je tam nakur soft...od teď tam je pevný cyklus a ráno tam bude jiný režim - má se zase otvírat ten pruh od vozovny, takže pak to snad bude lepší.MOp píše:Tak to buďte rádi. Dnes odpoledne se dolní Brusnice (Sirotčinec) zbláznila a dc vubec nepoustela - vyzva 2x blikla a znovu se rozsvitila bez padnuti cocek, pripadne blikala 10 minut a pak to teprve padlo. Kolem 16 h dorazila hlidka PCR a ridila chvili rucne. Nasledne dorazil i manik z Eltoda.
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to buďte rádi. Dnes odpoledne se dolní Brusnice (Sirotčinec) zbláznila a dc vubec nepoustela - vyzva 2x blikla a znovu se rozsvitila bez padnuti cocek, pripadne blikala 10 minut a pak to teprve padlo. Kolem 16 h dorazila hlidka PCR a ridila chvili rucne. Nasledne dorazil i manik z Eltoda.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, padačka do jízdy od Hládkova na Pohořelec a k tomu 15 do oblouku, to se mě v pátek moc líbilo 
Hnedka se jezdilo z Hradčanské DC včas, či pár sec předjeto
Hnedka se jezdilo z Hradčanské DC včas, či pár sec předjeto
Dolní Brusnice: HDŘÚ tam občas nasadí pevný program, ale máme příslib, že to budou minimalizovat. A dynamika tam teď skutečně většinou je. Nesvítící výzva od MH vlevo předána servisu.
Dlabačov: signalizace bohužel umí přejít do vedlejších fází jen z fáze hlavní. Čili když se vybírá plná zelená od Malovanky, není možné z ní přejít do tramvajového manipuláku přímo, ale vždy zpátky přes hlavní fázi. Je to trochu na palici, ale nedá se nic dělat. V noci to padá lépe díky tomu, že na křižovatce je minimální provoz, řízení je trvaleji v hlavní fázi a z ní je možné hned přejít do fáze v manipulačním oblouku, kde volno padne i do jízdy. Od pátku je nasazena aspoň úprava, která zohledňuje, že od Hládkova jede vše vlevo, ne vpravo. Tudíž si tramvaj alespoň tu cizí fázi sama nevybírá, ale vyžere si ji jen v případě, že už ji vybrala auta. Až skončí výkopy na Pohořelci, trochu tu ubude aut a tím i výběry "netramvajové" fáze. Rovněž se podařilo napravit Voctárnu. V cajku je horní Brusnice, ale přežít se dá. Myslím, že objízdná trasa Patočkovy je nyní přijatelná. I když poučení z ní plyne.
Dlabačov: signalizace bohužel umí přejít do vedlejších fází jen z fáze hlavní. Čili když se vybírá plná zelená od Malovanky, není možné z ní přejít do tramvajového manipuláku přímo, ale vždy zpátky přes hlavní fázi. Je to trochu na palici, ale nedá se nic dělat. V noci to padá lépe díky tomu, že na křižovatce je minimální provoz, řízení je trvaleji v hlavní fázi a z ní je možné hned přejít do fáze v manipulačním oblouku, kde volno padne i do jízdy. Od pátku je nasazena aspoň úprava, která zohledňuje, že od Hládkova jede vše vlevo, ne vpravo. Tudíž si tramvaj alespoň tu cizí fázi sama nevybírá, ale vyžere si ji jen v případě, že už ji vybrala auta. Až skončí výkopy na Pohořelci, trochu tu ubude aut a tím i výběry "netramvajové" fáze. Rovněž se podařilo napravit Voctárnu. V cajku je horní Brusnice, ale přežít se dá. Myslím, že objízdná trasa Patočkovy je nyní přijatelná. I když poučení z ní plyne.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
me se vlevo nerozsvitila a vpravo nezhasla, ani kdyz jsem rov prestavil radiove ani rucne tam a zpet po radiovem zablokovani postavene vlevovon Špilberk píše:Možná, že se mi ta výzva nerozsvítila proto, že já tu výhybku nepřestavoval. Byla hozená vlevo, asi po předchozím výjezdu. Takže já výhybku jen zablokoval a výzva vlevo se nerozsvítila.mart337 píše: Po odstanicování a přejezdu ROV krabičky došlo k přehození vlevo a následně vidlice vpravo zhasla a rozsvítila se vlevo.
-
von Špilberk
- Uživatel
Možná, že se mi ta výzva nerozsvítila proto, že já tu výhybku nepřestavoval. Byla hozená vlevo, asi po předchozím výjezdu. Takže já výhybku jen zablokoval a výzva vlevo se nerozsvítila.mart337 píše: Po odstanicování a přejezdu ROV krabičky došlo k přehození vlevo a následně vidlice vpravo zhasla a rozsvítila se vlevo.
- Bobik
- Uživatel
Jo, křižovatka pod Střeš vozovnou, od Prašňáku nesvítí nic, ale padá a padá dobře. Od Brusnice to asi nějak zlobí, bo někdy se normálně rozsvítí stromeček, zabliká a padne (a padne hned jak to jde), někdy se stromeček rovnou rozbliká, bliká, bliká, protočí se cyklus a pak teprve padne. Zdržení nijak extrémně dlouhý není, alespoň v noci ne, tak max kolem minuty. Jak to ne/funguje přes den nevím.
Dlabačov počítám asi závisí na denním/nočním cyklu. Bo večer mi to dělalo to samý, co popisuje Mart, nicméně v noci mi to padalo buď rovnou do jízdy, nebo téměř do jízdy. Z obou směrů.
Dlabačov počítám asi závisí na denním/nočním cyklu. Bo večer mi to dělalo to samý, co popisuje Mart, nicméně v noci mi to padalo buď rovnou do jízdy, nebo téměř do jízdy. Z obou směrů.
No mně dneska ráno (17) po navolení úseku po průjezdu u Tesca padla klasicky vidlice vpravo. Po odstanicování a přejezdu ROV krabičky došlo k přehození vlevo a následně vidlice vpravo zhasla a rozsvítila se vlevo. Po padnutí čoček a rozjetí vidlice vlevo zhasla a zase se rozsvítila vpravo. Koukal jsem za sebe zda za mnou něco nepřijelo, ale nic za mnou nebylo. Tak si to nějak přeberte. Ale už se mi taky stalo, že jsem tam musel na krabičku, protože nesvítilo pak nic.
Jinak jsem v týdnu měl 18 a na křižovatce pod voz. Střešovice tam vidlice vlevo na Brusnici taky nesvítí (rovně ale jo). Je to taky blbej pocit, naštěstí tam pak čočky ale padaj, takže se dá jet. Akorát na Dlabačově je to na dlouhé lokte, vidlice vpravo padne hned, ale volno dostanou všechny ostatní směry a odbočení vpravo padá až po drahné době.
Jinak jsem v týdnu měl 18 a na křižovatce pod voz. Střešovice tam vidlice vlevo na Brusnici taky nesvítí (rovně ale jo). Je to taky blbej pocit, naštěstí tam pak čočky ale padaj, takže se dá jet. Akorát na Dlabačově je to na dlouhé lokte, vidlice vpravo padne hned, ale volno dostanou všechny ostatní směry a odbočení vpravo padá až po drahné době.
Nechci studovat dopravní řešení, ale za pravděpodobnější považuji, že v době závady zůstala svítit výzva vpravo i po zablokování vlevo. Výzva vpravo se totiž rozsvěcuje už přihlášením na vzdáleném kontaktu. A zhasne koncem blokování EOV, nebo zřejmě i postavením vlevo. Když postavení vlevo není detekováno, asi nezhasne. No, to je fuk. Důležité je, jestli to chodí. A ani na tom se neshodnete. Takže prosím, dávejte pozor, zdali při zablokování vlevo skutečně svítí výzva vlevo. A dejte info. Díky.
Filipe, to volno doleva bez výzvy padlo díky tomu, že Ti něco pomohlo. Jinak bys tam čekal ještě teď.
Filipe, to volno doleva bez výzvy padlo díky tomu, že Ti něco pomohlo. Jinak bys tam čekal ještě teď.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MNĚ NIKDY - ZA MINIMÁLNĚ 4 PRŮJEZDY CO TO TU ŘEŠÍME (poslední byl dnes ráno, kdy se mi ovšem ještě před zablokováním ROV rozblikala výzva vlevo = křižovatkou jsem projel bez zastavení, protože mi viditelně padlo podružné volno - díky zatahující 52 v protisměru)Filip píše:Výzva vpravo mi vždycky zhasla po zablokování výhybky vlevo.
-
Filip
Výzva vpravo mi vždycky zhasla po zablokování výhybky vlevo.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip píše:Já tedy nevím. Ale i když mi minulý týden nesvítila výzva (krabička zhasnuta)........
-
Filip
Já tedy nevím. Ale i když mi minulý týden nesvítila výzva (krabička zhasnuta), tak po cca 1-2 minutách padlo volno doleva. A včera večer už všechno ok, výzva svítila a pohoda.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už jsem psal, že ručním přestavením ROV na Výtoni od Albertova se doleva nepřihlásíš, takže tuto variantu ani nezmiňuj a řekni ty dalšíPetrpes píše:S kličkou... Přes auta vyloženě nesnáším a snažím se tak nečinit, možností je několik
- Bobik
- Uživatel
Ještě k tomu Vypichu. Tam je problém taky v JŘ. 25 jede minutu po 22 a bus ze smyčky jede ve stejnou minutu jako 25. Jenže bus to pustí první, 25 nechá vykysat. Takže 25 pro jistotu vyjíždí dřív než o minutu, čímž koliduje s 22 (a pak jí drbe). Což může být důvodem, proč to tam některé 22 té 25 pošlou na stůj.
Ostatně podobná věc se děje ráno, kdy má 25 na Vypichu stejnej čas se zatahující 57. Asi ti, co to plánovali, zamýšleli, aby se 25 dostala před zatahující linku, jenže jim nejspíš drobet uniklo, že 25 už má denní časy a 57 ještě noční.
Ostatně podobná věc se děje ráno, kdy má 25 na Vypichu stejnej čas se zatahující 57. Asi ti, co to plánovali, zamýšleli, aby se 25 dostala před zatahující linku, jenže jim nejspíš drobet uniklo, že 25 už má denní časy a 57 ještě noční.