9001 píše:Přidám se do vaši zapálené diskuze.
Nejprve se zeptám MM. Když tu tak propaguje minimálně dvě děti. Tobě je 30, takže věk bych řekl akorát. Kolik dětí máš ty? Kolik sis zařídil dělníků na tvoji penzi? Jak ti to zní?
Takže:
1.) Pro mne vlastnostmi, chováním a postoji není vzorem vlastní otec, ale jeho starší bratr - a ten se ženil až ve 40, takže mám času ještě klidně 9 let (za měsíc mi je 31).
2.) Strýc měl jako ekonom vždy, v porovnání s průměrem, vyšší příjmy - za to já, kdybych před 3 roky nepřišel do Prahy, tak stále zapadám do skupiny, o níž jsem psal v předešlém příspěvku
MM-Mikulovsky píše:... člověk sedřený a i přesto pomalu živořící - což už i dnes se takový jistě najdou, ale po nynější vládou prosazovaných reformách rovnajících se pouze škrtům by jich byla plná republika!
, ale ani dnes se stále nejen po finanční stránce na dítě necítím.
Ale zase na druhou stranu právě díky nynější absenci jakýchkoliv závazků do mnoha věcí klidně jdu a půjdu "po hlavě". A snad tak alespoň malou měrou přispěji k nerozšíření výše uvedené skupiny lidí - zejména když mladší skupina studenstva, od něhož by se revolta očekávala (jak bylo psáno v diskuzích pod mnoha články idnes a novinek) se nepochopitelně (asi díky zmanipulování výroky premiéra, případně dalších) proti revoltujícím dopravákům stavěla (Vadilo jim, že se kvůli stávce v dopravě nedostatnou včas na zkoušky a vůbec do škol a radili, že když tu práci nechcem dělat, tak ať si najdem jinou atd.)
9001 píše:K dopravním stavbám- Nějak mě moc nenapadá stavba, která by v posledních letech financovaná ze státního byla k ničemu.
No velmi pochybuji, že máš přehled o výstavbě každého metru silnic, mostů a jiných dopravníchh staveb v ČR za posledních 21 let, mezi nimiž určitě najdem (jako u mnou zmiňovaných do vojenských objektů následně opouštěných) neadekvátní až naprosto zbytečné investice.
Mezi neadekvátní realizované dopravní investice (byť ne státní) určitě můžeme započítat také úsek metra Ládví - Letňany se dvěma mezistanicemi, byť výhodnější by byla jen jedna při přímém vedení tratě.
Dále byly rozhodně plánovány neadekvátní investice státem (byť za přispění EU, ale ta by nikdy neplatila 100%):
1.) R35 v úseku HK - Mohelnice
variantou SEVERNÍ - členitým horským terénem kolem Ústí nad Orlicí, který by si vyžadoval stavbu mnoha mostů a tunelů a následně i dražší zimní údržbu než při vedení variantou JIŽNÍ
v nížině vzdálené jen do deseti kilometrů
2.) Železniční koridor v úseku Praha - Beroun, jenž se původně plánoval jako jeden jediný nový desítky kilometrů dlouhý tunel, jenže se přišlo, že je to investice před orgány EU neobhajitelná a teď se vypracovává znovu studie, jak pro potřeby koridoru co nejlépe tzv. optimalizovat trať stávající.
3.) R52 Pohořelice - Mikulov byla také "vyhledána" v několika variantách trasování, ale momentálně to - dle schváleného ÚP JMK "vyhrává" ta vedená po (podél) dvoukilometrové hráze horní Novomlýnské nádrže s údajně nevhodným písčitým podložím a dále najih přesně podél hranice CHKO (a Biosférické rezervace zároveň - což by dle dostupných informací také mohlo bránit čerpání z fondů EU na výstavbu tohoto úseku).