoho nepochroumal.
- 7001
- Uživatel
Ten Pražský hrad podle mě opravený není. Včera to zlobilo.
- Bobik
- Uživatel
Oboje světla na Malým Břevnově jsou divný. Jak před zastávkou DC, tak i ZC.

To víš, Hlubočepy jsi hlásil, Zlíchov ne, tak usoudili, že funguje a tedy je třeba rozvrtat i ten....Karosák píše: Místo toho se Eltodo šťouralo v přechodu na Zlíchově![]()
Jsem se tam byl podívat, ale pak jsem musel pryč. Kolikrát nikde nic a najednou stop přes oba směry a koleje. Pak prozměnu někdo mačká přechod a nic. Nějaký divný.Karosák píše:Hlubočepy DC stále kvokají. A připomínám a děkuji (on ví), že bylo hlášeno i PD. Místo toho se Eltodo šťouralo v přechodu na Zlíchově
![]()
Malý Břevnov+ Falcká dnes v podvečer stále pevný cyklus
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlubočepy DC stále kvokají. A připomínám a děkuji (on ví
), že bylo hlášeno i PD. Místo toho se Eltodo šťouralo v přechodu na Zlíchově
No, bylo by to těžké hádání s velmi nejistým výsledkem. Tvá definice je sice obecně správná, ale oni Ti odpoví, že je to místní úprava, která je ze všech stran tak značená. A místní je nadřazená obecné a jsi v rejži. Já s takto řešenou ("dvojtou") křižovatkou problém nemám. Navíc si vem, že Ty sám pojedeš z Křemencové a máš tam dle doplňkové tabulky přednost před tramvají jedoucí zleva. Asi by Ti bylo divné zde dávat přednost a před vyjetím si zde přeměřovat křižovatkumart337 píše:No vážení, mne by zajímalo, kdo to vůbec takhle vyznačil. Ať si kdo chce co chce říká, tady jde vlastně o dvě na sobě nezávislé křižovatky, mezi kterými je defacto 10 m vozovky!!!
"Hranice křižovatky je místo vyznačené vodorovnou dopravní značkou "Příčná čára souvislá", "Příčná čára souvislá se symbolem Dej přednost v jízdě!" nebo "Příčná čára souvislá s nápisem STOP"; kde taková dopravní značka není, tvoří hranici křižovatky kolmice k ose vozovky v místě, kde pro křižovatku začíná zakřivení okraje vozovky."
Podle definice je tedy Křemencova ulice mimo křižovatku Myslíkova - Odborů a když vjedu od Spálené na úroveň stop čáry od Mánesa v protisměru, dostávám se na hlavní komunikaci!
Docela by mne zajímalo jak by to dopadlo při nějakém právním sporu, kdyby někdo jedoucí Myslíkovou od Spálené naboural někoho od Křemencovy.![]()
Ono těch blbostí v dopravním značení v Praze je víc. Třeba jenom přilehlá Spálená před soudem. Tam je od Novoměstské radnice zákaz zastavení bez jakékoli vyjímky. No a před soudem je další, ale s dvěma dodatkovými cedulemi, jedna řeší na koho se vztahuje vyjímka a druhá odkud kam. A jak tedy může být za striktním zákazem značka povolující parkování před zmíněnou druhou (šipka nahoru i dolů)!?!?!?!?!?!? A úplně stejná blbost je na Vinohradské!![]()
![]()
Ještě dodám, že např. v Roudnici nad Labem je podobná křižovatka, ale jednodušší a bezpečná v tom, že hlavní je "zleva doprava" a vedlejší "svisle", i když je mezi "horním svisle" a "dolním svisle" asi 30m.
http://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdaleno ... KfR9OlO9IL ano, i toto je jedna křižovatka
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Někdy na jaře byla takhle v pevném Bolívarova. Tehdy jsem to volal na Eltodo, tam mi poděkovali a nějak s tím pak už problém nebyl. Nepamatuji si, jestli to bylo hned druhý den, ale šlapalo to. Teď běží napevno obě křižovatky. Tedy alespoň v tu neděli. Už v 5:40 ráno jsme tam na sebe koukali dvě 22. A takhle celou šichtu, předpokládám i celý den. Dnes bych se tam měl odpoledne dostat, tak uvidím.